Návštevy rodiny

12. júl 2024

Ahojte rada by som si vypočula aj nestranný názor, lebo netuším čo si mám o tomto myslieť. S priateľom sme spolu 2 roky a žijeme v Čechách. Naše rodiny bývajú na strednom Slovensku ale v rozdielnych obciach. Snažíme sa chodiť domov podľa toho, ako nám to vyjde v práci, ale keď ideme, tak ja na týždeň. Všetko bolo OK až vlastne doteraz. Moji rodičia za nami prídu kedykoľvek aj do čiech ale jeho rodičom aj keď sme ich viackrát volali, sa nechce. Že vraj sa im to neoplatí. Tým pádom sme častejšie s mojimi rodičmi, lebo oni k nám chodia. Ale vždy keď sme prišli na Slovensko, išli sme na pár dní aj k priatelovym rodicom. Ale teraz pred mesiacom to vyšlo tak, že akurát keď sme prišli, tak sme sa dozvedeli, že oni sú v Maďarsku má pobyte. Dovtedy nám to nepovedali, pričom vedeli, že prídeme a súhlasili s tým. Tak sme si urobili plány s mojimi rodičmi na celý tyzden a odvtedy jeho rodičia sú ukrivdení, nahnevaní, že sme podľa nich vraj stále iba u mňa v rodnom dome. Akákoľvek snaha o to, že prídeme skončí len tým, že nám stále pripomenú, ako oni nemôžu prísť k nám, lebo sme ďaleko a že sme vtedy boli s mojimi rodičmi celý týždeň. Priateľ je už nešťastný z toho, ja neviem, čo robiť. Takže v skratke toľko.

andulka1988
12. júl 2024

Nemám si hlavu,vedeli že prídete a urobili si plány... No smola na budúce to bude lepšie. A urazenie ich časom prejde..

elenka.k
12. júl 2024

Ľudia si zakaždým nájdu nejakú príčinu, aby niekomu niečo vytýkali.....
Takže ako píše vyššie nelám si hlavu, pousmej sa nad ich výčitkami a jedným uchom dnu a druhým von. Ver mi , budú ešte horšie výčitky ....
Takže ak sa objasnilo - vie sa dôvod, treba to uzavrieť.

foxanda
12. júl 2024

Povedala by som to len takto, jeho rodičia nemajú problém, vyrobia si problém.

cacianka
12. júl 2024

to im syn , tvoj priateľ nevie povedať , že robia drámu !?
Pozývate ich - neprídu, pritom to majú rovnako km ako tvoji rodičia, a rovnako km ako vy k nim
Vedia že prídete - ale odtrepú sa preč, a hlavne ani vám nepovedia, a teraz sa zdúvajú ? No zasmiala by som sa, a kludne im povedala že sú ako soplavé deti a nevedia dospelácky komunikovať a riešiť. že keby niečo , nemusíte k nim chodiť vôbec. či toto chcú, znechutiť vás a odpudiť .
ps. ked vládzu cestovať do maďarska, česko by zvládli tiež...takže vás iba manipulujú a vydierajú, budú to robiť dokiaľ im to dovolíte. slušne ale stopnite to,

elenka.k
12. júl 2024

@cacianka presne, no, toto som tiež myslela, že do Maďarska - nemajú problém a do ČR majú ? a ešte k synovi ....

0silvia0
12. júl 2024

Priatel razne nech rodicov stopne. Tym, ze budu 100x omielat dokola to iste, sa to nezmeni.

cookie29
12. júl 2024

Ziarlivost je skareda vlastnost. Pokial oni nechcu, vy na tom nic nezmenite, maximalne sa ustvete. Nech sa priatel zasmeje a povie, ze su u vas kedykolvek vitani. (kludne si moze pomysliet, ze urcite to nie je dalej ako madarsko, ale prilievat olej do ohna sa neoplati)

elenka.k
12. júl 2024

@cookie29 áno žiarlivosť ... fuj je.
bojím sa ak prídu deti - potom len budú priateľovi rodičia robiť scény ...

autor
12. júl 2024

Áno priateľ im už viackrát povedal, že nemôžu takto jednať, že my sme chceli prísť a aj sme prišli v dohodnutý termín. No vždy, keď im aj zavolá, tak prídu tieto výčitky. On sa nahnevá, je znechutený a dospelo to až do štádia, že on už odmieta k nim prísť keď nezmenia správania. Ale vidim na ňom že ho to trápi, no vôbec neviem že ako to napraviť, či to nechať tak. On mi tvrdí, že boli takí stále a preto aj do ČR odišiel. Tak na začiatku sa nič také neukázalo až teraz.

elenka.k
12. júl 2024

Škoda, že je to takto - je to smutné. Tak si to ešte raz s nimi vydiskutujte , v normálnom hlase, keď to nepomôže, tak obmedziť stretávanie sa. Lebo fakt, ak prídu deti bude to horšie. Preto ich treba naučiť - čo si k vám môžu dovoľovať a čo nie. Ste dospelí a mate tiež svoj pohár ....

autor
12. júl 2024

Mňa to trápi preto že s jeho rodičmi som dobre vychádzala a viackrát sa stalo, že sme išli iba za nimi. Poviem pravdu že za celé 2 roky neboli ani raz u nás v Čechách. Hoci majú auto, no im proste sa nechce. Ale to som aj prekusla, nútiť ich nemôžem. Ale nikdy sme neuprednostňovali len rodinu z mojej strany. Práve naopak, často sme chodili za širšou rodinou aj z priatelovej strany, starí rodičia, krstní rodičia.

