Ahojte, potrebujem sa asi trošku postazovat a počuť názory iných... vec sa ma tak, že mám 2 ročného syna ktorý v podstate otcami nemá, rozišla som sa s ním mesiac po pôrode a nejavy o neho záujem. No jeho starká aj mama zdieľajú vkuse fotky môjho syna aj keď ho ešte vôbec od narodenia nevideli a píšu tak ze môj vnucik ktorého milujeme. Ja viem možno banalita ale nezelam si aby ho zdielali, už som ich upozornila ze si to neprajem no aj tak to robia.... co mam s tým robiť?
Nijake fotky im neposielaj,kým nepochopia.
Neposielaj fotky alebo ich nedavaj nikde verejne alebo ich nemaj v priateloch a vybavene 🤷♀️ inak sa k nim nedostanu, len cez teba.
Prestan im posielat fotky. Ked maju zaujem, mozu sa nanho prist osobne pozriet (a nefotit), pokial to nedokazu akceptovat
A odkial tie fotky maju?
ak ho este nevideli znamnea to ze fotky zdielas ty sama ... takze bud ich zablokuj alebo sama nic nezdielaj .. pripadne im povedz ze si to nezelas..
Poznam takych otcov roka, syna nevidel JEDEN ROK😀😀 ale pridal jeho fotku Staru 🤣🤣🤣
Odkiaľ majú fotky?
Keď zdieľaš fotky na sociálnej sieti tak neviem čo sa čuduješ. Ak nechceš dieťa zverejňovať tak to nerob.
podľa tvojho vyjadrenia tipujem že na FB zdieľajú z tvojej stránky. Čo tak im napísať pod ich zdielanu fotku Niečo v zmysle že ho doteraz este ani nevideli asi je milovany vnucik len v online svete 😅 poprípade si nastav aby sa ti nedalo zdieľať príspevky ktoré tam dáš
Tu je to take "vseobecne"
Ak davas fotky verejne, tak si ich moze kto chce prezdielat hocikde, nemas na to paky. Pokial ti to zdielaju z uzavreteho profilu, tak ich proste zablokuj.
Babky ho nikdy nevideli lebo (?) Chcu-nechcu ho vidiet? Ty im to dovolis-nedovolis, lebo sa jeho otec takto sprava? Ci nemaju zaujem a hraju divadlo pre okolie? Preco by to robili Alebo ste len rozhadane obe strany a maly im proste chyba?
Ak sa jedna o soc.siet napr FB tak vies fotku aj nahlasit, fotky najma deti sa teraz snazia celkom brat vazne.. samozrejme len vtedy ak fotka nie je verejne pristupna cez tlacitko zdieľať.
@anjelicek26 nemajú sa k činu ho prísť pozrieť, furt sa vyhováraju, stalkuju ma, ukladajú fotky co dám ja, a potom zdieľajú, nie raz som im napísala ze keby bol taky milovaný tak prídu
Toto je taky alibismus, lebo ty mas v rukach nastroje aby si zamedzila zdielanie fotiek tvojho dietata. Za prve nezdielaj fotky tvojho syna na verejnom profile, zablokuj fotky tak aby ich nebolo
Mozne zdielat, zablokuj babky a nemas problem
Prečo si jednoducho neskryješ obsah profilu len pre priateľov? Ja celkovo nerozumiem ľuďom, čo v dnešnej dobe majú otvorený profil na sociálnych sieťach a dávajú tam kopu vecí. Na mojom FB cudzí človek uvidí akurát tak moju profilovú fotku, všetko ostatné mám skryté a viditeľné to je len pre priateľov.
Ja osobne to neznasam, fb nemam, mame a sestre som to zakazala! Sestra tam ma milion fotiek deti ake bez problemov ma respektuje bez blbych komentov. Babka "zabudla". Segra ju zvozila, nech ti foto okazite zmaze, ze sombjasne pivedala ako si to nezelam! Ja som jej tiez povedala svoje este! A to sa teda zaujima o maleho riadne, aj pride aj izbu by bolo treba dostavat koli datcekom ;)
Ale ja nechapem, na kieho sváka maju babky zrazu potrebu, vesat pseudopriatelom verejne na fb ako oni "miluju" svoje vnucata. To ako nestaci, povedat to priamo alebo skor ukazat dotycnemu??
Ked malivsvoje deti, film do fotaku bol drahy a 3x si rozmysleli co odfotia. Kamaratom a znamym nevesali na noscako oni milujubsvoje detva manzelov.
A dnes to vsetkym drbe - s prepacenim- a este aj muz so zenou si lasku a ody vyznavaju cez fb 🙈
Pomyleny svet toto.
A v tvojom pripade o to horsie, ze to robia " na oko"
@elizabet173
presne tak. Staci nasrany spoluziak, ktory si to najde a a sikana je na svete. Ze to robia zblbnute mladsie rniky, no budis, ti na tom vyrastli. Technologia a internet bohuzial napredovala rychlejsie ako zdravy rozum a usudok. Ale babky? Aspom od tych by som tu sudnost cakala. Ozaj chudence deti, hlavne ked to daju verejne, ze to vidi aj tetinho brata kona syn...
A načo tie fotky zdielaš? Tým, že jeho fotky zverejníš na soc.sieti de facto súhlasíš s tým, že si jeho fotky môže ktokoľvek stiahnuť, zdielať. Raz keď niečo nechcem, tak to nerobím. Fakt nerozumiem tejto dobe zdielania každého prdu na soc.sieti nech všetci všetko vidia...
ja vobec nedavam na net fotky dietata. Tiež som už pri narodení povedala, že si neprajem, aby zverejňovali fotky z návštev, na ktorých je a pod. Vybavene.
Tak ale ty sama dávaš ty fotky na net verejné, tak prečo ti to vadí. Ty si veis sama nastaviť kto tie foto vidieť môže a kto nie. Takze ak ti to vadí nedávaj verejné foto a problém vyrieseny
@lalenka33
Máš pravdu, ale ľudia si absolútne neuvedomujú ze co pustia na net, tam si už veci žijú vlastným životom..
Ale generácia deti, ktorých rodicia zdieľali ich " každý prd" verejne cez sociálne siete pomaly dospieva a je otázkou času kedy začnú prvé žaloby na ochranu osobnosti 🤦♀️.
Nam stačilo v rodine spomenúť, ze fotky sú súkromné a nebudeme váhať riešiť veci súdnou cestou ak sa nase súkromie a predovšetkým nášho dieťaťa takto dostane von a všetci zázračne pochopili... 🤷♀️
Ak ti zdielaju resp stahuju fotky z fb, vies si nastavit ze niektori z priatelov nevidia tvoje prispevky a problem vyrieseny. Ak im posielas fotky tak prestan posielat.
Jednoduche riesenie
A odkiaľ majú jeho fotky?