Ahojte chcem sa asi len vykecať… ste tu niektorí takí,co tiež moc nemusíte návštevy a hlavne nie tie “samopozívacie”? Kedysi som návštevy mala rada, nevadilo mi to, ale od kedy sa mi narodilo dieťa, neviem si pomôcť, ale mám toho plné zuby… znesiem jedine najbližšiu rodinu, to sú rodičia, svokrovci, súrodenci s rodinami… všetci títo ľudia vedia čo je to slušnosť, vedia ako dlho sa majú zdržať a kedy je čas ísť domov… ale ostatní Ach bože 🙈 sami sa pozívaju, vysedávajú tu aj 3-4 hodiny, niektorí aj dlhšie, nás nikto z týchto ľudí nevolá k sebe domov na návštevy, ale oni chodia, môjmu mužovi sa to zdá v pohode úplne, kamarátov som už davno zrušila, stretávame sa na neutrálnej pôjde, ale tí ostatní sú zo vzdialenejšej rodiny a nedá sa ich zbaviť… muž nie je na mojej strane…
Mne návštevy nevadia, mám ich rada. Ale k nám naozaj nikdy nikto nechodí bez pozvania. Čiže, keď niekto taký príde, otočiť vo dverách! "Prepáčte, prišli ste nevhod, nehodí sa nám to." Zvlášť, ak to nie je blízka rodina. Keď sa urazia, máš aspoň o jednu otravnú návštevu menej.
My mávame návštevu, len rodičov a decko, aj to len asi tri krát do roka ,inak absolútne nik,nemáme to radi,ani jeden
A tak nenapadne tej navsteve povedat, ze nech nabuduce da dopredu vediet, lebo mate svoj program? Alebo teatralne zobrat dieta a ist s nim von na 2 hodiny.
Ja mávam len ohlásené návštevy. Ale nedá mi. 3 hodiny sú veľa? Podľa mňa sú 3 hodiny tak akurát, tiež tak bývam a aj tak bývajú u mňa ľudia. Však neprídem, nevyzujem sa, nevyzlečiem, nevypijem kávu a ani sa neporozprávam a pôjdem preč o 30 minút. Tie 3 hodiny sú akurát, porozprávať sa, vypiť si kávu a ísť domov.
Navstevy, ktore obskakujem zasadne planujem a pozyvam a tie co po sebe smietku dvihnu a salku daju do umyvacky, tym dam pokojne aj kluce
Neznášam návštevy, žiadne..
@stanulienkat oni vedia,ze ja nemusím návštevy a už vôbec nie dlhé návštevy a aj tak sa tu stále ku nám chcú dostať… je to vzdialenejšia rodina… ani raz sme neboli u nich tento rok, lebo nás nepozvali… proste zavolaju že chcú prísť a prídu, väčšinou volajú s mužom, on to vôbec nevidí tak ako ja…
@marsmykkok 3 hodiny u niekoho s malym dietatom a rezimom su mega. Chodim na navstevu na 1-1,5 hodiny, lebo viem, ze druhi ludia maju aj iny program ako so mnou lapiet na riti. Bolo by mi to blbe.
Autorka-ked volaju dopredu, tak im treba povedat, ze vam to nevyhovuje.
@stanulienkat presne mám rovnaký názor… mám malé dieta, byvam unavená,nevyspatá,z ich strany žiadna tolerancia, a pri tom som im to 100krat vravela
Ale ako kladnú stránku tohoto "zla" (tiež návštevy nemám veľmi rád, ani k mám, ani k niekomu, ale napokon to nebýva také zlé, ako som sa obával) by som videl, že ste s manželom (aj dietkom) fajn, príjemní ľudia, keď k vám chcú stále chodiť 😉.
navstevy, ktore sa same pozvu, k nam nechodia a na tie ostatne som samozrejme nachystana 🙂 mne osobne nevadia mam ich rada, teda tie planovane
Mala som navstevu po 4 rokoch asi mesiac dozadu. Nakolko navstevy neznasam 🙂 . Stretavam sa s kamoskami vkuse, ale v meste na kave alebo sa ideme najest.
Nik sa mi domov nikdy sam nepozval.
Neratam ale maminu ktora pride par x za rok ked niesom ja u nich
@madeincssr toto mi už povedalo viacero ľudí, veľa ľudí sa aj dobre u nás cíti, ale zase ja som taká, že poviem v rámci slušnosti na rovinu keď mi niečo vadí a vedia to veľmi dobre 🙂 a stále nám to aj tak robia, teda mne, mužovi to nevadí vôbec, on je rád keď sem chodia.. ale boli tu minulý týždeň a zase to prehnali s časom ktorý u nás strávili a sám mi prvýkrát v živote povedal, že už aj on mal toho dosť a chcel aby už išli het 🤣
Nuž, podľa mňa tento problém nevyriešiš, pokiaľ manžel v tom problém nevidí a povie im "pokojne príďte". Ja by som asi zaľahla na protestný spánok, s tým, že sme mali s malou ťažkú noc a potrebujem dospať. Mužík s dieťaťom nech sa im pokojne venuje, ja by som čučala v spálni pri mobile. Alebo by som si naozaj zdriemla 🤭. Ja mám pocit, že ani manžel nezdieľa tvoj pocit, že ťa to obťažuje, lebo jeho to neobťažuje, tak to predsa nemôže obťažovať ani teba 🤷. Takže za mňa - treba to opakovane riešiť s partnerom, že ti to takto nevyhovuje a predtým než povie návšteve nech prídu, nech sa ťa preboha aspoň opýta...