elenka.k
12. júl 2024

Verím ti, ale ver mi musíš sa s tým zmieriť a musíš sa stým naučiť žiť a čím skôr, tým lepšie pre teba. Nedá sa ulahodiť všetkým, zvlášť takým problémovým.
Hore hlavu - ženská - obrániť sa, teraz mate svoj svet Ty a priateľ. To ako s vami naloží okolitý svet - tomu sa treba naučiť čeliť, to je život.
Zmieriť sa s hlúposť iných. 👍
Tak maj pekný deň 🐧 taký tropický, neviem ako u vás v ČR, ale u nás teraz 29 stupňov a bude sa o dosť zvyšovať 🔥

lubina
12. júl 2024

Tak do Madarska na pobyt mozu, ale vlastneho syna do Ciech prist pozriet to nie (ze sa im neoplati???)....no asi tak im na synovi zalezi....

januska12323
12. júl 2024

Ako sa im nechce chodiť do Čiech ani mne by sa nechcelo ku nim. A môžu sa aj o zem hodiť, oni o vás reálny záujem nemajú len chcú vyzerať pred ostatnou rodinou dobre. Keď im bude frajer volať a začnú o tom istom nech povie, že sú u vás vždy vítaný a ak sa im nechce je to ich vec. Koniec debaty.

cacianka
12. júl 2024

@lubina záleží im aj do tej miery, aby mali komu robiť výčitky, nátlak, buzerovať.
aj v čr mohli spojiť s wellnesom.
Obmedžzila by som nielen návštevy ale aj volania, lebo sa to bude len stupňovať. zasahovanie do života mladým

zazrak1991
12. júl 2024

Skúste im dať ochutnať ich vlastnú medicínu...keď začnú s výčitkami pustite sa vy do nich a tiež im vycitajte že do Maďarska im nieje zatazko ísť na pobyt ale pozrieť syna nevedia prísť ani raz za rok . Veď aj v Čechách je kam ísť ,aj popozerať ,mohli mať aj výlet aj prísť pozrieť ako vlastne bývate keď u vás ešte ani neboli 🤷‍♀️ my bývame so svokrovcami v jednej dedine a ti tiež vedia vyčítať že ani neprídeme lebo svagrovci sú u nich strepani skoro denne a raz sa do nich tiež pustil muž že prečo máme my stále chodiť k nim ? Veď vedia kde bývame ,keď chcú byť s vnúčatami môžu prísť aj oni k nám ,majú to rovnako ďaleko k nám ako my k nim 😁 odvtedy nevyčítajú nič lebo je to pravda 👌

elenka.k
12. júl 2024
autor
12. júl 2024

Minulý rok v lete tiež povedali, že ČR je drahé, keď si majú platiť cestu, ale potom asi o 2 týždne na to išli do Grécka na 10 dní. To vopred tiež nemali, len tak sa vzali a išli. My sme im našli aj lacné ubytovanie, že ak chcú mať súkromie, taký penzión naozaj za dobrú sumu, ale vôbec sa nevyjadrili. Priateľ už povedal že on nemá síl to riešiť lebo za celý čas čo žije v ČR, čo je 6 rokov, ja tam žijem iba 3 roky, tak prišli za ním 3x. Aj to na 1 noc. No ale mysleli sme si že keď sme spolu, že sa to zmení, ale očividne nie. Pritom priateľ za nimi chodil každý rok aj 2-3x ešte keď bol single, teraz chodíme spolu častejšie na SK.

autor
12. júl 2024

Až teraz si vlastné uvedomujem že oni ani nezavolaju ako sa máme, čo máme nové. Naši nám volajú aj keď ideme na dovolenku, že ako tam je, zaujímajú sa. Kým im priateľ nezavolá, tak za neozvú aj mesiac-dva, ale vidím to až teraz tak jasnejšie, keď už aj tie návštevy upadajú.

0silvia0
12. júl 2024

Oni dobre vedia, ze sa im k vam nechce ist, preto maju 200 vyhovoriek a radsej na vas nasypu vycitky, aby zakryli tu ich lenivost ist k vam. Takto vo vas vyvolaju pocity viny a oni su v suchu. Vasou ulohou je pritvrdit, aby sa vas ich vycitky nedotykali. Cize povedat, prestante s tym obvinovanim. V madarsku ste boli, syna si neviete prist pozriet. Ano chodime viac k druhym rodicom, lebo sa o nas viac zaujimaju. Ked k nam nechce chodit, ok, akceptujeme, ale vy zas akceptujte, ze ideme tam, kde sme vzdy vitani a ocakavani. Vy ste doma vtedy neboli, tak co sme mali ist k vasim susedom, aby bola norma splnena?

som_realistka
12. júl 2024

Čistá manipulácia. Hlavne keď vidia, že sa venujete aj tvojej strane. Treba byť asertivny a naučiť sa nepripustat ich výčitky, pretože tá oberajú iba o kľud a pohodu. Ver tomu, že keby nie toto, tak si nájdu niečo iné.

rozculena
12. júl 2024

Hnusní manipulátori.Nechápem,načo sa stále snažíte,keď on sám povedal,že kvôli tomu odišiel do Čiech,kašlite na nich,zredukujte kontakt na čo najmenší a budete mať pokoj.
Ak sa vezmete a budete mať deti,verím tomu,že vám budú robiť peklo,tak preto by sa hlavne on mal odstrihnúť.

janette2021
12. júl 2024

Ty sa preto netráp. Ak priateľ hovorí, že sa odsťahoval preč preto, akí sú, aké vzťahy majú, tak ty to žiadnou snahou nezlepšíš. Ak oni hovoria, že sa im neoplatí cestovať, aby videli vlastné dieťa, tak je jasné, že on im za to nestojí. Nemajú záujem skutočný. Ich výčitky sú len výhovorky, aby zakryli nezáujem.