Muž nevie priznať pravdu a stále hľadá chybu vo mne

mischellvi
2. jan 2025

Ahojte mám taký jeden problém…mám priateľa s ktorým sme spolu už pomaly rok a pol.
Z ničoho nič mi prestal dávať lásku a odpovede na to že sa cítim zle boli otrasne napr: riešiš stále len koko**ny, ono to ublíži. Viac krát mi dal on koniec ale vždy sme sa k sebe vrátili.
No pred včerom sme o tom kecali a došli sme k tomu že si nevie priznať pravdu, stále to zvaľoval na mňa…stále hľadal chybu vo mne a už keď malo prísť jeho miesto tak už vyvolal hádku…boli sme spolu včera respektíve dnes, vonku ale keď ma objímal nemala som k nemu žiadne city. Nemôže to byt tým že ako sa vraví že začína práva láska…to tu už bolo dávno niekedy pred pol rokom keď ne viac. A chcem mu dať koniec z toho dôvodu že mi ubližuje ale zas chcem veriť že sa zmení prosím o radu čo by som mohla v takejto situácii robiť. Keď s ním nechcem byt ale zároveň ho nechcem stratiť pretože som na nho veľmi zvyknutá…

hopsas
2. jan 2025

@mischellvi neboj sa, aj na iného si zvykneš. Toto na dlhodobý vzťah nevyzerá. Asi som ťa sklamala ze ?

mischellvi
autor
2. jan 2025

@hopsas práveže nechcem byt bez neho a predstava byt s niekým iným ma skutočne desi

bu_bu_bubak
2. jan 2025

"Keď s ním nechcem byt ale zároveň ho nechcem stratiť pretože som na nho veľmi zvyknutá…"

To je take "idzem nejdzem". Najprv zisti co chces a potom sa rozhoduj.

marianarem
2. jan 2025

@mischellvi No neviem, s mojim manzelom sa prava laska zacala uz davno a vzdy ked ma objime, tak evidentne citim, ze to je ona, nie je to "nic".
Ty si mozno uz vycerpana z toho vztahu a partner asi aj klesol v tvojich ociach kvoli tym nadavkam. Vtedy sa city otupuju az zmlknu niekedy.
Rozpravala si sa o tom s partnerom, ale v klude, bez vycitiek? S tym, ze by ta zaujimalo, preco voli slova, ktore ti ublizuju, ci mu to nevadi, ci by nemal nejake riesenie, ktore by vam vyhovovalo.
Ak to zase nazve k*k*tinami, tak uz radim odchod. Vies ako to je so zvyknutim, zvyknes si aj na sibenicu. Ludia si zvykli aj na vojnu na Ukrajine, dokonca aj mnohi Ukrajinci, podla slov mojej ukrajinskej studentky. A zeny si vedia zvyknut aj na chlapov, ktori so slovom chlap nemaju nic spolocne a pri ktoryvh trpia. Poznam take. Chod si radsej odvyknut.

marca12
2. jan 2025

@mischellvi Nebud hlupa. Byt s tyranom len zo zvyku? A dufat,ze sa zmeni? Nezmeni sa nikdy.

mischellvi
autor
3. jan 2025

@marianarem tak rozprávala povedal mi že to zmení povedala som mu aj o tom že necítim tu lásku, tak povedal že to zmení ale mám strach že tie city z mojej strany k nemu už neprídu…a bolo mu to ozaj ľúto až plakal že čo to spôsobil…

mischellvi
autor
3. jan 2025

@marca12 nie je to tyran…áno psychicky som pár krát klesla ale ozaj bolo vidno že mu to je luto

ki__
3. jan 2025

@mischellvi
Nemať k nemu žiadne city, znamená nemať k nemu žiadne city. Žiadna pravá láska. Pravú lásku cítiš aj po x rokoch.
Nebuď s niekým len preto, že si si naňho zvykla. Zvykneš si aj na iného, lepšieho. Nájdeš si takého chlapa, pre ktorého ty budeš celý svet! Bude sa snažiť aby si mala stále úsmev na tvári, lebo tvoj úsmev bude preňho znamenať viac ako všetky peniaze sveta. Ak budeš smutná tak ti utrie slzy, dá ti bozk na čelo, a povie že spolu všetko zvládnete! Nie, že riešiš kokotiny.. A to je pravá láska. Neuspokoj sa s niečím, čo ťa nerobí šťastnou, len preto že si si zvykla.

mischellvi
autor
3. jan 2025

@ki__ fuhaaa normálne mám slzy v očiach pretože také to s ním nie je…a viem že nikdy ani nebude

enmery
3. jan 2025

Dievča, táto formulka o "on sa zmení" už doviedla do pekla a nešťastného života XY žien!Je to rok a pol!Ja som s priateľom 4 roky a furt lietam na obláčiku a takéto veci som riešiť nemusela. Prosím Ťa, ukonči niečo, čo už dávno evidentne nefunguje. A nie, dospelý ľudia sa nemenia o 180 stupňov len tak. Treba to prijať.

