Nedorozumenie v priateľovej rodine

barbora232323
21. aug 2024

Ahojte musím to zo seba dať tu lebo už viac to nezvládam...
Ja a môj priateľ bývame s jeho rodičmi zo začiatku to bolo evidentne dobre ... Snažila som sa ako aj upratovať rozumieť si hlavne zo svokrou a jeho starou mamou ... Bývame u nich len dočasne keď že naše sa ešte len dokončuje... Zo začiatku som mala s toho zlý pocit že niečo bude zle... Pred pár dňami som bola navštíviť moju rodinu len na jeden deň keď sa priateľ somnou vrátil naspäť tak ja som sedela v kuchyni a všetko som počula ako ma ohovarali 💔💔 že ja im nech neupratujem že ja ho navádzam na jeho rodinu kopec iných slov... Bolo mi s toho tak zle že som chcela odísť a nikdy sa naspäť nevrátit... Jeden deň som sa s nikým nerozprávala nejedla na vyše som tehotná
Plakala som celú noc celý deň ... Ráno som vstala a išla im povedať že keď máte niečo proti mne mi to povedzte do očí a nie poza chrbát... Ja som slušne vychovaná mňa takto rodičia nevychovali aby som robila nenávisť medzi ľuďmi... No a proste bolo tam hnusne narážky ... Nechala som to tak nechcela som trápiť moje dieťa ktoré je ešte nenarodené
Na druhý deň som z ničím nepohla upratovala svokra
Potom svokra odišla si niečo vybaviť a začula som od jeho starej mami ako má naspäť ohovára že nič nerobím a že pohyb musím mať ... Čo mám robiť ? 💔 Ako sa mám cítiť ako mám naďalej pokračovať v tomto dome
Môj priateľ do bytu nechce ísť na vyše som počula že keď budeme my vo svojom že jeho mama kuchyňu nedovolí že bude iba jedna kuchyňa keď že dom je dvojpodlažný a má iný vchod ako ja budem žiť ? Prečo má nemajú radi a ohovárajú nechcem tu byť hľadám všelijaké riešenie no nie je
Jedného dňa sa zbláznim 😭 mám nechať priateľa a vychovať si dieťa sama a bývať zo svojimi rodičmi ? Oni majú dosť svoje
Som úplne stratená
Ja si s nimi chcem rozumieť no nedá sa 😭

viestta
21. aug 2024

Nuz toto nie je len o svokrovcoch, ale o tom, ze tvoj chlap si nevie zariadit samostatne byvanie pre svoju rodinu. Byvas v ich dome, platia ich pravidla. A to, ze ta ohovaraju? Niektori ludia sa bez toho nezaobidu, je to sice hnusne, ale ani staru mamu neprerobis ani svokru.

simca06022011
21. aug 2024

tak vam sa dokoncuje VASE byvanie pri nich? Dievca zlate, treba vam byvat samostatne, este vam bude aj svokra do kuchyne kukat :D Dobre sa pytas.. ako budes zit ty? rozhodni sa, bud schlapom co sa neodlepi od mamy a mamicka bude rozhodovoat. Alebo si to vyriesite po svojom (teda on zariadi a zavrie vasu cast ako VY budete chciet a budete ich ignorovat, ale to si ta musi priatel aj zastat sem tam). Alebo sa vezmes a odstahujes a ked bude priatel chciet byt s tebou rodina, tak sa odstahuje spolu s tebou.
A inak.. babky a svokry ohovaraju bezne za chrbtom, uz si dospela, nezi v ruzovom sne a jednym uchom dnu a druhym von. Proste bez toho nevedia byt, aj keby si cely den lietala, tak nieco si najdu.

