Môžem si dovoliť opýtať sa na názor nezávisleho pohľadu iných žien? S priateľkou sme sa po troch rokoch rozišli pre možno detaily a možno nie, na to by som rád počul názor.
Spoznali sme sa v práci, prijal som ju ako zamestnanca do firmy a už po pár mesiacoch sme mali toho veľa spoločného, každý deň sme spolu trávili čas, bolo to perfektné, bol to človek, ktorý ma dokázal vypočuť či v súkromí tak aj práci, rovnako ma zaujímalo všetko z jej strany minulosť ale aj čo by chcela v budúcnosti. Netrvalo dlho a už sme boli spolu, nevidel som jediný dôvod prečo by to nevyšlo, možno vek, bola o tri roky staršia, ale pre mňa to nebol problém.
Po pol roku sme si našli prenájom a začali spolu bývať, všetko sa pomaly menilo a začali malé nezhody názorov. Prečo toto nerobíš takto, prečo toto neodložíš tu, prečo si nenájdeš čas na to a to. Boli to malé detaily každý deň a to nebolo z mojej strany zámerne, len som človek, ktorý ma na zodpovednosť firmu a chcel som sa o priateľku postarať, aby jej nič v živote nechýbalo, od začiatku som chcel len jedno a to aby som po príchode domov mal pohodu a čakal ma niekto kto ma bude mať rád. Mal som 23, rozbehnutú firmu, ktorú som chcel ešte pár rokov vytiahnuť a potom sa venovať už len rodine. Postupom času už z malých detailov boli malé hadky a začalo uráženie z jej strany, prečo si obliekaš toto a nie toto, prečo neprídeš na obed o 12 ale o 13.... už každá moja chyba bol veľký problém, ale to len preto že bol zaneprázdnený a mal som toho viac na zodpovednosti, prehliadal som bežné veci.
Priateľa nezniesla keď som niečo nespravil na 100%, čo bohužial nešlo v každej situácií z mojej strany, ale vždy som to napravil, stačilo len pripomenúť. Veľa mi v živote pomohla aj vo firme aj v súkromí, ale už som nezvládol neustále hádky pre detaily a hľadanie chýb na mne, no aj cez všetky problémy, ktoré boli mal ju rád a je to ťažké bez nej. Je mi ľúto len to ak som spravil chybu na mojej strane. Priateľka mala za sebou viac vzťahov, pre mňa to bol prvý vážny. Aj by som zabojoval a chcel to všetko vrátiť ale obávam sa že názor na mňa sa z jej strany už nezmení a nedokážem pokračovať každý deň len v poukazovaní na chyby, ktoré som robil.
Bud rad, ze ste od seba. Jej mozno chybala tolerancia, mozno bola privelmi dominantna, mozno bola presvedcena len o svoje pravde. Na vztah treba najst spolocnu rec, akceptovat sa navzajom aj s chybami a hlavne vediet prijimat kompromisy.
dobre si urobil
@viestta problém bol ako si napísala, že svoja pravda bola vždy viac a tým to skončilo, z mojej strany som ju bral taká aká bola a mal ju rád, či odloží veci po práci tam alebo tam, každý si robí niečo podľa seba, len mi chýba ako človek, ale to možno prejde, taká samota bez nej aj v práci aj doma
@tr97 jednoducho ste sa k sebe nehodili. A na spoločné bývanie musi človek aj dozrieť. Keby ste sa spoznali o pár rokov neskôr možno by to vyšlo...
Ja som bola rovnaká ako tvoja frajerka prvé dva roky vzťahu. Drahy ma mohol kopnúť do zadku kedykoľvek a necudovala by som sa. Potom sme si na seba zvykli a je to super.
@tr97 toxicky vztah preto,ze chcela, aby si bol schopny odkladat veci na svoje miesto? 🙈 Nuz, mohol si si vybrat a aj si si vybral - svoju pohodlnost namiesto nej.
