Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?
Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.
no doeta treba ucit hodnote veci, nie kvantite. z mojho pohladu si to prehnane dary, ale ked ste s tym vy ok…
V 7 rokoch za 1000€? A čo dostane v 15?
aj za mna su to prehnane dary pre tak male dieta. este by si fakt vystacil s hrackami. este su v roku meniny narodeniny .... fakt by som mu jedno z toho dala neskor a ked tak kupila jednu hracku, knihu.
v puberte mu kupis co lietadlo? lebo ocakavania sa budu zvysovat. nemusi mat okamzite vsetko co si praje. v buducnosti sa mu trpezlivost a schopnost pockat si na vytuzenu vec zide.
Suhlasim s partnerom. Jednak od nas by nasi chlapci Playko nedostali, (lebo sa hrame my :D) a mozu sa hrat maximalne hodinu, celkovy screen time, cize nezapada do toho len ps. A telefon tiez nie, pretoze telefon nieje hracka, co pre 7-rocneho este je, zaroven je dost velky na to aby vedel, ze nedostane vsetko len tak a toto je krasna cesta k materializmu.
Cize stale dostali od nas maximalne dva lacne darceky, lebo Vianoce niesu o tom a ine veci, kt chceli si museli niecim zasluzit, napriklad vysvedcenim.
Ja sa čudujem, že už od toho veku si dovolila playko aby sedel len za počítačom a budoval si závislosť,
suhlasim s tvojim partnerom - darceky ma hodnotne, tak skratka dostane dva a treba ho ucit hodnote veci
Také malé dieťa, mobil a ešte aj ps5, uf, mne to ani nevadi, čo sa týka hodnoty, ale toho, že dieťa učite sedieť pred mobilom a ps5. Mal by dostať hračku, je to ešte malé dieťa, donedávna sa v škôlke celý deň hral, teda pred rokom. Za mňa vždy treba dať aj vec, ktorá je naučná, ktorá dieťa rozvija , fantáziu, motoriku, ktorú ako prvák, druhák dosť potrebuje.
playko dajte ako spolocny rodinny darcek a jemu este knihu, hry, nieco tvorive
No však toto, že ja mu ajtak nedovolím celé dni sa na tom hrať, čiže mne tam tiež chýba ešte niečo detské. Keby aspoň od rodiny mal morálne hračky, ale tiež dostane len hry na ps5. Taký skok zrazu, že doteraz len detské hračky a presne take knihy a hry na rozvoj, lego a plyšové hračky a zrazu žiadna hračka iba elektronika.
A mne sa zdá 400€ za traktor cez čiaru. Beriem späť 😳😳😳
Muz ma pravdu, naco ho tak rozmaznavas ? 7rocne dieta si hadam vie nechat vysvetlit aka je hodnota darcekov . Ked Ti je luto naco si mu kupovala 2 drahe veci ? Mala si teda jednu a druhu nejaku hracku
U nás nie sú Vianoce bez knihy,tak ešte toto,ak vôbec niečo...len rozmýšľam koľko 7r deti ma plejko a nový mobil...lyze,korčule,hokejku ma?
7 ročné dieťa ťa potrebuje, aby ste sa spolu hrali, tvorili, rozprávali, išli von, plávať ,lyžovať , pripadne pozreli spolu rozprávku , nie PS5 a mobil. Och.
Keď chceš ešte niečo kúp knihu (nech si môže cez prázdniny čítať), už by som ďalšie dary nakupovala....dostane toho dosť.
V tomto by som rešpektovala partnera, určite má pravdu.
Och, ked si predstavim, ze su deticky, co mozno nedostanu vobec nic...a ty tu riesis, ze 7r dietatu je malo za 1000ku?
Ved jasne, vsetci podla svojich moznosti, ale az takto to prehanat? Ked si to zelal a dostane to, urcite sa potesi.
Viac by som nekupovala, ale to je vasa vec.
Tak,este za dalsich 1000e dokup hracky,aby bol stastnejsi🙄 Extremne prestrelene - uz len mobil a playko naraz. Garantujem ti,ze ked bude mat 10, tak sa nedoplatite, pretoze stale mu bude malo vsetkeho a lepsie playko,lepsi mobil,lepsie sluchatka, elektricku kolobezku, virtualnu realitu...Stojim na strane tvojho muza. Aspon on ma v tomto viac rozumu.
jedno z toho by som mu nechala na inokedy a kupila nejaku stavebnicu, knihu, spolocensku hru. urcite nie plysaka.
