Narcista, manipulátor a vzťah s ním

gabinka37
25. máj 2024

Pekny deň želám 🙂
píšem sem, pretože potrebujem asi nasmerovať a poradiť. Som aktuálne v situácii, kde som s priateľom takmer 3 rok. Od začiatku vzťahu boli problémy, písal iným ženám, začali sme spolu skoro bývať, časté hádky. Od začiatku som vedela a videla že ma problém, hlavne finančný. po takmer 2 a pol roku sa rozhodol ísť na liečenie gamblerstva na prednú horu a ja som sa vrátila domov k rodicom do BB (predtým som bývala s ním v Ba) celý čas sme si si volali, chodila som za ním. Mala som pocit, ze sa zmenil, predtým o rodine a deťoch ani pocut nechcel a počas liečby stále niečo navrhoval, riešil. Veľmi mi ublížoval, vydieral ma na začiatku vzťahu a mám pocit, že sa otočil úplne, po liečbe chodil občas ku mne a potom pár dni doma u jeho rodičov, pustili ho z liečebne v apríli, Zlom nastal keď sa začali ozývať ľudia, ktorým dlží peniaze, doslova ma sklamal a rodičov tiež, pretože im ukradol peniaze aby splácal dlzoby, jasne že ma to zobralo a pohádala som sa s ním že mu dávam úplný koniec, dala som mu ultimátum, on následne zacal na instagrame dávať príbehy s jeho fotkou a hudbou, ktorá bola (vulgárne na ženy) teda myslel tým mňa, vyhrážal sa mi že keď sa vrati naspäť do Gamblerstva tak za to môžem ja, vydieral ma. Mali sme ísť na rodinnú chatu, išla som za ním domov, proste zase ma začal manipulovať a pred vchodom sme sa pohádali. Od 01.05. ani za mnou neprisiel a to sme od seba vzdialený cca 40 km, predtým s tým problém nemá, keď som sa mu snažila dovolať, stále ma rušil, pise mi že ako mu chybám, ako chce byt so mnou a že pôjdeme spolu do podnájmu ako sme sa dohodli, včera som mu napísala že ma prísť aj on si veci urovnať osobne a nie len ja že on je muž od toho aby veci riadne vyriešil, nikdy takýto chladný ku mne nebol, s rodičmi tiež nevychádza ale vtierat sa mi nechcem, inokedy sme spolu počas liečby každý deň volali a teraz je doma ani nezavolá, len pise, a dokonca som sa dozvedela, ze ma zoznamku, kamarátka ho tam našla, ja proste už nechápem ani nerozumiem vo mám robiť, na jednej strane už nemám k nemu city, kvôli tomu urážaní mojej osoby, aj tie pesničky na storky čo dával, ale na druhej strane som stále na neho naviazaná, je manipulátor a ma narcisticku poruchu, Prosím Vás o radu pripadne čo mám spraviť, stále ma k nemu niečo ťahá ale to je skôr len predstava a to že mám štokholmský syndróm. Ďakujem všetkým za rady. pre info, mám 24 rokov, on 28.

mabenn
25. máj 2024

ze ma narcisticku poruchu ma aj diagnostikovane? len zo zvedavosti...

gabinka37
autor
25. máj 2024

@mabenn
Áno, potvrdené z liečebne, že má aj narcisticku poruchu

vvvvb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
25. máj 2024

načo si komplikuješ život... veď vidíš že je to vadný kus.

vvvvb
25. máj 2024

Asi máš potrebu ho zachraňovať a tak si dokázať svoju hodnotu, cenu alebo niečo podobné. Neviem, ale vyzerá to na spoluzávislosť, niečo ako u žien /partneriek alkoholikov.

marca12
25. máj 2024

@gabinka37 ty bud rada,ze mas od neho pokoj a nedodrbkaj si zivot. Zabudni nanho,nekontaktuj ho,neslwduj a zi dalej. Casom nanho zabudnes. Len sa prosim ta k nemu nevracaj.

