Naletela som manipulátorovi

21. júl 2024

Dobrý deň, prosím nesúďte ma každému sa toto môže stať mám dcéru z prvého vztahu otec malej nás opustil keď bola maličká a dlho som potom nechcela nikoho venovala som sa len dcére. Po čase som spoznala muža, nechcela som sním vzťah ale bol neodbitný a stále sa snažil, stále nás s dcerou brával von na výlety pomáhal mi, mňa brával na večere a wellnese užívali sme si. Bol veľmi pozorný šarmantný a stále sa snažil aby som mu dala šancu aby sme spolu boli, po dlhom čase sme spolu začali chodiť a po roku aj spolu bývať. Stále sme boli šťastný a zaľúbený a bolo to také pekné rozprávkové, no o rok na to som otehotnela on babatko chcel už dlho a stále o tom básnil, lenže všetko sa zmenilo. Momentálne som tehotná a chcem odísť naspäť k našim (mám tam prerobené bývanie ešte keď sme tam žili s malou), začali sme sa viac hádať a on všetko začal brat ako samozrejmosť. Každý deň navarené opraté ožehlené čisté voňavé, prestal byť voči mne empatický nechápe ze som tehotná a potrebujem pomôcť a mam aj problémy pred pár dňami som prišla z nemocnice kvôli obličkám som skoro stále hospitalizovaná. Nič iné nepozná len prácu, keď príde ide pracovať na počítač absolútne si mňa ani dcéru už nevšímá, nikam spolu nechodíme stále len plačem a som smutná, prídem z nemocnice ešte po infuzke som malátna a on za ten čas nič nespraví ani kôš nevynesie nič všade bordel. Ešte o hovorí že ide do práce a nemám chodiť k našim lebo treba aj niečo navarit, tak som oči vypleštila a začala mu nadávať či nevidí ze som teraz prišla z nemocnice, mňa už nič nebaví dnes prišiel skoro z práce chcela som aby sme si spolu navarili upratali, samozrejme v rukách len počítač a vyvalený na posteli. Tak už nervy som chytila a všetko som mu na oči vyhodila aký je neporiadny a všetko som povedala čo som mala na srdci, samozrejeme to zle zobral a začal mi hovoriť ze on zaraba peniaze a keď sa mi nepáči mam ísť mame. Tak som zbalila veci ale nechce ma tam odviezť, a kľúče od auta skoval tak som si ľahla do postele na všetko sa vysrala, a teraz nahnevaný si varí obed a ja som tá zlá ze mu chudacikovi ani nenavarím, povedala som mu dnes jasne ze nejsom jeho mama ale partnerka a ma sa spolupodieľať na chode domácnosti a keď mňa ma za slúžku nech mi za to aspoň zaplatí. Mám už všetkého dosť, toho ako sa zmenil keď som ostala tehotná a práve teraz by mal byť taký “úžasný” ako na začiatku, príde mi ze som naletela manipulátorovi, zajtra ide do práce takže si len sadnem na posteľ s kufrom a bude ma musieť odviezť domov mam toho plne zuby. Ešte očakával hocikedy sex a nechapačky pozeral keď som nechcela lebo mávam časté zápale a bolí to, a za ďalšie aj by som bola ochotná sa mu inak povenovat ale to by musel byť chlap ktorý je chlap a nie debilko ktorý nepomôže nechápe a zmení sa keď je jeho priateľka tehotná. Nechcem žiadnu radu, viem že musím odísť síce som tehotná ale ja si deti vychovám nepotrebujem k tomu neho, malého už teraz veľmi milujem a aj keď budem sama a bude to ťažké zvladnem to lebo som žena. Iba som sa chcela vyžalovať a podeliť sa o príbeh ktorý vyzeral na začiatku krásne a skončí ako totálne fiasko, ja už naozaj nikdy v živote nechcem chlapa, lebo každý závidel aký úžasný bol a vykľul sa manipulátor. Stretli ste sa s tým ? Nejsom v takejto mizernej situácii sama ?

kristinapetronela
21. júl 2024

Neviem či je dobré riešenie odut sa a odísť ... Možno potrebuje len oddych .ty si prišla z nemocnice ok mohol navariť ale tak skús ho zavolať že sa idete najesť .a potom ak nepôjde potom si plánuj niečo iné

pribinak
21. júl 2024

Vyjadrím sa iba k jednej veci: …. ja si deti vychovám nepotrebujem k tomu neho…..smola on je biologicky otec, na dieťa bude mat nárok, či sa to tebe páči alebo nie.

