Ahojte,s manzelom sme spolu 12 rokov,mame 2 deti. Uz dlhsie som si vsimla,ze si rad trochu vypije. Napriklad cez leto 2 piva,takze nikdy nie je opity,len tak lahko v nalade.
Posledne mesiace mi to uz vadi,lebo pil viackrat do tyzdna,aj ked mi slubil,ze nebude.
Obcas si doma otvori pivo,ale napr. som zistila ze flasa vodky,kt. dostal k narodeninam je prazdna. Proste potajme si vypije,ja vidim,ze je v nalade a on sa tvari,ze nic. Viackrat sme sa o tom bavili,stale hovoril,ze vie,ze ma problem a posnazi sa prestat.inak ako otec je super,o deti sa stara,berie ich von,k lekarovi,zo skolky....proste vsetko.ale toto mi uz vadi,stale kontrolovat ci si vypil.nikdy nie je agresivny,len jemne v nalade.
Som mu povedala,ze je alkoholik a on sa ani nehadal.
Ja neviem ci ma zmysel to este riesit alebo odist. Proste mu neverim,ze prestane pit.
Dnes siel pre dceru zo skolky,ze este pojdu na ihrisko.no a zastavili sa v nejakej restike,ona si dala palacinky a on zade prisiel v nalade. Pre mna je toto neprijatelne,kym.on sa tvari,ze sa nic nedeje.
2 piva v lete to nie je alkoholik po ťažkom dni vždy dobre padne pivko pokiaľ nie je agresívny tak sa to dá
@viestta nechce nikde ist. Tvrdil,ze bude chodit sportovat a tym sa vyventiluje. Ako neviem z coho, financie ani praca ho netrapia,v podstate nemame ziadne vazne problemy.
@andrejka1974 a je normalne,ze 3-4 krat do tyzdna si vypije? Ja ani neviem co a kolko,kedze to zatajuje...
Porozprávaj sa s ním ešte raz,že mu dávaš šancu prestať,že stojíš pri ňom a budeš ho v Tom podporovať,daj všetok alkohol z domu preč. Ale daj mu jasne najavo,že ti jeho pitie vadí a že keď s tým neskončí že odchádzaš,že nechceš žiť s alkoholikom.
Nechcem strasit ale ono sa to bude stupnovat...ked pije potajomky a viackrat za tyzdem (mozno aj kazdy den nieco aby mal davku) tak postupne sa prestane ovladat uplne...treba ist strikne bud prestame uplne (nahodne mu daj fuknut) alebo odchod...je jedno ze nie je agresivny ale mne by to vadilo a nehovoriac aky dava priklad detom..tiez nie su slepe a budu si vsimat
ak nie je agresívny tak to je ešte OK, samozrejme chápem že počet pív sa môže časom zvyšovať...
pozri anonymní alkoholici...
Ale zase keď si dá 3-4 krát do týždňa jedno pivo, no neviem či je to až taký problém. To by bol plný kôň alkoholiciek 😁 aj so mnou. Niekedy aj mesiac nič a inokedy aj tri dni po sebe pohár vina
Ako ja si s mužom rada dám jedno pivo večer a nevidím v tom problema počas víkendov aj dve ak nepracujem a nikdy sme nemali žiadny problém však ak ti to vadí porozprávajte sa alebo si dajte niečo spolu a vermi už to tajiť nebude
@andrejka1974
@angela85 to pivo 3x, 4x do tyzdna je "najmensi problem" asi, pije potajomky tvrde, jasny alkoholik.
Autorka- vazny rozhovor, navrh liecenia. Ked to nebude jeho priorita, urcite nech nie je on tvoja priorita.
@angela85 ved ziaden alkohol doma nemame. Len neviem ci on nema skryty. Alebo si vypije von...
@floki1994 mne to tiez vadi a nemam problem,ze raz za cas ide s kamosmi von a daju si. Alebo raz do tyzdna vecer pivo. Ale vie,ze mi to vadi a tak tajne boh vie co a kolko pije.
@deti95060810 ako to môže byť v poriadku, ak nie je agresívny?pije potajomky, vypil čo dostal na narodeniny a cez týždeň po škôlke s dieťaťom príde v nálade.
Autorka muž pije a má problém.Druha vec je či a ako to chce riešiť.Asi pije už dlhšie..
@jabadabadu nasla som 1 flasku tvrdeho. Inak viem len o pive,ze si vonku da. Ale samozrejme neviem to naisto. Pre mna je uz neprijatelne,ze ide s dcerou von a da si pivo. Proste to je koniec...
@luccija no vzdy mal rad pivo. Obcas sme si spolu dali vecer flasu vina. Kedze mam teraz babatko,tak ja nemam vobec chut pit. To s tym zatajovanim trva asi 10 mesiacov
Skús sa ešte popozerať dôkladnejšie, môj otec máva skryté v gumákoch, v montáž jame, v kufríku od náradia, v škatuli od topánok, v špajzi za zaváraninami, v pivnici atď
@katica06 my mame 3izbak a cely som ho presla. Ale citim sa ako debil,hladat flasu a v postielke babatko😪
Verí mi aj môj otec takto začínal aj na liečení bol a po roku znovu začal, na začiatku mal iba ploskáča pod matracom
@jabadabadu v auguste
@katica06 asi bude lepsie odist,fakt uz neverim,ze prestane😔
prepáč, ale preháňas. narodky mal v auguste a za 3/4 roka stiahol fľašu vodky🤔
tak si dal vonku pivo a čo...pripadal ti ožratý? nepostaral sa o dcéru?
Robíš z komára somara. Ak sa stará o rodinu, je to jeho vec. Samozrejme, netreba nič preháňať ale jedno - dve piva by som isto neriešil. Možno si treba položiť otázku prečo to robí.
@mondolina ja neviem kedy tu flasu vypil. Mozno za tyzden,mozno za mesiac. Vypil ju sam potajme
vieš ja som sa s alkoholikom rozviedla....takže viem porovnať.
@mondolina on ozraty nebyva,ale viackrat do tyzdna je v nalade. Taji mi co a kde pil,lebo vie,ze mi to vadi.
Tak jedno pivo denne po práci sa mi nezdá nič strašné keď je môj muž unavený tiež si jedno večer dá, fľaša vodky za 3/4 roka vypocitaj si to na deň, ak ju vypil J v priebehu týždňa je to deci denne, nič strašné pokiaľ tie fľaše nenachádzala bežne schované kade tade. A ver tomu, že pokiaľ by tu fľašu stiahol za dva dni tak to na ňom vidíš a nie , že má naladicku. Neviem prečo ale mne skôr príde , že hľadáš len zámienku ako od neho odísť.
@jabadabadu nie,ja neviem kedy to vypil.mozno to stiahol za tyzden. Kedze pije tajne a ked je von,tak vobec neviem kolko pije.
Priznal, ze ma problem. Neskusali ste terapie? Sam to da tazko, treba mu odbornika, s ktorym sa moze z toho dostat von. Skus v tomto smere zatlacit, ked uz priznava, ze ma problem, mozno je tam sanca