@tr97 drahy autor, ani mne, a ani nikomu by sa nepacilo, aby ho niekto, dalsi dospely, napominal za hluposti. Pre mna su veci, ktore si popisal talafatky. Ak sam citis, ze ti chyba, je to v poriadku. Ale ked vies, ze ti nie je prijemne, aby ta kazdy den tvoja laska napominala a hresila, tak sa nevracaj spat. Lebo sam vies, ze takto zit nechces. Zivot v pare, vo vztahu je o kompromisoch, ucte, respekte, laske
@ayanamirei pravda. Snaha musí ísť z oboch strán. Mňa by zaujímal aj názor druhej strany. Zbytočne teraz niekomu hladkať ego keď nevieme ci nenecháva spinave trenky po byte, alebo neumyty riad v drese dva týždne...
to nechcem, byť každý deň napomínaný za maličkosti, nemám problém robiť kompromisy, všeto za čo ma napomenula som bez problémov išiel a vyšiel v ústrety ale po tom čo som poprosil o niečo ja, tak bolo výmena názorov na to čo všetko som ja nespravil. Mne je len divné ako každý rieši neveru vo vzťahu, financie a náš vzťah padol na takýchto detailoch, preto som chcel počuť názor
Každému záleží na inom a každý inak funguje. Áno byť upozorňovaný za veci, ktoré chcela, aby si robil inak nieje ok. Ona ale možno mala rada poriadok a veci usporiadané, žili ste spolu a čakala to aj od teba.. Ty si popísal svoj pohľad na vec, jej nepoznáme. Lebo ak ona prišla z práce, starala sa o domácnosť a po príchode si ty ako partner nevedel odložiť po sebe veci a musela ťa opakovane upozorňovať (ako matka), tak to tiež nieje to, čo by dospelá žena v živote chcela. Najprv sú to vždy maličkosti, až je tých maličkostí veľa.. Jednoducho ste sa k sebe nehodili, vyskúšali ste si spoločný život a nešlo to. Je to bežná vec.
Každodenné napomínanie, hoci aj za blbosti, dokáže veľmi liezť na nervy. Úplne chápem, že na tom padol váš vzťah.
@tr97 nehodili ste sa k sebe. Poznám tento typ ľudí, čo do všetkého zapára, osobne by som sa pri takom človeku zbláznila. Niekto takých partnerov zvláda dobre, jedným uchom dnu, druhým von. Taký sa k nej hodí. Ty si nájdeš tolerantnejšiu a pohodovejšiu, ktorá sa bude hodiť k tebe.
Mala asi viac matersky vztah k tebe ako partnersky. Chciet po niekom, aby robil veci v domacnosti ako ja je nezmysel. Tiez som mala k tomu sklony so svojom partnerom, / ktore som prevzala od svojej mamy/. Moj partner sa k tomu ohradil, ja som si ho vypocula a uznala, ze ma pravdu. A vztah sa nezaklada na tom, ci su pribory ulozene v pravo, alebo v lavo. Ani na tom ako sa obliekame. Ak nebola ochotna nasluchat co hovoris, asi nebola vhodna partnerka pre teba.
@tr97 tvoja partnerka mala očividne jazyk lásky, ktorý si jej nedával zažiť. Potom nastala frustrácia a hádky. Popravde ak bola taká super tak popratanie vecí na miesto by bol pre mňa ten najmenší problém,ak by ju to udržiavalo šťastnú a spokojnú.
Odporúčam prečítať knihu 5 jazykov lásky. To je aspoň taký malý začiatok.
@tr97
vies co? Moj muz ani firmu nema, ani obed mu nevarim na konkretnu hodinu. Jeho vytaca, ked hodim do dresu nejaky sacok a mna zas, ked hodi oblecenie v kupelni na zem namiesto do kosa pri pracke. Pravidelne si za to vypindame a vybavenuo 🤪
Este je viac specialit, co sa nam na sebe nepaci ale sekirovat sa za to denne? 🤯
To by som ho poslala kdesi aj ked deti uz mame.