colsami
21. aug 2024

Cele zle.
Nasackovat sa ku frajerovej rodine (rozhodnutie oboch, sice lacne ale nanic), plny dom - nielen jeho rodicia ale aj stari rodicia, navyse (podla vsetkeho) stavat a dokoncovat dalsie byvanie rovno u nich? A podla ziadost "svokry"? Si ok? Chlap je normalny? Asi este decko. Nijake osamostatnenie a zavazky - vziat si Ta nechce? Ist s Tebou do bytu nechce? Atd atd... Otazky na vasu buducnost su na mieste. Nejaky laxny pristup ku tomu, ako zije a byva a citi sa jeho tehotna frajerka.

januska12323
21. aug 2024

Aké vaše bývanie keď budete stále u nich? Zbal si sakypaky a vráť sa domov, pán budúci otecko nech porieši vlastné bývanie pre rodinu.

mamutka
21. aug 2024

@barbora232323 to akože vazne prerabate u nich, tam ides bývať? Urobila si si dieťa s nesamostatnym …. čo bude mamičku vždy stavať nad teba? Ani si ta nezobral, nemas svokru. Rodíš zle rozhodnutia. Ja by som sa na taku rodinu vykašľala. Bud by šiel bývať somnou preč, alebo nech ide k mamičke. U nich, hentakych, NIKDY.

jaskolka
21. aug 2024

@barbora232323 no co ti povedať? To "vaše" čo sa dokončuje, bude akože byvanie u svokrovcov? Lebo ak hej, tak to ani omylom nebude vaše a čaká ťa v tomto prípade dosť ťažký život.

maminkadeticiek
21. aug 2024

To je tak ked si nezabezpecene zeny urobia dieta s nezabezpecenym PRIATELOM,ktlreho ani dobre nepoznaju,ani jeho pribuznych a zavesia sa im na krk...tak to presne takto dopadne.

mamutka
21. aug 2024

@maminkadeticiek tak vies, ťažko je byt aj zabezpečená, aj mladá mamicka. Ked si niektorá najskôr zarobí na život, seba, dieťa, už je považovaná za karieristku. Asi to bude súvisieť aj s lokalitou, tie názory, ale nechcem sa nikoho dotknúť.

30katrusa40
21. aug 2024

@barbora232323 ak som to dobre pochopila. Vy si prerabate vrchné podlažie a jeho mama vám nechce dovoliť aby ste mali vlastnú kuchyňu? Veď to je choré. A ešte napíš že dom je písaný len na rodičov a je vybavené. Peniaze investované do niečoho čo nie je nai vaše. Máš kam odísť ?

maminkadeticiek
21. aug 2024

@mamutka Ja som si dieta urobila az ked som ho mala kde priniest,za co zivit a osatit.Povazujem to za zodpovedne.Nemyslim si,ze je v poriadku ak zena s takpovediac holym zadkom otehotnie a potom sa ocakava ze ju bude muz po kazdej stranke zivit.V tomto su mnohe zena zrazu z cista jasna konvencne.Hlavne zena sa ma vediet pred tehotenstvom chranit aj kvoli takymto situaciam.

mamutka
21. aug 2024

@maminkadeticiek súhlasím, mňa fascinuje, že takéto hrozne chyby robia mlade baby aj v roku 2024. Ešte peniaze, ak vôbec ma, natlačí do cudzej barabizne. A ani kuchyňu nebude mať.

barbora232323
autor
21. aug 2024

@mamutka peniaze máme ja chcem ísť bývať do bytu
Chcem sa osamostatniť len oni nám to nedovolia

sasa1310
21. aug 2024

@barbora232323 aj my sme začínali od nuly s dieťaťom. Nemali sme nič. Ale môžem ti povedať, že môj manžel by s nami išiel hoc aj po kanáloch bývať, len aby bol s nami a aby sme boli spolu šťastní. Tvoj priateľ evidentne vidí, že si nešťastná aj napriek tomu to neakceptuje a egoisticky rieši len to, čo chce on. on do bytu nepôjde a bodka. Nie je chybná ani jeho mama ani jeho stará mama ale tvoj chlap, ktorý nestojí za svojou rodinou ale len sám za sebou a je pre neho dôležité len jeho šťastie a nie vaše spoločné

barbora232323
autor
21. aug 2024

@maminkadeticiek určite by som si dieta ne dala urobiť s holým zadkom 🙂

patus_2
21. aug 2024

@barbora232323 ale prečo by vám nedovolili? Azda nemáte 15, aby ste potrebovali povolenie. Vy ste už samostatná jednotka, dohodnite sa ako ďalej, lebo píšeš, že vaše bývanie sa dokončuje a ani nevieš, či budeš mať vlastnú kuchyňu. Začali ste vôbec niečo prerábať?

