Navštevy rodičov

14. okt 2024

Ak by ste mali a možno niektoré aj tak máte, rodičov 5 minút cesty peši od vás, ako často by ste ich navštevovali?príp.tie čo bývate s rodičmi alebo svokriocami v jednom dome chodíte k nim každý deň?viem, že môžete sa stretnúť aj napr.ma dvore.ale dajme tomu, že je daždivo a vonku sa nestretnete.idete ich aspoň pozdraviť?

doriiis
14. okt 2024

Všetko záleží od vzťahov.Rodicov mám 2 km.Niekedy tam nejdem aj mesiac.A ani oni ku mne.
Svokra s nami býva.Vidim ju denne

autor
14. okt 2024

@doriiis a mas s rodicmi dobre vztahy?ste celkom blizko tak myslim, ze u vas nie je dialka problem, ze sa nemozete stretnut castejsie...no mozno ste lracivne vytazeni.v takom pripade chapem, ze sa nestretavate

doriiis
14. okt 2024

Nie sme vyťažení.Len proste nemáme potrebu sa stále vidavat.Vztahy sú nastavené ok.Viac času s mojimi rodičmi vyčerpáva obe strany

ovaaa
14. okt 2024

Mám mamu o pár vchodov s chodievam tak 1-2 krát za týždeň, občas aj ona.

danica2711
14. okt 2024

každý deň? Si si istá, že už máš prestrihnutú pupočnú šnúru? Ja mám s mamou skvelý vzťah, ale obidvom nám stačí sa vidieť raz, max. dvakrát do týždňa, nepotrebujeme denne preberať každú prkotinu

stanulienkat
14. okt 2024

Kazdy den??? Max raz za tyzden. Ved uz mas svoju rodinu, pracu doma, chcela by som oddychovat.

marsmykkok
14. okt 2024

to záleží od situácie, či si doma na MD a oni na dôchodku alebo či robíš a namiesto času s mužom alebo deťmi alebo tomu že by si doma niečo urobila využiješ ten krátky čas čo máš po práci a ideš k rodičom. Iné je to ak tam musíš chodiť, lebo rodičia potrebujú pomoc. Iné je to zase ak rodičia sú na dôchodku a napríklad máš 3 malé deti doma v predškolskom veku a rodičia ti donesú obed, aby si stíhala deti a domácnosť alebo idete k ním na obed. Ale keby je aj situácia, že je žena doma, rodičia na dôchodku, aspoň víkendy alebo čas kedy je muž doma a nepracuje by bolo dobré využiť ako rodina spolu alebo ísť pozrieť druhú rodinu čo je dalej a nie každý deň mať ako povinnosť ísť k rodičom.

diewcatqoo
14. okt 2024

My sme vyrastali tak, ze sme mali hned za plotom babku - maminu mamu. Kazdy den sme tam zasli ako deti, ako pubertaci a aj ako dospeli. Vzdy, ked pridem k nasim, idem pozdravit aj babku. Neviem si predstavit, ze by som k nej nezasla. Aj z detstva si pamatam, ze mama kazdy den skocila k babke spytat sa, ci nieco nepotrebuje a tak.

sisska96
14. okt 2024

raz, max 2 krát do týždňa.

zuzanockamt
14. okt 2024

Ak by som mala takú možnosť, tak denne.

lenka_da
14. okt 2024

Svokrovci bývajú hneď oproti, MM chodí na skok takmer každý deň. Kebyže mám rodičov blízko, aj ja by som chodila často. Stačí pozdraviť, opýtať sa, či je všetko ok, proste prejaviť záujem. Nemusíš tam sedieť hodinu.

salamistka
14. okt 2024

Moji rodičia bývajú o pár ulíc ďalej a cez víkend ich chodím pozrieť, teda raz za týždeň, aby boli aj oni spokojní a aj ja ich chcem vidieť, rodičov mám len jedných.

michaela329
14. okt 2024

Ja to mám tak, stavim sa na kávu párkrát za týždeň - polhodinka...a Niekedy nie, lebo máme besné dni a nestíhame...a nič sa nedeje 🤷

sense
14. okt 2024

Moja kolegyňa bývalá takto na prvom poschodí rodičia na treťom ..bola rada keď sa odsťahovala....lebo rodičia jej nedali dýchať, hoci spolu nebyvali

katica06
14. okt 2024

Keď som.bola na MD chodila som každý deň aj 2x. Mám.skoro dospelé deti ale furt niekto z chodí. Niekedy denne inokedy 3-4x do týždňa

laila22
14. okt 2024

Moji rodičia bývajú 15min peso. Cez týždeň sa zastavím podľa potreby. Cez víkend zväčša ku nim nechodím občas v nedeľu na obed. Mama ku mne chodí keď je dcéra chorá. Brat je môj sused, niekedy ku nim nejdem aj 2tyzdne a vidíme sa iba cez plot, prehodíme čo je nové. Vzťahy máme všetci nadštandardné..

