Necítim sa milovaná

30. júl 2023

Strašne sa cítim sama. Mám muža, deti už trochu väčšie 14 a 15 rokov a jedno 4 ročne. Každé ráno vstávam do práce, dosť skoro. Prídem, obed, varenie, pranie. Deti pomáhajú s domácnosťou ale to ich musím stále naháňať..prečo, načo. Prečo ja, prečo nie sestra....muž v domácnosti vôbec nepomáha. Robí celý deň, chodí domov po 19. Mala som meniny. Minulý mesiac som mala meniny. Nikto z nich si nespomenul. Stále za mnou chodia- kde mám toto, kde mám hento. Nemám čas sa venovat sama sebe. Cítim sa strašne nemilovana. Nikto mi nepovie aká si pekná, ďakujem za obed. Ale, keď niekto z nich povysava, vyloží mycku, sprace kuchyňu....zakazdym čakajú pochválu akoby neviem čo. Ja to robím bezne. Ako z toho von?

doriiis
30. júl 2023

Prevychovat to,čo sa doteraz zanedbalo

milka1988
30. júl 2023

:( ťažko sa to číta ale je možné že zlyhala výchova že neboli k tomu skôr vedeny ?

autor
30. júl 2023

@milka1988 k čomu? Ku práci? Pomáhajú od mala. Teraz, napriklad sú celé dni s tým menším, bo ja v práci. Ale proste, to hundranie okolo, nič nerobia s radosťou....to je tak možno posledný rok - necelý

janinah
30. júl 2023

Máš pubertiakov.tak nečakaj správanie dospelých.Nehnevaj sa ale veľa veci si zrejme zanedbala....neexistuje.aby mi syn (17r)nepodakoval za jedlo.Aby neurobil čo je u nás doma jeho robota.A ja mu za pomoc podakujem.Dam mu slušné vreckové a dovolím veku primerane veci.vcera napr.spal u kamoša.Mam tri deti.dve už majú svoje rodiny a s odstupom času ti môžem poradiť..myslí aj na seba.venuj čas aj sebe.nemusis 100percent voľného času venovať deťom a domácnosti.hlavne ak manžel sa na Tom nezúčastňuje ( čo robí cez víkendy?)Tie meniny si mala spomínať aspoň týždeň predtým a aspoň na kvietok by sa zmohli.Verim.ze si im všetkým večer v deň meniny povedala aká si preto smutná.ze ty sa staráš a oni ani nezagratulovali.Ma ich k tomu viesť muž.ale asi to tiež nebude nijaký ideál.Posielam objatie.

ivangeline
30. júl 2023

A ty si podla toho co som precitala...vysmiata...od ucha k uchu,ze? :DD

ivangeline
30. júl 2023

Nastav si hranice. Nie si vsemozna a nemusis vsetko. Cas pre seba. Cas kedy vari manzel. Co moze ine spravit v domacnosti. Povinnoati deti jasne stanovene..Podla mna vela z atmosfery doma robi..aky vztah maju manzelia..a ako sa citi zena..Urob nieco pre seba. Nastav si to lepsie.

0silvia0
30. júl 2023

Ale prosim ta, bezni hundravi teenageri. Toto by som ja neriesila. Skor by som riesila ten tvoj pocit nedocenenia. Mne by zabudnutie menin nevadilo, ja tie gratulacie "vsetko najlepsie" nemusim.
Ale zmen svoj postoj. Nemusis byt perfektna, ani domacnost nemusi byt perfektna. Asi ti dava zabrat aj to najmensie dieta popri teenageroch.
Ak nieco hladaju, povedz neviem, hladajte. Trocha ich podpichuj, tusim vam nechutilo ked ani nechvalite. Ocakavam potlesk. Neber zivot tak vazne, bud trocha flegmaticka a nechaj deti vyzrat si svoje nenajdene veci

viestta
30. júl 2023

A ty vsetko robis s radostou a nadsenim? Naozaj sa pubertiakom necuduj, ze frflu. Frflala si v ich veku aj ty. Je to prirodzeny jav.
Prirodzeny jav je aj podakovat, poprosit. Poprosis ich aby vyniesli smeti alebo len zakriciś Jano, vynes smeti? Ked sa vrati tak podakujes, pochvalis? Ano, je to o tom istom, aj tak ich Jano vynesie ale uz je to o inej komunikacii medzi vami... Potom sa dozijes aj toho, ze ti podakuju za obed a poprosia ta o nieco co oni potrebuju.
To, ze si nespomenu, ze mama mala meniny, to je zanedbana vychova. Zanedbali ste ju obidvaja aj s ich otcom. On si nespomenie, tak preco by si mali deti spomenut, ked nevidia vzor?

domkakvet
30. júl 2023

Tak to s tymi meninami by mne vadilo, porozpravar sa o tom, ze si sklamana.

tundra
31. júl 2023

Tak vsetko najlepsie k meninam.Nic netrva vecne,za chvilku deti vyletia z domu...teda starsi...budes mat toho menej.Prajem pekny pohodovy den.