Inak veľmi nešťastný postoj k muzom ….tvoja zodpovednosť je kde? Len on on on ….vsetko zle on

autor
21. júl 2024

@kristinapetronela on potrebuje oddych a keď ja každý deň varím upratujem behám s mopom s bruchom a ešte sa aj dcére venujem ja nepotrebujem občas oddych ? On toho oddychu po práci ma dosť, či čo mám čakať že porodim a nebude pre neho vzduch len a dcéra ale aj syn ? To už fakt môžem byt sama

autor
21. júl 2024

@pribinak a čo mu dieťa zabránim ? Novorodenca aj tak nemôže mat striedavo až od 3 rokov, či čo že mi pošle alimenty a sem tam sa dojde pozrieť na malého alebo si ho zoberie na prechádzku je výchova ? Veď aj tak všetko ostatné bude na mne

pribinak
21. júl 2024

Tak to sa hlboko mýliš, že až od 3 rokov

Inak s takýmito nastavenim Ti nikdy žiadny vzťah nebude fungovať
Škoda, že to nevidíš

kristinapetronela
21. júl 2024

Môžeš byť sama .takýmto prístupom aj sama ostaneš

babulkomale
21. júl 2024

Nerozumiem preco by si cakala kedy on ta odvezie? Zavolaj si taxik, kamosky alebo otca a chod prec.
Este aby som mu vkladala moc do ruk, ze on ma ma odviezt, no urcite.

kristinapetronela
21. júl 2024

Čo by za to dali iné maminy keby ich chlap zarába ,naje sa ,oddýchne si ...kde chces stále chodiť ? Veď zober dieta na ihrisko a jeho chvíľu nechaj tak

luccija
21. júl 2024

@kristinapetronela asi nevládze, keď prišla z nemocnice pred pár dňami.Tiez môže doma niečo spraviť, keď príde z práce.Ona je nervózna tehotna a on tiež inak ako hádkou to nemohlo dopadnut

betulinka1
21. júl 2024

Podla mna sa ukludni. Uvedom si, ze vela robia tvoje hormony. Na druhu stranu nechapem preco upratujes kazdy den? Varit asi musis aj pre dceru teraz cez prazdniny. Kde je mala, ked si stale v nemocnici? On ta nechcel odviezt nie preto, ze Ved si mas poradit ale preto aby si sa ukludnila. Ty si stale takto nervozna pred dcérou? Peniaze, ktore Akoze zarobí ti dava na chod domacnosti alebo ako fungujete. Mne z tvojho opisu sa nezda ako manipulátor.

kristinapetronela
21. júl 2024

@luccija a pobalit sa k rodičom vládze ?

hankab
21. júl 2024

Len si sadnes na posteľ s kufrom a bude ta musieť odviezť??
Mne to skôr cele vyznieva, že chlap bol na začiatku aj zaľúbený, ale okrem wellnessikov, večier a vyvazaciek autom, ktoré ti sponzoroval ty do toho vzťahu veľa nedávas. Máš zodpovednosť v prvom rade za svoje dieťa, nečakaj že sa ti on postará, navarí, uprace. Chyba bola možno v tom, že si ho od začiatku nezapajala viac do chodu domácnosti a keďže si sa k nemu nasťahovala aj s dieťaťom a možno vás aj živil (nie je jasne z príspevku), tak asi očakáva že aspoň doma bude niečo spravené. Ťažko povedať keď píšeš iba svoju verziu.
Každopádne keď si taká zúfalá a ofucana, tak sa zdvihni aj s tým kufrom a vybav si odvoz sama. Nerozumiem prečo by ta mal niekam vyvážať, keď si zbalená na odchod od neho.

