Nechce svadbu, takže radšej rozchod

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

egonsk
30. jún 2024

nemas sestru podobneho typu? Zenu po 30tke co neplanuje uz dieta by som aj prijal 😁

nika23t
30. jún 2024

No, neviem, ci Ta to rozveseli, ale je vtipné dohadovať sa, kedy Ta požiada o ruku 😊 áno, je fajn mať v tomto jasno, môj manžel tiež vedel, ze raz sa chcem vydať a mat deti, to sú dôležité veci. Ale mal na to rovnaký názor a žiadosťou ma prekvapil, nikdy sme sa o tom nemuseli baviť. Škoda, ze Tvoj partner má iné priority. Osobne, ak by nám vzťah vo všetkom ostatnom fungoval, toto by pre mňa nebola prekážka. Ak sú tam aj iné problémy, šla by som ďalej bez neho.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

Vstup do manželstva je záväzok a dnes keď muž ma všetko bez toho, aby prijal tento záväzok, tak sa tomu bráni.

autor
30. jún 2024

@nika23t Po akej dobe ta poziadal?

autor
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 Ja som s nim tiez nechcela ist byvat pred zasnubami, ale povedala som si, ze to teda skusim, ked tym podmienuje manzelstvo. Teraz neviem, ci ja som sprosta, alebo ma on odrbal.

ingush616
30. jún 2024

Jedna vec je čo ty chces. Možno on to necíti podobne preto ten krok neurobí. Čím viac tlačiš na pílu tým to bude horšie.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

Ale inak klobúk dole, väčšina žien dnes drží hubu a krok dozadu. A chlap je šťastný, že sa nemusí viazať.
Som toho názoru, že do dvoch rokov človeku musí byť jasné,či mu za to ten druhý stojí alebo nie.

really8
30. jún 2024

Ty nechapes takych muzov co zqhodia vztah kvoli svadbe. Ja nechapem zeny co zahodia vztah kvoli svadbu.
Mimochodom. Som vydata, chceli sme to obaja. Ale urcite by som nepostavila cely vztah na svadbe.

autor
30. jún 2024

@ingush616 Presne tak. Ja chcem manzelstvo, vzdy som to chcela, a ked on nechce, tak ideme od seba. Iba ma mrzi, ze mu to stoji za to.

nika23t
30. jún 2024

Po 4 rokoch. Boli sme spolu v zahraničí, tam sme spolu žili. Po návrate domov sme obaja šli k rodičom, a premýšľali sme o spoločnom bývaní. Ale hneď po pár dňoch "kľakol" a už to šlo rýchlo. Budem úprimná, neviem, ci by som stála o svadbu, kde ho musíš prosiť a prehovat... Ale ak cítiš, ze Ta ľúbi, daj tomu ešte šancu.

terezka1947
30. jún 2024

Ako tá rozveseliť?
Už moja prababka hovorievala,že svadba sa nevyprosí,ani nevyhrozí.
Keď ťa nechce,buď rada.

henikap123
30. jún 2024

Ja osobne až tak netrvam na svadbe vo vzťahu. Keď su vo vzťahu deti tak dobre, ale inak podľa mna je to len papier v zasuvke, ale chápem je veľa žien čo chce svadbu a hlavne vidíš v tej svadbe to že to mysli s tebou vážne navždy.. Ale mna zaujíma aký je partner. Si s ním stastna? Rozumiete si vo všetkých stránkach? Teraz nechces deti, ale keby si raz mala tak si ho vies predstaviť ako otca svojich deti?
Pokial je skvelý muž, tak by som sa na svadbu vykašľala 🙂

viestta
30. jún 2024

Ak je tvojim cielom manzelstvo (mozno aj nefunkcne) a nie fungujuci vztah, tak sa rozid. Tohto pred oltar nedokopes, svoj ciel o statuse manzelky s nim nenaplnis. Svatbu by mali chciet obaja, vstupuju do manzelstva dobrovolne a neexistuje sablona, kde je na casovej osi vyznacene, kedy sa sobas ma uskutocnot.

