Návštevy u babky

14. dec 2024

Caute, je podla vas moja povinnost chodit na "prespavacky" k partnerovej mamke so 4m dcerou? 😅 vztahy sa pomaly nastrbuju a ja fakt nemam zaujem mat ju za ritou a aby mi natahovala malu ako zmyslov zbavena. Necitim sa tam dobre a moj si to predstavuje tak, ze ak som sama na byte a on vikend pracuje, mam sa tam zobrat aby som mala spolocnost 🤦‍♀️ ked uz spolocnost, pojdem za svojou mamkou, nie? 🤦‍♀️ a aj to im vadi - ze aj ona ma narok vidiet svoje vnuca - ano, ma - ale zratam na prstoch jednej ruky kolkokrat u nas bola a to bolo ak tak len - chvilu na rukach, uvar mi kavu, lietaj okolo mna a vkuse kukala na hodinky a rozmyslala, ci uz ma ist lebo nevie, ako je to so spojmi. Nenapise ako sa ma mala, nezaujima sa vobec ale doma by nas chcela - vlastne bez toho, aby nas pozvala. Len sa mi sem tam dostane do usi od mojej kamaratky, ktora ju vozi do prace ako lamentuje.
PS: vydata za chlapa nie som a ani sa nikdy vydavat nechcem 🙂

really8
14. dec 2024

Nie je to povinnost ale keby sa takto chova moj muz k mojej mame ako ty mame svojho partnera tak by bol toto pre mna problem. Btw chodime svokre na prespavacku viacdnovu asi od 2m. Nikdy nikto nebude tvoje dieta drzat podla tvojich predstav. Nepokakaj sa zo seba

0silvia0
14. dec 2024

Ja nie som prespavackovy typ, mne by vadilo, keby mi niekto organizoval zivot a vyhanal ma z mojho pohodlia typu, ze zbal dieta a chod spat k babke. Ja by som sama nesla. Priam by som sa zburila, neznasam, ked ma niekto tlaci do naplnania jeho predstav.

teki1
14. dec 2024

Nie si povinná chodiť nikomu ukazovať svoje dieťa,na- tu máte hračku ,pohrajte sa.Je ešte veľmi male,potrebuje mamu otca a nie chodiť hore dole.Navyše ked zaujem babky trva len par minut.Preco otec robi cez vikendy a nema cas na dieta?

cyberk
14. dec 2024

Tak toto by aj mna svihlo :D keby ma posiela s dietatom k jeho mame na prespavacku, ked on nie je pritomny. Nech si chodi on k tvojej bez teba 🤣 co sa s konom zrazil?

marca12
14. dec 2024

@teki1 To co je za otazka,preco robi otec vikendy? Je vela profesii,kde ludia musia robit aj cez vikend a dokonca matky 🤦

diewcatqoo
14. dec 2024

Ja za chlapa vydata som a ku svokre sama s dietatom na prespavacky nechodim. A so 4 mesacnym ani nahodou. Ked chce, nech pride svokra k vam, s tak malym by som sa netrepala na prespavacky nikde, ani k svojej mame. Viem, ze dietatu to je jedno, ale mne nie, lebo ja najradsej spim vo svojej posteli, mam rada svoj klud a nechce sa mi balit ani seba, nie to este dieta. Ved dokazem vydrzat aj sama doma s dietatom, nie som male decko, aby ked muz nie je doma, som musela k niekomu ist.
Skus poslat svojho chlapa s dietatom sameho na prespavacku k vasim, ako sa bude tvarit.

marca12
14. dec 2024

Mala by si zmenit svoj postoj,ak chces vychadzat so svokrou. Nekritizovat,brat s nadhladom viac veci. K comu je dobre kritizovat kazdy jej krok. Muzovi vysvetli,ze s tak malym babom je vam teraz najlepsie doma,mozno ked podrastie budete castejsie chodit na navstevy

mandzula
14. dec 2024

@teki1 no skus si tipnut, preco napriklad taky lekar ci xyz inych profesii robi aj cez vikend.
@autor na prespavacky by som nechodila, mozno tak na navstevu a aj to na striedacku - raz k "svokre", potom k mame, potom ony k nam a pomedzi to mat vikendy pre seba.

