Náladová sestra

8. nov 2024

Prepacte, je to neprijemna tema ale asi sa potrebujem vypisat a mohno pocut nejake rady ako sa mam v takych situaciach spravat. Mam sestru ktora je velmi mila, zlata osoba okrem svojich dni. Ked to dostane, kazdy to hned vie pretoze zacne kazdemu brutalne nakladat, urazat sa, plakat. Ako na lusknutie prsta. Tych par dni mame doma neskutocne dusnu atnosferu. Zacne kazdemu nieco vycitat, kto jej kedy ako ublizil. Vcera sa stihla pohadat s dvoma ludmi, ale uplne do krvi. Neviem o co sa jednalo, len som pocula ze s niekym dlho telefonuje a stazuje sa. Potom sa pohadala s bratrancom. Dnes sa pohadala s rodicmi a poobede zacala rypat uz aj do mna. S uplnou hlupostou z minulosti, ci si pamatam ako som jej pred asi 10 rokmi ublizila tym, ze sme boli v parizi a ona chcela ist do disneylandu ale ja som plakala ze nechcem tak sme nesli. Ze jej vzdy musim pokazit plany. Bezne sa takto pohada pocas svojich dni aj so svojim priatelom ktory jej uz neraz povedal ze ak sa to nezmeni tak sa s nou bude musiet rozist. Ta “nalada” trva asi 2-3 dni, potom je zase zlata, ona je ako slniecko, ale ked tie dni pridu, je to zle. Trieska dverami, neodpoveda, odchadza od nas, hada sa. Ako sa do mna dnes zacala navazat tak mi z toho prislo normalne smiesno, ze ci to mysli vazne ze toto mi ide vycitat. Ako by ste reagovali?

januska12323
8. nov 2024

Poslala by som ju k lekárovi nech jej skontroluje hormóny a poslala ju počas tých dní do riti, dospelá osoba sa má vedieť ovládať aj keď má naprd náladu. Vy za to predsa nemôžete.

pribinak
8. nov 2024

Po kramoch sa s ňou porozprávať že toto je neúnosné a nikto nebude tolerovať jej správanie a odchod k lekárovi

nikoleta999
8. nov 2024

Asi by som sa s nou skúsila porozprávať, nech to skúsi riešiť nejakými liekmi, teraz nemyslím, nejaké na hlavu 😅 ale byť ňou,
určite by som to konzultovala s gynekologom ... Ona možno ani sama za to nemoze a mozno jej chýbajú len nejaké vitaminy, alebo mozno bylinky na ukludnenie ... Ja to poznam podla seba, ked mam PMS, ze obcas reagujem tiez podrazdene a pritom vôbec nemusim ... Potom si uvedomim, ze aha, o par dni idem asi dostat :D

minenkak
8. nov 2024

Dostala by vzduchom chladenu a ignorácia.Treba aby šla riešiť hormóny,toto nie je sranda

isis234
8. nov 2024

Musí to riešiť s lekárom. Má akoby "skrat" . Nie ste povinní tolerovať jej výkyvy nálad. Ako povedal jej priateľ... ona to musí riešiť

komplikovana
8. nov 2024

asi by som ju natocila na video, aby sa videla ako vystraja. Kupila jej cokoladu, snazila sa ignorovat a ako uz bolo spominane, nech navstivi lekara. Vieme dobre, co dokazu hormony, ale stale je potrebna nejaka hranica.

alickapusinka
8. nov 2024

Sestra potrebuje asi odbornu pomoc.Vyčitať niekomu problém s pred 10 rokov mi príde že potrebuje pomoc odborníka čím skôr tým lepšie.A natočila by som si ju a ukazala jej.Takto sá chova dospela osoba ak by sa jednalo o 15 ročnu poviem fajn puberta do toho ešte našteva z Ruska tak fajn ale dospela žena trochu zvlaštne.

marca12
8. nov 2024

Pockaj,kym bude mat po menstruacii a otvorene jej povedz,ci sa jej dobre zije v jej kozi pocas svojich dni,ci jej nevadi,ze ju ide roztrhnut od jedu. Pupalka je dobra na PMS a mozno by nezaskodiko,keby si to ona uvedomila a sama vyhladala pomoc. Zacat uzivat magnezium,pupalku a ak ma tak obrovske vykyvy nalad,treba to riesit z gynekokogickou.

marca12
8. nov 2024

@komplikovana Cokolada jej nepomoze,cukor pms este zhorsuje. To vidim sama na sebe. Ak jem sladkosti v tom case,tak som ako cert 🫣