Ahojte, som mamička krásnych dvoch detí. S terajším partnerom žijeme spolu už viac ako 10 rokov. Pred týždňom mi povedal, že náš vzťah už nie je ako partnerský, ale skôr kamarátsky a to sa priznal na základe mojej správy, kde som naznačila, že nie je niečo v poriadku. To že spolu skoro takmer 3 roky nežijeme intímne ani nehovorím. Pravdu povediac, sex nie je jeho silná stránka a ani intímnosti, či objatia. Skôr ja som bola vždy iniciátor všetkého. Teraz sa snažím udržať našu rodinu pokope a nejako sa z toho nebláznit. Skôr ma zaujíma Váš názor na to, že ja sa mu snažím napísať správy typu, že aby sme to nevzdali, že vždy je šanca na zlepšenie ztahu ak to chcú obaja, že nech urobíme tvrdí reštart a začneme odoznovu. Lenže on moje správy precita, ale nič neodpíše. Takže neviem co si mam o tom myslieť. Včera sme sa objali, boli sme spolu v kine, držali sme sa za ruku. Ale všetko je také iné, v jeho pohľade a správaní citim, taky ten pocit nechtenia. Neviem, možno si to len domyslam. Opustiť ho, nie je také jednoduché, mame dom na spoločný uver.
A ty si sa až po tej správe prebrala? Tri roky spolu nespať to už je na maják a nie kontrolky.
@pribinak Aj na to sa chystám, len sa veľmi bojím toho co sa dozviem. Preto to skúšam najprv takto.
Akoze narovinu sa porozprávajte. Tu ti nikto neporadi. Normálne ako ľudia. Ci o rodinu stojí, ci ta ma vobec este rad, ci stoji o záchranu, poprípade či by isiel do poradne... byt s niekým v nešťastnom vztahu len kvoli hypoteke...to ne naprt. Ved nemas dalsie dva životy v zalohe. Žiješ iba raz
@januska12323 Áno viem, uvedomujem si to, lenže keď som sním aj chcela späť, tak bola vždy výhovorka pes a že pred psom to robiť nebude.
Ale fakt dospala žena nemôže veriť že 3 roky sex s mužom a že to nie je jeho silna stránka určite ma inde a nie že nie.Taký vzťah by som ukončila to si mohla ísť rovno do klaštora za mnišku.Koľko tak chceš žiť mlada žena,Sex nie je len na plodenie deti ale aj na potešenie.A reč typu nikoho nemá neverím. Muž ma bratranca jeho otec chlap mal milenku roky nebola by sa na to prišlo vzorni otec rodiny aj muž keby neprišla sa predstaviť ich 19 ročna sestra a otec ani naznak aby niekoho mal len ten sex že mali menej takže neverím že nema nikoho.
Pred problemom nesmies zatvarat oci a riesit problemy cez spravy? Ste dospeli ludia.
Ma inu. Tiez je lenivy riesit rozchod kedze mate spolocnu nehnutelnost. Takto mu to vyhovuje, doma servis, milenka(milenec)inde. A ty sa snazis, pises spravy a on nema zaujem riesit. Jasne ako facka.
tri roky spolu nespite? to uz davno neni vztah ma inu alebo ineho
Pes sa dá zavrieť do inej izby, toto sú len výhovorky, potrebujete sa normálne na rovinu porozprávať.
Toľko rokov spolu a ty mu píšeš miesto rozhovoru? Sa pýtali v druhej diskusii na najväčšiu hlúposť akú som tu čítala tak dnes si vyhrala..
Tie spravy mňa osobne zarazili. Vy mate mobilový vzťah? Ja manželovi napíšem správu maximálne vtedy keď mi nezdvíha a je to súrne. Vy mate podľa mňa veľmi vážny problém, keď už neviete jeden druhého počúvať a komunikácia ide len cez mobil. Myslím, že si len neviete povedať, že je koniec. A čakáte, že to spraví ten druhý.
… nemusí mať vôbec sex inde. Proste pre neho vo vzťahu nehrá rolu, žiaľ sú aj takí muži. Stačí si tu prejsť diskusie. Keďže píšeš, že ani to nieje jeho silná stránka … To ale mamicky na MK nechápu, pre ne je nemáme sex synonymum ku milenka a každý muž to potrebuje 2x denne. No nie, nie vzdy … sa ho jasne z oči do oči spýtaj čo mu teda chýba a narovinu nech Ti povie kde vidí problem on .. podľa toho sa zariadis.