pe_mi
14. okt 2024

Ahoj,bývame vedľa seba v rodinných domoch.
Niekedy sa nenavstivime aj 2 týždne .a to nie žeby sme sa hnevali.a niekedy som tam aj 2x do týždňa.
Keď sa vidíme ,pozdravime sa.
Nevnucujeme sa jedni druhým,aj keď všetci strašili
Jedna aj druhá rodina si žijeme po svojom

11bodka11
14. okt 2024

Byvame na rovnakej ulici a chodime ako kedy. Aj 4x do tyzdna. Ked som bola na RD tak kazdy den aj. Ale vela krat sa stretneme aj nahodne. Vyjdeme na ulicu a uz sa vidime. Aj a detmi ked vyjdem von sa prejst tak ideme vedla nich. Deti tam aj same idu vela krat. Aj moja starka byva hned vedla nasich a boli sme spolu denne. Strazila nas, vychystavala do skoly. Je to super ze aj moji rodicia hocikedy dobehnu ked treba deti postrazit.

mandzula
14. okt 2024

My sme donedavna byvali s mojimi rodicmi na jednom dvore, vacsinou som za mamou aspon na polhodinku skocila kazdy den, no ked som z roboty prichadzala o piatej, nie vzdy sa mi chcelo, vtedy som den vynechala.

ariannazara
14. okt 2024

Mama odomna býva 100m keďže sa jej druhýkrát vrátila rakovina prsníka, ju navštevujem každý deň a kľudne keby sa dalo aj 5 krát do dňa.
Užívam si tie dni kedy je ešte medzi nami, s rodičmi vychádzam výborne tak sa stretávame vždy.

hyta
14. okt 2024

@ariannazara Je radosť mať takú dcérku. Určite jej tvoja prítomnosť dodáva energiu.

majusqwa
14. okt 2024

čím som staršia, tým viac som u našich vrazená 😃 a opačne. ide to tak akosi prirodzene. ja som vyrastala so starými rodičmi a veru veľmi chýbajú.

11bodka11
14. okt 2024

@ariannazara veru dobre robis. My sme boli tento tyzden na dvoch pohreboch. Jedna 55 rocna, jeden 60 rocny. Este ani na dochodku neboli. Maju male vnucatka. 60 rocna suseda ma rakovinu, je natom zle. A mamininmu bratrancovi nedavno zistili rakovinu pankreasu s metastazami uz vsade. Vsetko 60 rocni ludia. Ked citam ako niekomu staci ist rodicom raz za mesiac ja žasnem.

1sally12
14. okt 2024

@11bodka11 nie každý má dobré vzťahy, a nie každý je na tie návštevy, aj takí rodičia sú, nielen deti.

ariannazara
14. okt 2024

@11bodka11 ja som sa minule vybrala normálne pozrieť kamoskynu mamu po operácii kolena, normálne keď ma uvidela bola taka šťastia až slzy na krajicku ze som si nanu spomenula a prišla ju pozrieť. Ja s takými vecami problém nemám, viem ze to človeka poteší. Ja si neviem predstaviť nevidieť rodičov mesiac, pre mňa je to nepredstaviteľné.

11bodka11
15. okt 2024

@ariannazara u mna tak isto 🙂 A normalne mam strach ci aj moje deti to tak budu mat ked budu dospele

mnamko
15. okt 2024

Byvala som tak,v jednom dome, každý iné poschodie.Neviem si predstaviť,žeby som sa nešla pozdraviť a to som svokru nemusela

lion777
15. okt 2024

Ak máte dobrý vzťah, nevidím problém v akejkoľvek frekvencii návštev, ak to tak vyhovuje každej strane. Čas sa kráti..

rorino
15. okt 2024

Súrodenec býva s mamou v jednom dome,všetko majú samostatné,ale aj tak sa vidia každý deň.Ona už má svoje roky,tak ju "skontroluje",či je všetko v poriadku.Ked veľa navarí,jeden alebo druhý,rozdelia sa.

gulicka277
16. okt 2024

Mám mamu 5 minút od seba a keďže chodí ešte do práce a ja sa starám o bábo tak sa koľko krát nevidíme aj 2 týždne ale vzťahy máme ok.. Čo ale ani za svet nepochopím je mama môjho snúbenca ktorá chodí k nám cez víkendy už sme jej milión krát povedali že obed si varíme normálne doma a nepotrebujeme ten jej ( oby dvom nám to nechutí) ešte aj cez týždeň nám vyvoláva i 8 ráno a do toho všetkého ešte dostanem vyhubované že ona nemá vnuka lebo môj snúbenec si dovolil pri pôrode zavolať mojej mame ktorú ma neustále v ústach ale keď od nej niečo potrebuje tak jej je dobrá tak isto je to aj s peniazmi od nás a to má ešte druhého syna ktorý jej dava 500€ mesačne dostáva dôchodok polovičný invalidný a do toho ešte opatruje sestru ktorá je tiež invalidná a este aj jej dôchodok 🤷🏻‍♀️