Necítim sa pri ňom “dosť” dobrá/pekná

8. aug 2024

Ahojte, chcela by som počuť nejake rady, triezvy nestranny nazor alebo co, mozno som len precitlivena a namyslam si. Chcem vam opisat moju situaciu a pocity. Sme mladý pár, nie sme spolu este ani rok ani spolu este nezijeme. Ide o to, ze sa nevenujem nijakej extra sportovej cinnosti, ale nie som ani rozkysnutá buchta. Nikdy som nebola na nejaky sport, skusala som ale nikdy ma to nejako nechytlo, nebavilo (nehovorim mozno sa to raz zmeni). Mam uplne normalnu postavu podla mna, nie som ani tučná, ale nikdy som nebola ani taka utla a tenucka (viete co myslim). Bola som so sebou spokojna a vyrovnana, ziadne mindráky (max v puberte). Mam aj zadok aj prsia (nechvalim sa, snazim sa len opisat).
Odkedy mam ale tohto priatela neviem preco zacala som o sebe pochybovat, ze nie som dost dobra, pekna, alebo proste prenho dost dobrá. Na zaciatku vztahu mal totiz na mna take sem tam poznamocky akoze “haha vtip”, alebo mal taku nemiestnu poznamku, ktoru si v tej chvili neuvedomil. On totiz vyzera dobre, sportuje, (ale ziadne rysovacky si nepredstavujte, skor ma dobru kondicku) ale mam pocit, ze si kvoli tomu o sebe mysli ze je nieco viac. Neustale mal poznamky na vzhlad inych ludi, jasne kazdy si pomysli ked uvidi niekoho moc tucneho nieco, ale on to proste musel povedat nahlas. Neustale vravel o tom ako je rad, ze pre seba nieco robi, dokonca mi to niekedy prislo az chvalenkarske ked musel xy krat povedat ze on zabehol tolko a tolko a ze beha maratony atd. Ano je to super ze nesedi na riti, ale zacala som si namyslat, ze by sa k nemu mozno hodila ina baba, alebo ci ho raz viac neohutri nejaká bezkyna atd (ano detinske viem). Ubezpecuje ma ze ma ma rad taku aka som ze sa mu pacim a ze by somnou logicky nebol ak by som sa mu ako zena nepacila, no ja mam strach ze raz otehotniem priberiem, a bude na mna pozerat krivo a cakat kym schudnem. Raz som sa ho spytala ci mu vadi ze necvicim a odpovedal “Ani neviem”. No moc mi ta odpoved nepomohla popravde. Potom to zrazu zmenil na ze “nie nevadi”. Ale chapete. Neviem preco mam zrazu take vtierave myslienky v hlave, nie je to ziaden narcis a mozno si pomyslite ze mam popracovat na sebavedomi, s cim suhlasim, ale tento problem som pri byvalych nemala.

enmery
8. aug 2024

Iba v skratke:

autor
8. aug 2024

Nechcem aby to vyznelo ze pozera len na vzhlad, naozaj citim ze ma lubi, nechce odomna aby som so sebou nieco robila a naozaj si triezvo myslim ze to nepotrebujem, len mi to vrta hlavou, ze ked je takto nastaveny ci mu to naozaj nevadí.

joannita
8. aug 2024

No ano...casom sa to zmeni a zacne ti to vycitat. Casom aj priberies, takze o to viac. Teraz je zalubeny, ale zalubenost prejde do kamaratstva a potom si myslim (som presvedcena) ze budete mat problem. Vzdy to v zaciatkoch zacina tymi nevinnymi akoze haha hlaskami a po 5 rokoch uz bude kukat po vysportovanych babach a tebe vycitat ze nesportujes a mas velky zadok.

thereisabear
8. aug 2024

Podľa mňa dobre uvažuješ a časom to pravdepodobne bude problém.

autor
8. aug 2024

Alebo vravi ze chce co najdlhsie sportovat, ze nikdy nebude mat “bachor” viete, taky ten dedkovsky pupok (teda zatial ani jeho otec nemá aj ked nesportuje), ale ja si myslim, toto ho trapi? Aby v starobe nemal trochu bruška? Neviem, ja odpovedam ze dufam ze budem stastná hoc aj s faldom. A on ze ano jasne ze to aj on.

autor
8. aug 2024

Ja pijem vacsinou cistu vodu, fakt obcas sladenu a raz som pila ten sladeny čaj, viem ze to vobec neje zdravé to pit takto pravidelne, ale proste som mala strasnu chut, a on na mna tak opovrhavo pozrel a spytal sa “ci pijem take žbrindy” (nezdravé) 🙈som sa citila hrozne kvoli sprostej vode ktoru som si dala ani neviem po akom case.

domkakvet
8. aug 2024

Si mlada, ste spolu kratko a uz taketo pochybnosti, tak na co s nim stracat cas, najdi si niekoho pri kom tieto pochybnosti mat nebudes a na zaklade coho si myslis, ze ta lubi, na zaklade tych jeho viet, ze on ani nevie.

autor
8. aug 2024

@domkakvet pretoze nechcem hned nieco zahadzovat na zaklade toho, co si mozno len ja namyslam, vie mi prejavovat lasku, mala som s nim rozhovory a o dost sa to zlepsilo, vidim ze ho pritahujem. Len mi v hlave utkveli tie prvotne poznamky ktore uz vobec nemá.

