Návštevy brata

22. nov 2024

Ahojte,mám 19 rokov a bývam ešte u rodičov,mám brata ktorý býva sám s manželkou a malým synom,ide o to ,že chodia k nám každý druhý deň a my všetko stále nakúpime,pripravíme,poupratujeme ,ale ide o to že keby to bolo raz za týždeň nemám nič proti tomu,ale každý druhý deň po niekom niečo upratovať ,nakupovať a všetko im dať pod nos je rozdiel,ja to beriem tak že som doma ,ale zase aj mne by bodlo keby prídem niekde a nič nemusím robiť ,len si poutieram ústa a starajte sa,lenže ide o to ,že mama po nich nebude upratovať a nechcem aby všetko bolo na nej tak som ako blbá a upratujem všetko ja,len my to už lezie na nervy,príde vám to normálne alebo by si mali aspoň po sebe poupratovať keďže sú to časté návštevy ? Alebo som vadna že mi to tak vadí ?

mamina7070
22. nov 2024

nie nie si vadna je to uplne v poriadku ze ti to vadi, aj mne by to vadilo
skus nechystat, neupratovat povedz ze sa musis ucit alebo zbehni do kina kamoske atd
alebo pripriahni donupratovania aj svagrinu

colsami
22. nov 2024

Je to Tvoj brat = dostatocne blizka osoba na to, ze by ste si to mohli narovinu vykomunikovat, ak mu naozaj robis nejaky nadstandardny "servis". Ostatne do situacie nevidime ale je to dom aj peniaze Tvojich rodicov, no ...

lukbe
22. nov 2024

Určite to je často. Ak by mama nič nechystala, možno by ich to prešlo. Ak stále chysta, asi nech si aj upratuje. Je to na nervy.

marca12
22. nov 2024

Mne osobne navstevy surodencov nikdy nevadili. Aj kazdy den som mala surodenca s detmi a tesila som sa ich spolocnosti. Naco ich hostite,ked vam to vadi? Dajte im kavu,vodu a hotovo. Ak chodia na obed,tak by mohli pomoct s upratanim riadu. Ale to treba povedat. Nie poza chrbat ich ohovarat.

mamina7070
22. nov 2024

@marca12 kazdy den? a ty nechodis do prace nemas svoje zaluby nic comu sa venujes ze by si toto denne znasaka plus neobmedzeny rozpocet?

0silvia0
22. nov 2024

A mama co hovori? Aj jej to vadi, alebo je rada, ze pridu a rada im navari?

monika8899
22. nov 2024

@autorka Ahoj ja chodím k mamine každý deň,som na materskej.Cez víkend chodíme aj z manželom.Mama pre nás nechystá žiadne pohostenie, samozrejme ponúkne navarené, alebo malému termix,kávu.Vačsinou ja nosím koláč, alebo navarím doma.
Porozprávaj sa z mamou,povedz jej že ti prekáža chystať pre brata a upratovať po nich...U nás je to takto,ja si po sebe,malom, manželovi upracem aby mama nemala starosti.To isté robím aj u svokry 😉

aaadkaaa
22. nov 2024

Ja chodim k nasim tak raz tyzdenne, ale nechystaju nic extra, aj kavu si spravim sama, upracem, pomozem co treba, chodim tam "domov" aj ked som prec 13 rokov a nie na navstevu...tvoj brat ma zvlastny pristup a asi by ste sa s nim mali o tom na rovinu porozpravat.

januska12323
22. nov 2024

Čo také špeciálne chystáte? Keď sú u vás varený pečený nemusíte robiť žiadne extra prípravy, nie?

vilma7
22. nov 2024

Véd im ivar len kávu a hotovo.

vkatush
22. nov 2024

My sa navštevujeme v blízkej rodine často, ale to neberieme ako návštevu, sme ako doma. A tak sa aj správame. Vieme sa sami obslúžiť a aj sami po sebe upratať.
Aj tvoj brat a švagriná nie, ja by som na rovinu povedala "Jožo, urob si kávu, vieš kde je, Anča, uprac to prosím za malým, nech tu nie je bordel, teraz som doupratovala".
Navyše, môj 2 ročný už sám po sebe upratuje, a je jedno, či doma alebo na návšteve.

kristinka92
22. nov 2024

Veď brat tam býval a vyrastal tam, tak nech dvihne rit a spraví si kavu sám, či už zabudol kde ste mali kávovar? Nechápem prečo ho (ich) ty ako sestra vlastne obsluhujes? Ja prídem ku svagrinej, okej kavu si buď zalejem nesku alebo si vypytam ak chcem strojovú, aj to len preto že majú špeciálny kávovar a nechcem im ho pokaziť, ale po sebe deťoch aj mužovi spracem. Som tam síce ako návšteva, nie je to moja sestra, ale nechcem byt na príťaž tak po svojej rodine popracem. U mami si aj sprvaim kavu, aj si po sebe spracem. Žiadny súrodenec ma neobsluhuje, veď aj keby tam s nimi stále žije, bolo by mi to divne aby mi robil sluhu?

