Nemám rada svokrovcov

17. aug 2024

Baby ahojte. Ako by som začala, hm no nemám rada svojich svokrovcov. Sú to chamtiví, neprajní ľudia. Svokor sa hrá, že je majster sveta, všetko je najlepšie len to čo spraví on, je chválenkár. Svokra? Ta robí v Nemecku a teda to už je iná panička 🤣 robí zo seba neviem co a pritom nula bodov, nemá ani pekného pohľadu, keď rozpráva tak neskutočne afektuje. Obaja by si za 20 centov dali aj do kolena vŕtať. Problém je v tom, že mi vadí k nim chodiť, muž sa samozrejme hnevá a "núti" ma tam byť s ním. Ja to z duše nenávidím. Je mi zle už keď vidím tabuľu dediny. Často sa kvôli tomu hádame a vždy mi povie, že 1 návštevu za 2 týždne vydržím. Moji rodicia sú upny opak. Tam chodí často a rada. Muza nenutim, veľakrát idem aj sama. No a mame 4 mesačnú dcéru a k tým svokrovcom chodí nerada aj kvôli tomu, vadí mi, že ju chcú chytať, kocikovat, brat na ruky. Vždy tam trpím. Zajtra robia oslavu a ja som dnes uz bez nálady lebo tam zajtra musím ísť. Co mam robiť?

dskjhfdlkdjhl
17. aug 2024

Tvoj muz je adoptovany?

slavomira236
17. aug 2024

Tak su to jej stari rodicia tak chcu ju chytat kocikovat.to je normalne
Zato ze ty ich nemas rada tak ich nema mat rado ani dieta...ak nechces nechod tam.kto ta prinuti? Nikto

gribka1
17. aug 2024

No premôcť sa, ak ti neublížujú, neurážajú, tak sa musíš tak nastaviť, aby si tu návštevu dala. Sú to manželovi rodičia, nemôžeš sa odrezať. Najlepšie by samozrejme bolo, ak by už vadili aj mužovi. Ale asi si s nimi rozumie.

beata_k
17. aug 2024

Odosobnit sa. Muza tym dost potesis. Kazdy je nejaky, ani ty nie si dokonala. Verim tomu, ze aj oni ta tam len trpia, ale trpia. Kvoli muzovi a vnucke.

luccija
17. aug 2024

Snáď nieco z ich povahy nedostal do vienka aj tvoj muž🙂raz za dva týždne 2 hodiny zvládneš či nie?Je to dieťa aj ich syna chcú sa z nej potešiť atď...

personality
17. aug 2024

Však si zober knižku, sadni na záhradu, nemusíš svokre pri riti lapet, ci?

autor
17. aug 2024

Vždy je návšteva viac ako 2 hodiny a musím tam byt. Lebo mi malú natahuju ako mačku...

ukgirls
17. aug 2024

4mesacna tam chodi nerada? ona sa vie uz rozhodovat??? tak ako ty doprajes dieta svojim rodicom tak ho dopraj aj im.. verim tomu,ze keby muz vedel povedat pravdu dozvedela by si sa aj ty xy nelichotivych viet na svojich rodicov...

ukgirls
17. aug 2024

bte povaha cloveka sa dedi .. tak si mozno doma vychovavas buducu svokru 😀 😀

30majka71
17. aug 2024

Poznám, poznám, keď majú prísť alebo tam mám ísť tak mám tiež nervy. Svokor sa doslova vysmieva do kschitu, sú protivni. Kým sme nemali dieťa, tak sme sa videli tak raz za mesiac, niekedy aj menej. Odkedy sme postavili a narodil sa malý, tak je to des. Vkuse vyvolávajú, že sa pozývajú k nám, potom chodia pozerať do každej izby (bez dovolenia). Svokor si tu dokonca zavolal kamarátov a ani sa nás neopýtal a začal chodiť po izbách a ukazovať mu to. V tomto sa hnevám aj na manžela, nepovedal ani slovíčko. On je totižto tak vychovaný, čokoľvek spravia oni, tak čuší ako pena. Najradšej by som ich vymazala.

