Nadávky od bývalého partnera

alena68
14. jún 2022

Ahojte dievčatá,chcem sa poradit co robit ak mi ex nadava do sprav do psychicky chorych,do psychopatov,ze sa mam dat liecit ,ze som chora hlava,chodiaca depresia a podobne,uz sa to neda vydrzat a neda sa to uz ani citat,sme uz cez rok rozvedeni a stale to pretrvava. Ma s tym niekto skusenost?

marcellka32
14. jún 2022

Nebyť v kontakte

marca12
14. jún 2022

@marcellka32 ak maju deti,bohuzial neda sa,nebyt v kontakte

alena68
autor
14. jún 2022

@marcellka32 len my musime komunikovat kvôli synovi,inak by som ho vymazala uplne uz navzdy

elizabet173
14. jún 2022

@alena68 správy si ulož, vytlač a obráť sa na políciu, ak sa nemýlim, je to priestupok, ak ťa niekto uráža.

panelacikova
14. jún 2022

@alena68 všetko odkladaj, nájdi si právnika, prostredníctvom ktorého skús zamedziť prístup k dieťaťu (bude ho ovplyvňovať týmto svojím správaním)

pribinak
14. jún 2022

@alena68 riešila by som si to cez právnika, nie si povinná znášať jeho útoky

A aj keď máte syna, tak vieš obmedziť komunikáciu na minimum - Nedvihat mobil, osobne sa nestretavat
Komunikovat len a len písomne - SMS, mail, sociálne siete
O každom verbálnom útoku budeš mst záznam - dôkaz

sense
14. jún 2022

Ako na také správy reaguje s? Odpisuješ mu, ignoruješ ich?
Správy si odkladaj, môžeš sa poradiť s právnikom, co s tým a ako to riesit

alena68
autor
14. jún 2022

@sense ja mu hlavne nijak nenadavam iba on mne, snazim sa byt v kľude a nereagovat uz som mu neraz napisala ze krasne mi nadavas ze uz to budem riesit a on stale neprestal,mysli si ze s tym nic neurobim. Pravnicka mi povedala ze ak podam na neho trestne oznamenie vztahy sa este viac vyhrotia. Ale ja uz tak dalej nevladzem. Minule som bola kreatura matky a zdegenerovana psychicky chora osoba necita sa to lahko ale snazim sa nereagovat a nenadavat mu

marcellka32
14. jún 2022

Obmedziť len na správy ohľadom syna, prípadne slovné útoky ignorovať, nereagovať

sense
14. jún 2022

@alena68 skus na to absolútne nereagovať, ani tým ze u napíšeš nech ti nenadavam, chápem ze ta to zere, boli, hnevá ale každou jednou odpoveďou akoukoľvek mu pri hrávaš do karát. Môj ex mi síce ne nadával ale teda blbé pripomienky na výchovu a kadejaké provokáciu mal a keď som odpovedala ako kolkvek akoby som priliala olej do ohňa. Neskôr som použila inú taktiku, aj keď som správy čítala, nikdy som neodpísala len na jasne otázky k dieťaťu, krátko stručne a debatu nerozvijala a časom to prestalo. Občas ma tiky ze ja robím všetko zlé a som ta najhoršia, vtedy mu na to napíšem akurát pekný den a absolútne viac nereagujem.potom da zas na veľmi dlho pokoj.
Takže správy si odkladaj ale absolútne nereaguj

alena68
autor
14. jún 2022

@sense ak by som podala trestne oznamenie co uz dost dlho nad tym uvazujem,co by z toho mal on?

nnnuuunnn
14. jún 2022

Nerozumiem prečo riešiš nejakého blbecka. Odpisem vecne na nevyhnutnú otázku, inak ignorujem, ak viem, že týždeň komunikovať nemusíme (neviem ako máte striedavku), tak ho aj bloknem.

