Návštevy u svokrovcov

7. júl 2023

Baby poraďte prosím ako ďalej,ide o návštevy u svokrovcov.. chodievame k nim len keď ma niekto sviatok s mužom a deťmi a vždy keď k nim máme ísť idem tam doslova a odporom ...naše vzťahy sú nie ideálne a stále keď prídeme 95% z toho sa bavia s mužom ...so mnou sa pomaly nebavia a je mi to veľmi nepríjemne,trápne a necítim sa tam dobre.Musim povedať že som skôr introvert a ťažšie sa mi nadväzujú kontakty s ľuďmi ale v ich rodine som už ako nevesta 14 rokov....prosím vás poraďte čo robiť ísť na návštevu zo slušnosti i keď väčšinou tam presedim ticho a nikto sa so mnou nebaví alebo obmedziť návštevy?

katkati
7. júl 2023

A ty sa snažíš s nimi rozprávať? Možno oni majú rovnaký pocit z teba, že nechceš s nimi rozprávať, tak to vzdali a nechcú sa vnucovať.

hortenziaj
7. júl 2023

tak ke dtam idete raz za cas, to vydrzis. ja to mam podobne, a ted aor emna je a bolo riesenie venovat sa detom, ci uz svagrininm, ked boli male, a teraz mojim, zbehne cas, hrame hry (prines si nejaku vlastnu ked nemaju(, kresli si s nimi, pripadne ak bezi tv (ako na vacsine navstev), kukaj tv a neries, pocuvaj

thoughtfulweirdo
7. júl 2023

Ja si s manželovou rodinou tiež nemám moc čo povedať, väčšinou sa rozprávajú o milióne pre mňa neznámych rodinných členov alebo o televíznych poradoch, ktoré ja nesledujem. Prípadne ešte čo je v ktorom supermarkete v akcii 😅 ale mne to nejak nevadí, po príchode dáme rýchly pravidelný small talk o počasí, aká bola cesta a čo má kto nové a potom som už väčšinou ticho a usmievam sa a v pravidelných intervaloch odmietam alkohol 🤣

ahhola
7. júl 2023

Som si spomenula tiež na jednu top svokru😃majsterka zadrapiek a incidentov... nevesta išla radšej rylovat záhradu u nej a zať vydržal len s litrom vína... Stará už nežije par rokov, a hneď po dedicskom predali jej dom... Skôr si netrufli.

miadi
7. júl 2023

Ved nesed tam ticho nieco sa ich opytaj. S ludmi co len ticho sedia a ide z nich pocit ze by radsej boli niekde inde sa velmi tazko komunikuje. Ked chces zmenu zacni od seba.

deti95060810
8. júl 2023

so svokrovcami sa vidím pár krát za x rokov a veru tých spoločných tém tiež veľa nemáme... takže poznám. 😉

tykat
8. júl 2023

Tak veď uzobkavaj z pohostenia, pochvál, popíjajú kávičku, opýtaj sa na záhradku ak maju, na kvety. Ake maju záľuby? Choroby? Na to sa povypytuj. Bav sa s nimi cez deti.

h2
8. júl 2023

Treba sa vedieť zapojiť do debaty. Teda, v prípade, že ti to tak veľmi vadí. Lebo písala si, že si introvert, tak by som skôr čakala, že nezáujem o teba skôr privítaš. Možno oni to vidia z ich pohľadu tak, že k nim prídeš a mlčíš, ako ryba a tiež im to nemusí byť príjemné. Alebo sa rozprávaj s deťmi, keď svokrovci sa rozprávajú s ich synom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahhola
8. júl 2023

@elizabet173 posledný rok bola v DD a dom mali vysporiadany po muzovi/otcovi.

