Nechce deti?

15. feb 2024

S priateľom sme sa zhodli na tom, že deti nechceme. Chránime sa, ale človek nikdy nevie, čo sa stane. Tak sme sa bavili akoby sme to potom prípadne riešili. Ja som povedala, že by som šla na potrat. On vytiahol, že čo keby si to dieťa nechal sám on. Tak som sa ho spýtala, či ho teda aj on porodí. Beriem to tak, že je to moje telo a ja by som to dieťa musela donosiť a porodiť, čiže o tom rozhodujem viac ja. Tak potom sme sa teda zhodli na tom, že potrat.

Včera som mu vravela, že sa mi snívalo, že som tehotná, tak sme zas otvorili túto tému a on zase začal s tým, že by si to dieťa nechal sám. Tak vlastne chce tie deti či nie? Alebo to myslel tak, že radšej by bol ochotný mať aj dieťa sám, len aby sme ho “nezabili”?

Ja som to už potom s ním ďalej radšej nerozoberala a obrátila to na srandu, že koľko tých detí už teda má. Ďalej sme to už nijak neriešili, len ja mám odvtedy furt v hlave to, že sa už dvakrát vyjadril, že čo keby si to prípadné dieťa nechá on.

unicornlady
15. feb 2024

Kto prvý začal s tým, že nechcete deti? Ak si to bola ty, tak on ti to možno len odsúhlasil, lebo ťa nechcel stratiť.

lenkakoc444
15. feb 2024

Inu moznost ako porozpravat sa nemate. Ak zostane s tebou nikdy mat deti nebude. Musi mu to byt jasne a musi s tym byt ok. Aby ta nezacal o 5 r tlacit do niecoho co nechces alebo horsi pripad, ze bude lutovat do konca zivota, ze dieta nemal.

autor
15. feb 2024

@unicornlady neviem o com konkretnom sme sa bavili, ale on sa ma opytal ci chcem a ja ze nie. A on hned sam povedal ze ani on nie. Bolo to uplne na zaciatku vztahu. Vtedy podla mna neprechoval ku mne nejake hlbsie city cize vtedy by to mohol ukoncit hned. Vek na deti uz ma. Mal dlhodoby vztah a nic. Cize vsetko nasvedcuje tomu ze fakt ich nechce. Ani som si nejak nevsimla ze by mal vztah ku cudzim

unicornlady
15. feb 2024

No, ale ktovie, ako to v tom predošlom vzťahu bolo. Možno sa necítili na deti, možno sa im nedarilo, tak o tom aj prestal premýšľať.
A teraz, keď ste spolu dlhšie, tak už tie pocity sú silnejšie, tak by aj súhlasil s dieťaťom.

Chlapi sa väčšinou k cudzím deťom nemajú. Podľa tohto sa to nedá vyhodnocovať.

januska12323
15. feb 2024

Deti priamo nechce ale keby sa podarilo mal by výčitky a nedokázal ho zabiť. Radšej by obetoval vzťah s tebou ako potrat.
Asi tak mi to vychádza.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. feb 2024

@unicornlady no dlhšie spolu nie sme. Stále sú to mesiace. S ňou bol roky a nič. Čiže verím tomu, že deti nechce. Snáď má človek po 30 aspoň trochu jasno

ahhola
15. feb 2024

Ano, tak to vychadza, ze si uvedomuje svoj vek a otazku potomstva riesi v hlave. Ked sa rozhodne, tak s tebou dovi, dopo, kedze ty ich nechces. Keby ich nechcel on, da sa sterilizivat, poznam tajych a on je zrejme plodny, tak otcovstvo nezavrhol. 👣

autor
15. feb 2024

@januska12323 tiež mi to tak vyšlo a trochu to aj zamrzí, že by ma tak “vymenil”. Alebo možno by dúfal, že si rozmyslím a ostaneme spolu aj s dieťaťom.

thereisabear
15. feb 2024

Podľa mňa skôr chce ako nie. Ak by si ty chcela, tak by sa dal nahovoriť.

jarnajar
15. feb 2024

Áno, chce. Zatiaľ mu to len vŕta v hlave, lebo ho ako muža vek netlačí, ale veľmi pravdepodobne príde k tomu, že chce. A že po tridsiatke má človek jasno? Omyl, to je presne vek, kedy to začne nahlodávať aj tých, ktorí dovtedy nechceli.

autor
15. feb 2024

@ahhola ja som sa veľakrát stretla s tým, že sa chlapi nedali sterilizovať, lebo sa báli, že im to potom nebude fungovať. Môže to byť aj jeho prípad.