U nas je to este vygradovane, kedze rovnako mame male dieta, na jeho rezim nikto neberie samozrejme ohlad. Zial, byvame zatial so svokrou, kym nedokoncime dom, a teda ona mi bezne oznami o 5 minut 12, ze vobec cakame nejaku navstevu, idealne, ked uz su na ceste 😁. Taktiez je to zvacsa rodina, ale tolko nozikov, kolko sa mi v tej chvili otvara vo vrecku, este na tejto zemeguli nevyrobili 😄. A nikoho netrapi, ze decko ma svoj rezim, ze napr. mozeme mat uz svoj program atd. Kazdym dnom sa modlim, aby sme sa uz konecne odstahovali do svojho.
Kamosi mali jedni z prvych male deti a robili mega velke party (rozumej tak 15 20 parov, vsetko bezdetni) a boli to akcie na 2 noci kazde cca 3 mesiace... Kamoska (organizatorka) sa dvihla, ked bola unavena, sla spat, nikto to neriesil... Deti si riesila ako stale, max nam povedala, aby sme boli potichsie, ze decka sli spat a pohoda... Ked sme uz ale zacali mat deti viaceri, tak sme to zrusili na chvilu (ved aj korona a tak)...
Aj my mavame navstevy, ktore nevedia odist, ale neriesim. Su to znami a idem si davat decka spat, ked je ich cas... Rezim sa snazim dodrziavat a hlavne cez tyzden. Vikend mi az tak velmi nevadi...
Problem je tvoj partner. Keby im on nedovoli, tak nepridu. Holt, toto si treba poriesit s nim, lebo ocividne ta neberie do uvahy a nechape, ze teba take caste navstevy unavuju…
@pettom19 juuj tak toto je dobrý extrém, nezávidím :( ja sa už neseriem, ja už ľudí slušne vyprevádzam minimálne polhodku-hodku predtým ako má ísť spať… ale takto keď spoločne žiješ so svokrou, no ťažko to je veľmi :( ona vôbec neberie na vás ohľad ?
@aeruginosa veru nechápe, myslí si, že ja som divná v tomto, veľa krát som mu na rovinu povedala svoje, dneska som mu znova povedala o tom niečo… on je dosť spoločenský človek…budem musieť inak zakročiť, poviem im, že nech sa už znova ozívajú výhradne len mne čo sa návštev týka, lebo aj predtým to tak bolo a vyhovovalo mi to, lenže zase len s ním to riešia…
@mikadooo on sa ma vždy opýta na názor, že či môžu prísť,nič nerobí mimo mňa… len keď viac krát po sebe poviem, že nie, tak už je oheň na streche a začne mi to vyčítať… mne by stačilo ich vidieť raz za mesiac alebo raz za dva mesiace… a nie dva krát do týždňa 🙈
Mam rada navstevy,jedno ci ohlasena ci neohlasena,a ja som vždy tá čo hovori aby ešte nešli
Oni to v rodine beru inak, bezne sa navstevuju po siedmej vecer a vobec im to nepride divne. Ale uz neriesim. Snazim sa vydrzat, kolko este musim, a vo svojom si uz budem zit podla vlastnych pravidiel. Tu nie su problem len navstevy, je tu viacej problemov, to ani nejdem pisat 😄. Svagrina bezne pride na navstevu 15 minut predtym, ako idem dieta vecer kupat. A divi sa, preco nemoze byt s malym dlhsie. No lebo asi ide spat? Lebo ma rezim? Jasne, ze dieta sa mi rozbesnie a ani za svet potom nechce ist spat, lebo chyti druhy dych? A takto vznikaju ohovaracky 😁 Proste niektorym ludom nevysvetlis, aspon ja uz na to nemam nervy 🙂.
Nech sa stará muž a ty si choď ľahnúť.
Úplne súhlasím, len ohlásené návštevy.
Ani ja nemam rada navstevy,som hrozne nespolocensky clovek. Resp.mam rada navstevy podla nalady. Mavame aj take samopozyvacie navstevy,no nie je to caste,takze sa to da prezit.
nemám rada a aj nerada chodím, mám rada stretávanie v reštaurácii bare, ale doma fakt nepotrebujem cudzích ludi
Ber to tak, že návštevu má chlap. Veď daj dieťa spať, nálož práčku,... Aj ja tak robím. Nemusíš ich obskakovať, ries si, konverzuj, obsluhu nech robí chlap. Zjavne je spoločenský a chce mať kontakt.
Mne sa zacala pozyvat kolegyna v novej praci, prislo do reci nieco co mame doma a pre nu je to atraktivne a zacala sa pozyvat ze pride 🤦 neuveritelne...
Som jej povedala ze nie sme verejna inštitúcia, ale sukromna domacnost 🤭
Snad pochopila...
Najbližšie keď prídu, po 20min sa zober že ideš dať dieťa dokopy a už sa nevráť...akože si s ním v izbe zaspala...muž si možno pri najbližšom telefonáte rozmyslí či ich pozve na návštevu keď to takto pár krát zopakuješ. 😉
Samopozyvacie návštevy nemáme, keď nám to nevyhovuje do domu nejdú. Maximálne prechádzka po záhrade. Nech sa urazia keď nevyhovuje aspoň už neprídu.