Mala som vzťah, ktorý som musela ukončiť. Veľmi ma to teraz mrzí, ale musela som sa zastať dcéry. Mám dcérku z prvého manželstva , teraz ma 8 rokov. Trištvrte roka mám priateľa, ktorý si nevedel nájsť k dcérke vzťah. Volal stále ku sebe len mňa a ja som dcéru nechávala doma s mojimi rodičmi. Zo začiatku som to brala ako vzájomné spoznávanie ,ale situácia sa nemenila. Aj keď bol s občas s malou stále poukazoval len na to aká je nevychovaná a zlá. Že ju dobre nevychovávam a niesom prísna, že mi skáče po hlave a pod. Situácia sa vyhrotila na Vianoce keď stále ju napomínal a zachádzal do takých rečí ako je rozmaznaná a Ježiško jej darčeky zoberie, že by si zaslúžila bitku a neupratuje po sebe hračky a pod. Veľmi ma to ubíjalo. Chcel aby sme sa k nemu nasťahovali, ale nedávno mi povedal, že on nevie či si zvykne na dieťa a ked nie, tak taký je život. Veľmi sa ma to dotklo, pretože spoločné byvanie je veľký krok a ja som sa nechcela dožiť toho, že keď sa mu nieco znepáči vykopne nás preč. Vzdy sa vsetko točilo len okolo neho. Bola som už fyzicky a emociolánalne vycerpana,. Dnes so to uzavrela, Napísal mi, že som zle vychovala dceru a teraz som vsetko na neho hodila. Citim sa zle:(
@fatim nie narcista, k***t
Pre tvoje dieta cudzi clovek povie ze by si zasluzilo bitku kvoli neupratanym hrackam? 😱 Taketo reci by som teda nezniesla ani ani srandu.
Netrap sa, dobre si urobila, nefungovalo by to. Pankovi bola tvoja dcera zjavne iba na obtiaz, v konecnom dosledku by ste s nim trpeli obe, on by sa montoval do vychovy (viem si to uz predstavit, ,,jeho dom, jeho pravidla"), dcera by bola nestastna a ty by si s tym nevedela nic urobit, lebo by si od neho bola zavisla.
Podla mňa nie je narcista len si nezvykol na tvoju dcéru a keďže nemá vlastné deti nevie pochopiť teba aké to je vychovávať dieťa.A je len pohodlný a sebecký sa prispôsobiť. A dcéra si tiež nezaslúži, aby žila s takým človekom, čo ju vždy okrikuje a nie je jej rodič.Nemusíš banovať. Raz stretneš niekoho, kto bude mať rád teba aj tvoju dcéru.
Urobila si dobre. Tvoja dcera by pri nom trpela.
On ma 44 rokov. Ja som bola už ubitá včera , to bolo neustále , ved povedz jej je rozmaznana, nevychovana , a tanier si neodniesla do dresu a ponožky si sama nevie vybrať. Včera ma to tak ubilo, že už som nevedela ísť dalej. Malá ma rada aj mačky, ale on, že ich nemoze hladkať, že bude mať červikov a ze tie mačky treba vyhodit na pole. Take reči a to dieťa bolo už deprimované. Naposledy sa zavrela do izby a povedala, aby som si robila co chcem , že je to moj frajer a to mi velmi i luto prislo. Nikdy by som stastie nestavala na nestastí mojej dcery. Preto som to dnes uzavrela, samozrejme je mi to veľmi luto. Ale potrebovala som pocut aj nazor iných. Viem, že moja vychova neni stopercetna, nie som taka tvrda osobnosť, ale toto bolo už neudržatelne.
si uzasna mamina. nie kazda zena by dokazala uprednostnit dieta pred sebou. klobuk dolu. nemas sa preco trapit, toto by nefungovalo. drzim palce, nech najdes niekoho, kto vas bude lubit obe.
Jediná škoda, že si ho neposlala doprdele rovno pod stromom. Takto má dieťa zbytočne pokazené sviatky.
@fatim dobre si urobila, toto by nefungovalo.
Na druhu stranu, slobodným mamám sa občas môže stať ze sa im výchova dietata vymkne spod kontroly. Ak ste uz dlho iba sami dve a nema ti kto povedať ze niektoré veci by už naozaj malo tvoje dievčatko vedieť tak môže byt naozaj rozmaznana.
Zaniesť riad do drezu, vybrať si ponozky zo skrine, upratať hračky po sebe by už dieta v tom veku malo robit automaticky, už nieje skolkarka predsa …
@rozculena to je pravda, ale tym, ze bude dieta deptat, neustale mu nadavat alebo mlatit ako jej ex navrhoval sa nic nenapravi. Ten clovek by zarucene nemal vychovavat nijake dieta. Autorka, spravila si dobre.
áno, to uznavam, ona vela veci dokaze, spravi, pomoze, ale niektore veci ju musim upozornovať a napomínať. A niekedy ked sa niekam ponahlam, tak to rychle spravim a neriesim. Ale tie narazky a slovne utoky boli niekedy za uplne malichernosti, ktorým by som neprikladala az taku dolezitosť.
napriklad sa so mnou nerozpraval a bol nahenvany ked sme boli na vylete a lahla som si k malej v noci lebo sa na novom ieste necitila ista a potrebovala moju blizkost. Tak som ju uspala a on sa cely nasledujuci den so mnou nerozprával, že som spravila ako ona chcela a mala spat.
@fatim Dnes si to uzavrela??? Mala si už davno.... chlap, ktoremu na tebe zalezi, ma automaticky prijat aj tvoje dieta, pretoze je tvojou sucastou. Urcite nelutuj, ze si to (KONECNE) uzavrela. Nezavidim tvojej dcere ako sa musela citit cele mesiace koli debilovi. Toto uz nikomu viac nedovol.