mogaa
3. jan 2025

@mischellvi nechceš byť s ním a ani bez neho....žiaľ, musíš si určiť priority, to ako chceš v budúcnosti ty žiť ....on sa už nezmení a ak ti na ňom vadia chyby teraz, predstav si čo bude o 10rokov....keď už on ťa bude brať ako samozrejmosť a zovšedniete si, prípadne tam bude dieťa.....nie, lepšie to nebude....ono jedna vec je prispôsobiť sa a robiť kompromisy a to musia chcieť obaja a druhá je chcieť niekoho zmeniť.....ty ale nechceš aby on robil kompromisy, ty ho chceš zmeniť - a to fungovať nebude...

olimuc
3. jan 2025

On sa zmeni maximalne k horsiemu .. a ty mas na vyber - verit v jednorozcov, alebo sa na to pozriet realne a hladat stastie niekde inde. Takych naivnych az hlupych zien je tu hafo … len 100% napise zmenil sa po svadbe/ po porode … Nie naznaky boli ale radsej debil v hrsti ako byt sama 🤷🏻‍♀️ a potom sa stazovat, ze ma holu rit a ten zazrak ju vyhazduje atd … dostane polutovanie, par tipov na pravnika … ale v podstate je to kazdeho slobodna volba s kym leze do postele

ruxandra
3. jan 2025

Keď k nemu nemáš city, tak čo ta pri ňom vlastne drží? Lebo podla toho co píšeš k nemu teda city máš, keď s ním tak chceš byť a čakáš že on sa zmení (Prečo by sa oň mal meniť, keď ty ho neľúbiš? Veď to ty by si sa mala zmeniť.. )
Na druhu stranu, si s nim len pre to, že sa bojíš byť sama? Nebud preboha taká zufalka, chlapov je dosť, nájdeš si schopnejsieho, ale myslím, ze tebe by fakt prospelo byť nejakú dobu sama.

dudos
3. jan 2025

@mischellvi z vlastnej skúsenosti ti poviem, že táto jeho vlastnodť nevymizne. Buď sa ju naučíš prijať alebo naozaj zváž rozchod. Píšem ti z vlastnej skúsenosti. Môj manžel má podobnú vlastnosť, on používa slová ako napr. to nemôže byť, to tak určite nemôžeš cítiť, to je len v tvojej hlave.
Sme spolu 22 rokov a niekedy je to s ním veľmi ťažké, hlavne keď prišli deti sa z toho stal pre mňa v podaktorých situáciách problém alebo vec, ktorá ma vie veľmi zraniť.
Inak je veľmi stabilný dôverihidný manžel s človek. Cítim pri ňom bezpečie, je to môj životný priateľ a partner, dôverná duša. No táto časť jeho povahy vie veľmi ublížiť a zraniť.
Vždy nájdeme kompromis, ale nezaobíde sa to bez konfliktu a trvania si z mojej strany na svojom a pokusov o rozhovor a pod. Fakt použijem silné slovo nzenášam ba až nenavidim, keď mi povie, že to je on môj pocit a v mojej hlave.
Na čom inom v partnerstve záleží ak nie na pocitoch toho druhého, či nachádza porozumenie a pod.?
Láska taká tá silná, neoblomná myslím zamilovanosť až za hrob sa časom zmení, pretransformuje, zaobalí sa do bežného života.
Naozaj zváž či si ochotná počúvať a vnímať tento jeho postoj, možno aj celý život a aj vo veľmi vážnych životných situáciách.
Je to ťažké, unavné a bolestivo zraňujúce.
Tak bola som asi až moc úprimná. Ale takýto je život s takto nastaveným človekom.

dankagirl
3. jan 2025

Som s manželom 19 rokov a sme na obláčiku.
Boli aj ťažké časy ,ale spolu sme to zvládli .
Najľahšie je hodiť vinu na druhého ako riešiť.
Chodíš s nevyzretoym a sebeckym jedincom až manipulátorom .
Utekaj kým je čas a máš svoju hrdosť ..

dudos
3. jan 2025

@mischellvi ešte chcem dodať, že ja k svojmu manželovi prechovávam hlboké city, aj tie pekné ale niekedy aj tie temnejšie, ide to ruka v ruke. Viac prevažujú tie pekné ako láska, priateľstvo, dôvera, opora. Pre to som ochotná podstupovať alebo pracovať s týmto jeho postojom veľmi veľa rokov. Ale je to naozaj bolestivo unavné niekedy.

januska12323
3. jan 2025

Asi by si sama sebe mala priznať, že ho nemáš rada a si s ním len preto, že sa nevieš rozísť.

