Nekontakt s priateľov rodinou

9. sep 2024

Ahojte, mám priateľa už štyri roky a pracuje v zahraničí ,ide o to že keď priateľ je v práci v zahraničí (2 mesiace tam a približne týždeň / dva doma) keď je doma stretávame sa s jeho rodičmi,ale ako náhle odíde vôbec mi nepíšu že ako sa mám alebo čo je so mnou a to celé 2 mesiace,ja som sa niekedy snažila kontaktovať ale bolo to len také z mojej strany ,moji rodicia mu aspoň párkrát napíšu že ako sa má ,ale jeho nič a potom sa cítim divne keď ma napr zavolajú na nejakú opekačku alebo čo a zrazu sa nemáme o čom rozprávať ,lebo ten vzťah tam proste nie je ,ale nič im nebráni má zavolať napríklad na kávu alebo čo ,rada by som prišla ,ale pride mi to také ,že oni by sa hlavne mali zaujímať o mňa,takto to majú aj spolužiačky na vyške ,niektoré normálne chodia s priateľovou mamou aj na kávu,neviem ale začínam mať pocit že mi to strašne vadí že sú také vzťahy a pre mňa je vo vzťahu dôležité aj to či môžeme niekam ísť s rodinami atď...čo si o Tom myslíte ?

oslo1
9. sep 2024

Nikdy, ale nikdy som nechodila so ziadnou priatelovou mamou na kavu, nie je to moja kamaratka.
So svokrou si zavolame 1 krat do tyzdna, ked zil manzel, tak si zavolali s manzelom, a ja som tam bud bola, alebo nebola.
Si iba priatelka, nevidim dovod, preco by ste mali chodit na kavu, alebo si vypisovat smsky.

amonet
9. sep 2024

ze riesis blbosti. je to iba pristel, dnes je zajtra nemusi byt. nemaju zatial dovod si s tebou vztah robit

butterflyeffect
9. sep 2024

No mna by to skor otravovalo. Za dalsie, si len priatelka-vacsina rodiciv to vobec neberie tak vazne ako vy dvaja, ine uz by bolo keby ste boli manzelia a ani vtedy necakaj ze zrazu budes mat s jeho rodinou taky vztah ako so svojou. Pises ze chodis na vysku-co tak sa stretavat s kamartakami a so svojou rodinou namiesto toho aby ti robila program a zaujimala sa ta jeho?

pettom19
9. sep 2024

Suhlas s nazormi vyssie. Si len priatelka, asi nemaju potrebu zatial s tebou prehlbovat nejaky vztah. Ja by som sa tiez nestarala do priatelky svojho syna, nevidim na to dovod.

autor
9. sep 2024

@pettom19 zabudla som dodať že sme zasnúbení

anjelicek26
9. sep 2024

Stále si len priateľka.. keď budeš manželka a budú tam vnúčatá, bude to iné.. teraz by mi to prišlo blbé a otravne vypisovať synovej priateľke..

amonet
9. sep 2024

ci s prstenom alebo bez stale plati dnes si zajtra nemusis byt🤷‍♀️

h2
9. sep 2024

Absolútne nevidím dôvod, aby ťa priateľovi rodičia kontaktovali a pýtali sa, ako sa máš.

simca06022011
9. sep 2024

som s muzom 20rokov a k dnesnemu dnu si stale nevyvolavam a po kavickach s jeho rodinou nechodim, ak nejde on. AK neratam vynimocne veci, ako nieco sa vybavovalo, doovlenka a tak. Ja by som nedavala keby mi volali ako sa mam.. preco by mali? rovnako mne prekazalo, ked si moja mama vyvolavala s mojimi ex.. a len tak "klabosili".
Proste kazdy to mate nejak. Tak nabuduce ked pride priatel domov, sa s nim o otm porozpravaj. Mozno rodicia jeho ta nechcu obtazovat, mozno ale nie su typy , ze budu ti vyvolavat.. zistis a bude...
AJ ked budes jeho zena, nic sa nemusi zmenit, otazne je, ci tak velmi potrebujes, aby ti niekto volaval ako sa mas... nemas dostatok znamych, rodiny s ktorymi si bezne v kontakte?

sisska96
9. sep 2024

To je uplne jedno ĉi priatelka snubenica, skoro ziadny rozdiel v tom neni. Ešte nie ste zobratí nemate deti takže načo

janickacrazy
9. sep 2024

Skús si to otočiť, keby si ty pracovala v zahraničí, myslíš si, že tvoj priateľ by chodil s tvojou mamou na kávičku a vypisoval jej ako sa má? Určite. 🫣

pettom19
9. sep 2024

Ja som tiez bola zasnubena a nechodila som s buducou svokrou na kavicky, ani ma nekontaktovala, max napisala na narodeniny. A teraz mame fajn vztah. Ale stale je to svokra a ja som si brala v prvom rade jej syna 🙂.

januska12323
9. sep 2024

Už si tu písala, dostaneš rovnaké rady. Keď chceš budovať vzťah môžeš to robiť aj ty a nečakaj na nich. A síce si sa nepýtala ale nezdá sa mi rozumné brať si niekoho kto je 2 mesiace preč a potom príde na týždeň ak sa to nemá časom zmeniť.