maminkadeticiek
21. aug 2024

@barbora232323 vazne?No dobre.Pracujes?Mas vlastne uspory?Mate vlastne byvanie?Lebo toto je to.

mamutka
21. aug 2024

@barbora232323 akože nedovolia??? Ved prenajmi byt, chod. Ak chce otec dieťa mať rodinu, bude s ňou žiť. Alebo s maminkou. Hotovo.

jaskolka
21. aug 2024

@barbora232323 tak nechápem, píšeš ze vaše sa dokončuje a vzápätí ze oni vám nedovolia sa presťahovat
Tak o co ide? Kde sa co vaše dokončuje?

alex49
21. aug 2024

a pán frajer je doma na reťazi či ako? že nedovolia. Sadni si s chlapom a povedz mu,že sa sťahuješ buď s ním alebo bez neho, nech sa zariadi ako chce.

abbey1
21. aug 2024

@barbora232323 Často tu býva téma 'mojim rodičom sa nepáči môj priateľ a zakazujú mi ho'.
Nuž, možno práve pre toto.
V živote som neriešila priateľa svojej dcéry, ale keby mi v mladom veku prišla s tým, že chce dieťa bez sobáša, bez bývania a 'svokrovci' dovolia, nedovolia, asi by som ju zamkla doma do pivnice.
Dievča zlaté, kam si dala rozum a prečo dieťa do tohoto?

beataxxx
21. aug 2024

Mne sa stalo niečo podobne, bývali sme v RD, ale každý sme mali na svojom poschodí samostatný byt….svokra si zrejme neuvedomila, že keď ma ohovára na terase a ja mám otvorené okno, všetko počujem, kým ohovárali mna, ma to mrzelo, ale nereagovala som, ale keď si dovolila kritizovať mojich rodičov, tak som na ňu navrieskala, že čo si to dovoľuje….jasneze nasledovalo veľké divadlo s veľkým plačom a moj pán manžel sa postavil na jej stranu, čo dosť narušilo vzťahy…nejako sa to časom ukludnilo, svokra už nežije, boli sme k sebe zdvorile, navštevovali sme sa často, ale bolo to vždy formalne

danica2711
21. aug 2024

začali ste to nejako zle. Načo si sa k nim nasťahovala? Kebyže si ja vychovám synčeka-mamánka (lebo to ten tvoj evidentne je), tiež sa asi nezbláznim pod radosti, keď mi dovlečie domov nejakú babu, ktorú si zjavne ani nechce vziať, a ešte si aj urobia dieťa. Otehotnieť si mala až vo svojom, ale nie že vo svojom, ktoré je vlastne - ak som to správne pochopila - len nejakým prílepkom k domu priateľových rodičov. Jediné riešenie je akékoľvek ubytovanie, v ktorom budete sami dvaja, či traja, a najlepšie aspoň 200 km od priateľovbých rodičov. Ale to asi nepôjde, pretože mama nedovolí a mamánkovi sa nechce...

anjelicek26
21. aug 2024

Autorka stopni prerabku a smer byt,aj keby jednoizbak na začiatok. Povedz priatelovi,že to bol proste blbý napad a zbytočne vrazat ešte viac peňazí do toho co asi ani nebude vase/tvoje uz vobec a vysledok - rozbije vám to pekný vzťah.. ci mu to za to stojí.