gribka1
25. máj 2024

Je to jednoduché, odrež ho zo svojho života, načo sa mu vtieraš, ponižuješ sa pred takým človekom, ktorý ťa ma za nič a len ťa trápi. nemáš iné riešenie, len dostať zdravý rozum a zabudnúť na neho.

mercy13
25. máj 2024

S narcisom nieeee!! Precitaj si pribehy zien, ktore sa tazko dostali zo vztahu ci z manzelstva s narcisom.. maju trvale psychicke problemy. Tes sa, ze ste si este nezalozili rodinu, a ani o tom nepremyslaj, narcis sa nikdy nezmeni! Utekaj,kym mozes!!

0silvia0
25. máj 2024

@gabinka37 nechaj to tak, nekomplikuj si zivot

0silvia0
25. máj 2024

@mercy13 aj psychosomaticke problemy

mojemenonikto
25. máj 2024

Keď k nemu už nič necítiš, tak čo chceš počuť? Ty určite nie si zodpovedná za to, že niekto prepadne gamblerstvu, to nech ti ani nenapadne. A načo liezť v tvojom veku do toxického vzťahu, ktorý má potenciál zničiť ti život? Nemáš žiadne záväzky, odstrihni sa, ideálne aj od spoločných kamarátov. A nenechaj za zlákať. Bože, dievčatá, naozaj nechápem, čo vás k takým debilom ťahá... 😀

pribinak
25. máj 2024

Ty máš nejaký spasitelsky syndróm? Lebo každá žena so zdravym rozumom by brala nohy na plecia

Je to chorý muž, nenic život seba a ani svojim rodičom a nájdi si niekoho iného

thereisabear
25. máj 2024

Aj ty by si mala vyhľadať psychológa, to nie je normálne sa takto týrať, načo?? Kopni ho do..., všade zablokuj a ži ďalej.

januska12323
25. máj 2024

No očividne nie ste ani jeden zdravý. Vymaž si jeho číslo z mobilu, prefackaj sa a otvor si šampanské.

gabinka37
autor
25. máj 2024

áno, toto som potrebovala pocut, proste s rodinou sa o tom nebaví, kamarátky majú tiež svoje problémy a všetky ma od neho dohovárajú, ale asi tam bude aj spoluzavislost na vzťahu a to ma tak nejako udržia aby som stále bola v kontakte s ním, on ako osoba mi nechýba len mi chyba ten pocit, že niekoho mám, že s niekým som,

gribka1
25. máj 2024

@gabinka37 Budeš s niekym iným, s týmto to sekni nadobro. Ak sa máš aspoň trochu rada.

olimuc
25. máj 2024

Aj ty potrebujes pomoc … neviem, co riesis. Narazila si na absolutne neperspektivneho magora, co na nom vidis … ma vtaka zo zlata? Postav sa Ku stene, tresni si o nu hlavu a mozno sa ti rozjasni. Si mlada, nemusis byt sprosta a komplikovat si zivot … radsej sama ako v zlej spolocnosti

gabinka37
autor
25. máj 2024

necitim k nemu nič, kvôli tým urážkam a neúcte a nerešpektovanie som si ti uvedomila každý deň viac a viac, najskôr mi vyzná cez správy lásku a potom ma uráža, Napr teraz mám pocit, že mi nechýba ale som akoby závislá na ňom, na kontakte, rozmýšľam kde je, čo robí, ale city tam nie sú len taká akoby kontrola nad ním ma trápi.

gribka1
25. máj 2024

@gabinka37 Keď ti idú na neho myšlienky, zacni niečo robiť, odpútaj myseľ. Časom to prejde. Keď neprestaneš dopadneš veľmi zle.

enmery
25. máj 2024

Nevieš, čo máš robiť?Gamblera s dlhmi, narcistickými čirtami a zoznamkou dať do het a viac sa neozývať🤦‍♀️Nestačia Ti príbehy tu na koňovi?Alebo si zadaj yotube len jeden z jeho problémov a uvidíš.

