Dobrý deň, idem priamo k veci s partnerom sme spolu 13r. vlastne od panenstva myslela som si že je ten pravý a bude prvý aj posledný. Vždy mi niečo chýbalo v tom vzťahu ale viem že aby vzťah fungoval musia sa robiť kompromisy. Deti spolu nemáme čo ma aj veľmi mrzí ale možno to je aj dobre v danej situácii. Keď som ich chcela nejak sa nedarilo aj napriek pomoci lekára alebo z jeho strany nebola chuť v tú pravú chvíľu. Trápili sme sa takto cca 2 roky. Preto som to vzdala a prestala riešiť doktora. A žili sme spolu ďalej ako doposiaľ. Sex nebol zlý ale viete keďže sme spolu od panenstva nemám to s čím porovnať takže sama neviem či to je ok alebo nie. Tá spomínaná chémia tam nieje je to stereotyp aj napriek iným veciam čo sme skúšali aby sme si obohatili náš sexuálny život. No a jedného krásneho dňa prišiel do môjho života niekto iný ale na svoju obhajobu môžem povedať že sme spolu nič nemali. Ide len o to že mám pocit ako keby som stretla svoju spriaznenú dušu. Vo veľa veciach si rozumieme máme spoločné témy aj chémia tam je, je vtipný, pozorný, dokáže ma podporiť, povzbudiť, utešiť. Proste je to človek pri ktorom viete že máte oporu a podrží vás a posúva ďalej v živote. Čo sa pri mojom aktuálnom priateľovi nedá povedať chýba mu empatia, stále má len on problémy, on má veľa práce, on má zdravotné problémy proste všetko negatívne a z toho som už unavená...z toho pohľadu na svet. S týmto ctitelom sa poznáme spolu 6 mesiacov s tým že si píšeme sem tam voláme alebo ideme na kávu. Už dlhšiu dobu ma láme aby som išla bývať k nemu ale ja sa bojím či to nieje len klam. Na Vianoce sme sa dohodli že si darujeme nejakú drobnosť. Ja som to poňala vtipne takže som mu dala veci ktoré mi ho pripomínajú a sú vtipné a on mi dal kľúč od bytu s vysvetlením že to myslí somnou vážne a už nevie ako mi to má dokázať. Zoznámil ma so svojou sestrou a jej priateľom. A tiež ma chce zoznámiť aj s jeho rodičmi ide ale o to že voči aktuálnemu partnerovi mi to príde nefér. Takže čo mám robiť? Poprosím dáke rady/ typy zo života.
Ďakujem s pozdravom vaša smutná vŕba..
Kedze nemate deti, tak by som isla do toho.. mne prides nestastna v tomto povodnom vztahu, tak daj novemu sancu..
Stopni to, čo robíš s novým, kým nevyriešis starého. Mal ta požiadať o ruku v medzičase ako ste plánovali to dieta. Alebo aký máte ty a on (stary) postoj k svadbe?
Tiez by som sa asi rozisiel a siel inde. S plackom ktoreho vsetko trapi je tazko zit..
A chceš žiť život takýto ako doposiaľ? Ta zmena musí nastať z tvojej strany. Síce je dosť blbé skákať zo vzťahu do vzťahu, no pokiaľ si si istá, tak prečo nie...? Ja by som ukončila dlhoročný vzťah a bývalá sama. Kým sa nespoznam s tým druhým adeptom. Potom po čase by som prijala kľúče.
Rozišla by som sa a užívala si s tým druhým.
Život je príliš krátky nato aby človek žil tam kde nechce, a keď nemáte deti tak duplom.
Tak zatial si aj so starym partnerom, lebo si myslis, ze s novym ti to nevynde, alebo nemas istotu, no aj keby ti to nevyslo, tak zrejme so starym ti to tiez nevynde, ked ze si uz nerozumiete.
Najskor sa rozid s terajsim partnerom, zacni spoznavat noveho partnera bez toho aby si sa hned nastahovala … ak to bude ok casom .. par mesiacov sa prestahuj … 13 rokov je vela na to aby si stracala dalsi cas bez perspektivy
@katarinka89 zdieľam tvoj názor
S prvým sa rozísť. Nájsť si vlastné bývanie. Keď uvidíš po roku,dvoch .... Že to funguje, tak smelo sa k nemu nasťahuj.
nehovorim, ze tvoj sucasny je dokonaly, ale ten novy - po 6mesiacoch kluce od bytu...dala by som si pozor...daj tomu cas
V prvom rade si sadni s súčasným partnerom a preberte či má zmysel v takom vzťahu pokračovať alebo nie. Povedz partnerovi čo sa deje, aké máš pocity.
Ak dospejete k záveru že to zmysel má tak úplne prerušiť tento nový kontakt a naozaj na vzťahu zamakať.
