Nedokážem sa dostať z toxického vzťahu

20. aug 2024

Čo robím zle ? Myslím, teda viem o sebe že som dobrý človek aj tak sa ku mne správa ako by som bola kus ho**a uplné nič. Každodenný psychický teror, ponižovanie, urážanie, aký som niktoš a za nič nestijím, nič si nezaslúžim. Nechcem v takomto vzťahu pokračovať no neviem ako sa dostať z tohto začarovaného kruhu von. Je to extremne ťažké keď si poviem dosť a chcem to ukončiť. Trápia ma depresie a úzkostné stavy, nejem, nespím, nežijem, velmi sa trápim. Už nevládzem ale neviem ako sa z toho dostať tak sa vždy vrátim na samý začiatok😭

zmrzlinka2021
20. aug 2024

A čo ti bráni rozísť sa s frajerom?

monicazbb
20. aug 2024

Počkaj kym pojde do prace, kompletne sa zbaľ a odiď. A ani za svet sa nevratiť. Lepšie by bolo mať prichystané iné byvanie-HOCIČO , aj izbu v zdielanom byte, to je najrýchlejšie riešenie.

jaskolka
20. aug 2024

A aký je dôvod, ze sa vždy vrátiš k nemu? Čiže ty si sa už rozišla opakovane a stále sa vrátiš, alebo vôbec sa nevieš rozísť?

suzitok
20. aug 2024

To je ten typ človeka, ktorý vycíti, že sa niečo deje, že máš chuť ukončiť to a vtedy sa mení na milujúceho a dobrého partnera? A ty potom nemáš to srdce odísť, opustiť ho a nakoniec ti ho je aj ľúto?
Dva roky som toto mala...ale bola som ešte mladá, neskúsená, mával so mnou ako chcel. Treba sa proste zaťať a prísne si povedať, že robíš pre seba to najlepšie. Mne pomohlo aj zmeniť telefónne číslo a odísť na dva týždne preč, úplne to zmenilo moje zmýšľanie a pohľad na tú situáciu. Vtedy som si plne uvedomila, aký je to chorý vzťah.

deti95060810
20. aug 2024

vôbec nepíšeš či ste manželia alebo len partneri, či spolu bývate alebo každý zvlášť... ani či máte deti alebo ste bez.
ak ste len partneri tak stačí len jednoducho odísť a viac sa nevracať...

maminkadeticiek
20. aug 2024

Rozides sa,odides a konecne prevezmes zodpovednost za svoj zivot.

akinomel
20. aug 2024

Choď preč, nikdy sa nevráť a úplne ho vymaž zo života. Váž si samu seba a maj sa rada. Začneš nový život, zvládneš všetko! Veľa sily a neboj sa!

autor
20. aug 2024

Odišla som už niekolko krát, zablokovala som ho všade lebo som sa chcela dať doporiadku. Vždy ma ale hociako nakontaktoval či cez jeho rodinných príslušníkov, cez mojich, kamarátov, písal maily… Citovo ma vydieral ako si ublíži alebo sa zabije ak sa nevrátim že on sa zmení “prisahal” vždy to trvá max 3 týždne kedy je kumne velmi dobrý snaží sa, pomáha dáva najavo ako mu namne záleží že ma velmi lúbi a potom to zase ide dolu vodou nádavky aké počúvam na dennom poriadku sa vám snaď ani nesníva vraj som obyčajná ku**a, odpad, že len si mám skusiť niekoho najsť že kto by bol s takým človekom ako som ja to len on sa nadomnou zlutoval inak by som bola sama. Ja som mu vlastne nikdy nič v živote nedala to len on mne a ja by som mu mala byť vďačná a vážiť si všetko. Je to moja chyba ja viem o tom a viem že si zaslúžim lepšieho človeka pre seba ale dokáže ma tak zmanipulovať že pochybujem sama o sebe a verím tomu že má pravdu a ja som uplne zbytočný človek.

anketkarka
20. aug 2024

Ale on sa k Tebe takto nespráva preto, že si zlý človek. Ale preto že si neveríš a dovolíš mu to. Nevieš si určiť hranice, že takto sa k Tebe nikto správať nebude. Musíš v sebe len nájsť silu a odvahu. Neviem ako sa vraciaš na začiatok. Sama vieš, že takto sa ničíš tým, že to nemáš odvahu ukončiť. Nemôže stáť pri Tebe aspoň rodina kým ho opustíš?

luccija
20. aug 2024

Presne takto sa správa manipulátor.Tak tá zneisti, že nenaberies odvahu odíst, ale musíš to spravit

autor
20. aug 2024

Som mladá mám 27 rokov a toto je moj prvý vzťah a prvý chlap celkovo, sme spolu od mojich 20 rokov, zobratý niesme no máme spolu dieťa práve z týchto dovodov je premňa tak ťažké odísť,

brendaa
20. aug 2024

Kontaktuj centrum pre týrané ženy v najbližšom meste, pomôžu ti... V prvom rade si uvedom ze ho naozaj uz nechceš... Napiš dôvody na papier co sa ti na ňom páči, preco s nim správaš keď ti o chvilu ublíži..... atď...