viera321
17. aug 2024

Každému sa ľahko vypisuje, keďže sa nejedná o jeho svokru. To je vtedy každý "majster". Ja Ťa plne chápem. A poviem pravdu, so 4 mesačným by som tam nešla ani ja, oslava a kopec ľudí, jednoducho povedz, že 4 mesačné bábätko nemá vybudovanú takú imunitu a nedovolíš, aby sa nebodaj nakazilo. Takže keď manžel má tú potrebu tam ísť, nech ide, ale Ty s maličkým môžeš ostať doma. Malé dieťa má svoj režim a meniť ho kvôli nejakej oslave, to by som teda nesúhlasila ani ja. Žiadna oslava nestojí za to, aby sa dieťa v takom útlom veku prenášalo ako "mačence" /ospravedlňujem sa za taký nepekný výraz, ale nič vhodnejšie ma nenapadlo/. Tak držím palce, aby sa Ti to podarilo. Pre všetkých len taká poznámka: každý sme nejaký a nikto nepozná pocity toho druhého človeka. A ani povahu svokrovcov. Nech sa Ti darí.👍

belle_vie
18. aug 2024

Ak mozem poradit, pockaj. Mas male dieta, hormony este besnia. Teraz ta irituje kazdy s 300% prirazkou, duplom ak ti chce brat malu. A je to prirodzene. Chapem, ze teraz je mozno tazke nastavovat svokre hranice, pokial ide o vnuca. A este ta toho vela caka.

Ale uvidis, ze o par rokov budes rada, ze ma dieta starych rodicov co ho lubia. Neber mu to. Tiez nerada chodim svokrovcom, ale moje deti sa na nich tesia, svokrovci na moje deti. V niecom sa ozvem, v niecom sa ozve muz, nieco prekusnem, nieco vydiskutujem s detmi.
No a pokial ide o povahy, kazdy ma nejake dobre i zle vlastnosti. Urcite aj svokra mala o neveste nejaku predstavu a ty ju nemusis splnat.

evatko
18. aug 2024

Čo by druhí dali zato, keby im starí rodičia naťahovali bábätko ako mačku. Je to znak lásky. A nielen starí rodičia. Koník je tu plný diskusii ako starí rodičia nemajú záujem, ako starých rodičov detí ani nepoznajú, ako by chceli, aby ich povarovali, ako sú ďaleko, ako už nežijú a nemajú nikoho. Koľko šťastia, že Vy sa máte a pritom také hejty. To, že svokrovci sú, akí sú, to nezmenis. Ja mám tiež svokrovcov na jednej článok, ale to tu nechcem opisovať.
My máme v rodine 21 deti (aktuálne už sú 19 r až 2 mesiace). Každé jedno prešlo od babatkovstva posúvaním pri návštevách a oslavách z ruky na ruky..Vdaka Bohu za to a za našu veľkú rodinu. Mne prišlo do bytu 10 ľudí v deň príchodu z pôrodnice. V zahraničí úplne bežné, akurát deň odchodu býva jaj deň pôrodu. Ako au pair som to zažila. O 3 týždne matka do práce. Veľké párty hneď zvoleja. Tie deti dodnes žijú, šťastné, nepoznacene žiadnymi traumami.
A vieš co?? Do tých našich rodinných počtov som nezapočíta jednu matku s tromi deťmi, ktorá je presne taká dokonalá, múdra jak celý dnešný svet s modernými názormi a aj so sociálnymi médiami a kravinami tam napísanými. Ona vypisovala statusy o tom, ako cez šestonedelie neprijme žiadnu návštevu, ako je vhodné len satkovat a nosiť mamou. Mne písala ako neznáša návštevy, ako jej vadia svokrovci, ako môžem tomu dieťatu zagratulovat len vonku na ihrisku, k nim domov nemôžme prísť.
4 roky nato písala status o tom, ze svokra sa nestará, že pride z roboty, ani si nemôže odpočinúť, nikto jej ho nevezme. Pritom svokrovci ešte pár mesiacov dozadu pracovali. Vlastná matka jej tam vyčistila žalúdok, že čo si o sebe myslí. Podotýkam, že jej svokrovci sa starajú o jej deti úplne ukážkovo. Vkuse je ten malý u nich. Kupujú im veci, zaujímaju sa... Majú teraz 7 mesačné bábo, mne vypisuje, kedy sa uvidíme, kedy sa stretneme....ale poviem pravdu, nemám záujem. Po tých veciach, čo spôsobila, čo sa udiali...je ich veľa, nechcem to tu písať. Ale povedala som si, že je načase sa posunúť a odpustiť, idem na sebe pracovať a skúsiť tímu dať druhú šancu
Naše najmenšie, 2mesacne babo je naša láska, ťaháme ho ako mačičku, mojkame, bozkávame, nosia ho všetky malé aj veľké deti v rodine. Nehovoriac o nás, dospelých.
Staršie deti, ktoré som kedysi mohla madžgorit ako malé, majú u nás dvere otvorené nonstop, povarujem, ked treba. Oni moje veľké deti berú na výlety, môžu k nim ísť na celý deň pohrať sa s mensimi a pod. Sme zomknuta, prepojená rodina, aj keď nie vždy s rovnakým názorom, niekedy mám aj ja nervy. Aj sme si povedali narovinu, čo komu vadí, aj sa urazili, aj sa odrazili, ale ľúbime sa najviac Každý sme nejaký. Nikto nie je dokonalý. Aj im na mne vadí určite milión veci. Ale taký je život, takí sme.
Ale vieme sa podržať, podporiť, povzbudiť.
(Tým, že nechcem opisovať detaily, je to asi nesúrodé , ale nechcem, aby sa tu niekto spoznal, preto to možno na časovej osi nedáva význam)

