Som nová v jednom malom obchode. Mám 22 a študujem pritom VŠ. S partnerom som vyše pol roka, on má 25 a tiež študuje.
Možno pre niekoho to stačí na ďalšie kroky, no my sme takto spokojní. Bábo by sme chceli len ako manželia ale zásnuby ešte tiež nie sú v dohľade keďže na to sa najprv chceme uistiť, že funguje i spoločné bývanie. Zatiaľ bývanie neriešime, takto to najlepšie vychádza s cestovaním do práce a pod.
K pointe, chodí k nám do obchodu veľa mužov a samozrejme v malej dedine sa hneď pýtajú na to či má žena deti, či je vydatá.
Všimla som si, že zbytočne má žena partnera, kým nemá prsteň, nepočíta sa to. Neraz som dostala, že či mám manžela? Hovorím priateľa. Tak nič vážne môžem ťa baliť🤷🏼♀️
To naozaj sa vzťah ani nepočíta pokiaľ nie sú manželia? Alebo ako to funguje?
Neviem ale ja rešpektujem vzťah rovnako ako manželstvo.
Však nech ťa balí. Ide o to, ako budeš reagovať ty.
Ja keď som čašníkovala, mala som to každú chvíľu. Nič som si z toho nerobila, bola som šťastne zadaná a tie ich pokusy išli jedným uchom dnu a druhým von, prípadne sme sa na tom večer zabávali s frajerom, že aké originálne nápady už dávajú niektorí. Navyše som nosila prsteň na retiazke (aj keď nebol zásnubný, ale vyzeral tak), z času na čas som len naň ukázala, hlavne pri tých veľmi neodbytných).
Najviac som sa bavila, keď náhodou presne vtedy prišiel frajer (teraz už manžel) a ja som na otázku, či som zadaná len povedala, že stojí za tebou 😂
Ja som nikdy ani obrucku nenosila, ani nenosim. Mne to vadi a to som vydata 22 rokov. Nemusis nikomu nic vysvetlovat a ani na trapny smal talk o prstenoch nemusis reagovat. Budes sice za namyslenu, ale riesit prstenove kraviny by ma nebavilo.
Nemusis žiť v malom meste aby sa niekto o niečo nepokúsil, ja žijem v skoro 100-tisícovom meste a aj tak nás va kancelárii muži štandardne “volali s nimi na dovolenku” alebo na večeru za to ako sme im dobre poradili (robili sme v cestovke) … ja aj kolegyňa sme sa počas prace vydali a či sme boli slobodne alebo vidíte, či sme nenosili prsteň alebo nosili obrúčky takto bolo jedno 🤷♀️ vždy sa taký našiel čo začal tému “a vy by ste so mnou nešli?🙄” to nie je žiadne vnímanie spooocnosti slobodných a vydatých žien, to sú len hlúpe narážky od veľmi hlúpych ľudí 🤷♀️ jedným uchom dnu druhým von a aspoň vieš s kým mas dočinenia
Mas okolo seba fakt bulov. Ja som jednu fobu nosila "zasnubny aj obrucku". Mala som vacsinou pokoj.
Velmi jednoduche dedinske zmyslanie … nie su nahodou vsetci nejak pribuzni 🙈 nejde o to ci si vydata alebo slobodna, ale blb alebo normalny … take reci vedu vacsinou chlapi o kt v realnom zivote normalna zena ani bicykel neopre … ale nejaka truba sa mozno chyti
Ide o to, ako to mas v hlave nastavene ty. Balit ta budu aj ako vydatu s 3 detmi.
A teda este jeden mily pribeh k tomu.
Jeden pan isiel na dovolenku k moru. Na trzhu si tam kupil ovocie - a ta predavacka ho očarila. Laska na prvy pohlad. A tak je za 5 minut pocas nakupu povedal, ze si ju chce vziat za zenu 🙂
Poriadne ju tym rozosmial. Bola vtedy zasnubena, chodila na VS.
