Mužovi vyčítam stále rovnaké veci

18. mar 2024

prosim ,potrebujem pocut nestranny nazor ohladom muza.
stale mu vycitam rovnake veci a stale sa hadame na tom istom a vravi ze to ja nie som v poriadku.
sme spolu 13 rokov , za cely ten cas mi ani raz nepovedal prepac, dakujem, to je super napad.
posledne 2 roky je to bez bozkov ,objatia , sexu . ked pride z prace ani sa mi nepozdravi, len zacne hundrat ze zas je doma bordel. ano povysava , pozmyva , vylozi mycku pracku, ale nezabudne mi povedat aka som neschopna lebo som len doma na materskej. je sikovny , okolo domu vie urobit vela ,ale stale len co on si vymysli, ako si vymysli a ja mozem len suhlasit , alebo sa pohadat.
posledne 3 roky mi na narodeniny ani negratuloval ani nepodal ruku, ziadne darceky nedostavam od neho, lebo on ako vravi nema peniaze . (nepotrpim si na dary , ale čokoláda by potesila ).
cely ten cas sme fungovali ,,na polovicu,, prerataval blocky, no on takto chcel fungovat aj pocas mojej materskej , ked som mu zacala vycitat ze nech sa uvedomi ze uz nezarabam tolko tak zacal ,, potraviny ,, tahat on a zbytok hypo, elektrina poistky na polku.
ked sa o niecom bavime a poviem mu svoj napad , stale to len skritizuje , ohundre ze je to hovadina ,dalsie terno na hadku je ze nic doma nerobim. zacne mi rozpravat stale ako malemu decku co mam urobit kedy a ako .nepozicia mi svoje veci lebo on ich kupil , ak chcem nieco musim si kupit vlastne alebo vyriesit inak. napr. tlaciaren nemam pouzivat lebo miniem toner a on nema peniaze na dalsi. ked zaspinim interier auta ( rohozku) zacne nadavat ze on stale prata auto ,
ze on ho servisuje a tankuje a ja sa len vozim, .. asi pred pol rokom mi uz praskli nervu a zacala som mu nadavat , ze je kok..., hovado ,atd stale pri hadke,a samozrejme toto mi vycita tiez, ze si nic nevazim , vsetko znicim (aj ked omylom). ja uz viem ze s nim zit nechcem, zhnusil sa mi, ide mi skor o to aby si precital co si o tom myslia ini ludia. pripadne ja ak som vadna ja lebo uz naozaj neviem co si mam mysliet o tom.

mirkam3
18. mar 2024

Chyba je u oboch, keďže obaja takýto “vzťah” živíte 13 rokov a obaja ste v ňom zjavne nespokojní, no zároveň neschopní niečo meniť... Fakt toto chcete prežívať? Dokedy? Odporucam poslednú možnosť - manželskú poradňu. Ak vás OBOCH ani toto nenakopne ku zmene, potom toto vaše spolubývanie nema zmysel. Každý je pánom svojho šťastia ako sa hovorí…

yelena159
18. mar 2024

@mirkam3 Prečo ste ešte stále spolu?

luccija
18. mar 2024

S chlapom čo si myslí, že má pravdu, ktorý Ťa pohukuje ako zasrana, nepožičia veci a chce veci platiť na polovicu počas RD nie je o čom.Ja by som sa s ním asi stále hádala, lebo ustúpiť by som nechcela.Akonahle ustúpiť a budeš počúvať jeho výstupy ešte horsie.A čo je na tom, že ty sa len vozis?len aký má význam takýto vzťah?bez sexu, už ste nepriatelia vyčítate si nezmysl
Veď, ak je všetko tak zle, ty nemožná prečo ešte nepožiadal o rozvod?

lenkasarka
18. mar 2024

Toto nie je život ale trápenie

riyadh
18. mar 2024

Prosim ta, mozem sa opytat Co robis doma na materskej, ked manza pracuje robi okolo domu aj doma, vysava prace zmyva.. Tak rozmyslam, co robis ty..

enmery
18. mar 2024

Čo chceš čítať?Už dávno ste spolu nemali byť. Je to mŕtvy vzťah už od počiatku. Ty od neho neodídeš a prežiješ s ním takto celý život o hovne a sviečka zhasla.