ivik4
18. aug 2024

4mesacna tam chodi nerada 😄
Dobre no ...
Chapem ,nie s kazdym sa musis.
Nech tam chodi na ten cas len muz s malou. Ty si tiez dobre chamtiva, vadi Ti aj to ze dedkovci kocikuju vlastne vnuca. Mam pre Teba novinku, dieta nieje len tvoje, je aj tvojho muza a sucast zvysku Vasich rodin.
Ale neboj chapem, vela z nas bolo rovnako ,,hlupych" ked sa im dieta narodilo a nic im dobre nebolo.
Mozno to prejde aj u Teba a dozrejes

petronellla87
18. aug 2024

Ja tak nemám rada svokra. Ale tak je to mužov oco a bab dedko tak sa premozem. Alebo pošlem baby samé s mužom k dedovcom

tamitamitami
18. aug 2024

Sú iný ako ty a nesadli ste si....ale muž má pravdu jedna návšteva na 2 hodiny raz za 2 týždne sa dá prežiť. Sú to mužovi rodičia a starý rodičia malej, je úplne normálne že sa s nimi muž chce stretnúť a chce aby videli malú.

Nerobia nič také strašné čo by sa nedalo tie 4 hodiny do mesiaca vydržať. Prípadne ich raz mesačne volajte vy a kým sú u vás si niečo porob (dcéru budeš mať pod dozorom a nebudeš musieť sedieť s nimi).

andrea2323
18. aug 2024

Ja si tiež nerozumiem so svojimi svokrovcami.. nepíšem si extra s nimi, nemáme špeciálny vzťah. Ale neprenášam to na syna, je ešte len bábo a tak chcem aby mali oni vzťah, lebo každé vnúča je milované starými rodičmi a ono bude mať rado ich. Keď už aj tebe sa nechce, aspoň bábo nechaj im nech ti postrážia a ty za tie dve hoďky si čosi porob svoje ☺️

misuliacik81
18. aug 2024

Jedného dňa ti budú svokrovci dobrí, keď budeš potrebovať postrážiť dieťa. Ja som včera večer o svoju milovanú svokrušu prišla nečakane. Ľúbila som ju veľmi bola mi mamou, kamarátkou..... všetkým. Moja mater bola alkoholička a len mi podkopávala nohy kde sa dalo. Svokruša mi nikdy nepovedala že mi nepostráži deti, každý deň aj 5 krát sme si volali bola u nás stále. Kam som išla volala som ju zosebou. Keď sme sa s mužom chytili vždy stála na mojej strane. Bývalá o ulicu ďalej od nás deti k nej chodili spávať hocikedy aj cez týždeň, hrávala snimi karty, rôzne hry aké si vymysleli,zmysleli. Keď som nadávala deťom že niečo vyviedli,bola ticho nestarala sa, ona keď im nadávala bola som ticho ja. Nikdy im nenadávala len tak neprávom.....Teraz ma čaká najhoršie ráno v živote..... oznámiť im že NAŠU babču už nikdy neuvidia 😭😭😭😭😭 Nech sú aký chcú ľúbia tvoje dieťa a ver že keby môžu znesú mu aj modré z neba.