On chodil na trh kady den ku nej kupovat ovocie. Z tyzdnovej dovolenky sa stala 4 tyzdnova 🙂 Potom sa vratil na tyzden domov a znova odisiel za tou zenou. Ona medzi casom pochopila, ze nejde o turistu, ktory ju chce využiť. Jeho "balenie" prebiehalo vo vsetkej pocestnosti. Hm...
Ona sa prestahovala do jeho krajiny, vzali sa, su spolu stastni dodnes a maju dve uz dospele deti 😃 Ako zo spanielskej telenovely.
To nie je o meste,či dedine.
Skôr o priestore,kde sa ľudia viac poznajú a o konkrétnych ľuďoch.
No a k pointe,pre mňa je manželstvo vážny záväzok.
ked byvas na dedine, kde kazdy vie o kazdom, tak hadam vedia, ze s niekym zijes, nie?
ja nosím prstene rôzneho druhu podľa nálady, outfitu. Aj na také, ktoré nevyzerajú typicky svadobne sa ma kamarátka pýtala, ževraj vyzerajú ako snubný a obrúčka 😉 Nie, nie sú. Ak chceš mať pokoj reaguj asertívne, alebo si kúp v bižutérii prsteň s bielym kameňom+ v tvare obrúčky a máš pokoj. Ak sa niekto z dediny opýta, kedy si sa stihla vydať, s úsmevom odpovedz : Na tajňáša na Seycheloch. Hneď ich tým pribiješ do podlahy 😉😃
Nenosim obrucku, ale moje hranice su pevne nastavene, a ak treba, dam ich najavo.
Takze zalezi, ako sa spravas.
Alebo si kup bizu prsten sama len ako signal, ked si malo asertivna.
moja odpoved: manzelstvo je viac ako psrtnersky vztah.
Ale! jasne, ze kym sa k manzelstvu dopracujete, je to proste faza. Ale sama vravis, ze manzelstvo, az ked si budete isti.
Za mna az manzelstvo je plnohodnotny vztah.
Ako to "funguje"? Neexistuju nejake vseobecne pravidla. Absolutne nezalezi na tom, co si kto mysli. Zalezi predsa len a len na tebe a tvojom priatelovi, ako sa vnimate a ze spolu chcete byt. To, ze ta niekto bude balit lebo mas "len" priatela a nie manzela je predsa vec toho chlapa, ked on v tom prekazku nevidi 😀. Ty ho mozes predsa odmietnut a ignorovat ho 😉.
Vysvetli mi niekto, načo ma liezť do manželstva dievča, sotva odrastene detskému veku, po polročnom vzťahu??? Pre manželstvo sa snáď rozhodujem po zrelej úvahe a nie pre prvého, ktorý šiel okolo, aby na mňa na dedine krivo nepozerali krcmovi stamgasti....
@mrva
no vies, po administrativnej stranke je plnohodny, to mas pravdu. Inak sa u nas sa nic nezmenilo manzelstvom 🙂 Lubime sa rovnako aj sa k sebe chovame rovnako.
Tiez sme sa nestretli v 20tke a nebol to nas prvy a jediny vztah. Uz ke sme boli "len" partneri, bolo pre nas jasne, ze pre oboch hladanie partnera uz skoncilo. I bez manzelstva. Takze zalezi aj od toho, ako ludia zmyslaju.
@mrva
ja som to tiez chcela mat papierovo "upratane" koli detom. Zijeme v AT a ja aj manzel smetu cudzinci. Bolo to pre mna dokezite. A hlavne, uz sme obaja mali po 30tke a zopar zivotnych skusenosti za sebou.
Ale ako Vroni pisala uz - aj taky manzel/ka ti vedia narobit riadne financne priekaky. Zazila som 4x v okoli rodiny a jednej znamej. Svadba paradna, dieta na ceste, pracovna pozocia super. A po roku chlap - inak fajn clovek po mnohych strankach, vazne- sa zistilo, ze hra automaty. Napoziciaval si od mnohych ludi uz roky dozadu 1 000 000 Sk. Si vies predstavit tu radost manzelky.
Pre niektorých ani manželstvo nie je prekážkou.