lucylaw
21. júl 2024

Fúha akože normálne mi ostáva rozum stáť,keď tu čítam tieto reakcie 🙈 Ešte ste sa asi nikdy nestretli s tým,že by chlap totálne otočil v momente,keď dosiahne čo chce? Oplodnil ju,tak už si myslel,že si ju k sebe pripútal a môže sa prestať snažiť..Neraz tu už ženy písali taketo pribehy..Akože vy jej vyčítate,že ho chudáčika nenechá oddýchnuť a nenavari mu a neobskakuje ho? To sa mi asi len sníva 🙈 Keď sa tu niekedy žena spýta,či ostatným ženám chlap v domácnosti pomáha,všetky sa tu bijú do pŕs,že on im nemá čo pomáhať,on sa má PODIEĽAŤ NA CHODE DOMÁCNOSTI,veď je to aj jeho bývanie! A zrazu tuto tehotná žena,ktorá trávi väčšinu tehotenstva v nemocnici, nemá od chlapa nič chcieť a má ho nechať oddychovať,lebo pán veľkomožný chodí do práce!! Asi to nie je tak,že ju živí,inak by nenapísala,že sa o svoje deti zvládne postarať aj sama..Takže ona tehotná sa má starať o svoje dieťa,komplet celú domácnosť,denne variť a ešte večer pánovi tvorstva roztiahnuť celá šťastná nohy za to,lebo on chodí do práce..Naozaj sa mi musí iba snívať..

Autorka k tebe len toľko,že zabezpeč si iný odvoz k vašim a nečakaj na neho,kym ťa odvezie,keď aj choď taxíkom,ale na neho sa vykašli..

egonsk
21. júl 2024

jeho chovanie nevybocuje nejako extremne, skor ty si asi aktualne precitlivela vdaka tehotenskym hormonom. Tvrdu hlavu si si uz raz postavila a neviem ci je rozumne dat si repete. Mamicka s 2ma detmi od 2 chlapov nie je zrovna terno pre ziadneho chlapa, na to tiez mysli. A odhliadnuc od toho, postoj, ze ty si zmyslis odist a on ta ma odviezt si kde citala? Je to naozaj nevyspele detinske spravanie, ktore prisudzujem mlademu veku a hormonom.

moonlight1210
21. júl 2024

Toto ako manipulacia nevyzera (podla opisaneho).

Skor len skoncilo obdobie tokania, nastal stereotyp, do toho si ty tehotna, mas zdravotne priblemy, si zo svojho stavu unavena, preto precitlivelejsia (kazdy, kto je unaveny ma automaticky nizsi prah tolerancie a trpezlivosti, rychlejsie sa podrazdi a vybuchne), a preto aj vztahovacnejsia.

No a este je on typicky vzor chlapa, ktory berie, ze svoje si uz “odrobil”, ked ta ulovil. Ze uz do toho vrazil dost energie, a teraz chce uzivat plody svojej “prace”.
Zabudol, ze budovanie vztahu nekonci momentom, ked je zena “poistena”. Ze odteraz vsetko uz pojde samo ako perpetum mobile.
Plus zije v tom tradicnom muzsko-zenskom rozdeleni prac. Asi to tak bolo aj u nich doma.

U vas skor treba zaviest standard, ze v domacnosti porobite vsetko obaja. Alebo aspon cast prac bude jeho povinnost. Aspon tie jednoduchsie.
Trebars tie smeti, vynasanie triedeneho odpadu, utriet prach, ci povysavat niektore miestnosti (napr. predsien kazdy den by sa hodilo, tam sa rychlo hromadi spina, kedze je to vstup).
Alebo varenie by bolo super. Ty za nim len nalozis a vylozis umyvacku 🙂

Skus to tak, ze poziadas o nejaku jednu jednoduchu cinnost, ci by nemohol doma robit. A ked si zvyknete, ze to robi on, postupne rozsir jeho portfolio na tie dalsie lahsie prace.
On sa nenarobi, zvladne to a tebe aj to usetri cas na ine veci.
Len nie krikom, ked uz ti rupnu nervy. To sa hned brani kazdy.
Skus to v case, ked ste kludni.