nellyuana
14. jún 2022

@alena68 poznám to :( ja som rozvedená 2 roky a jediné čo pomohlo zablokovať dotyčného. Dcéra 10r som dala mobil, aby s ním komunikovala a syn 6r. ked s ním je a nie je tam náhodou dcéra, aby mi zavolal, tak na chvíľu odblokujem a komunikujem len so synom. Po zablokovaní dal relatívne pokoj. Skús...možno to pomôže aj u teba 🙏

alena68
autor
14. jún 2022

@nnnuuunnn presne to aj robim ignorujem nadavky len niekedy sa to uz neda,chce ma psychicky znicit svojimi nadavkami

zorana999
14. jún 2022

@alena68 holý prd by z toho mal. Prinajlepšom 20 eur pokuta. Nechápem prečo mu odpisuješ?? Aký to má zmysel? A aj keby mame dieťa postarala by som sa, aby ma nemal možnosť kontaktovať. Co ti môže? Povieš mi? Zo súdneho rozhodnutia je napr dané, že napr. štvrtky od 14:00h si ma syna vyzdvihnúť v mieste bydliska matky. Ty syna vychystáš pred bránu, počkáš, a keď uvidíš auto odídeš do vnútra. Aby nemal moznost sa s tebou baviť alebo čokoľvek ti povedať. So žiadnym kktom keby sa so mnou hentak baví nekomunikujem a zmením si číslo v prvom rade. Možno by som mu dala mailovú adresu (ktorú by si si vytvorila len pre tieto prípady - co sa týka syna, že napr keď bude chorý tak mu napíšeš email ze je chorý a stretko sa ruší) ale nemala by si každý boží deň na očiach smsky od dementa

moonlight1210
14. jún 2022

@alena68 zavisi, ako mate striedavku a kolko ma syn.
Podla toho by sa dalo vymysliet, ako exa obmedzit v komunikacii na minimum.

andreatytler
14. jún 2022

@alena68 Urcite chod za pravnikom. Malo by sa dat podat zaloba za obtazovanie, alebo urazku na cti alebo nieco podobne. Ked mu pride predvolanie pred sud, mozno sa spamata. Ide o to ci by si mala peniaze na to. Tiez by som sa to snazila risit cez upravu synovych navstev... proste cokolvek, lebo nezda sa ze by ho to coskoro preslo, ak to trva uz cele roky.
Vela stastia

andreatytler
14. jún 2022

@alena68 Ak ti to takto robi, bohvie ako sa vyjadruje na tvoju adresu pre synom ked su spolu. To je hrozny magor.

dievcacitajucelist
15. jún 2022

@alena68 ty sa nenechaj psychicky zničiť...je to zjavne primitív so zníženým intelektom...môj ex manžel bol tiež z "tejto skubiny debilov" bola som zlatokopka (hlavne, že mu ostal byt a auto), bola som kurv...lebo som si začala robiť gélové nechty....to jednoducho nikto so zdravým rozumom nepochopí...ja neodpisujem vôbec chlapci majú mobil...komunikuje výlučne s nimi...píše im možno raz za mesiac....vôbec jeho nadávky nerieš....ty si stokrát silnejšia ako on...nadáva ti? Ty sa zasmej aký je psychopat on...a hlavne komunikuj len o dieťati...držím prsty

pribinak
15. jún 2022

@alena68 to čo je za právnickú?

Inak ja by som to dala na policu, okrem toho na súd za urážky a hlavne by som veľmi zvazila styk dieťaťa s otcom

Je tu pravnick skupina, šikovní ľudia, skús sa poradiť s inou právnickou či právnikom

alena68
autor
15. jún 2022

@pribinak pravnicka povedala ze mozem podat ale vztahy bu sa viac vyhrotili. Mna uz nebavi stale citat tie nadavky aj ked on tvrdi ze mi nenadava

pribinak
15. jún 2022

@alena68 poraď sa s iným právnikom, sú aj tu na MK.