Mohol si uviest konkretne priklady co od teba chcela.
Mozno ze ona je pedant. Inak - obed na 12:00 - ok, nepracovala uz ci ako?
Mam napriklad kamosku - ma stale tohovisteho muza a 2 dospelych synov - katdy bozi den perie! Oblecenie mozu mat na sebe len raz, uterakom sa utriet tiez len raz! Lebo su tam supiny z koze ! 😁😂
Inak je to super zena, kazdemu vzdy pomohla ci kolegom, ci v sukromi. Ma charakter i srdce na spravnom mieste.
Tvoja bola teda bud puntickarka alebo tam toho bolo omnoho viac.
@svetlonos priklad mozem uviest, to nebolo o tom ze som nieco nespravil ale spravil a nebolo to podla predstavy priatelky, aby som to uviedol na prvu mieru. Pridem z prace, spravim jej veceru a problem z toho ze tam nebola taka sunka ale taka, alebo ideme do mesta a nedam si cierne tricko ale cervene na tomto sa nam to rozpadlo. A kazdy den taketo detaily, ktore ju uz vytocily az do neviem akej mieru, takze cele to bolo o tom ze ked nieco nebolo podla jej predstavy tak zacala nervozita a vyustilo to.... Akoze ked to citam po sebe tak to vyzera az ne-normalne.
Mňa by zaujímalo co to boli tie maličkosti? Aj mňa vytáča do vyvrtky keď nie sú veci spravené tak ako treba a pevne verím ze jeho vytáča keď ho napominam... Ale nemienim za dospelým chlapom chodiť a upratovať a ani pokračovať v hotely mama
@tr97 Každý vzťah začína tým, že sa najprv veľmi páčia, sú zamilovaní a vtedy nevyhľadávajú na partnerovi jeho chyby. Len ten čas dokedy žijú s takýmito ružovými okuliarmi netrvá dlho, to už môže byť u každého iné, ale neskôr keď sú už menej zamilovaní začnú prekážať niekedy aj maličkosti. Preto je dobre poznať svojho partnera dlhšie a aj to spoločné bývanie veľa napovie. Sú rôzné dievčatá, niektoré sú takéto puntičkárske, niekde je to len taký priemer a niekedy oni majú sklon urobiť niečo len tak polovičato, alebo mať neporiadok. V tomto prípade sa ukázalo, že na vzťah je dobre mať podobný názor na rôzne každodenné maličkosti alebo si ho aspoň dokázať zladiť. V tomto prípade, by bolo škoda vracať sa znovu k sebe, vo vzťahu sa má každý cítiť dobre, nie až takto byť upozorňovaný.
Treba si nájsť novú známosť a časom sa uvidí, či je to tá pravá, či sa dokážete dohodnúť aj v takýchto každodenných činnostiach, teraz je to o to ťažšie, že veľa mladých vyrastali ako jedináčikovia a starali sa o nich rodičia, ktorí ich veľmi dobre poznali.
ja si myslim ze to bol bezny vztah. malo komunikacie, malo casu pre seba a malo vnimania jeden druheho. ludia mozu spolu hovorit aj byt fyzicky spolu ale napriek tomu mozu zit uplne rozdielne zivoty na mile vzdialene jedneho od druheho.
chybalo z oboch stran pochopenie, tolerancia, akceptacia, schopnost kompromisu.
a ze to padlo na blbostiach? podla mna nie. podla mna za kazdou tou blbostou bola nevypovedana frustracia z niecoho ineho v pozadi.
kazdopadne niektre veci sa clovek nauci az s vekom. zacat s niekym zit je narocne. kazdy ma to svoje a potom to chce fakt velku davku tolerancie a trpezlivosti aby sa to prekonalo. a potom pride dieta a zas je vsetko naruby a clovek zacina akokeby odznova.
podla mna ani jeden z vas nebol "zly". chyba bola uprostred a padlo to hlavne na komunikacii nie na tych blbostiach.
@tr97 a aka je otázka? Alebo co chces pocut?