lentilka78
21. júl 2024

@autorka hlavne veci rieš s chladnou hlavou, teraz tebou lomcuju aj hormóny, veľa veci vidíš možno zbytočne čierne a aby si si nenarpbila ešte viac zloby do budúcna. Veľa z nás si prešlo s tými tehotenskými výkyvmi nálad, možno keď odídeš tak to potom olutujes a cesta späť už nebude.
Ked noo taky úžasný, pochybujem ze tým tehotenstvom by sa tak radikálne zmenil a zase ruku na srdce, chlap co maká v práci tak očakáva ze príde domov a nebude ho čakať ďalšia sichta, teda v prípade ze ty si doma kvôli tehu. Jasne pomôcť by ti mal, to je samozrejmosť, ale odtiaľ potiaľ
Myslím si ze pokiaľ nemáš rizikové, že máš mať len kludovy režim tak bežne fungovanie v domácnosti nemôže byť problém

pribinak
21. júl 2024

@lucylaw čítala som len kúsok …. Oplodnil ju….ona pri tom akte nebola prítomná? On ju oplodnil len tak? Veď keď nesúhlasila s ďalším dieťaťom mala možnosť sa pred tehotenstvom chrániť….moznosti je viac než dosť

moonlight1210
21. júl 2024

Btw. ked mu chces dokazat, ze to myslis vazne s jeho zlym chovanim, neostan ako blba trubka stat pred prvou prekazkou, ze schoval kluce od auta.

Vygoogli uber, taxi, pozri autobusy, zavolaj kamoske a odid aj tak.
Pivedala si, ze ides, tak chod.
Nerob sa hlupo zavisla na nom, ci ta odvezie.

Ked uz sa rozhodnes, tak to vzdy dokonci. Vzdy.
A presne preto si vzdy, ale vzdy, dobre rozmysli, ako situaciu ides riesit. Kam az chces zajst. Nedaj si diktovat podrazdenymi nervickami. Nehadz slovami okolo seba. Ani velkymi gestami.
Velky pozor na to.
Ak to potom totiz nedokoncis, straca to na sile a ty zo seba robis hystericku trapku, ktoru on postupne prestane brat vazne. Aj si ta vazit.
A to nechces.
Ty chces presny opak. Takze velmi opatrne s tymto (teatralnym) balenim sa a neodidenim (ci cakanim na neho a jeho laskavost).
Navonok sa ti zda, ze vsak sa nic take nestalo. Ale ten jemny dopad to ma. Ty to nevnimas, ale on ano.
Urobis to este parkrat takto a budes prekvapena, ako este len skaredo sa zacne chovat.

pribinak
21. júl 2024

@moonlight1210 súhlas, až na to, že tieto drama Queen výstupy nemajú jemný dopad, ale veľký a efektívny dopad

Dnes schoval kľúče, nabudúce sa jej vysmeje a na další krát jej zavola smútku, lebo je labilná a má hystericky záchvat

Ja ľutujem to dieťa, ktoré sa na toto pozerá a nevie čo sa deje

lucylaw
21. júl 2024

@pribinak Nikde som nenapísala,že ona pri tom nebola,ale predpokladám,že ak aj ďalšie dieťa chcela,tak asi neočakávala,že sa chlapovo správanie po tom,čo otehotnie,takto radikálne zmení a zrazu sa úplne prestane v tom vzťahu snažiť..Neklamme si tu,že chlapi takí nie sú,že žiadny z nich nechcel dieťa aj preto,aby ženu pri sebe pripútal a jeho správanie sa potom zmenilo,lebo si asi myslel, že tá žena sklopí uši a nič neurobí,lebo veď dieťa..Len tento asi nerátal s tým,že autorka si nenechá skákať po hlave a nebude trpieť toto jeho správanie len preto,že je tehotná..

pribinak
21. júl 2024

@lucylaw nenechá skákať po hlave 🤣🤣🤣🤣ufňukane sedí na posteli a čaká kedy ju odvezie
Ona je iba hystericka nič viac.

