Ženy, ako by ste reagovali, čo by ste robili, ak by sa s vami chcel muž rozviesť kvôli tomu, že ste sa odstrihli od jeho narcistických toxických rodičov? Ma zmysel 'bojovat' o také manželstvo, kde on si svoju matku glorifikuje, skáče ako píska, a svojej manželky a deti sa nikdy nezastane, keď na nich ci do nich ona kyda, alebo radšej ísť každý svojou cestou a mat konečne duševný pokoj a on nech si skáče okolo matky, keďže ju má zjavne na prvom mieste, čo myslíte?
Tak neviem no, a s ním sa v tejto téme nedá pohnúť? Hádam ťa nemôže nútiť s niekým vychádzať mal by to akceptovať. Ale vážne ťažko tvrdiť a hovoriť, či je toto dôvod na rozvod.
no ja by som to neuniesla. Nemohla by som milovat takehoto cloveka s takymto spravanim. Deti a zena ( muz) na prvom mieste. Vzdy, bez debaty.
Čo by som robila? Bola by som rada, že nemusím o rozvod žiadať ja. Muž, ktorý píska podľa mamičky a ženu s deťmi má na druhom mieste, si teba a tvoje deti nezaslúži. Za mňa je to obrovský dôvod nežiť s takým človekom.
Príde mi to ako vydieranie. Už nemá iba rodičov, ale sám sa stal rodičom, stal sa manželom tak ako jeho otec, tak ako sa oni starali o svoje deti a manželstvo, tak by to malo byt aj v jeho prípade. Ale dáva vás na druhú koľaj, čím akoby podkopaval vašu rodinu a neváži si ju. A uz keď to tak je, mal by aspoň prijať, že je ti to celé nepríjemné a nechceš s nimi preto tráviť čas keď ta zhadzuju. Ale on radšej vyťahuje rozvod pretože nie je ako on povedal? To nemáš mat vlastnú hlavu? Máš sa ďalej trápiť len aby on mal čo chce? To pre neho tak málo znamenáš aj s dietatom, že vás nechá len pre toto že si nerozumieš s jeho máti? Dosť smutné, mal by sa nad sebou zamyslieť.
Muz si uz vybral rodicov, ci este ti to nedoplo ked sa chce rozvadzat je to hadam jasne. Takeho muza nepotrebujes.
Vybral si, myslím, že to je jasné, keby chcel tak zabojuje a snaží sa to nejako dať dokopy, ale toto vyzerá, že nechce. Alebo ťa chce len donútiť, dostať tam kam chce on.
A tvoj manžel nie je narcis a manipulátor? 🤔
@1gramofon presne si to vystihla, áno, vydieranie, len aby bolo ako on chce, a ja som akože nesvojprávna? Bohvie na koľkej koľaji sme, som..
@melanta hej, možno mu to neskôr, ak o ten rozvod fakt požiada, dôjde.. Uvažujem aj nad tým, že ak by napokon on neziadal, či to mam spraviť ja, ťažko s takýmto človekom, pocitom spolu žiť dalej..
@aandrea9 veru je
@gabci_gabca uhm, čistý psychicky nátlak, aby bolo ako on chce
Tak už vieš.
Je ti príjemný takýto nátlak, vydieranie a podmienky ? Ak si pravdivo odpovieš, výsledok uvidíš na konci úvahy a rozmýšľania.
Voľ rozhodnutie ktoré je lepšie pre teba a hlavne pre deti(ak máte), pre tvoju duševnú rovnováhu.
nie to čo ti niekto núti proti tvojej vôli, len aby si mali tí 3 na kom leštiť ego
Aj keby to bola pre neho iba vyhrážka a v skutočnosti sa spolieha na to ze ta donúti spraviť ako on chce, môže byt ze to bude používať ďalej aj v iných veciach, je to manipulativne, možno ho to naučili práve doma... Drz sa, toto si isto nezaslúžis
@1gramofon ďakujem. Určite nemienim ustúpiť v tomto, už nechcem žiaden kontakt s nimi..
Utvrdila ma aj táto diskusia v tom, že nie ja som ta vadna, dakujem všetkým za príspevky.
Keď sú jeho rodičia narcistický, pochytil čo to od nich zrejme..nie?
On v tom vyrastal, preňho je to "normálne". Ale podľa mňa tá iba straší, vydiera, ale žiadosť o rozvod nepodá. Veď čo by tam napísal, že moja žena nemá rada moju mamu? Veď by bol na smiech. Muž mojej kamošky ju opustil, vyhrážal sa rozvodom, ale 3 roky nebol schopný ho podať. Nakoniec podala ona. 🤪
Vyzera to na zaciatok konca. Myslim si, ze on pouziva svoje naucene taktiky od rodicov, pre neho je to asi normalne.
Ked nepoda o rozvod on, podas ty (jedneho dna), lebo toto je fakt turn off pre vztah.
Môžem sa spýtať, ako sa prejavujú svokrovci ?
Nie je v poriadku keď manžel má na prvom mieste svoju matku.. no neviem nechcem radiť v tomto či sa rozviesť alebo nie ale pokiaľ je pre neho problém že si sa odstrihla od jeho rodičov a nerešpektuje to tak asi na výber nieje