akinomel
20. aug 2024

Psychicky Ťa týra. Tu pomôže len skončiť a nezačínať ŽIADNY kontakt. Poznám to, prešla som podobným. Ver mi, uzavri všetko, čo s ním súvisí. Určite máš v okolí niekoho, kto ťa podporí a pomôže. Neboj sa! Začneš nový život, zvládneš to! Buď silná a dôsledná!

marianarem
20. aug 2024

Odid a nabuduce, ked ta bude lanarit, tak si pripomen tie 3 tyzdne a ze viac to proste nebude, lebo je to ten isty clovek. Mozno ta to.odradi. Mozes mu povedat, nech ide na terapiu a ozve sa ti po roku, co tam bude pravidelne dochadzat, lebo ak so sebou nieco neurobi, tak u teba uz nema sancu. Ak sa bude vyhrazat samovrazdou, tak mu s kludom povedz, ze to je jeho slobodne rozhodnutie, za ktore ty nebudes nijako zodpovedna.
Takyto clovek sa naozaj nezmeni zo dna na den, nie je sanca. Evidentne ma aj nejaku poruchu osobnosti a to sa proste neda zmenit inac nez dlhodobou terapiou alebo nejakou inou pracou na sebe. Ale zarucene je to dlhodoby proces, takze uz mu nenalet, ze sa zmenil. Je to to iste, akoby ti niekto obezny zavolal na druhy den, ze uz schudol. Proste sa to len tak mavnutim prutika neda u tychto ludi, hoci by mozno aj sami chceli.

erikaa09
20. aug 2024

Prosím pekne. Odíd od neho. Viem presne čo prežívaš :( tiež som mala takeho ex aj dieťa spolu. Vieš aká to bola úľava keď videl že aj keď sa vyhráža somnou to nic nerobí a vtedy prestal . Zmenila som si čislo . Na policíi aj na sude ked som pisala papiere som Uviedla nechcem aby ex ho vedel . Teraz mam super chlapa

gerber58
20. aug 2024

Z vlastnej skúsenosti ti radím, skonči to nadobro, lebo sa zničiš sám. Budeš sa cítiť potom nahovno, ale isto lepšie ako predtým. Nemá k tebe úctu, rešpekt, preto odídi a ani nevysvetľuj. Takým narcisom je jedno pre nich tvoj "výlev".

0silvia0
20. aug 2024

Typicka narcisticka porucha osobnosti, dokola sa to tu riesi na modrom koni. Pozri si youtube videa od Jana Dvoraka: poznej svyho psychopata a konaj.

autor
20. aug 2024

@erikaa09 toto je ďalšia vec ktorej sa bojim ak sa mi aj podarí odísť, koli dieťaťu sa s nim budem musieť stretávať pretože si nemyslím že súd by úplne zakázal stretávanie sa. Vám to prešlo?

hankab
20. aug 2024

Ked on neho budes dlhsie prec ako tie 3 tyzdne a prekonas sa aby si sa mu vobec neozvala, tak sa ti za ten cas uplne vycisti hlava, ver mi. A natolko sa ti zhnusi, ze prezijes aj stretnutie kvoli dietatu, len si budes priat aby cim skor vypadol.
On to robi premyslene ako kazdy manipulator - vie ze ked sa ti ozve, tak mu zase podlahnes, preto s tym nikdy neprestane. Ma ta na motuzikoch ako babiku a robi si s tebou co chce, psychicky ta depta a je presvedceny, ze od neho aj tak nikdy neodides, lebo si sa doteraz vzdy vratila. Dopraj mu ten okamih prekvapenia, ked s tym nadobro seknes a zacnes naozaj vidiet aky je to zmrd a ako ta vyuziva. On je ako prisavka, pijavica ktora z teba pije krv a vdaka romu dokaze fungovat, prizivuje sa na vsetkom dobrom co v sebe mas. A hlavne si uvedom zena - ty si dobry clovek, a preto si ta vybral. Kazda ina tvrda zenska by ho poslala do prdele hned na zaciatku a je si toho vedomy, lebo to on je ten vadny kus, nie ty. Ked sa s nim rozides a urobis hrubu ciaru za jeho vyhrazkami, bude si hladat dalsiu, na ktoru sa pricucne a vytiahne z nej vsetok zivot.
Drzim ti palce, viacere sme si tym presli a chvalabohu po rokoch si mozme povedat, ze nie je nic lepsie ako sa zbavit takej gule na krku, co ti berie vsetko dobre a nic nedava. Raz sa aj ty zhlboka nadychnes a bude ti fajn, len do toho a tentokrat uz zotrvaj! 🙂 prejdu aj depresie a uzkosti ked sa ho zbavis, to sa neboj, mas ich iba z neho.

erikaa09
21. aug 2024

Dostal stretavanie za mojej pritomnosti ( 2 hod) za ten čas som si veľa toho vypočula aj volala s ex svokrou hento toto tamto ... ale už som nepoľavila povedala som ak chcem byť s dieťaťom bavme sa len o ňom . Po čase ho to prešlo - našiel si inú obeť a už aj prestal chodiť. Proste oni keď vidia že teba uz nezlomia a proste budeš tvrda najdu si inu ovečku ... bude to tažke ale naozaj ten obrovsky balvan , ta zataž opadne a bude oveľa oveľa lepsie. Len nepoľaviť