dadka1997
18. aug 2024

A ty si aká, keďctak hnusne o nich hovoriš? Svokrovci ti nejako ublizili? Ja mam pocit, že su len iný než ty a to je dôvod prečo ti nesadli, nemyslim si, že su zlý ludia... to ze sa niekto chváli, no tak sa chvali, aj ja sa pochvalim ak ma nema kto, to ze je svokra samostatná a zarába si v nemecku je zle? Alebo iba ziarlis ? Co si dokazala v zivote ty ?
To ze chcu chytat svoje vnúča je normálne.. ak nechcem niekam ist, nikto ma nedonuti, ides tam len preto, aby si mohla striehnut na to, ako ti chytaju dieťa... malicka si vie rozkazat? Ona je skôr nervná z toho, lebo to citi od teba .. vzdy s rodičmi budes mat lepsi vztah to je logicke, ale predstav si situaciu, keby tak tvojich vnimal tvoj muž, ako ty tych jeho .. ako by si sa citila...
To ako sa cítiš ked tam mas ist si robíš sama, sama si to znechucuješ

aliziana
18. aug 2024

@ukgirls @ivik4 ohľadom tej 4-mesačnej, tam má podľa mňa byť "chodím nerada", ale tiež pobavilo 🙂

autor
18. aug 2024

Jaj bože ženy ženy. To bol preklep. Myslela som si, že sú tu rozumne ženy, ktoré pochopia, že asi 4 mesačne dieťa nevie ci chce niekam ísť. Ďakujem teda za názory. Možno máte pravdu, možno som ja ta zla 😅 okej, beriem. Úprimne, každej z Vas ktorá mate dobrých svokrovcov závidím a v dobrom. Každý sme mali idylku, že sa spoja 2 šťastné rodiny. Pani svokra sa o malú nezaujíma, iba keď prídeme k nim na návštevu tak hneď zhukne, že DAJ MI JU. Ale si to myslí v dobrom. 🙃 malá jej place na rukách lebo ju vidí malo a ona mi ju nechce dat ale s hysakom malej ju stále drží. Mala cervena, sople až na brade ale asi aj to robí v dobrom, že si lubi vnucatko. To isté svokor. Za 8 rokov ma tí ľudia nikdy nezavolali menom. A keďže som po pôrode tak každá návšteva ešte len vystúpim z auta sa ma svokra spýta: No co koľko si už schudla. Takže aj to myslí v dobrom aby som schudla a nedaj boh nedostala cukrovku🤣😅 OK. Krásnu nedeľu.

evatko
18. aug 2024

Treba sa vedieť ozvat. Síce, dobre beriem, ani ja som na začiatku nevedela. Ale skúsenosti a život ma naučili. Veľmi slušne sem tam niečo splechnem. Ale teraz už sa moc nestykame, už len sviatky. Ale deti, ich vnúčatá, tam chodia stále. Stykame sa s tou druhou časťou rodinu, a viem, že je to svokre ľúto.
Ja by som im aj niečo povedala, takisto švagriná, ale synovia nechcú, takže je to tak ako je.
A nevidím jediný dôvod, prečo by som si nevzala naspäť revúce dieta. Poviem: Dajte, upokojim si ju. Prístupim a vezmem. Keď prídete a chce ju, poviem: Moment, trošku sa aklimatizuje , potom si ju môžte vziať. Keď to tak urobiszakazdym, ona si zvykne a pochopí.
O tom schudnuti: joj, ja neplánujem, mne je takto dobre.
Kokso, však sa trošku za seba postavme.
Mám pocit, že riešime, čo netreba a čo treba, trpíme.
Moja svokra sa nezaujíma, ale fotky, fotky musia byť.
Na jednu celorodinnu som sa nepostavila, lebo ma štvala neskutočne a muž tiež.
Stále sa fotí s vnúčatami, keď sa náhodou stretneme. Teraz naposledy na veľkej oslave.
A svokor niečo k tomu povedal. Ja na to: Fotenie je posledne, čo má trápi a zaujíma.
Lebo spraviť si fotku pre mna nie je starorodicovanie.
Svokra kedysi vždy a len a len: Ideme k Jankovi( akože k synovi) a ja nato: A k Mirke nie????
Janko toto, u Janka toto. Mala som pocit, že Janko aj odrodil. Neznášam, keď sa nevesty a ona má fakt, ze super nevesty, vynechávajú.
Čiže sem tam si trosku rypnem.
Čiže na margo správania svikry- treba si povedať. Slušne, s rešpektom. Ale nevynechat z ich vzťahu deti- ich vnúčatá. Možno raz budú dobrými starými rodičmi, keď už budú väčší.

