Návštevy matky/svokry. Je to podľa vás veľa?

28. sep 2023

Snúbenci (s malými deťmi) bývajú do 2 hodín cesty od rodičov jedného z nich. Navštevujú ich cca raz za 2 mesiace. Matka/svokra sa rozhodla, že okrem toho bude pravidelne raz za mesiac na návšteve ona u nich - na 3 - 4 dni vkuse. Je to podľa vás veľa alebo tak akurát?

pribinak
28. sep 2023

Ak majú zle vztahy tak 3-4 dni bude zahul, ak majú dobre vzťahy tak ok
Len treba strážiť takú zdravú hranicu navstevy, lebo vieš ako sa hovorí, že po 3 dňoch aj ryba smrdí od hlavy

petulda333
28. sep 2023

Zalezi od vztahu,ja mam dobru svokru. Vidime sa veelmi casto. Keby byvala daleko,tak raz za mesiac na 3-4dni by bolo aj malo

glorikarebeka
28. sep 2023

Čo ti poviem,ja mám s maminou aj svokrou skvelý vzťah, ale mňa by to unavovalo toto....a ani by ich to nenapadlo, že sa takto rozhodnú

himedzi
28. sep 2023

Ak sa tak rozhodli mladí a chcú tam tu svokru oki. Ak ju tam nechcú, tak by tam nebola ani 1 hodinu. Mne by sa takto matka, ani svokra, nenasačkovala do bytu... By letela

kristinka92
28. sep 2023

matka/svokra SA rozhodla?? tak snáď sa najprv spýtam mladej rodiny či by im nevadilo keby prídem na pár dni
nie? podať to ako hotový fakt mi príde ako drzosť. okrem toho, mne 3-4 dni každý jeden mesiac prídu veľa. dúfam že si to nebude nacasovavat vždy na víkend, kedy ma byt hlavne mlada rodina spolu a oddychovat a nie namiesto toho niekoho 4dni obskakovat

januska12323
28. sep 2023

Návšteva sa rozhodla? Snáď opýtala kedy môže prísť nie? Môže prísť na Vianoce alebo kedy im to bude vyhovovať. 2 hodiny cesty nie je až tak strašne veľa, že by sa nedalo za deň otočiť.

basulaak
28. sep 2023

Mne by to bolo vela. Uz na 3. den som zo zasady nervozna z navstevy a uvitam ak ten den zaroven aj cestuju domov. Kazdy mesiac by mi bolo ozaj moc.

tramtada31
29. sep 2023

Je to veľa, my chodíme k rodičom na viac hodín a už je to veľa, nieto ešte 3-4 dni. Pritom si super vychádzame

lucilaines
29. sep 2023

To je velmi individualne a zalezi ako to vyhovuje vsetkym zucastnenym. Ja mam super vztahy s mamou aj svokrou, byvame 5 minut od mojich rodicov, navstevujeme sa minimalne raz tyzdenne a okrem toho este chodime spolu na chatu na tie 2-3 dni raz do mesiaca, niekedy aj viac. Od svokry byvame 20 minut, tiez sa navsetvujeme aspon raz tyzdenne a s nimi zase chodime na zahranicne dovolenky ci vylety aj na dva tyzdne, castokrat byvame v spolocnom airbnb. Takze nie, mne osobne by to nevadilo, ja by som bola rada. Pre mna je cas s rodicmi/svokrovcami vzacny, chcem si ich uzit co najviac kym sa da, je nam spolu fajn. A zaroven ja mam vzdy tak trocha “volno”, ked su s nami, venuju sa detom, pomozu s hocicim. Vela je tolko, co uz niekomu vadi.

h2
29. sep 2023

Prísť raz za mesiac na návštevu nie je veľa. Prísť na 3-4 dni a ešte z vlastného rozhodnutia, bez pozvania tých, ktorých navštevuje, je veľmi veľa.

miadi
29. sep 2023

Ak nie si jeden z tych snubencov Tak ta to nemusi vobec trapit to je ich vec . Ak si a je to tvoja matka /svokra tak si to musis vyriesit so snubencom/snubenkou ci je to vela alebo tak akurat , Matka/svokra by sa nemal sama rozhodnut a nanominovat do bytu/domu ktory nie je jej. Navstevovat rodicov ktori su len 2h autom od vas raz za dva mesiace mi pride malo. Stacilo by chodit castejsie a matkasvokra sa nemusi hrnut k vam.

kvetinka75
29. sep 2023

ona sa rozhodla? Tak asi sa treba spýtať aj mladých, či im to vyhovuje. Návšteva 3-4x do mesiaca by mi nevadila ale nie celé dni a s prespaním. 2 hodiny nie sú až tak veľa. Kľudne môže chodiť každý druhý týždeň a max. tak 1 noc prespať. Viac určite nie . A to po DOHODE a nie že ona sa rozhodla.

luccija
29. sep 2023

Veď nech príde a vy si spravte aj čas pre seba.Babka bude s vnúčatami, tebe pomoze...keď nemáte zlé vzťahy môže to byť fajn.Ale všetko záleží prečo sa tak rozhodla a či vám to vôbec vyhovuje pre niekoho je návšteva, že treba robiť full servis, spraviť program výlet..je to svokra, že?ak by to bola mamina pises príde mama🙂
@kristinka92 práveže cez víkend môže mať ona voľný čas s mužom a vystrčiť päty z domu.Na to, že bývate blízko chodíte k nim malo

rebrambora
29. sep 2023

Kazdeho osobna vec. Ak to vsetkym stranam vyhovuje, tak preco nie.
Mna by ale porazilo, kedze byvame stovky km od rodiny a vidime sa raz za rok. 3-4 dni vkuse doma neznesiem nikoho okrem muza, deti a psov.