Na jednej strane mu kúpite vec ako pre teenegera na druhej chces, aby sa hral:(sú to veci drahšie a bude mu chýbať niečo na zabavenie Lego, cokolvek, takže máš pravdu ty aj muž.Akonahle zásadne za playko postupne sa zabudne normálne a tvorivo hrat
Pre 7 rocneho je ps5 a aj mobil priskoro..to si zelal on?
Akoze tak to je troska cez suma ...nas dostal playko tiez 8 rocny ,4 ku ,uz dva roky nas uziera o 5tku,dostane ju teraz,ma 12 ...a nic viac...teda chce novy zupan 😂 je hokejista ,vela trenuje ,celkom dobre sa uci ,hra na hudobny nastroj ...kazdy vikend je na zapase ,takze ja s hranim playka vo volnom case problem nemam
kupili ste mu viac nez dost... a 7rocnemu playko a mobil za 1000EUR je naozaj viac nez dost, taketo dary si si mala premysliet, ak si chcela pod stromcekom vidiet detsku radost z hracky. Miesto toho si mala kupit tie spolocenske hry a nieco naovladanie.
neboj urcite sa tesit z toho co ma, to si pis, netreba to prehanat.. o 10rockov nezabudnite na kabriolet... lebo teraz si mu kupila take dary.. no podla mna nie primerane veku.
Aka som stastna, ze moj 10rocny syn si napisal len jednu krabicu lega a knihu do zbierky, o par rokov sa budes na ploche pytat, co synovi na to a tamto, lebo uz ma vsetko, inak suhlasim s muzom, syna rozmaznavate obaja, ale asi je tak nauceny od mala
Toto je vtip ? 🤨
sedemrocne dieta vacsinou este nevnima hodnotu darcekov cez peniaze.. takze ano, jemu sa mozu zdat dva darceky malo, aj ked si ich zelal.. a mas pravdu aj v tom, ze to nie su veci, s ktorymi sa moze poriadne vyhrat.. takze ja by som mu isto este nejake 'normalne' hracky kupila, ale zas nieco obycajnejsie a lacnejsie, ako lietadlo na ovladanie.. s muzom ste sa mali dopredu o tom lepsie porozpravat.. ak mu bolo financne prilis dat na darceky viac ako tisicku, tak nemusel byt mobil aj playst. naraz.. mozte to este urobit tak, ze mobil odlozite a dostane ho na narodky pripadne.. skus mu to v klude vysvetlit..
Tak otazne je ci to fakt nutne potrebuje dostat mobil a playko. Je aj moznost dat mu playko a hracky a mobil nechat na iny sviatok ako su napriklad narodeniny.
Vieš čo? Neter vystrihla asi 3/4 katalógu Dráčika a vieš čo si z toho najviac praje? Veľkého plyšáka Stitcha a kotlík z Dráčika (spolu darčeky za cca 160€ keďže plyšák stál 100€). Dostane aj knižku a Monopoly lebo u nás každý rok monopoly musí byť 🤣🤣🤣
Pôvodne sme tiež chceli PS5 ale mala o ňom nehovorí tak zatiaľ nechávame tak. Má 8 rokov.
Tema vymyslena, alebo ste za mna uplne mimo ... ten mobil stal kolko? PS5 stoji tusim okolo 500, cize mobil tiez za 500? Za tolko nemam ani ja. S cim sa bude chudak cez vianoce hrat? So starymi hrackami asi uz nie a nove chudak nedostane ...
Minimalne mobil je podla mna ale ze uplne mimo. Mam tiez 7-rocnu, kreslila list jeziskovi, na celom liste su veci dokopy do 200 Euro ... a to vie, ze Jezisko si vyberie. A ano, nechape este uplne hodnotu penazi. Mobil dostane asi tak o 2 roky, ked ho moze aj potrebovat.
Súhlasím s tvojim partnerom, keď tak kúpila by som ešte knižku. Na jednej strane chodí do školy tak hračky nie radšej playko a mobil (za mňa úplná zbytočnosť) a na druhej strane sa ti to zdá málo. A rozmýšľas nas plyšakom (🙈)
Moja tiež dostane len 3 veci, 2 drahšie a pulover ktorý si priala. Ešte dostane aj od otca darček, od môjho partnera niečo malé co si priala na tvorenie, od jeho rodičov veci na maľovanie.