mfilkova
8. aug 2024

Pekný deň, ahoj, ak sa trápiš, priateľ sa venuje aj týmto témam formou etikoterapie. Ide aj do detstva. Kľudne pošlem kontakt. 🙂

domkakvet
8. aug 2024

Za mna nie.

rozculena
8. aug 2024

ak si pri iných partneroch nemala ten pocit ako pri tomto,tak daj na ten pocit....

patus_2
8. aug 2024

Ako dlho spolu ste? Lebo keď už teraz ti hovorí, že piješ sladké žbrindy, tak čo ti povie o 10 rokov, keď možno budeš mať strie, vrásky, alebo pár kíl naviac. Aspoň dúfam, že on vyzerá minimálne ako Brad Pitt, keď má takéto nároky.

dzejny656
9. aug 2024

My obaja s mužom sme presne ako tvoj priateľ 😄 ja tiež keď vidím ako niekto pije sladkú vodu tak si pomyslím svoje, občas aj okomentujem a bruško za mňa tiež nieee...podľa mňa je to aj o zdraví a takom fit životnom štýle, mne by asi vadil partner ktorý to má opačne, nevcičí, nezdravo je atď.

barka1
9. aug 2024

@dzejny656 prave, že ste taki obaja, tak taki buďte, však ludia sme rozni...ale autorka a jej partner su rozdielni...
Autorka, mne sa zdá, že tvoj partner v tebe vyvolává (možno nevedomky) tento pocit aj v inom smere, nie len co sa týka vzhladu. Nie? Nemá podobné narážky aj na tvoje vlasy, obliekanie, vzdelanie, ine názory, rodinu....?

dominikamacakova
9. aug 2024

On na sebe pracuje a ty nie. Samozrejme, že priepasť medzi vami bude väčšia a väčšia. Ja by som práveže chcela takého chlapa, ktorý bude ťahať mňa a nie ja jeho. Áno, bude časom pozerať po bežkyniach.

ketrint
9. aug 2024

@patus_2 a to je nejaka nadávka? Fakt sa pýtam, lebo u nás sa to povie “žbrndy” a používam to slovo dosť bežne 🙈😅 Je to proste kategória “sladke farebne bublinkové nápoje” a nemyslím to na niekoho ako urážku… napr pridem z obchodu a poviem chlapovi, že som kupila aj žbrndy (lebo viem, že to pije a je to pre neho info aby vedel, že ma v chladničke doplnené a keby ma chuť na plechovku koly/radlera/toniku/… tak že mame doma).
Nikdy som to nemyslela urážlivo a ani on to tak nikdy nebral, tak ma teraz prekvapuje, že toto slovo je niekde problém 🙈 Ale áno, asi závisí aj od tonu a kontextu ako sa to použije… 🤷🏻‍♀️

kastia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patus_2
9. aug 2024

@ketrint samotné zbrndy nie, to aj ja bežne používame. Skôr mi z kontextu príde, akoby priateľ dotyčnú krotil a kontroloval, čo môže a nemôže jesť, aby nepribrala. Vtip a poznámky o postave a o necviceni, autorka sa boji aby nepribrala, toto mi nepríde v poriadku. A to niesom človek, ktorý obhajuje extrémy alebo zlý životný štýl, ale všetko sa v budúcnosti môže stať a stále sa obávať, že má nebude ľúbiť, lebo "niesom dosť pekná a nemám dokonalú postavu", tak to je veľmi smutné ...

mojemenonikto
9. aug 2024

A má v hlave aj niečo iné ako posudzovať vzhľad iných a myslieť si o sebe aký je cool, keď športuje? Je každého osobná vec ako vyzerá a ak sa niekto cíti dobre aj keď má 200kg, no a čo? Prečo by ho ostatní za to mali odsudzovať? Je extrémne povrchné robiť si názor na človeka len podľa výzoru a život s takýmto človekom nie je nikdy príjemný. Podľa toho, čo píšeš, myslíš si o sebe, že si normálna, pekná mladá dáma. Tak si nenechaj podkopávať sebavedomie plytkým človekom, ktorý si o sebe myslí, že je Adonis, ale pritom mu tak hučí v hlave prázdnotou, že nepočuje aké kraviny vypúšťa z úst.

vevebono
9. aug 2024

Aj môj vravel. Po piatich rokoch sa rozpapkal a pupok narástol. Teraz povie mám tri deti, ženu, psa, môžem si dovoliť takto vyzerať 😂 pred piatimi rokmi? Nikdy by som nedopustil... no a má o 20kg viac 😄😄

brrunetkaa
9. aug 2024

Ja keby to zoberiem na seba, sama športujem a našla by som si partnera, ktorý by sa mi spočiatku páčil boli by sympatie atd a nemal by vzťah k pohybu, vadilo by mi to, žiaľ. Ak už teraz ma podprahové poznámky asi by bolo lepšie nájsť iného, ktorý by bol OK so všetkým čo k tebe patrí.

vilma7
12. aug 2024

Ja by som s nim asi nevydržala. Ak by mal okolo všetkého nejaké poznámky atď...za mňa je príliš povrchný a je aspoň pekný, či len postava chudá?
Ja by som už za ten rok mala toho.asi plne zuby.
Takže ani sa.ti nečudujem že sa cítiš ako sa cítiš.