Prepáč, ale už to nie je vzťah. Je mi ľúto že to takto dopadlo.
3 roky nežijete intímne??? To je uz vazne dlho. Skus namiesto výsluchu otvorit nejaky stary fotoalbum. Kde ste spolu zacinali, ake to bolo. Tak nejako si spolu prejst co ste spolu dokázali a postupne sa dostat k tomu, co sa stalo pred 3 rokmi. Ideálne ked mate tak viac casu, nemate deti alebo sa dohodnite na nejakom dni, kde si obaja zoberiete dovolenku, deti do skoly a spravite si den iba pre vas.
Ked na tvoje spravy neodpiše, tak znamena že buď Tvoje pocity neberie važne alebo ma v hlave nejaky problem (pripadne inu ženu) a nevie/boji sa Ti to povedať. Začni Ty rozhovorom. Neboj sa toho. Ja by som sa bala skor byt dalej x-rokov klamana ako holej tvrdej pravdy. Aby si nepremarnila svoj život. V starobe si budeš trieskať hlavu v akom klamstve si sa možno zasekla a vychovavala v nom aj dve deti . Polož si otazku či chceš byt takymto vzorom detom. Možno sa vam ulavi obom? Čoho sa bojiš? Že Ti manžel povie že ta nemiluje? Lebo takto ti to možno hovorí, ale potichu...
A to riešiš až teraz?Tri roky spolu nespíte?Obávam sa, že odcudzenie je už veľmi veľké a sami to nezvládnete.Posadiť sa a poriadny rozhovor, nech vyklopí čo je vo veci a prečo ťa odmieta, ak ta bude mať v paži, plánovať rozchod.Hádam nechceš žiť nenaplnený a smutný život len kvoli deťom ktoré raz odídu alebo hypotéke.Vždy existuje riešenie keď človek chce .Život máš len jeden, nepremárni si ho lebo neskôr budeš veľmi ľutovať .
Ty sa bojíš, čo sa dozvieš?Akože keď sa s ním nebudeš rozprávať o tomto obrovskom výkričniku medzi vami, nič sa nedozvieš a tým pádom bude všetko ďalej "skvelo" fungovať, ako doteraz?Ach bože. Komunikácia je základ úplne všetkého. V akejkoľvek oblasti života.
Ty si sa zobudila až teraz? Po troch rokoch....Vzťah treba budovať, nie čakať že zrazu po takej dobe po tebe vyštartuje ani čumiaci pŕs ho zaujímať nebude
@hellionka presne tak, ako to tu často čítam, každý muž má sex, často a pravidelne a ak nie je sexuálne aktívny, niekoľko krát do týždňa so svojou ženou, tak ma sex inde.🤔 Myslím, že sa v spoločnosti vyskytujú muži, ktorí skrátka nepotrebujú sex často a nie sú priemerne sexuálne aktívni, a nevyhľadávajú sex mimo vzťahu, aj keď nemajú sex doma, rovnako ako ženy. A nie sú chorí, ani čudní, len nepotrebujú sex pár krát v týždni, to je fakt.🤔
@rejka7 áno, takí muži existujú, ale žiadny sex 3 roky? To už je trochu veľa.
@janickacrazy Ja som nemala sex viac ako 4 roky 🫣 ale OK...som žena no...ale vážne 3 roky muž nebude mať sex? to sa mi nezdá....jedine, že má po 50tke, je obézny, nemá zuby, smrdí...
@earlgrey tak určite sú aj menej sexuálne založení muži, v dnešnej dobe aj mladí chlapi 23-26 roční mnohí nemajú ani vzťahy. Keď sme my boli v tom veku, väčšina ľudí mala frajera/frajerku. Ale 3 roky je veľmi dlho a trebalo to riešiť určite skôr. Podľa mňa isté je to, že ten muž autorku berie len ako matku svojich detí a nemá o ňu záujem ako o ženu.
@janickacrazy Veď to jej aj povedal...že ich vzťah je skôr kamarátsky ako partnerský...
Možno by sa spamätal a snažil, keby si povedala, že zvazujes rozvod.Ty si už hodila návnadu, že všetko sa dá zlepšiť a on sa ako snaží?
Píšeš mu správy? Však ro sa večer máte spolu posadiť keď dáte decka spat a prebrať v com je problém