milanemila
14. dec 2024

S takym malym by som sa na ziadne prespavacky k svokre teda netrepala. Ked chce vidiet vnuca, tak nech dvihne zadok a pride k vam na navstevu. Ja celkovo velmi nechapem prevlacanie malych deti k babkam, ked je ovela jednoduchcie ak sa premiestni babka k babatku (samozrejme ak tam nie su nejake zdravotne problemy) ako balit a premiestnovat dieta, pripadne viac deti a nosit ho k babke.

autor
14. dec 2024

Ja som ju na navstevu pozvala viackrat - a s malou sme neraz boli nachystane na kocikovanie, raz sme ju cakali pred vchodom - ani obraz ani zvuk - potom vyhovorka, ze ona sla domov z prace s kolegynou aby nemusela na vlak a nakoniec som ju videla, ako vymeta obchody 🤦‍♀️ neraz som ju ako hlupana cakala s kavou a potom len suche, nestiham 🤦‍♀️😅 a ked sme s chlapom este spolu nezili, raz nas od nich doslova vyhanala, nech ideme k mojim rodicom, ze tam je v chalupe viac miesta 🤦‍♀️ ja som splachovacia, mam to nahaku ale ked som sa dozvedela, ako ma ohovara tak som sa zase zamyslela 🤦‍♀️ mala som teploty 39 tak som bola u mojej mamy nech mi pomoze - viac menej ja som malu len kojila lebo chlap zase pracoval a "svokra" mi napise, nech prideme aspon s kocarom na chvilu 🤦‍♀️🤦‍♀️ ja neviem, ci mam este pohnute hormony ale .. aj s chlapom mame kvoli tomu uz nezhody

milanemila
14. dec 2024

Nemas nic s hormonmi, ta zenska je podla tvojho opisu jednoducho krava 🤷🏼‍♀️

autor
14. dec 2024

Vzdy, po kazdej poradni jej napisem ako rastie, posielam min 2x do tyzdna fotky, pisem jej, kde sme boli na akej kontrole a nakoniec ja som za pindu. Od augusta kupuje postielku aby mala malá kde spinkat a potom, ze ved ju mame nechat spat v kocari.chlap je zase v praci a na mna to dolieha, ci fakt chyba nie je vo mne 😅

tamitamitami
14. dec 2024

Nie, nie je to povinnosť. Ja som za 3 roky nebola ani raz 😂....Teraz cez sviatky sa chystám prvý krát ísť na jednu noc.
Vzťahy si myslím že máme vpohode ale teda nevidím dôvod tam prespávať (aj tak v noci nič z dieťaťa nemajú). Keď prídeme na návštevu dáme si kávu/obed/pokecáme a ideme domov.

alenka58
14. dec 2024

ja nechápem načo sú jej také informácie, keď nebýva ďaleko a môže prísť, Ty jej nebrániš vidieť dieťa, takéto "elektronické" babky nechápem keď sú v dosahu, s malým dieťaťom je naozaj hlavne na noc lepšie doma

autor
14. dec 2024

@alenka58 ja neviem proste naco jej to vobec pisem 😅 asi mam pocit, ze by to mala vediet 😅 100x som si povedala, ze co jej nenapise chlap nebude vediet ale nakoniec som aj tak zobrala telefon a napisala jej 😅

bielasovicka
14. dec 2024

Možno ti to povedal preto, že sa veľa sťažujes ze máš toho veľa a si sama na všetko cez víkendy. Tak ti chcel pomôcť takto.

lucia13022023
14. dec 2024

Ja nie som takýto typ človeka na prespavanie. Aj keď niekam ideme, radšej budem v hoteli ako u rodiny. A nikto by ma nedostal so 4 mesačným dieťaťom na víkend k svokre. Načo akože? A ešte keď máte taketo vzťahy.. Nie si povinná. Práveže ja som si užívala tieto dni kedy bol muž preč a ja sama s malým doma.

januska12323
14. dec 2024

Za mňa sa snažíš až príliš a ona sa snaží len aby bola za peknú pred inými. Pekne ostaň doma.

koniarova
14. dec 2024

Vieš kde je problém? V tvojom chlapovi. Akosi mi uniká,kde sa on vo všetkom tomto nachádza. On by to mal riešiť.

