Náhle ukončenie priateľstva - vaše názory

19. sep 2024

Zdravím,
nezvyknem takto moc písať na fóra, ale mám takú otázku do diskusie (i keď viem, že tu niečo podobné možno aj bolo).
Stalo sa vám niekedy, že ste mali pomerne blízkeho kamaráta/kamarátku, s ktorým ste sa mohli baviť skoro vo všetkom, boli ste pre seba obrovskou oporou, vedeli ste si problémy vykomunikovať a potom si vás náhle ten človek po malom probléme, ktorý ste si potom v podstate vysvetlili úplne vystrihol zo života? Či už bloknutie na všetkých soc. sieťach, vyhýbanie sa v reálnom živote,...
Potrebujem rôzne pohľady od rôznych ľudí, ak sa vám čosi takéto stalo, prípadne ako ste to riešili.. viem, že to nie je úplný koniec sveta, a že ľudia do života prichádzajú a odchádzajú, ale pre mňa ako človeka, ktorý si nesmierne váži svojich kamarátov a snaží sa zlepšovať, je toto veľmi bolestivé.
Budem sa tešiť na vaše názory🙂

colsami
19. sep 2024

Nie nestalo. Podla mna to asi nebolo naozaj vysvetlene a pochopene, ak sa ten clovek takto odstrihol.

pribinak
19. sep 2024

Asi to až taký maly problém nebol, mizno pre teba áno, ale pre toho druhého človeka to mohlo byt niečo princialne zásadové a proste dosť

melanta
19. sep 2024

Áno, zažila som to, veľmi dávno, asi 20 rokov dozadu. Mala som kolegyňu, skvelá baba, boli sme v skupine kolegov, ktorí sa často stretávali aj mimo práce. Odrazu sa usekla, v práci hovorila oveľa menej, nechodila s nami na obed, na kávu, na stretnutia mimo práce už vôbec. Nakoniec sme zistili, že si našla priateľa, ktorý ju kontroloval a nemohla mať kamarátov.

luciaruz
19. sep 2024

Mne sa stalo podobne ešte na strednej skole. Hovorili sme si "duša", také sme boli kamošky. A postupne sa zacala bavit s inými babami v triede, to by nevadilo ale mna zacala totalne ignorovať, bola na mna odporná, pri kazdej vete mi ovrkla s a odbila ma. Mám 40 a do dnes nechápem, prečo bola taká. Jedine mi vychádza, ze som jej asi zacala liezt na nervy. V tvojom prípade to vyzera, akoby jej niekto na teba povedal nieco zle.

madeincssr
19. sep 2024

AUTOR/KA, neslo o kamaratku/kamarata opacneho pohlavia? Lebo tam by to bolo ako-tak vysvetlitelne (najdenie si potencialneho partnera).

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
unicornlady
19. sep 2024

Takže ty si bola s inými kamarátmi, ona s inými, a keď ste sa stretli, tak ste sa tvárili, že sa nepoznáte? Nepozdravili ste sa, či čo? Alebo si možno jej odmietla nejaké stretnutie a potom zistila, že s inými si vonku?

h2
19. sep 2024

Áno, stalo sa mi to, mala som kamošku, spolužiačku na strednej. Naše priateľstvo nám vyhovovalo, kým sme boli stredoškoláčky a ešte aj dlho potom, ale čím ďalej, tým boli tie rozdiely medzi nami väčšie, ona sa mentálne zasekla tam, kde bola na tej strednej, kým ja som už okolo tridsiatky nechcela byť pojašená pubertiačka, ako ona. Keď sa mi narodilo dieťa, tak sa to vlastne vyhrotilo, ona ma nechcela, či skôr nevedela chápať, viackrát sme sa nezhodli, až sme sa dohodli, že sa už nebudeme kontaktovať.
To, čo píšeš ty, že ste sa náhodne stretli a boli ste z toho v šoku, zamrzli ste... To mi je dosť divné. Aspoň ste sa pozdravili?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
19. sep 2024

Tak ja neviem, nemôže to byť kvôli ľuďom, s ktorými si bola? Pozná niekoho z nich?
Ale aj tak je to divné, keďže ste si to vysvetlili a normálne sa potom spolu bavili.

0silvia0
19. sep 2024

asi tam kde ste sa stretli bola s frajerom/frajerkou a bojí sa odhalenia cez teba😝

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
19. sep 2024

Vieš čo, tak proste kašli na ňu. Aj tak už nemáte možnosť si vysvetliť, čo sa vlastne stalo, keď si ťa všade zablokovala. Jedine, že by si za ňou išla osobne a to by som teda na tvojom mieste určite nerobila. Chápem, že ťa to mrzí, ale ak si ťa bez slova zablokovala, tak nemáš za čím ľutovať.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hugoboss1923
19. sep 2024

To vie len ona sama, prečo sa ti začala vyhýbať a pokiaľ z jej strany nie je vôbec snaha sa s tebou schádzať ako s najlepšou kamarátkou a iniciatíva ide len od teba, tak také kamarátstvo nemá cenu udržiavať. Ani v manželstve to tak nefunguje, že jeden to ťahá a druhý sa len vezie. Musia byť na to vždy obaja.