riyadh
29. sep 2023

Ani matku Ani svokru na 3-4dni domov nepozvem. Mala by som problem s 1nou nocou, nie ze 3

syslik81
29. sep 2023

z pohladu deti aby mali k=pkeny vztah zo starymi rodicmi je vidiet ich 1x zqa 2 mesiace malo .. a to podla mna v poriadku nieje..zrejme svokre chybaju vnucata .. tiez by sa mi ako matke nepacilo vidiet dceru tak malo ... a smutne je ze sa sama musi nasackovat a pripomenut to ...

kvetinka75
29. sep 2023

@syslik81 ak ich chce babka vídať častejšie, tak nech chodí častejšie. Ale nie na 3-4 dni. Môže chodiť každý týždeň na 1 deň.

osky
29. sep 2023

Raz za 2 mesiace vidat rodicov?to je smutne Malo...ste tam potom viac dni?
Lebo to by este nejak bolo ok...inak nie
Kazdy mesiac mat takto navstevu matky/svokry, by asi bolo vela...zalezi ozaj od vztahov

mimikarol
29. sep 2023

Tak návšteva raz za dva mesiace mi príde malo, a zas aby niekto u nás bol 3-4 dni v kuse mi príde veľa 🤷

domkakvet
29. sep 2023

Podla mna to vela nie je, svokra ma daleku cestu, neoplati sa jej chodit len tak na otocku, alebo na den, ked absolvuje taku cestu, zrejme chce z toho nieco aj mat a ostatne dni sa nevidite casto.

autor
29. sep 2023

Ďakujem všetkým za názory 😊. Písala som neurčito preto, lebo nechcem robiť rozdiely medzi mamou a svokrou. Stále je to matka jedného z nás dvoch a babka našich detí. A my už tvoríme jednu rodinu.

ivangeline
29. sep 2023

Za mna akurat. Ale vies...biektori su si bližší a inym je dost raz za pol roka sa vidiet... A u cudzieho 3 dni max. ;D

maryetta
29. sep 2023

Moze to byt jedno. Mne to vadit nemusi inej rodine ano a naopak.
Ak to vam vsetkym vyhovuje tak nie je čo riešiť. Ak je to pre niekoho obtazujuce tak sa snazit dohodnut.

rhodesian
29. sep 2023

Ani omylom. Ani matka ani svokra 🤦‍♀️ moja matka chodí raz do týždňa, cca na 3-4h v čase keď je mm v práci, takže sme len ja, ona a dieťa. Ocina vidím sporadicky, pracuje ďaleko, doma je minimálne ale tiež chodím max na 2-3h na návštevu a hajde domov aj keď ho ľúbim nadovšetko.
Svokru som vďakabohu nevidela už rok a neplánujem to ani zmeniť 🤷‍♀️ Na návštevu ju nevolám, keby sa mi sem chce nasáčkovať tak ju otočím medzi dverami. Keď ju chce vidieť mm ide za ňou a je pokoj.
Ale Ty musíš sama vedieť či by ti takéto návštevy vyhovovali alebo nie, každý človek je iný. Ja mam rada kľud 😁

lubbi1
29. sep 2023

ak to ma byt na pravidelnej baze, tak sa mi to zda byt privela, ale tak ono v kazdej rodine to funguje inak a ak to tak naprikald vsetkym vyhovuje, tak preco nie

cervenaruza123
29. sep 2023

My mame v rodine vacsinou skvele vztahy a navstevujeme sa az pricasto, ale malokedy na viac dni vkuse. Je to zataz vacsinou. Raz za cas je taka navsteva skvely zazitok, ale ked je to prilis casto, je to uz privela.
Ale tak zavisi aj od toho ako by sa prespavalo, niektore domy maju osobitnu hostovsku izbu, kde sa vie clovek zasit a travit cas aj sam a vlastne to velky rozdiel nie je. Ked ma niekto spat v spacaku na zemi a ostatni z domacnosti ho budu prekracovat, ked po nieco pojdu, to je uz horsie 😀 .
Tak ci tak by som urcite nesuhlasila s tym, ze sa niekto rozhodol, z ebude chodit pravidelne. "Chces prist na 4 dni? Ok, pod, teraz mi to vyhovuje. A nabuduce mi to mozno nebude alebo mi bude vyhovovat len na 2 dni." A nieze pravidelne... Teraz mozno clovek aj sa potesi, ze bude k nemu chodit niekto pravidelne, ale mozno po 2-3 navstevach zisti, ze hups, je to otravne. Alebo naopak, teraz nechce a po par navstevach zisti, ze vlastne je to celkom fajn. Cize by som urcite nesuhlasila s tym, ze pravidelne. Chce prist niekto? Nech sa spyta kedy a ci sa da a na ten konkretny cas a dlzku pobytu sa dohodnite. Kazdu navstevu osobitne. A nieze vzdy 1.-4. a niekedy vam to nebude vyhovovat a bude problem.

martinka13
29. sep 2023

Ako píšu vyššie, záleží na vzájomnom vzťahu. Ak sa tak rozhodla len jedna strana, nie je to v poriadku.

guinevre
5. nov 2023

Je uplne jasne, ze pises o svokre. To, ze tvoja mamina pride k vam na 3-4 dni za mesiac by si pravdepodobne neriesila. A, keby ti vadilo, mame sa lahsie povie ako svokre.