Ahojte minulý týždeň sme boli s deťmi v Patinciach na 3 noci. Deti majú skoro 4 roky a druhý 5. A teda horror no ako s deťmi neusedia pri jedle ani nič. Tento víkend som dostala nápad deti chceli spať u babky mojej mamy ona býva v Tom dome ako by len na dolnom poschodí. A ja s mužom som chcela od piatka poobedia do nedele niekam ísť ale zrazu mám výčitky. Že nezobwriem aj deti a že ich nechám mojej mame ktorá ma dovolenku :/ ja teraz neviem išli by ste či nie?
Závisí od mami. Ona ich pýta alebo si sa len ty rozhodla?
1. Ma tvoja mama vsetky kapacity a infrastrukturu na to, aby u nej mohli deti spat?
2. Je tvoja mama dostatocne zodpovedna persona, aby si jej zverila 2 deti? (pozna ich specifika, moresy a dokaze identifikovat potencialne nebezpecne situacie ktore by im mohli hrozit?)
3. Chce tvoja mama aby u nej prespali?
Ak 3x ano, tak ich tam urcite nechaj.
Ty kokos tento otázkový dotazník, no ja neviem. Však k babke sa vždy chodilo, lebo babka. Tešili sme sa na ňu, tešili sme sa na jej jedlo, na hranie kariet a nikto neriešil infraštruktúru. Mi prosím aj viete priblížiť čo si pod tým predstaviť?
Ak chcú deti a ak chce babka, šup tam s nimi 🙂 nech si užijú babku cez prázdniny a ona ich.
@thereisabear
@januska12323
@zelenina1
@stvura
@di1234 moja mama je taká že im nepovie nie deti sa k nej pýtajú spať už dlho sľúbila im že môžu keď bude mať dovolenku len neviem či rátala s dvoma nocami keď som sa jej pýtala povedala že môžem ísť aj keď si myslím že úplne nadšená nebola že si chcela aj oddychnut ale možno si to nahováram. Skoro štyri roky sme bývali s nimi dole mama ich pozná samozrejme sa vie o nich postarať ešte možno aj lepšie 🤣 má viac trpezlivosti na nich 🤣 o to strach nemám ona je zodpovedná viac by som sa bála keby mali byť u svokrovcov len mám taký blbý pocit že ich nevezmem...
@stvura oni budú asi spať dole u nej lebo už dávno s tým ottavuju
ak babka suhlasi ok ..ak si si len zmyslela,ze si odlozis deti a ona musi postrazit ved je babka tak nie ..ro ze ma dovolenku neznamena,ze si nemoze aj ona oddychnut.. vy ste dvaja a nevladzete a ak je ona sama co si s nimi pocne?
Aaaaale čosi nemaj naozaj výčitky 🙂 veď idete s mužom na 2 noci, nenechávaš ich na mesiac. Myslím, že vám to prospeje byť trochu sami a deckám prospeje byť s babkou. Podľa toho čo píšeš sa na ňu veľmi tešia. Rozhodne by som to neriešila. Uži si voľný víkend s mužom 🍀
Šla by som s mužom hneď a bez výčitky, ak babka zvládne také malé akčné deti a súhlasí s tým, ze k nej prídu.
@ukgirls nie že som si zamyslela deti chceli ísť ku nej ona im sľúbila že cez víkend môžu u nej spať tak som sa jej spýtala či by jej vadilo keby ideme preč len mama je taká že mi nepovie nie preto neviem
Pýta sa niekto,čo prospeje babke? Je pracujúca,už nie najmladšia....ozaj jej treba hodiť na krk dve živé deti,lebo babka nevie povedať nie a deti chcu?..jedine,ze práve došla oddychnuta od mora a deti jej utnu tu nekonečnú nudu na plazi....
@janinah moja mama ma 55 rokov býva s mojím trom ktorý má 51 a bratom ten má 27...nikto na ňu netlačí ale ďakujem
Bože, normalne ich daj babke na prazdniny a nerob si vyčitky, chce ich chce tak si chod s muzom odddychnuť
Kľudne ich nechaj u mamy. isto budú poslúchať. S mužom tiež potrebujete mať relax
ja by som si deti zobrala. ja som ale z tých matiek, ktoré radi ukazujú svojim deťom svet. Takže u mňa by išli s nami a spali by u babky hocikedy s tým, že vtedy by som išla s mužom len na večeru. Ale určite na pobyt niekde inde, tam by som deti brala so sebou
Nerieš, iné ženy využívajú servis rodičov často a bez výčitiek...hovoríš, že konečne budú u nej spat. Aj babka sa musí niekedy obetovať kvôli vzťahu s vnúčatami. Žijeme len jeden život, keď babky nebude alebo deti prídu do poberty už budú skôr spomínať na zážitky s babkou.
ahoj , ja osobne by som vycitky nemala, ak sa babka chce postarat a ponukla pomoc, preco nie? Ja mam tiez super spomienky na leta u babky so sesternicou a bratrancom 😉 a to sme boli " len na dedine"
Priklad za nas: moji chalani su momentalne uz 9 den u babky a deda ( 63 a 67), take plany co im urobili a kade ich povlacili...sa mi ani nesnivali... urobili si zoznam vsetkeho co chcu s nimi stihnut .. priznam sa , aj im zavidim ( lebo je sedim v praci).
A uz len dodatok k vikendu : s muzom chodime 2x do roka (maj, sept.) na 4-6 dni bez deti ( vtedy pride babka k nam a chalani normalne chodia do skolky a skoly) a ja sa na tieto nase " ulety" velmi tesim a vyzera, ze ani druha strana nema s tym problem....takze ak si babka trufne...smelo do toho 😉
Ak chcú deti tam ísť a babke neprekáža, jasne neriešila by som. Aj rodičia majú právo na seba a venovať sa sami sebe. Ide iba o víkend.
A mama ich chce strážiť? Ak áno, tak by som určite išla. Bez výčitiek.