riyadh
18. mar 2024

A ano kebyze pracujem, robim doma okolo domu, tankujem servisujem aj mne by prekazalo, ze sa iba vyvazas

sissy27
18. mar 2024

Nevidim tam jediny dovod preco by ste mali zostat spolu. A ja vlastne ani nevidim dovod preco byt s chlapom, ktory mi blocky rozratava na polovicu. Nie som ziadna zlatokopka, normalne pracujem, zarabam, vsetky vydavky za rodinu a domacnost som schopna bez problemov utiahnut aj sama, ale teda u nas neexistuje, aby sme to takto rozpocitavali. To si potom aj pocitate porcie jedla a utrzky pouziteho toaletaku presne na polovicu?? Alebo ta necha zaplatit polovicu ale zozerie 3/4 sam??

januska12323
18. mar 2024

Na toto sa ani nedá reagovať. Vy sa obaja radi týrate? Chudák dieťa takýto vzťah mať za vzor.

autor
18. mar 2024

@riyadh to iste co on, len on to po mne upratuje lebo to je zle.no nepracujem momentalne som na RD .

reanda
18. mar 2024

vadna nie si, len vy dvaja sa k sebe vobec nehodite.. a miesto, aby ste si to priznali a isli od seba, tak sa snazite jeden druhemu dokazat svoju pravdu a ze ten druhy sa ma zmenit.. ale tak to nefunguje.. aj teraz zbytocne minas cas a energiu, aby si muzovi ukazala, ze ty mas pravdu a on sa myli, podla toho, co ti tu niekto napise.. uplne zbytocne.. on sa nebude menit podla toho, co ty od neho ocakavas, ani podla toho, co si myslia ini.. kazdy chce zit podla seba.. a partnera si mas vyberat tak, aby vam to "kazdy podla seba" aj ladilo dokopy.. a nie niekoho presviedcat, ze tak, ako to mas ty, je to spravne, ked on to ma inak.. kasli na dokazovanie, chodte od seba a vyberaj si do zivota ludi, ktori ta prijmu a ocenia taku, ak asi a nebudes im musiet nic dokazovat

reanda
18. mar 2024

@riyadh takze manza, ked pracuje, si ma potom doma uz len sunky valat a zena ma robit vsetko ostatne, lebo "aby aspon nieco robila, ked uz nic nerobi?? 😀 omg

autor
18. mar 2024

@reanda mate uplnu pravdu , dakujem. povodne som mu chcela nieco dokazovat ale suhlasim skoda energie . vlastne je tu viacero takych nazorov ze preco este.

autor
18. mar 2024

@luccija viete ja mam pocit ze on vie ze nic neznamena a potrebuje si dvihnut ego , tak si sliapne po mne, pred materskou to nebolo az take zle, s babom som 24/7 odkedy sa narodilo, nebol s nim nikdy sam, ani na prechadzke , ale pri kazdej hadke mi vyhodi n aoci ze ja som zla matka lebo dieta pri mne place (ano lebo mu nedovolim telku cely den.) dakujem ze sa mozem aspon vyrozpravat.

deti95060810
19. mar 2024

možno sa vzťah zlepší keď pôjdeš do práce...

zmrzlinka2021
19. mar 2024

Autorka problém u teba so pomenovala sama "nebolo to až také zle". Čiže to bolo u manžela v slabšej podobe, ale bolo a ty si sa to snažila prehliadať a možno si to videla aj pred manželstvom, ale si si predtým zakrývala oči. Komunikujete spolu? Môžeš povedať, že manžel je tvoj najbližší priateľ?

zmrzlinka2021
19. mar 2024

@riyadh ty rob čo chces. Žena ostáva mimo prácu kvôli dieťaťu. Jej úloha je plne sa venovať dieťaťu. Všetko ostatné participacne, ale priorita je dieťa

jaja20
19. mar 2024

Autorka, koľko rokov má dieťa? Lebo keď vedome plače, že mu nedovolíš pozerať telku celý deň, tak už zrejme nebude také malé, že by si ho nemohla dať do jaslí napríklad a ísť znova do práce. Potom by si mohla od manžela požadovať,aby sa aj on staral "na polovicu" ( aj keď to by mala byť samozrejmosť ).