lubkovaandrejka
25. máj 2024

@gabinka37 Och,len co som to zacala citat, vravim si - cele zle. Pri tomto cloveku ta nic dobre necaka. Stoji ti to za to?? Myslis,ze je jediny na svete?

vesimelonimarsista
25. máj 2024

nastastie iba priatel, nie manzel, nemusis si s nim nicit zivot...

cimage
25. máj 2024

Je to len priatel a nie manzel, plus deti, nemas co riesit. Co najskor na neho zabudnut, zrusit vypisovanie a kontakt. Myslis si, ze s nim by ta cakala nejaka buducnost? Radsej byt do konca zivota sama ako sa takto tyrat.

alexnina777
25. máj 2024

@gabinka37 ty smer terapeut, skor ako si zničíš život.. pozri si na instagrame dobrykouc, je to terapeutka ktorá je expert na narcistov a manipulátorov

egonsk
25. máj 2024

@gabinka37 ak si mlada, vrtka, luskni prstom a uvidis ten zastup chlapov na vyber a aspon polka z nich nebude mat taku diagnozu.
Ak si casom uz dozreta a vekom skusena, nestracaj cas samaritanstvom, v nebi sa dobre skutky cenia, ale tie mozes urobit aj s tym, kde to ma zmysel.

marianarem
25. máj 2024

@gabinka37 Preboha...prosim ta utekaj od neho a bez rovno za psychologom. Ked ta nieco taha k takemuto partnerovi a tak dlho si s nim vydrzala, tak tam bude nieco v tvojom vnutri, co treba poriesit. Este mas malo.rokov, da sa to zmenit a mozes si potom najst dobreho chlapa.

fantaghiro21
25. máj 2024

Ja tam teda narcistu nevidim."Len" choreho cloveka .Trosku krkolomne sa mi ten text cital..Na druhej strane,ak ta nieco na nom pritahuje ,tak adi mas potrebu sebatryznenia a fnukania nad sebou.do istej miery je ok ludom pomahat.ale ak mas vlohy a nutkanie zachrankvat,daj sa na pracu zdravotnika,psychologa,staraj sa o alkoholikov,nasilnikov,ale vztah si s takym clovekom nevytvaraj...

reanda
25. máj 2024

chod na liecenie aj ty

lavender273
25. máj 2024

Radsej mat takeho hnupa len aby si nebola sama? Dievca ty si zarabas na problem.

alickapusinka
25. máj 2024

Preboha prestaň sa mu ozývať. To že sa neozval On je len dobre. Zrejme už nemá záujem. TY si čo chceš pokaziť život však to je manipulátor, ukradol TI peniaze takého by som nechcela ani keby mal zlatého vtáka. Si normálna ak nevieš čo zo sebou vyhľadaj psychiatra. Ja neverím že niekto sa tak môže chovať. TO myslíš vážne že sa mu ozývaš prosím ťa načo. Alkoholik, gembler, narcistická porucha. TY asi tiež nie si v poriadku. Ak by si bola v poriadku tak by si sa mu neozývala a nevnucovala sa mu načo to je dobré. Chceš si pokaziť život. Môj svokor je gembler cez 40 rokov a moju dobru svokru to dostalo až do hrobu psychický sa utrápila z jeho hrania nezvládla to psychický dostala mozgovú príhodu a zomrela. A tiež môj svokor bol na liečení chvíľu nehral ale potom začal hrať znova teraz má 80 rokov a hra takmer každý deň. ON neprestane hrať to je len liečený ON vyliečení nie je a ani nikdy nebude recidíva môže nastať hoci kedy. Treba TI že nebudete mať čo jesť, kde bývať všetko prehra. Narobí otrasne dlhý a budeš splácať roky rokúce. Kamarátkin muž tak začal hrať potajomky a nasekal toľko dlhov že nevedel čo robiť obesil sa a ONA donedávna dlhý splácala a to už je tomu viac ako 10 rokov. Si robíš srandu načo TI ho nechápem toto normálna žena myslieť nemôže.