Ak dospejete k záveru že nie tak choďte od seba. Bez ohľadu na to či už do vzťahu s kamarátom pôjdeš alebo nie. Nemá zmysel ostávať vo vzťahu kde je to celé zle ak viete že náprava nebude možná.
Ja keby nemam deti, tak idem do toho na tvojom mieste. A mas sa kam odstahovat? Lebo hned k nemu by sa mi nechcelo hned, najskor by som teda opatrne vyskusala vztah a ine veci 🤣
@domkakvet on ma má rád preto ten rozchod padol z mojej strany pretože mi niekto iný ukázal o čom je vzťah a ako by mal vyzerať a do teraz som to nepoznala....myslela som že takto to má byť aj s kompromismi ale asi som mala dlhú dobu ružové okuliare
@tamitamitami jeho reakcia bola taká že nereagoval na to vôbec ako keby som nič nepovedala a ptm ak chcem že mám ísť za tým druhým
Tak keď terajší reagoval, ze "ak chceš, chod za tým druhým" tak podľa mňa už v tom vzťahu nemáš čo riešiť. Vy ste v podstate už rozideni.
Ci vám vyjde s novým chlapom vzťah, to už je v budúcnosti, to nikdy dopredu človek nevie. Ale minimálne už vieš, ze tento (myslím stále aktuálneho partnera) tvojou budúcnosťou nebude.
Tak je logicke, ze po 13 rocnom vztahu už ten vztah nie je ako na začiatku a co si myslíš ako to bude s tym novym objavom ? Kolko vydrzi oaza vzrusenia a lasky ? Ver, ze tak isto, preto si treba viac krat premysliet, co vlastne chces a koho chces... lebo opustit cloveka s ktorym si 13 rokov je smutne a nefer voci nemu... to co teraz citis, je preto lebo si zalubena do niekoho ineho a mas ruzove bríle . Bohužiaľ aj toto nam prinasa zivot, nie je toto prva tema , ale skus si predstavit keby to bolo naopak
Po mojej skusenosti by som sa uz takto hrrr do noveho vztahu absolutne neponahlal. Ze refinanc a spolocne a kluce a neviemco. Uz ste spolu aspon spali vobec? 🙂) Davaj si pozor, pretoze do velkej miery narcisti vsetko urychluju a manipuluju dost vela vecami, ale to ti da zmysel az neskor...
A ano tie majetky su velky problem dnesnych vztahov, pretoze kazdy chce mat vsetko svoje a tazko sa to deli pri rozchode, pripadne riesi nieco spolocne ked uz kazdy ma svoje.. A ze mas s byvalym dom, no mas nad cim premyslat teda..
Staremu si uz ukradnuta. Inak by ta nepustil k novemu.
Presne tak ako si bola ohurena svojim prvom priateľom, tiež si si predsa myslela že je to celoživotné...to isté prežívaš teraz..A možno o pár rokov stretneš opäť niekoho a zas budeš na tom ako teraz.
Každá láska má svoje čaro, ale to nikdy netrvá rovnako intenzívne a celý život.
Koľko x som bola zamilovaná, toľko x to bolo úžasné a jedinečné a človek si až myslel že osudové.
Kolko to spolu chodite von? Pol roka? Na kavu? A ty vobec rozmyslas sa k nemu nastahovat? Si pekne naivna.
Najprv ukoncit jeden vztah, byt chvilu sama (vo svojom byte) a potom o par rokov riesit stahovanie k niekomu inemu.
Autorka, ak mas zaujem, kludne mi napis, lebo to by bolo nadlho.., ta moja skusenost, ale vravela som si,ze v buducnosti by to mohlo niekomu pomoct.
Čo by si odporučila sestre alebo kamoške ktorá by bola v rovnakej situácii? Uvažovať o sebe ako o niekom inom ti môže pomôcť odosobniť sa a urobiť lepšie rozhodnutie.
Škoda tých zmazaných príspevkov, dali by viac informácii o tvojej situácii.
Väčšina psychológov odporúča mať pred manželstvom niekoľko vzťahov aby si mladý človek upratal v hlave čo vlastne chce a hľadá. Možno práve ten súčasný vzťah tu bol na to aby ten ďalší bol lepší.
Tak áno, momentálne je to nefer voči terajšiemu partnerovi. Ak s ním už byť skutočne nechceš,nic k nemu necítiš a nemáš záujem popracovať na vzťahu, tak si najorv vyriešiť toto, čiže slušne sa rozísť a potom potenciálne nový vzťah.
Lenže počítaj aj s tým ze tie sladké začiatky, motýle v bruchu atď nikdy nevydržia navždy, takže aj ten "nový partner" ti môže o pár rokov zovšedniet, hlavne keď už budete riešiť také bežné veci, ako nákupy, financie, účty, a podobne.