simca06022011
21. aug 2024

@barbora232323 hadam sa nebudes pytat, ci ti nieco dovolia CUDZI LUDIA. ANo poviem to tak, nie je to tvoj manzel, ta zena/zeny nie su ti nic. A chcu riadit TVOJ zivot. Nemas si preco pytat povolenie na nic. Aj keby si neviem co chcela robit a im by toprekazalo, mozu aj po mihalniciach chodit a aj tak nemusis sa vobec ich pytat.
Chces ist prec, chod. Ak priatel stoji za nieco, pojde za tebou. Zbytocne zit na kope v nervoch a nicit si zdravie a zivot. Aj ked ohovaracky taketo su bezne, ako som pisala, ALE ty na to proste nie si, aby si sa cez to preniesla a neriesila. AK ta nieco taketo rozhodi tak ze vyplakavas celu noc , tak ta to bude psychicky nicit v tej spolocnosti. O chvilu budes pocuvat (schvalne prehanam, ale nevies co budete zazivat-MOZNO): ze zle dieta prebalujes, umyvas, ze nevies toto a ono, ze nedas pol rocnemu dietatu klobasu, slaninu a co to je za svet, ved rocne dieta uz ma riadne, dve knedle a segedinsky, posoleny, pokoreneny jest (a samozrejme, nebudes si to ty varit, uvari vam svokra, ved ty by si to nedala bez nej, nedovoli preto druhu kuchynu, este syn a vnuca nebudu u nej jedavat a to by bola sodoma gomora). A to nepovie tebe, to bude rozpravat vtedy ked "nepocujes".

simona92101
21. aug 2024

@barbora232323 kolko mate rokov?z akeho dovodu vam NEDOVOLIA?co ste nesvojpravni?naozaj,aky je dovod,lebo nerozumiem,ked raz mam peniaze,vek,zdravy rozum tak mi nema kto co do mojho zivota kecat.
Urychlene urobit rozhodnutie,bud budete zit sami bez cudzieho zasahovania alebo DOVI DOPO

danica2711
21. aug 2024

@simca06022011 no, celkom tak to nie je, že ona si môže robiť, čo chce a priateľova mama s babkou, či kto to je, sa do toho nemajú čo starať. Aspoň nie v tejto konštelácii. To "ich", čo si tam stavajú, je zjavne súčasť rodičovského domu, na rodičovskom pozemku. To tie cudzie ženy sú tam doma, nie ona, ona je tam cudzia, a ešte bohvie, ako je to tam s financiami... Nedať si od nikoho kafrať do života môžem len vo SVOJOM!

olimuc
21. aug 2024

urobila jednu velikansku sprostost, teraz za to platis. Byvate v dome 3 generacie … svokra, jej mama (pripadne este nejaky dedko a svokor) … neviem ako ta mohlo napadnut sa tam vobec nastahovat. Si na obtiaz, ak nie je dalsi chlap na robotu okolo domu len syn, tak si ta najhorsia pretoze kradnes lacny pracovnu silu a ako bonus si tehotna. Ak sa zbalis a vypadnes budu len radi a nie … nebudu ta mat rady nikdy 🤷🏻‍♀️ mas 3 moznosti tvoj chlap sa s tebou odstahuje prec od maminky do samostatne ho bytu / domu, 2. Pojdes sama do vlastneho a budes mat pokoj a 3. Ostanes, situacia sa vyhroti a odides aj tak len neskor … nenic si nervy a zdravie, bude len horsie, tak hladaj riesenia, aby bolo hlavne tebe a dietatu dobre.

vilma7
21. aug 2024

Vraj nedovolia? Hádam sa nebudem cudzích ludi pýtať, či mi niečo dovolia alebo nie. Ty nie si svojpravna? Koľko.mas rokov?

mandarinka555
21. aug 2024

@barbora232323 Ty vrážaš našetrené peniaze do ICH domu? A myslíš si, že to bude vaše bývanie? Ty si sa s koňom zrazila, alebo ti tehotenstvo zatemnilo mozog?

domkakvet
21. aug 2024

@barbora232323 bud mas kde ist, alebo ku svojim rodicom, ak ostanes u priatela budes trpiet.