autor
14. dec 2024

@koniarova mne doslo, ze chlap je tiez problem 😅 ten zaujal postoj zarobit aby sme s malou vsetko mali, chvilu ju pomojkat a staci, ved to takto robil aj jeho tatko 🤦‍♀️

koniarova
14. dec 2024

Veď mi je to jasné,z tvojich riadkov. Poradiť neviem. Lebo neviem, či sa toto dá nejako riešiť. Časom asi zistíš, že ani moc nie. Držím palce ❤️

ahhola
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fairyy
14. dec 2024

ja neznasam prespavanie u rodiny jedno ci mojej alebo manzelovej...velmi to nemam rada vadi mi nemat vlastny priestor a kupelnu... u mojej mami sa to este da dosiahnut lebo zije v dome a jedno poschodie je prazdne od odchodu nas deti, ale aj tak tam nikdy neprespavame... ale svokrovci by velmi chceli aby sme tak k nim do maleho bytu prisli 4ja ...pre mna to len pocut je katastrofa, ale ked spomeniem hotel tak sa na mna pozera aj moja aj manzelova rodina jak na vraha 😂😂😂 takze ja si to pretrpim, manzel vlastne tiez ,starsie dieta uplne najviac trpi lebo nudaaaa a male par mesacne tomu je jedno, ale vlastne tiez to prereve lebo ju nemam ani kam polozit poriadne lebo nie je miesto 🤣🤣 ale aby prisli k nam kde je milion miesta tak dostavame odpovede, ze stale len k nam a daleko to je (pre nas s detmi to je asi blizko 😂😂)...takze nie ziadna povinnost ist prespat k rodine, uz len ty sa musis rozhodnut ci si kusnes raz za cas do jazyka a pojdes pretrpiet alebo to nespravis nikdy...obe rozhodnutia su podla mna spravne😉

ivik4
14. dec 2024

Vidis ake rozdiely hned robis
K mamke by si sla, ale k svokre nie. Pritom je to rovnako babka tvojho dietata.
Boa ja sa tak tesim na ,,nevestu" raz...
Miestami myslim na to ze hadam ziadnu mat ani nebudem
Mimochodom verim ze aj mama robi veci ktore by si svokre vytkla, ale jej nie lebo to automaticky prehliadas, vsak mama...
Vsak prespavat tam nemusis, len tak pozriet sem tam

annamivo
14. dec 2024

My máme 3 deti a u svokry sme nespali ani raz ( u mamy sme bývali kým sme stavali, odvtedy sme tam nespali). Vždy sme sadli do auta a išli domov, aj keď bolo neskoro. Spať sme ostali iba u rodiny kde je cesta cez 300km v jeden smer. A taktiež jej( ani mojej mame) nerobím report po každej návšteve DR. Keď sa opýta odpoviem a hotovo. Na návštevu ideme ako máme chuť, niekedy 2 x za týžden inokedy raz za mesiac. Či sama , či s mužom. To isté k mojej mame. Vzťahy máme ok aj aj. Nerob rozdiely medzi babkami. Prespávať nemusíš ani tam ani tam. Ale tiež je problém s tým aby oni prišli k nám - moju mamu si musíme k nám doviesť aj odviesť, lebo ma už takmer 80 . Svokrovci majú auto aj obaja vodičák a prídu Max 1-2x do roka. Častejšie sa pýta moja mama k nám ako svokrovci.

autor
14. dec 2024

Ja rozdiely medzi babkami nerobim - rozdiely robia medzi sebou same. Neraz som revala, ked sa nakoniec ohlasila, ze nepride - viem, ze mala tomu nerozumie ale bolo mi tak kurevsky luto, ze jej nestoji ani len za to aby za nou dosla a dolezitejsie boli nakupy, pohodlnost apod a ma to 10min pesi od roboty. Uz som sa od chlapa tolko napocuvala, zajtra pride mama maj tel pri sebe. Ja sa ako pinda prisposobujem a co z toho. Aj dnes tu mohla teda byt ked tak strasne chcela aby sme dosli - na spravu mi dala 👍 😅 takze ano, som ja to ale " nevesta" 😅😅😅

autor
14. dec 2024

@ivik4 a kde ja pisem ze som tam nebola s malou? Bola. Viackrat ako ona u nas. A to mame teda narocnejsie ako ona,madam, sama bez babatka 😅

ivik4
14. dec 2024

A ja kde pisem ze si tam nebola
Si deres prsty s dvomi komentmi

autor
14. dec 2024

Ono uz ked napises, ze pozriet sem tam sa natiska, ze som tam nebola.

autor
14. dec 2024

A napisem si tych komentov aj 100 😊