Nechce sa pohnúť z miesta

19. jan 2024

Poprosím vás o vás názor na tuto situáciu.
Mám priateľa a momentálne žijem s rodičmi,on žije v generačnom dome s rodinou. Pohádali sme sa na otázke spoločného bývania ,že pre nho existuje iba jedna možnosť a to byvanie u nho. Mesto v ktorom ja žijem sa mu vraj nepáči na dlhodobý život. Mne sa zase nepáči priviesť dieťa na svet raz do domu pri jeho rodine. Potom inokedy zadrie, že ak chcem spoločne byvanie nech kúpim byt ja v svojom meste a podobne.
Keď už veľmi nevie argumentovať tak to zhodu celé na mna a moju rodinu že ja od nej nechcem odísť že on je ten ktorý má seriózne byvanie. Ja som názoru ,že bývať spolu môžme hoci v podnájme nemusím hneď JA kupovať byt.

anjelicek26
19. jan 2024

Nuz toto je asi najhorsie, ked dve mulice, co nie su ochotne spravit kompromis, idu proti sebe 😂 Pri jeho rodine zit nechcete a nebudete, to je cesta do pekla, kecanim do vychovy a vztahu zacinajuc a opatrovanim a riesenim stareckej demencie u nich konciac...rovnako nemusite zit v meste, v ktorom zijete teraz, praca vas vie posunut najblizsie roky inam... uprimne, mne by toto naznacovalo, ze mame uplne ine priority a zivotne ciele a predstavy o tom, aku rodinu chceme mat...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zooeynka
19. jan 2024

Jeho pohlad: ja mam kde byvat a takmer nic ma to nestoji. Mam blizko rodinu a som spokojny. Moja priatelka chce aby som sa do smrti zadlzil a platil za nieco, co uz mam a takmer zadarmo. Preco? Ja som spokojny....ona nie. Tak nech si trhne, ak ma chce tak sa casom pristahuje.

nesana
19. jan 2024

Nechcela by som takého chlapa a už vôbec nie priviesť dieťa to takej rodiny. Neviem si predstaviť žiť v jednom dome s jeho rodinou aj keď máte super vzťaž. Pozri nemusíte sa sťahovať do tvojho mesta, spoločné bývanie si môžete nájsť aj v inom.

luccija
19. jan 2024

Nie bývanie u neho, ale jeho rodiny.Pridete mi obidvaja nezreli na rodinu a problémy.Ked pôjdete do podnájmu na koľko to plánujete?v akom meste, keď on nechce ísť inam...podľa mňa on nechce ani nič meniť chce bývať doma...rodinu chces ty či aj on?

ajsha123
19. jan 2024

Je tu veľa tém Bývanie so svokrou, Byvanie na spoločnom dvore s rodičmi /svokrovcami... Precitaj si, dá Ti to lepší rozhľad... Aké z toho a s tým vznikajú problémy, smerujúce k rozvodu... Radšej do toho neísť, ak ste sa už teraz pohádali, a to ešte nie ste manželia...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chrobak7
19. jan 2024

Vieš koľko iných chlapov je na svete? Keď sa teraz neviete zhodnúť na spoločnom bývaní, tak neskôr tých nezhôd bude len pribúdať. Nájdi si iného, ktorý bude názorovo viac tvojej vlnovej dĺžke a budete mať viac spoločných názorov.

Nie je chyba ani v ňom, ani v tebe, len sa jednoducho spolu asi nehodíte.

ivuska027
19. jan 2024

@chodec15 to čo je za iracionalny argument, že keď príde dieťa, bude najom platiť len on? A keď budú mať hypo, tak pri dieťati im banka odpusti platenie a bytová správa režijné náklady? 🤦‍♀️ Platiť budú stále.

domkakvet
19. jan 2024

Take tipy, co maju vysnivane byvat pri rodicoch sa od nnich nepohnu, aby isli byvat inde, len vynimky.

autor
20. jan 2024

@zooeynka presne nejaky taky to ma podton ked sa o tom bavíme, že ja som ta neprisposobiva co nechce nato pristupit ako na vraj dočasne riesenie

zooeynka
20. jan 2024

Tak uz je len na tebe ako sa k tomu postavis....ci je to pre teba no go za ziadnych okolnosti alebo sa prisposobis....ono, ak sa neprisposobis tak casom sa najde ina, prisposobivejsia, co sa k nemu s radostou nahrnie. A bude byvat bez hypo, len so zatatymi zubami obcas....