A potom treba rátať aj s tým, že jej povie, veď si chod, buď sama s 2 deťmi, ja pošlem 50eur a ty sama sed mamke pri sukni
Určite budú doma nadšení že “dievka” má 2 deti s 2 chlapmi

Prosím tá….tu je problém niekde uolne inde

hankab
21. júl 2024

@lucylaw zažili sme, aj na vlastnej koži. Akurát teraz s odstupom času (o 10r neskôr) sa aj zamýšľam nad tým, prečo to tak bolo, prečo otočil a keď sa sebakriticky pozriem aj na seba, nielen naňho, tak mám odpoved.
Tipujem, že akturka ma do/okolo 25r. Chlap pár rokov po 30tke. Možno už sa aj cítil byt otcom, aj zodpovednosť by vedel prebrať keď si našiel mamičku s dieťaťom. A možno (čo nemusí byt pravda), keď ju už mal po roku u seba nasťahovali zrazu zistil, že to až také ružové s ňou nebude, lebo je hystérka a princezná. Preto sa aj on možno správa ako chuj, už nemá chuť robiť všetko a ešte sa aj starať o ňu, jej dieťa, živiť ich a ešte aj robiť doma. Akurát že je tehotná, tak asi viac rozmýšľa čo so spoločným dieťaťom a čo ďalej s takým vzťahom, a nenechá ju pri hysterickým záchvate odísť tehotnú s ďalším dieťaťom naspäť k rodičom.

larisalarisa
21. júl 2024

Drž sa a choď preč. Neber svoj inštinkt na ľahkú váhu. Utekaj.

lujza123
21. júl 2024

Nemusíš hneď páliť mosty, chod si oddýchnuť k rodičom na týždeň, dva a porozpravajte sa ked vychladnete obidvaja.

Ono bola dosť chyba ze si prebrala všetku starostlivosť o domácnosť sama, mala by si to ovela ľahšie keby normálne fungujete už od začiatku spoločného bývania. Stále to ale môžete napraviť, dohodnut sa, rozdeliť si tie povinnosti.

Baby ti ináč napísali dobre, treba si stať za svojim. Ked ta odmietol odviesť poraď si sama, nevyhrážaj sa ale konaj.

retatka
21. júl 2024

Autorka toto určite nieje manipulátor,to už pomaly každý druhý chlap na MK je označený za manipulatora.Len ty si trošku hysterka a ten tvoj lenivec.Treba si sadnúť,v klude bez scén a celé to ešte raz prebrať.Rozdeliť si práce v domácnosti,trávenie volného času.dieťa poslať s mužom von nech si aj ty oddýchneš a nie že on bude s mobilom lehniť.A od začiatku ho zapájať do starostlivost s bábom.Až by sa nič nezmenilo,potom by som začala situáciu vážne riešiť ale bez tých tvojich výstupov.A povedzme si na rovinu,dve deti ,každé od druhého muža,nie je žiadna výhra.A dávaj si do budúcna bacha aby nebolo tretie dieťa s tretím chlapom...

lucka_ke
21. júl 2024

kto sa stará o tvoje dieťa keď si v nemocnici? lebo ak on chodí do práce a aj sa stará tak nie je až taký strašný manipulátor... v podstate to dieťa nie je jeho

mojemenonikto
22. júl 2024

Ja ako chlap som nikdy nemal a ani nemám problém vyniesť smeti. Lenže ako správny chlap mám v hlave samé strategické myšlienky a skrátka mi to nenapadne. Keď mi partnerka normálne povie, aby som vyniesol smeti a pri tom sa na mňa usmeje, rád jej pomôžem. Ale keď práve niečo robím do práce a zrazu sa za mnou začne kravál, kde počujem že som taký a taký zlý a že ani tie smeti nikdy nevynesiem a potom v rámci toho istého výstupu dostanem vykričaný zoznam všetkých mojich pochybení ešte z minulého storočia, tak tie smeti just nevynesiem. A nech ju aj rozdrapí.
Či náhodou nebude problém v niečom takomto...

earlgrey
22. júl 2024

Princeznú už muž prestal obskakovať, tak je zlé 🙂 A keď budeš sama s 2 deťmi, kto ti bude upratovať, kto ti bude variť, kto sa ti bude starať o deti? Len ty sama, či zapriahneš do pozoru babku?