negymama
19. mar 2024

kolko rokov ma dieta? predpokladam ze minimalne rok, ked riesis, ze mu nedovolis pozerat telku. Toto nebude lepsie ani ked pojdes pracovat. Manzelstvo je o zdielani veci, aby si ludia pomahali a mali vztah... A vy nic, sex nemate, vztah nemate, veci a peniaze nezdielatek, darcek ti nekupi, ruku nepoda, nepozdravi, nepovie ziadne ocenenie, nepozna prepac. Toto je antimanzel. Jedine co mate spolocne - je dieta a to moze byt "zdielane" aj po rozvode.
Od dietata aspon vo veku 1,5-2 roky uz mozes ist do prace a zohnat si k nemu opatrovatelku, alebo vyuzit jasle ci rodicov.
To rozratavanie blockov a nepoziciavanie tlaciarne ma dostalo. Boze, on je 5 rocny skolkar v tele chlapa, co si drzi auticko na hrudi a krici "moje, moje!"

0silvia0
19. mar 2024

Nie, nie si vadna. On je vadny, toto preratavanie na polovicu som nikdy nepochopila a vycitanie tonera v tlaciarni mi hlava neberie. Ale su aj takito ludia, bud sa prisposobis, zacnes pracovat a budete polovicovat a delit nadalej, alebo mozes celu takyto trapny vztah onicom okaslat. Ja by som na toto nervy nemala.

milanemila
19. mar 2024

Mne je luto tak akurat vasho dietata :/ ze musi v tomto vyrastat. Ano tvoj muz je vadny a sprava sa otrasne a ty si si s takym muzom spravila dieta, cize uz budete ci chces alebo nechces prepojeni navzdy.

sella38
19. mar 2024

Kolko rokov si doma?

autor
19. mar 2024
autor
19. mar 2024

@negymama ma 2 ,na jesen nastupuje do skolky, a nie nezlepsi sa to nastupom ,bude frustrovany aj z toho ze zarabam viac ako on, chcela som len pocut nazory nezainteresovanych. ci nahodou to nie som ja kto mysli len na seba. to o skolkarovi som mu presne povedala , nech dospeje. dakujem za nazor.

sella38
19. mar 2024

A ja som si myslela, ze si hadam uz s tretim dietatom retazovo doma a on uz proste nezvlada deviaty rok tahat financne domacnost, tak mu harasi... tak nie, je to hulvat a veru iny asi nebude.

maryetta
19. mar 2024

Cele je to divne. Ale normalny vztah toto isto nie je.

gerber58
19. mar 2024

Načo mu máš niečo dokazovať pohľadmi iných ľudí na vašu vec, keď vie, že to medzi vami je už dlho zle?
Prečo sa s ním teda hádaš, keď neviete nájsť spoločnú reč, riešenie na vašu situáciu? Žiadna poradňa, žiadny osobný rozhovor, len štekať po sebe. To fakt dlho takto nepoženiete.
Nechceš s ním žiť, to znamená, že zamilovaná už nie si, city su tam, ale už nie také ako predtým. On naštvaný kazdodenne na každú prkotinu, nespokojní ako ty, ale nehľadate spoločne východisko aby sa to zlepšilo. Všade chlad. Tak koniec. Načo ešte čakať?

autor
19. mar 2024

@gerber58 ako som pisala vyssie pani ,prvotne som mu chcela dokazat ze naozaj nech sa uvedomi , ze nie je to normalne ako sa sprava ,kedze odomna ten nazor neberie. ale naozaj to nema cenu.

negymama
19. mar 2024

Tak parada...dieta nastupuje do skolky, ty mas pracu kde dokazes dobre zarobit, ked si spominala ze muz asi bude frustrovany aj z toho ze zarabas viac.
Takze?? Co ta pri nom drzi? dobry sex to asi nebude. Aj cudzi spolubyvajuci by ti aspon odzdravil a neriadil ti kazdu cinnost ako mas robit. A delili by ste sa napoly s blockami, ale u spolubyvajuceho je to normalne. U partnera to znamena nicenie vztahu.

stanulienkat
19. mar 2024

Uz pred dietatom ste to nemali ok. Preco??? Preco ste isli do dietata? Lezies mu na nervy, nekupi ti ani posratu cokoladu k sviatku, stale kritizuje. Ze ste vy zostali spolu len zo zvyku a pohodlnosti? A potom prisiel napad, ze urobme si dieta..... Ak zarobis viac ako on, postav sa na vlastne nohy.