ahhola
22. nov 2024

A musi k vam naschval ist, ci vas ma niekde v ceste, cestou zo skolky s krpcom...
Ja chcem babkeeee,
nie je? Ale zase ak by chceli krpcovi vyhoviet, nemusia zasadnut za stol ako maharadzovia a haloooo, obsluzte ma, aj ma zabavte. Alebo ma brat nejaky prasteny nazor-segru chovaju, mozu aj mna.? Ktovie, co v tom je. 🤔

martinadomianova
23. nov 2024

Čiže ty im robíš v podstate slúžku a oni prídu na hotové. To si nevieš otvoriť ústa ? Mne by to bolo z pohľadu tvojho brata ozaj sprosté.

som_realistka
23. nov 2024

Ešte keď som bývala u rodičov, tiež sa brat zastavil často, ale to bolo cestou z prace také ahoj ako sa máte, dal si vodu, koláč ak bol a išiel, ale nechcel jest, lebo švagriná mu povedala, že nech jej nerobí hanbu a nechodí vyzierat mamu 😆. Jasne ze prišli aj spolu, ale to sa mame vždy ohlásili, či nemá niečo iné v plane.

maminkadeticiek
23. nov 2024

Daj im vodu,kavu,ked tak nejake chipsy a hotovo.Bracho je tam doma tovnako ako ty,normalne mu to povedz.Pocuj bracho,si tu doma,rovnako ako ja,dohodnime sa ze si budete po sebe spratavat,nech s vami mama nema zbytocnu robotu,vidis ze ma uz svoj vek.A hotovo.Nech to zariadi.

danica2711
23. nov 2024

problém je v tom, že frekvenciu ich návštev a pohostenie neurčuješ ty, ale rodičia, ich dom, ich pravidlá. Ak ti to tak vadí (čo aj chápem, ale...), nezúčastňuj sa toho. Odíď, zavri sa do izby... Vzťah s bratom (a možno ešte dôležitejšie - so švagrinou, lebo to môže byť podstata problému) máš aký?

mantilka
23. nov 2024

Porozprávaj sa s mamou ako to hlavne ona vníma. Ak máte rozdielne názory nič ti. neostava, len to pretrpieť, ale upratovania sa nemusíš zúčastňovať. Jednoducho keď to mamine vyhovuje, tak nech si hostí a upratuje.
Ak sa tvoja mamina hanbí/ boji povedať bratovi niečo, odmietnuť ich, kľudne povedz bratovi ty, že si rada ich návštevám, ale že vás vyčerpáva upratovanie preto by bolo dobre aby poumýval riad po svojej rodine, poskladal čo porozhadzovali ...ale hlavne s láskou.
Ja keď som chodila za mamkou, snažili sme sa pred odchodom poumývať riad, poskladať hračky, roztiahnuté veci.

johanka21
23. nov 2024

Nuž, ako ste si ich naučili, tak by ste si ich mali aj odučiť. Mne by nevadilo, keby súrodenec chodil aj každý deň, ale vadilo by mi, keby som videla, že očividne využíva moju, alebo aj maminu pohostinnosť. Oni sami s tým neprestanú, pokiaľ budú mať vždy nachystané. Treba sa porozprávať najskôr s mamou a potom buď im nič nechystať, prípadne sa s nimi porozprávať. Inak neprestanú.

maya_hi
24. nov 2024

@marca12 hostí mama, dcéra chystá a upratuje a preto jej to aj vadí. Očividne si nepochopila v akej je situácii. Je to obskakovanie návštevy každý druhý deň.

maya_hi
24. nov 2024

So skúsenosti viem, že nepomôže ani rozhovor s mamou ani rozhovor s bratom. Mama sa "len stará o dieťa"- v tebe bude vidieť dieťa, ktoré na brata žiarli, nevie sa rozdeliť o pozornosť... Brat to bude vnímať tak, že ho odtiaľ vyháňaš. Ver tomu, že aj keď vyrastieš a odídeš z domu, bude to pokračovať v tom istom režime. Možno dokonca prídeš so svojou rodinou, a budeš zase mame pomáhať chystať a upratovať a brat s rodinou sa prídu len pohostiť 😏 Inak toto by som dala prečítať svojej svokre. Ako chodia niektoré nevesty na návštevu. Ja keď tam prídem, ešte za sebou aj umývam riad 😁