iffushka
19. sep 2024

Áno stalo sa mi to pred rokom a dokonca a celou partiou kamarátok, sú tri. Boli sme kamarátky 20 rokov. Dodnes neviem prečo. Proste zo dňa na deň blok na sociálnych sieťach od všetkých troch. A keď som volala že čo sa tak proste máš vediet a nevolaj. Dodnes neviem o čo išlo.

strasko
19. sep 2024

Mne sa to stalo z tej opačnej strany, ja som takto odstrihla niekoho. Ona mohla asi vnímať naše kamarátstvo podobne ako ty, no pre mňa to bolo skôr o tom, že ja som tu bola vždy pre ňu ale ona pre mňa až tak nie (i keď verím, že z jej pohladu tu aj ona bola pre mňa)... Táto žena bola ale veľmi špecifická osoba a prosto v závere ja už som nemala na ňu silu a pre zachovanie svojho duševného zdravia som s ňou už komunikovať nechcela. A ani teraz s odstupom 2 rokov by som nechcela. Lenže z jej strany ani žiadna snaha o komunikáciu potom neprebehla, nesnažila sa zistiť, kde bol problém... čo pre mňa bol len ďalší potvrdzujúci dôkaz toho, že na mne a mojich pocitoch jej nezáležalo.
Jej optikou to ale môže byť - a zrejme aj je - úplne inak a presne naopak. Ja však viem, že od nej sa takto odstrihlo už viacero dievčat predo mnou a aj po mne, z rovnakého dôvodu a vlastne rovnakým spôsobom. Čo mi zase len ukazuje, kde zrejme leží pravda...

evansova
19. sep 2024

Ano, zazila so to. Podla príslovia " Za dobrotu na zobrotu." V praci som mala priateľku, rozumeli sme si, navstevovali sme sa. Pracovali sme mimo bydliska, preto som si nasla inu pracu,vyssie postavenie, vyssia zodpovednost, ale aj vyssi plat. Kamaratka ma prosila, aby som jej tiez vybavila miesto. Spravila som, plat jej riadne stupol
Pomoc pre druhu buducu "priatelku" odo mna žiadal manzel( byvala studentka). Tvarili sa ako priatelky, kym so nedostala ponuku na ine lukrativne miesto v inej firme. Ked som sa lucila s byvalymi kolegami, dozvedela som sa, ze ma cely cas ohovarili a poza chrbat sa snazili skodit. A mali tolko drzosti, ze ma ziadali, aby som ich zamestnala vo firme, ktoru som viedla.Slusnr, ale velmi dorazne som odmietla. Odvtedy ma pri nahodnom stretnuti ani len nepozdravili.
Ako sa u nas hovori: Sprav psovi dobre, osika ti plot!

aaadkaaa
19. sep 2024

Zazila som nedavno, myslela som, ze sme fakt dobre priatelky, ale evidentne nie. Po jednej nevinnej otazke odk mna (ziadne "kedy bude druhe...ani nic podobne) sa upl e odstrihla,dokonca si vymazala cislo...dnes sa denne stretavame, pozdravime sa a tam to hasne... doteraz nechapem, co tak strasne som urobila, ale uz som sa s tym zmierila

lau676
20. sep 2024

mne sa stalo uplne presne to iste par mesiacov dozadu, doteraz sa neozvala, aj ked ju vidavam vonku...

jana0412
20. sep 2024

@evansova to je typický slovenský spôsob ďakujem. Moja teta, keď nepomohla neublížila. A jedna jej kolegyňa zároveň kamarátka by jej mala nohy, ruky bozkávať a tiež ukončila komunikáciu. To mala teta za to, že jej pomohla, tak ako ani rodina nie.

hara_vara
20. sep 2024

nebol to ozajstný kamarát

mantilka
20. sep 2024

A nie je to tak, že tvojho frajera pozná z niekde ? Nejaká zápletka ? Alebo antisympatia ?
No niečo v tom musí byť viac.
Alebo ti strašne závidí priateľa ?
Ja som sa stretla aj s tým, že moje kamošky mali priateľov ale závideli práve mne.

princezna_bosorka
20. sep 2024

stalo sa mi nieco podobne. Moja vtedy naj kamoska sa so mnou prestala bavit kvoli tomu, ze sa ma triedna na SŠ pred jednou vyucujucou zastala pri dohadovani sa o znamkach (mali sme viac predmetov, kde 1 znamku tvorili 2 a viacere ucitelky) a tato kamoska mala pocit, ze jej by sa triedna v podobnej situacii nezastala a este preto, ze svet je zly. To su vysvetlenia, ktore sa ku mne dostali cez 7 inych ludi (vykladam si to tak, ze kamoska mala problem sama so sebou). Mrzi ma to dodnes, ale uz by som s touto osobou nechcela mat nic spolocne.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mircalla
20. sep 2024

Ano, stalo. Tiez sme si skvele rozumeli a z nicoho nic ignor, este aj decka chodili vsade spolu. Tiez ma to trapi a asi sa to nikdy nedozviem.