svetlonos
9. sep 2024

Kokos ty sa musíš riadne nudiť, však? To nemáš kamosky v svojim veku na kávu? Čím skôr si uvedomíš, možno svokra sa z teba nepokaka, tým lepšie. Kolkoze mas rokov, 22-24? Co by s tebou riesila prosím ta na káve? Co si si naposledy kupila xi ako v skole/v praci? Ja som bola priateľka cez osem rokov a samy sne sa nestretli ani ked bol ex na sluzobke. A vzťahy sne mali celkom fajn aj tak.
Takže riesis fakt sprostosti.

mimixxxx
9. sep 2024

Ja by som sa tešila. Nikto sa ti nestará do života, nedáva nevyžiadanej rady, nehovorí že to a to robíš zle, zle vychovávať deti bla bla. Treba si ten odstup udržať.

luccija
9. sep 2024

Tak úprimne ani ty nie s priateľom často, tak preto sa cítiš osamelá.Nikdy som nebola na káve s frajerovou mamou sú ženy, ktoré také veci nerobia.
Možno si z inej rodiny a tam sa viac pestujú vzťahy.Nesmies mať ocakavania nebudeš sklamaná🙂

diewcatqoo
9. sep 2024

Ja neviem, ale asi by som ani neocakavala, aby ma volali na kavu a vypisovali mi, ak je priatel prec. Ja si tiez nepisem so svokrou ako sa ma a nechodim s nou na kavicky. Sem-tam poslem fotku vnucat, pripadne ona mne nieco, ale bez manzela na kavicky nechodime, nevypisujeme si, nevyvolavame a to sme spolu uz takmer 20 rokov.
A z pohladu svokry: tiez by som svojej takmer neveste nevypisovala len tak a nevolala ju na kavicky bez syna. Bala by som sa, ze by to nemusela vziat dobre a mozno by to brala ako prilis a vlastne ani by som nevedela, o com s nou kecat. Take nasilu by to asi cele bolo.

la_dolce_vita
9. sep 2024

Vacsinou sa tu docitam opak, ze je svokra otravna. Ak ti to chyba, bud ty iniciativna, ale bezne to nie je.

matkahelka
9. sep 2024

Si priatelka, pre vacsinu starsej generacie teda v preklade - si nikto, nie si clen rodiny. Aj ked ste zasnubeni, vsak zasnubeni mozete byt dalsie styri roky. Nemate dieta, nic vas nespaja. tvojich svokrovcov uplne chapem, moji sa k priatelkam svojich synov spravali rovnako rezervovane az chladne. vztahy sa zmenili manzelstvom. som vydata takmer 17 rokov a nevolam si so svokrou len tak a na kavicky nechodime spolu uz vobec. mame dobry vztah, ale kebyze nemame deti, tak si neviem predstavit, o com by som s nou akoze hovorila. ked spolu telefonujeme, tak 90% konverzacie je o detoch.

lubina
9. sep 2024

A preco by si s nimi chcela chodit na kavu a aby ti volali ako sa mas? Ma to nejaky dovod, chces sa im pacit, ci preco? Ja som mala super svokru (zial zomrela) a nikam som s nou nechodila na kavu. Ak sme niekam so svokrovcami spolu isli, tak aj muz, neskor aj deti. Sama som s nou nikdy na kave nebola a to sme si ozaj rozumeli. ALe nemali sme rovnake konicky, nemali sme nejake temy na rozhovory, okrem deti a kuchyne...ty si mlada, vysokoskolacka, chod na kavu s kamoskami 😉

0silvia0
9. sep 2024

prečo by oni teba mali volať na kávu? Asi nepotrebujú s tebou budovať vzťah. Ak ty potrebuješ budovať vzťah, niečo ti bráni ich zavolať na kávu? Prečo majú byť iniciatívni oni?

viestta
9. sep 2024

Ty nevies co so sebou ked ta buduci svokrovci nevolaju na kavu? Vsak ich pozvi ty, ak ti to tak strasne chyba.

rozculena
9. sep 2024

ja nechápem,čo to opakovane zase riešiš

katica06
9. sep 2024

Autorka, ty si nevieš spraviť program sama ? Sedíš sama doma a vymýšľaš. Nechápem čo riešiš. Pozri sme spolu s mužom dvadsať rokov, svokra síce pred rokom zomrela ale nikto, rozumej Nikto (svokor,svokra, švagor, teta, ujo )nikto ma nevolá ani nikdy nevolal na café či opekačku ani že ako sa mám. Volajú mužovi či už bol doma či na služobke

cacianka
9. sep 2024

píšeš že sa nemáte o čom rozprávať, na grilovačku ťa pozvú, tak čo ti nestačí ? oni s tebou nemajú nič spoločné, rodinu, záujmy, povinnosti, v podstate buď rada že ťa nekontrolujú, nevyzvedajú a nešpehujú, či si verná snúbenica, alebo ako žiješ mravne nemravne. nemyslím to v zlom, len si uvedom že je medzi vami veková beriéra, takisto oni sú už úplne inde -majú pracovné a rodinné povinnosti, svoj okruh rodiny, kolegov, priateľov. ty študuješ a svoj interný okruh máš aj ty.

hrasocek12
10. sep 2024

Ja som vydatá za muža a s jeho rodičmi si absolútne nepíšeme,fakt málokedy možno raz za mesiac a niekedy ani toľko mi napíšu že ako sa mám. Máme s manželom dieťa a to tiež vôbec neznamená ,že ja si musím písať s jeho rodičmi. Jeho rodičia sú jeho ,moji sú moji. Nevidím dôvod ,prečo by ste sa mali kontaktovať. Nie ste rodina ,je to rodina z manželovej strany.