zmrzlinka2021
3. jan 2025

@mischellvi

Neocakavaj zmenu. Skus sa sama seba spytat, co by sa v tvojom zivote zmenilo kebyze opustis aktualneho frajera? Polož si otázku, či by si dnes sa za neho vydala a porodila mu dve deti a vedela by si, ze on navzdy ostatne taký aký je teraz a k tomu sa to este bude horšiť. Ak nie, nešla by si do toho, ruky od neho preč.

amelie2017
3. jan 2025

Nechces ho stratit, lebo sa bojis byt sama. To je problem vacsiny zien, ktore ostavaju vo vztahoch na ho*no.. takze trenuj na tom, aby si si vazila seba samu, vzdelavaj sa, najdi si hobby, nove priatelstva a ked najdes svoju hodnotu, pride aj chlap, ktory si ju bude vediet vazit.

martul
3. jan 2025

@mischellvi máš ho milovať a nie byť naňho zvyknutá, preboha, takisto aj on teba. My sme s mužom spolu 30 rokov z toho 26 manželia ale nikdy mi tak škaredo nepovedal.

danica2711
3. jan 2025

@mischellvi "dajte si koniec" (čo je to preboha za formulácia?) definitívne, toto je vzťah o ničom

ki__
3. jan 2025

@mischellvi vieš, že to nikdy také nebude. Tak načo pokračovať? Zo zvyku? Aj na smrad si vieš zvyknúť, ale keď ti smrdí košeľa, operieš ju.
Ste spolu rok a pol, to je stále len začiatok vzťahu. Teraz by to malo byť najkrajšie, vaša najväčšia hádka by mala byť o tom, kto koho miluje viac. A ty namiesto zaspávania v jeho náručí píšeš na modrý koník. Toto chceš prežívať ešte x rokov, len preto že si naňho zvyknutá?

maury
3. jan 2025

Byť s niekým len preto, že človek nechce byť sám alebo bojí sa byť s niekým iným, tento scenár si nevie predstaviť nie je zrovna dobrý základ na šťastný vzťah. Ty sa skús hlavne naučiť žiť sama so sebou a spoznať svoju hodnotu. A budeš potom prekvapená, akým smerom sa vyberie tvoj život, čo môžeš zažiť a aké šťastie ťa môže postretnúť

rorino
3. jan 2025

@mischellvi na čo si zvykneš,dá sa aj odvyknut.A prosím ťa never tomu nezmysly,že sa zmení.A ak už teraz je všetko tvoja chýba,bolo by to len horšie.Ja by som celkovo chcela vedieť,kto to vymyslel tu blbosť:"čakám,že sa zmení".Treba pochopiť,že očakávanie je tvoj problém,nie jeho želanie,zmeniť sa No žiaľ pravá láska to asi medzi vami nie je,keď po tak krátkom čase už máte za sebou niekoľko rozchodov.Uz vlastne si aj na rozchody zvyknutá,tak urob definitívny,zbytočne sa utápas.

stanulienkat
3. jan 2025

Nie si s ním UZ 1,5 roka, si s ním LEN jeden a pol roka. On sa s tebou už niekoľkokrát rozišiel, to znamená že ťa má úplne za nič a má ta asi plné zuby a ty stále ako psík čakáš, kým ťa on zavolá. Po 1,5 roku ste mali byť ešte stále zamilovani a lietať na ružovom obláčiku. Nie on sa ťa pokúšal už niekoľkokrát zbaviť a ty si stále pribehla. Keď sa on teraz už takto k tebe správa, čo bude o 15 rokov? Si tak zufala?

mischellvi
autor
3. jan 2025

Ďakujem vám všetkým, už spolu nie sme.

enmery
3. jan 2025

@mischellvi Chvalabohu. Šťastie pre Teba❤️

ki__
4. jan 2025

@mischellvi super. Držím ti palce, aby si našla šťastie a pravú lásku. Zaslúžiš si byť milovaná ❤️

amazonka13
5. jan 2025

❄ Múdre dievča, rozchod bol tým najlepším rozhodnutím. Teraz už len neurob chybu a nevráť sa opäť späť, keď sa začneš cítiť sama. Tento opakujúci sa nekonečný príbeh je odsúdený na neúspech. Zaslúžiš si niečo lepšie, never že sa zmení, ponúkne ti niečo iné ako to, čo už poznáš. U primitívneho priateľa nájdeš len primitívnu lásku ... , ktorá ti ešte neraz ublíži. Si už veľká, toto predsa nechceš. Ozajstná láska hladí, objíma, napĺňa teplom, radosťou... Zamkni za ním dvere a odhoď kľúč. Ty rozhodneš tým ako sa zachováš, akú realitu sebe aj svojim deťom pripravíš. Zaslúžiš si niečo lepšie. 🌞