Mne ešte napadlo, či to náhodou neriešil s mamou. Že ona možno chce vnúča. Že by to skôr bol ochotný spraviť pre ňu a že vlastne by to dieťa nemal on, ale dal jej

autor
15. feb 2024

@thereisabear
@jarnajar
Tak ak máte pravdu a chce, tak nech sa chlapec rýchlo spamätá a rozhodne. Ja som mu jasne povedala, že ja mu dieťa nikdy nedám. Žiadne možno, uvidíme. Ale nikdy.
Mne sa už nechce to s ním ani znova rozoberať, lebo ja som v tomto mala jasno hneď a presne preto, že on sa vyjadril, že tiež deti nechce, som s ním začala budovať vzťah. A on potom začne s tým, že čo kebyže si nechá on dieťa. Ach jaj. Chlapi zjavne fakt pozdejšie dospievajú.

pralinka25
15. feb 2024

Lenze toto je tema ktora si vyzaduje uprimny a seriozny rozhovor vo vztahu ak ma byt dlhodoby. Dokonca aj to ako vnima potrat ako taky. Akekolvek dohady su zbytocne. A aj tak je mozne ze raz moze nazor zmenit.

veronicka1901
15. feb 2024

Prepáč, ale podľa mňa si studená ako psí nufak. Miluješ vôbec svojho priateľa? Nejde mi o to, že by si utekala hneď na potrat, ale celá tá komunikácia... len aby bolo po tvojom, jeho city sú ti očividne ukradnuté. Dosť ťažké to bude, ak zostanete spolu a on ťa naozaj miluje, ale chcel by aj dieťa. Nezávidím.

autor
15. feb 2024

@veronicka1901 takže teda ja mu mám porodiť dieťa, nechať mu ho a ostať sama? To je tvoja rada.
On sa vyjadril, že tiež deti nechce. Ja keď niečo poviem, tak si za tým stojím a nie že potom začnem od niekoho vyžadovať opak.
Podľa tejto tvojej logiky, keď odmietnem sex, tak on má právo ma znásilniť, aby bolo po jeho?

veronicka1901
15. feb 2024

Nie, len hovorím, že ak spolu zostanete a začne túžiť po dieťati, tak to budeš mať sakramentsky ťažké. Nehľadaj v tom logiku, príde túžba a hotovo. Ja som nikdy nechcela viac detí ako jedno a mal tri. Jednoducho sa to tak nejak vyvinulo.
Rozum je jedna vec a city a pocitu druhá.

autor
15. feb 2024

Jaj a ešte mi napadla jedna vec. Minule bol sám doma so psom. A už po prvom dni mi hovoril, že to nezvláda, že načo by mu aj bolo dieťa, že má ju (fenku), že sú s ňou také isté starosti. Čiže podľa mňa si uvedomuje, že dieťa nechce (alebo minimálne to, že by ho nezvládal). Takže sa prikláňam skôr k tomu, že buď jeho mama chce vnúča, alebo išlo len o to, aby sme ho nezabili.

autor
15. feb 2024

@veronicka1901 v tom prípade bude musieť hľadať inde. To už ja potom nijak nezmením.

veronicka1901
15. feb 2024

Lenže on môže byť teraz s tým ok, že nechce deti a tá túžba príde neskôr alebo už prišla. To je na tom to ťažké

januska12323
15. feb 2024

Ak ste spolu krátko nechala by som tú debatu zatiaľ tak. Teba nič netlačí keď naozaj nechceš deti, nepotrebuješ hneď vedieť výsledok. O pár mesiacov by som sa opýtala znova ale nie na potrat ale ako vyriešime plodnosť, keďže ani jeden deti na 100% nechceme. Potratu je ideálne predchádzať, okrem zbytočného zabitia dieťaťa sa tým ohrozuje aj tvoje zdravie a nie je to lacné.