gribka1
18. aug 2024

No moment, prežiť nejako návštevu pre dobro v rodine je jedna vec. To čo prežívaš s malou ty, tak tam určuj hranice, na ruky nedaj, nech sa na ňu len pozerá, kým sama nechce. Či si schudla? Opýtaj sa jej prečo ju to trápi? Proste buď asertívna, nemusíš byť milá.

tamitamitami
18. aug 2024

Tak sa jej nabudúce odpovedz takto a uvidíš rozmyslí si či sa ťa to bude pýtať. Nie ešte som nestihla schudnúť keďže som 4 mesiace po pôrode ale zdá sa mi že vy ste pribrala 😅🙈.
Povedz mužovi nech svojim rodičom vysvetlí že nemajú ísť na malú tak prudko, hádam aj on vidí že to malej nerobí dobre.

Treba si nastaviť hranice a potom to bude celé jednoduchšie. Tie 4 hodiny kvôli dcére a mužovi zvládneš (si tam kvôli nim, nie kvôli svokrovcom).

luccija
18. aug 2024

Ja si tiež nerozumiem so svokrou, ale keď malú budili a naťahovali muž jej povedal.Tiez to je svokra, ktorá nikdy nekocikovala, neppstrazila, nikam nezobrala akurát daj mi fotky nech ukážem v robote.Tiez sa do nás chcela starať dokonca meno aké sme vybrali skritizovala, kočík chcela vyberať🙂)ale kvôli mužovi som tam z času na čas chodila.Teraz už nie.Teraz je svokra na dôchodku a nudí sa a má pokoj, ktorý vždy chcela.
Tak sa ozvi neschudla som a možno ani neschudnem...nemám čas priorita je malá ..choď na oslavu zabavíte sa ..každá mama si chráni malé bábo.aj odísť do zahraničia chce odvahu.Vy máte svoj život o nich sa nestaraj ako sa zariadili...lepšie ako byť nezamestnaná a ešte by ste im dávali peniaze.

terezka1947
18. aug 2024

Tí ľudia výchovali tvojho muža...aj máš rada manžela,tak si nájdi nejakú cestičku k jeho rodičom.
Nebyvate spolu,tak si hádam dospelý človek,kt.vie zvládnuť návštevy a úctou,rešpektom a hotovo.
Tiež si myslím,že si nechaj čas na spoznávanie.....nerob hneď závery a hrubé čiary a nehovor také silné slová,že ich neznášaš.

personality
18. aug 2024

4 mesačná už má vlastný názor 😀

autor
18. aug 2024

@personality TO BOL PREKLEP!!!!!!!! KAŽDÁ normálna to pochopila 🙂

ivik4
18. aug 2024

Jezisi kriste vsak na navstevy s nimi nechodievaj a bodka.
Tie 2-3hodiny bez Teba VASE dieta vydrzi . Ovšem najskor by si musela nebyt chamtiva ako si to sama nazvala a pochopila ze dieta ma narok na dedkovcov. Neznepriatel si ich, budes ich naozaj este vela krat potrebovat skrz dieta. To si ale clovek takto skoro neuvedomi,malokedy.

ddaassuullaa
18. aug 2024

Co robit? Navstiv na zaciatku psychologa. Tebe vadi vsetko, uplne s odporom opisujes rodicov svojho manzela. Problem je v tebe dievca