Návštevy

31. mar 2024

Ahojte už si niekedy pripadám ako nejaký čudák, ale ako mam 3 relatívne malé deti, tak ma absolútne nebaví chodiť na návštevy. Ano návšteva starých rodičov to je samozrejme a to je aj taky klud pre nás, keďže deti u starých rodičov majú veľa hračiek. Ale teda návštevy súrodencov, ujov, tiet, susedov a neviem ešte koho to už nedávam. A rodinu mame takú co toto vyžaduje, my sme to obmedzili ako sa dá a často návštevy súrodencov ci tiet sa snažíme spájať pri navsteve rodičov (prídeme k rodičom, keď tam majú byť aj ďalší ludia). Ale sviatky ako napriklad veľká noc počúvame príďte obliat a to potom behanie je na cely deň. Áno viem, že všetko je o hraniciach a tak, len tie reči ma unavuju. Mate to niekto tak, ze ste návštevy tak obmedzili?

andreakotesova
31. mar 2024

Oblievať nech chodí otec so synmi. Ty tam chodiť nemusíš.

gelifil
31. mar 2024

ANO, chodime do prirody, na prechadzky

autor
31. mar 2024

@andreakotesova ved to áno chodi tak po jeho rodine, ale moja strana rodiny trvá aj na návšteve mňa a dcéry.

januska12323
31. mar 2024

Nech si trvajú, snáď môžeš rozhodovať sama za seba.

autor
31. mar 2024

@januska12323 ved to aj robíme, len niekedy mi to príde ľúto potom. Naše rodiny sú také, že vkuse sa navštevujú a nechápu, že mňa to nebaví. Kedysi som tiež taka bola, že vkuse nejaké návštevy, ale dnes už si viem aj inak predstaviť čas ako len chodiť na návštevy.

mimikarol
31. mar 2024

Nečudujem sa ti. Ja tiez nerada chodím na návštevy. K rodičom v pohode, to neberiem ako návštevu, ani ja u nich ani oni u nás. A to mám len jedno dieťa, 9r takže veľké. K mužovej rodine idem cca 1,2x do roka. Bývajú dosť ďaleko, stráviť cca 2 hodiny v aute a 2 hodiny sedieť u niekoho na gauči ma doslova vyčerpáva.
Ale ja som taká že keď sa mi nechce, nemám to rada tak proste nejdem a hotovo. Vyhovorim sa keď ide len muž s dcérou že som chorá. Teraz máme psa tak sa budem môcť vyhovoriť aj naňho 😂

autor
31. mar 2024

@mimikarol moje dve deti ešte spavaju na obed, takže to tiež dosť ukrajuje z času. Takže návštevy plánujeme mimo spania a to sú také naháňačky potom. Fakt sme to veľmi zriedili, ale tie reči sú stále, mrzí ma, že to ľudia nechápu. Vzdy mi povedia, že oni chodia a tiez maju vela prace a ze ta ci ten majú tiež deti a chodia na návštevy.

vler
31. mar 2024

Z toho ze sa ini ludia dobrovolne rozhodnu chodit na navstevy nevyplyva " povinnost" pre Teba. Si dospela a svojpravna, tak sa kludne zariad podla seba

zeldia
31. mar 2024

Aká vzdialenosť? Ak z dediny do dediny zo sídliska na iné sídlisko ok na hodinku a domov to máš v rámci prechádzky a unavis deti, ale nad 20-30km neísť. Výbav navstevy cez telefón a nech neotravujú máš tri deti máš čo robit

slavomira236
31. mar 2024

My nechodime po ziadnych navstevach. Ani oblievat syn nechodi. Nrviesla som ho k tomu. Tak ani nevie co to je. A mame pokoj

autor
31. mar 2024

@zeldia Jedna strana rodiny býva v meste ako my a druha strana tých cca 20 km vzdialenom meste. Ked ideme raz za týždeň tých 20 km, tak to ideme k rodičom a teda nechce sa mi ešte v ten deň chodiť po ďalších ľuďoch, najlepšie keby prišli aj oni k rodičom a mame to naraz. Lenze teda niektorí ľudia chcú navstevy špeciálne u nich. A mne sa nechce deti naháňať, lebo vsak musime ist este tam a tam, ved iba obliecť a vyjst z domu nam trvá pol hodinu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
31. mar 2024

Autorka, chcet mozu, ale nie vsetko co chcem aj dostanem.
A "pozvat" k rodicom aj zvysok pribuzenstva aby si ty jednym vrzom vybavila aj tach ostatnych mi pride celkom neohladuplne k rodicom. Keby vas vsetkych pozvali naraz to je ine, ale ak kvoli vam maju volat aj zvysok rodiny, to uz aj mne osobne pride cez ciaru. Vsak pozvi tych pribuznym ku vam, ked uz chces udrziavat vztahy, nemusis chodit po navstevach, navstevy budu chodit k vam, ale nepchaj ich k rodicom.

autor
31. mar 2024

@viestta zas my keď tam ideme veľa krát tam idú aj ďalší ľudia. Zas naša rodina je taka, ze sa stretávajú a všetci. Kazdy deň mávajú návštevy alebo idú niekde na návštevu.

zobaka
31. mar 2024

nemám rada navštevovanie sa, covid tomu pomohol, že to trochu ustalo, idem fakt len raz za cas