ibatanecnica
15. feb 2024

prečo by si mu mala porodiť dieťa? Veď keď nechceš dieťa, tak sa chráň. A ak napriek tomu zostaneš tehotná, čo je minimálna šanca, tak je to aj jeho dieťa, má k tomu čo povedať, bez ohľadu, kto ho porodí. Tu už nejde iba o teba ale aj o to nenarodené dieťa.
Inak nechápem, načo toto rozoberáš. Hľadáš odpovede na situáciu, ktorá ani nemusí nastať. Neviem na čo sa v tom vrtaš. Ak deti nechceš, tak sprav všetko preto, aby si nezostala tehotná.
A problém vyriešený. A on keď bude časom dieťa chcieť, bude sa musieť niekde inde obrátiť.

autor
15. feb 2024

@januska12323 no zatiaľ sa chránime. Ja sa zo zdravotných dôvodov sterilizovať nemôžem a jeho by som do toho nenútila, lebo stále to je jeho telo a jeho rozhodnutie. O následkoch vie. Na plodné dni sa ma pýta stále. Keď mi meškal menzes, tak od strachu ani nespal. To akoby som prípadnú nehodu riešila, vie tiež. Z mojej strany to je vybavené. Takže to je už len na ňom nech premýšľa, či ich vlastne chce či nie. Ja určite v blízkej dobe túto tému vyťahovať nebudem, tak zatiaľ má čas premýšľať

elis248
15. feb 2024

Nerozumiem. Akože frajer bol sám doma so psom a nezvládol to? Akože sa nevie o seba postarať alebo čo? V každom prípade ťa zrejme ľúbi a nechce o teba prísť. No ak by sa náhodou pritrafilo dieťa, tak by mu to asi nevadilo a bol by rád. V génoch máme prirodzene zakódované,, volanie prírody" splodiť potomkov alebo aspoň jedného. Ono sa ľahko povie, keď ešte dieťa nečakáte, že potom chcete radšej potrat. No v skutočnosti je to veľmi náročné rozhodnutie a keby si zistila, že si skutočne tehotná, možno by si aj ty zmenila na to svoj názor. Názory sa zvyknú vekom a zažitými situáciami meniť.

autor
15. feb 2024

@elis248 o seba sa postarať vie. Ale ju musel v ten deň tretíkrát sprchovať a to už hundral, že prvý deň a už to nezvláda. Že je rozmaznaná a že načo by mu bolo aj dieťa. Spraviť si dieťa je jedna vec. Predstava môže byť pekná, ake realita je iná. Dieťa len tak nevrátiš niekde a viem, že kebyže ho má mať sám, tak by to nezvládal a dlho by trvalo, kým by sa to nejak naučil.

nyusika
15. feb 2024

ked ty nechces deti, postaraj sa, aby si tehotna nebola - VOLA SA TO HORMONALNA ANTIKONCEPCIA
a nespoliehaj sa na nahodu...ja mam pocit, ze ty by si vobec nebola proti, kebyzxe otehotnies, akurat mas teraz silacke reci.

autor
15. feb 2024

@nyusika a to “chránime sa” hneď v druhej vete si si nevšimla? 🤦🏻‍♀️

elis248
15. feb 2024

Deti sa nerodia s návodom ako sa o ne postarať. Každý jeden rodič sa to postupne naučí, to je úplne bežné. Mám 2 deti, som doma na rodičáku 4. rok, ale že by som si mohla povedať, že to 100% zvládam, to nie. Nikto nie je dokonalý.
Chudák tvoj priateľ, keď od strachu nespal, keď ti meškala ms. Poviem ti pravdu, aj ja by som nespala a mala strach, že sa zbavíš dieťaťa, ktoré má polovicu mojich génov. Tiež by mi nebolo všetko jedno. Žiť s takýmto vyslovene strachom vo vzťahu je kruté. City tvojho priateľa sú ti očividne ukradnuté, hlavne, aby nechcel deti. To, že sa chránite, ešte neznamená 100%. Môže sa stať, že ako sa hovorí,, motyka vystrelí". Veď veľa detí sa tak narodilo, že ochrana zlyhala.

autor
15. feb 2024

@elis248 on sa bál, že budem tehotná a že to budeme musieť nejak riešiť. Vtedy si podľa dosť uvedomil, že povedať, že si dieťa nechá je jedna vec, ale keď reálne hrozilo, že nejaké dieťa možno bude, tak vtedy sa už zľakol

autor
15. feb 2024

@elis248 veď presne kvôli tomu, že nič nie je 100% a tiež také deti poznám, tak sme riešili to, akoby sme postupovali, kebyže sa nejaká nehoda stane