Muži 25 - 30 rokov

2. sep 2023

Zdravím.
Myslíte si, že muž od 25-30 v dnešnej dobe by mal mať určitý DRAJV, čo sa týka budovania si domova? Všímam si, že 30+ muži buď už majú vlastné rodiny, alebo fakt na sebe kariérne makajú. Občas mám pocit, že muži po vysokej škole, čiže 25+, sú ešte takí nesvoji, nevedia, čo so životom. Nehovorím, že chodia na párty, ale mám z niektorých v okolí pocit, že nemajú také zapálenie a túžbu niečo vybudovať. Len sa tak hľadajú v živote. A to aj keď majú priateľku, tak s ňou spoločne. Akoby sa báli nejakej zodpovednosti.

Čo si o tom myslíte? Nechcem kategorizovať, len mám taký pocit, že 30+ sú už zrelší. Neviem prečo, ale randila som s niektorými 27 ročnými a mám dojem, že idú len tak životom a žiadna žena v nich nevie zapáliť to, aby sa usadili a chceli niečo v živote dosiahnuť. :/

lindous
2. sep 2023

Drvivá väčšina môjho okolia je (rovnako ako ja) vo veku 25-30 rokov a povedala by som, že je to tak pol na pol, niekto sa hľadá, chce pocestovať, zažívať stále niečo nové a niekto vie čo chce od života a ide si za tým, ale je to takto aj medzi kamarátkami, ženami, netýka sa to len mužov... dôležité je, aby sa našli dvaja s rovnakým nastavením, poznám pár po 40, ktorý stále žije tak trošku mimo systém "postav dom, zasaď strom" a sú spokojní

anonymanonym
2. sep 2023

Myslim si, ze je to velmi individualne. A nemyslim si, ze niekto by nieco mal. Je uplne v poriadku mat zapalenie do budovania niecoho, vediet co clovek chce od zivota a je aj uplne v poriadku nevediet to, hladat sa alebo naopak aj vediet, ze chce zit takym volnejsim, ci "kočovnejším", ci menej uponahlanym sposobom zivota. Nemusi sa kazdy chciet usadit, ponahlat sa za niecim, budovat nieco, mat vysoke ambicie. A to bez ohladu na vek. Ale ano, je podla mna pravdepodobnejsie, ze starsi muz bude mat vlastnosti tebou vymenovane.
Zaroven si vsak myslim, ze je potrebne, aby sa nasli dvaja, ktori maju rovnake, resp. podobne vnimanie, a je uplne jedno kolko maju rokov. Potom je vsetko v poriadku 🙂

taga
2. sep 2023

Myslim si, ze slovo DRAJV by mali zakazat, ak vobec existuje

sissy27
2. sep 2023

Ja si myslim, ze tych 27r s ktorymi si randila ty, si akurat tak nezaujala. Hlavne teda mi pride uplne z cesty niekde na tretom rande rozpravat o rodine, detoch, usadeni sa…
Nemozem si pomoct, z tvojho prispevku ja citim strasne zufalu zenu, ktora sa potrebuje niekomu zavesit na krk a cim skor rodit.
Mna by zaujimalo, co potencionalnym partnerom ponukas ty, lebo ocakavania mas zrejme vysoke…

lonely66
2. sep 2023

sucasni "muzi" 25-30 su este deti

pkgirl30
2. sep 2023

je to síce veľmi individuálne, ale čo som si ja tak všimla vo svojom okolí tak muži až po tej 30 začínajú dozrievať a začínajú si uvedomovať že by niečo mali dosiahnuť a to už je na nich, čo je pre koho dôležité. Ale áno do tej 30ky sa väčša hľadajú

heleninamama
2. sep 2023

Keď chlapec do veku 24-25 rokov chodí do školy, určite sa netúži hneď ženiť ani mať dieťa. A teda ja by som takéto nápady synovi určite vyhovorila. Najmä ak potenciálna nevesta do vzťahu neprinesie nič, len chuť rodiť a byť doma minimálne celú dekádu a od muža očakáva, že bude muklovať v práci, sám zabezpečí bývanie, bude ho splácať a všetky jeho potreby a záľuby pôjdu bokom. Nielen muži, ale ani ženy dnes nie sú to, čo bývali.