autor
30. jún 2024

@henikap123 No len ten papier ti dava dost velke pravne zazemie, keby sa jednemu z vas nieco stalo, alebo keby bolo treba nieco za druheho uradne vyriesit, plus ekonomicke vyhody manzelstva ako hypoteky, atd.

terezka1947
30. jún 2024

@henikap123 v čom je svadba problém v dlhoročnom fungujúcom vzťahu?
Ja nerypem,len mi tak vždy príde na um otázka:nezávidím vzťah kvôli svadbe,ale prečo svadba nie,keď vzťah je ok?

beata_k
30. jún 2024

Tak, ale ty chces tiez zahodit asi fungujuci vztah ...

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@really8 svadba nie je podstatná , stačí sobáš za pár minút vybavený. Ale chlapec má dnes širokú ponuku žien

autor
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 Tak som to myslela, ja nepotrebujem ziaden cirkus. Proste ist na urad a hotovo, ale on nechce.

beata_k
30. jún 2024

Povedal ti, ze nechce alebo nechce vtedy kedy ty chces?

really8
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 no vidis ze pre nieloho je podstatna. Asi radsej svadba s hocikym ako “len vztah” v tym pravym.
Ale tu ssi nebude problem len svadba.
Inak neviem si predstavit takto sa doprosovat o svadbu. Tu sa riesi ze ma hrdost lebo sa ozvala no ale mne toto pride pod uroven.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

A preto ten vzťah nie je až tak fungujúci. On sa s tebou nechce spájať, viazať, nestojí s mu za to.

autor
30. jún 2024

@beata_k Nevie mi povedat ani ci chce, ani ci nechcem, iba si vymysla vyhovorky, preco teraz nie. Ked poviem, ze nechce, on odpovie ze "to som nepovedal". Toto 3 roky dokola.

autor
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 asi ano

kyruska
30. jún 2024

je v tom Vašom vztahu láska? lebo skôr to vidím iba na rozum… ty chceš, on nie…

beata_k
30. jún 2024

Len si dobre zvas, ci chces rozchod. Ci ti to za to stoji. Ak ano, ok. Ale ak si rozumiete a milujes ho, tak si zvaz

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@really8 Nie s hocikým, a týmto on spadol do kategórie hocikto. Podľa mňa toto by mali mať ľudia ujasnene už na začiatku chodenia

autor
30. jún 2024

@kyruska No asi preco chcem? Asi ho budem mat rada, ze ano

michaela329
30. jún 2024

Úprimne...keby sa chcel ženiť, už si dávno vydatá. Ja som so svojím ani nemusela bývať pred svadbou, vzali sme sa do troch rokov. Ale načo by sa Tvoj partner ženil, keď už aj byvate, aj si už upustila zo svojich nárokov...dokonca aj hadky to prežilo. Ak je pre Teba sobáš dôležity, rozišla by som sa - buď sa spamätá, alebo si dáš šancu byť s niekým, kto to vidí ako Ty.

henikap123
30. jún 2024

Ja som to tak nevidela, vždy bolo lepšie si kúpiť nehnuteľnosti keď nie sme manželia, a mat podielove vlastníctvo ako bezpodielove vlastníctvo a vždy vidím ako sa rieši že po manželstve ak niečo nadobudne ten druhý či to patrí do BSM, ale ano ak jeden zomrie tak druhý má vdovský dôchodok a to je výhodne. Ale ja som sa na to nikdy tak nepozerala 🙂 cez peniaze. Až keď prišli deti, aby mali priezvisko rovnaké rodičia.
Ale keď má chyby partner, hádate sa, nepomáha ti doma, atd. Tak sa na to vykasli 🙂 si mlada nájdeš si muža, ktorý práve bude on ten ktorý bude navrhovať svadbu. Hlavne aby si bola štastna. A možno keď sa s ním rozides zisti o čo prišiel a začne sa snažiť. Držím palce.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@kyruska láska a rozum spolu súvisia,lebo láska je rozhodnutie