otvorena
8. júl 2023

To všetko je v pohode ,to tak býva 🤷prestať na to myslieť . Aj keď viem že je to ťažké . Kľudne môžeš napísať správu

zuzikq91
8. júl 2023

Obmedzit navystevy? Ved tam chodite len ked ma niekto sviatok, to je tak 4x do roka? to hadam neni tak vela aby si to obmedzovala… treba si to vydiskutovat a ked tak potom tam nechodievaj ak sa nezhodnete, ale ak muz s detmi nema problem oni nech chodia … ja tiez nerada chodim a to chodime kazdy vikend koli synovi malemu, ja to vydrzim musim lebo syn ma nejake obmedzenia koli strave a atd takze sama ho ho tam s chlapom urcite nepustim lebo neakceptuju to ze mame obmedzenia v stravovani a to by zle dopadlo… tiez sa chystam na rozhovor a mozno vybuch lebo tlakujem sa uz a potom to obmedzime aj my, zial ak to inak nepojde.

marca12
8. júl 2023

Nevymyslaj a chodievaj nadalej. Ja si so svokrovcami tiez nemam velmi co povedat. Svokra len ohovara kadekoho,pre mna neznamy ludia a nemam k tomu co povedat,tak len pocuvam,co sa bavia. Bavime sa o robote,zahrade a takych vseobecnych veciach. A to nie je dovod,aby som tam nechodila. Tiez tam nechodim s nadsenim,ale prezijem to.

katkati
8. júl 2023

Je to také zvláštne a zároveň smutné. Človek si vyberie do života niekoho, koho ľúbi, obdivuje, rozumejú si, ale nemá si čo povedať alebo necíti ani trochu spolupatričnosti s jeho najbližšími. Treba sa premôcť, veď je toľko tém na rozhovor. Nájsť si niečo spoločné. Hlavne prejaviť trochu záujmu o toho druhého. Veď aj ti, čo sú teraz mladí budú ráz svokrovci, dedko a babka. Bude vám dobre s niekym, kto je u vás nasilu?

ahhola
8. júl 2023

@katkati veru, veru... taka sociálna inteligencia niekedy chyba... Babca mala 2 zaťov ona 1909 ročník, ony 1933,ale to už boli iné svety a ti sa na svokru nachystali a na hody jej kŕmili uši historkami, vtipmi, "huby sa im nezastavili"karty mastili ... A ten mladší keď došiel do rodiny tak jej syn a zať ho zobrali do krčmy a dovliekli na mol... A ona mu držala hlavu nad WC do polnoci a horekovala, ze.... Chúďatko maďarské... On nevi piť a vy ho zlejete pod obraz Boží... Ako matka cítila zodpovednosť za cudzie dieťa a bála sa oňho ako ona o svojich tak zastúpila matku z Čalova... 🌺

poppy22
8. júl 2023

pokial nie su na teba vyslovene hnusni alebo ta nejakymi gestami neponizuju-tak tam chodievaj aspon na tie sviatky-robis to aj kvoli muzovi.nech vidia,ze pri nom stojis a ze ste par...aj on to v duchu oceni,ze nerobis zlu krv,predsa len su to jeho rodicia...ved hadam tu hodinku,dve zvladnes..medzitym ochutnaj vsetko co ponuknu,poobzeraj sa tam,pripadne chod si pozriet okolie a potom nieco pekne k tomu povedz...zas ked tam budes uplne ako mumia sediet je neprijemne aj pre nich...a pomedzi ich rozhovory si mozes vybavit na telefone maily....a sem tam sa na nich usmiat...introvert--neintrovert,odpor-neodpor-ale aspon sa so zaujmom opytat,odkial maju napr tie pekne pohare vies..a mozno ich to postrci k rozhovoru s tebou...

kacena2022
8. júl 2023

Dnes sme boli na návšteve u svokrovcov,my máme medzi sebou dobré vzťahy.Vieme sa porozprávať o barscom,dokonca by som povedala že máme lepší vzťah so svokrou než s mojou mamou.Navstevujeme sa pár krát do roka keďže bývajú ďaleko.Mimo toho si píšeme viac krát do týždňa cez messenger aj si volavame.

domkakvet
10. júl 2023

Chodis tam len raz za cas, tak to vydrz.