autor
2. sep 2023

Tak napíšem trošku aj o sebe. Nechcem sa hneď zavesiť na muža a mať deti. V príspevku som uviedla, že nemajú zapálenie ani pre ten pracovný svet. Aj ja som po škole, mám 2 práce v mojom vyštudovanom odbore a robím si aj malý doktorát tiež v odbore, aby som sa potom ešte niekam posunula. Zároveň si šetrím na vlastné bývanie. Bývam sama, ale je to len prenájom pre 1 osobu. Práve myslím na to, ako sa čo najviac zatiaľ posunúť osobnostne a pracovne, ale mám pocit, že na to títo mladí veľmi nemyslia. To som myslela aj tým vybudovaním, nie len mať dieťa a rodinu.
@sissy27

sissy27
2. sep 2023

Tak ty mas svoje sny a ciele, ini maju zas svoje. Mozno vobec netuzia po zavratnej kariere a 4 detoch, ani po vlastnom byte a uplne posledne po com tuzia je spolocna hypo…

hopsadobrandejsa
2. sep 2023

Do 30-tky som nemal velmi zaujem budovat ci zakladat si rodinu. Chcel som si uzit volnost, travit cas s priatelmi, venovat sa svojim konickom.....z velmi prozaickeho dovodu.

Vedel som, ze po 30-tke na to bude gradualne stale menej a menej casu.

Teraz mam opacne garde. Popri praci, studiu a starostlivosti o dom mi uz neostava velmi vela casu na randenie. Pravdupovediac ani energie. Ist na vyjazd niekam vecer je posledna vec na co myslim. Som rad, ze si mozem oddychnut a aspon na chvilu vypnut, ale malo by to byt len docasne kym dokoncim studium.

Ja by som nikomu neradil ponahlat sa s rodinou ci karierou do 30-tky. To su najkrajsie roky kedy ma clovek cas si plnit svoje sny. Ja sa im necudujem, keby som mal znova 25, pozmenil by som iba par veci ale urcite by som si znova uzival zivot.

Mam znamych ktori su na rovnakej lodi. Nabrali si zavazky, stanovili si ciele a jednoducho uz ostava malo casu na partnera.

Dnes samotne randenie vyzaduje vela casu a castokrat z toho nic nie je cize dokazem pochopit ludi, ze radsej investuju cas do cohosi ineho z coho maju osoch.

Ak vezmeme statistiku rozvodovosti do uvahy, naozaj sa nemaju ti muzi pre koho pretrhnut. Nemyslim si, ze by to bolo vecou absentujuceho drive-u. Ak si sam, zakonite mas nizsie vydavky a ak nevedies nejaky bohemsky zivot, z perspektivy pozorovatela to naozaj moze vyzerat, ze len tak plachtis zivotom.

Musis proste najst niekoho kto ma rovnaky alebo silnejsi drive nez ty.

marca12
2. sep 2023

Zrelost patri k veku. Ty si sa uz nasla,vies,co chces,zabezpecujes sa aj sama alebo cakas,ze ta nejaky 30+ zabezpeci? Ja som sa po skole tiez len rozkukavala. Nasla som si pracu,postupne byvanie,potom svoje byvanie. Nemozes chciet od cerstveho absolventa,aby mal po skole vsetko. Hlavne nie v dnesnej dobe.

marca12
2. sep 2023

@taga ja som 3x musela precitat,kym som pochopila 🤣 asi starnem

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
topgabo
3. sep 2023

Uzivala si zivot a nepochopila si velmi dolezitu vec chlapa vobec nezaujima tvoja kariera. Do 30-ky si uzivat a potom po 30ke utekat za dobrakom.
@chodec15 neni to vobec otom, ze zeny dospievaju skor. Zeny maju tak max 10r. okno kde sa maju rozhodnut ci kariera alebo rodina. Muzi maju nato cely zivot.