@denisa_deniska
uplne presne túto istú vetu som chcela napísať!
Len raz by povedal, že moje dieťa zasluzi bitku, tak by ju chytil v tom momente odo mna - za debilne reci ako naháňanie strachu! A takú riadnu, ze by zelenomodry chodil.
Bitka je vzdy zlyhanie dospelého, nie ze dieta si zaslúži! To si si teda ineho kkta našla...
Žiarlil, majetnicky a podľa mňa sa správal on ako rozmaznané decko.Nikdy by si na ňu nezvykol dobre si spravila aj, keď ti to je ľúto.Ti čo nemajú deti vedia najlepšie ako vychovavat ved pre niečo aj je vo veku 44 r sam
Poznám veľa takých bezdetných mužov, po 40tke, ktorí si myslia, že zjedli všetku múdrosť sveta a vedia o výchove deti všetko a najlepšie. Takým debilom sa veľmi dobre rozpráva o výchove. Mňa jeden nazval neschopnou matkou, pretože je moje dieťa často choré....týždeň, týždeň a pol škôlka a 2-3 týždne doma...a ja som neschopná, lebo mi dcéra často ochorie a on má synovca v rovnakom veku a od septembra bol chorý len raz a aj to pár dní 🤣🤣🤣
Mňa najviac mrzelo, že nikdy ju neprivzal k nám. Stále volal len mňa, von, k nemu, do kina. Zakazoval jej hladkať mačku našu pretože je vonkajšia a podľa neho má parazity. A potom jej stále nadával a vyhrážal sa ako ju vyhodí na pole:( Malá bola nešťastná. A keď aj niečo mu odpapulovala, tak začal mne , povedz jej , rieš to, je rozmaznana, zla, nevychovana a zasluzila by si po riti.
Deti, že nechce už a ja ešte tužim po dalsich, takže spoločná perspektiva ziadna.
@fatim Nemá ťa čo mrzieť...vieš, čo ja poviem takým mužom? Že áno, rozmaznane mám dieťa, ale je to moje dieťa, moja výchova a nikto okrem mňa a otca môjho dieťaťa nemá právo vychovávať a prevychovávať moje dieťa. Nech si urobí vlastné a vychováva podľa seba a potom zistí, že to nie je med lízať....A pritom si nemyslím, že mám rozmaznané dieťa ale vždy poviem, že áno...nech ich rozdrapí od zlosti...ale s takými ľuďmi okamžite prerušim kontakty...nemám záujem, aby niekto zhadzoval moje dieťa, aby niekto deptal moje dieťa a nedajbože po ňom kričal alebo sa neslušne vyjadroval...
Takže nechápem, prečo ti to je ľúto a prečo ťa mrzí, že si to ukončila...urobila si dobre...teda najlepšie!
@earlgrey mas uplnu pravdu a dakujem za prispevok. Ja som na malu sama od kedy mala 3 roky a este k tomu malá mala aj zdravotne tazkosti. Narodila sa hendikepom na ruke a to viac je vo mne zlost, že po tom vsetkom čím som si s nou presla, aby niekto sa takto hnusne k nej spraval.
a preto vlastne aj jej viac pomáham so sebaobsluznymi cinnostami ako odniest tanier a podobne.
@fatim Ja som na dcéru sama od jej jedného roka a ver mi, že nedovolím žiadnemu mužovi, aby sa k nej správal neúctivo...radšej budem celý život sama, ako s nejakým mužom, ktorý neakceptuje moje dieťa.
A pritom otec mojej dcéry mi nezabudne dosť často povedať a napísať, že som najlepšia mama, že lepšiu mamu si pre jeho dieťa vybrať nemohol, že vie, čím som si s ňou musela prejsť...keďže je hypersenitívna a samozrejme ľudia, ktorí také deti nepoznajú ich hneď nálepkujú slovami "ROZMAZNANÉ DETI".
Neviem koľko máš rokov, ale čo poznám mužov okolo 50tky, ktorí už majú dospelé deti, rozvedení, ktorí si prešli výchovou, dlhodobým vzťahom sú oveľa oveľa rozumnejší, chápavejší alebo muži, ktorí sa sami starajú o deti. Kašli na takých magorov, čo vedia len kecať o výchove ale sami nevychovali ani jedno dieťa.
@fatim Neospravedlňuj to, že svojmu dieťaťu pomáhaš, aj keby si svojej dcére v 8 rokoch mala zadok utierať a zuby umývať, je to tvoja vec...kašli na moralizovanie od iných ľudí, či mužov, či žien. Veď do 18tky jej pomáhať nebudeš...verím, že robíš všetko najlepšie ako vieš a vážne kašli na iných. Dcéra ťa potrebuje najviac na svete.
@fatim urobila si dobre, mám podobnú skúsenosť so ženou, boli sme spolu 2,5 roka, povedala, že ku chlapcom nemá vzťah, že je rada keď k nej príde nejaké dieťa na návštevu ale ešte radšej keď odíde, že môj syn je nevychovaný a preto sa nemôžeme stretávať keď je so mnou(striedavka) a vraj by ho bila od rána do večera, mala dve dcéry, z manželstva vraj preto lebo sa to od nej očakávalo a tie veru bila často, kvôli tomu sme sa aj hádali, bolo to často bez príčiny, napríklad keď nevedeli zaspať
Ver, že si urobila dobre, mala si to urobiť už skôr, nemáš sa prečo cítiť zle, zachránila si svoje dieťa
Nemáš sa prečo cítiť zle. Nefungovalo by to.