Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?
Ved ked dieta dovrsi 3 roky a ide do skolky tak matka nastupuje do prace nie? Ved vzdy to tak bolo a vsetci to zvladli
Hľadáš výhovorky a príčinu ako nenastúpiť do práce?
Samozrejme, že muž má pravdu. Za socializmu odchádzali matky od 6 mesačných detí do práce, teraz je kapitalizmus a ženy drepia tri roky doma s dieťaťom a ešte im je málo.
nie si jediná matka malého škôlkara, ktorá nastúpi na OČR, ak je zamestnávateľ normálny tak ťa kvôli tomu nevyhodí, určite treba skúsiť, prípadne na zmeny aby ste sa s mužom striedali pri deťoch
Pravda je uprostred... Prečo nechceš nastúpiť do práce? Ak ani nenastúpi nevieš ci ta pri. OCR hneď prepustia alebo nie. A akým spôsobom ta núti?
A teraz si na nezamestnaneckom? Alebo máš ešte RD? Kedy ma syn 3 roky? Koľko si bola pred nástupom na materskú zamestnaná? Možno máš nárok na nezamestnanecke a tak by si si v klude mohla hľadať vyhovujúcu prácu a zatiaľ brat dávky.
A v čom je problém?
Nájdi si prácu a nerieš vopred, čo bude až bude. S dcérou som bola na OČR 6x od septembra do decembra, dr. sa chytala za hlavu, že ešte raz a nepustí ju viac do MŠ. Syn bol opak, s ním som prvý rok marodovala len raz. Ešte ani nemáš prácu a už riešiš, že ťa vyhodia. Aspoň to vyskúšaj, môžeš len získať. Či radšej budeš doma vyplakávať?
Tak zase ked budes nezamestnana isty cas, to tiez v zivotopise nebude vyzerat najuzasnejsie. Ja to planujem tak, ze nastupim a ked bude dcerka nahodou prilis casto chora a zamestnavatelovi sa to nebude pacit, tak ma vyhodia. Ale mozno nebude chora az tak casto, mozno to zamestnavatel bude chapat. Ktovie. Pre zamestnavatelov urcite lepsie vyzera, ze si sa aspon snazila ako ked by videli, ze si ostala dlhsie obdobie doma len tak nezamestnana.
Na očr nemôžeš v skúšobenj dobe to by ťa vyhodili vidím to u nás v práci stalo sa že sa na 2mesiac vypísal jeden a keď sa vrátil dali mu podpísať výpoveď.
a mas uz novu pracu ?
Je to rôzne.Tu na vacsina stabilne miesto s vysokou odbornostou, kde neprekáža nič, asi ani keby nechodili do prace a k tomu "krasny plat" a nonstop zdrave deti.
Bohuzial v beznom zamestnani sa vacsinou s matkami skoro rozlucia, ked musia byt na OČR.
Potrebuju ludi co tahaju stale plus nadcasy.
Tak iste je, ze aj muz by mal ist na OCR ked bude treba. Je to rovnako jeho dieta ako tvoje, ma voci nemu rovnake povinnosti ako otec, ma ako otec rovnake prava voci zamestnavatelovi ako matka. Cize v tomto mi pride jeho postoj dost od veci. Zodpovedny otec ostane s dietatom na OCR ak matka nemoze.
Druha vec je, ze ja by som doma neostala ak mam o dieta postarane v skolke (ja som sa zamestnala hned ako som miesto nasla, skolku sme riesili az neskor).
Vacsina matiek je zamestnanych, preco by si sa ty namala zamestnat? Vacsina zamestnanych matiek riesi aj OCR ak je dieta chore ale len malo otcov je takych, ktori pochopili, ze na OCR je normalne sa striedat aby obidvaja rodicia nestratili zamestnanie. Takze myslim si, ze vy obidvaja to mate nejak zle v hlave vyskladane. Treba sa pozriet na veci realisticky a najst rozumne riesenie, ktore bude vyhovovat vsetkym zainteresovanym.
@cervenaruza123 ked ta zamestnavatel potrebuje, mas co ponuknut a vies robit svoju pracu, je mu uplne u ...., kolko si bola doma a preco.
Je nornalne ist po rd do prace. A je normalne, ze minimálne cez skúšobnú dobu bude na OCR v prípade potreby manžel. Takže pravda je uprostred.
Ok, chapeme. Nechce sa ti pracovat. Muz ma pravdu. Ak ide dieta do skolky, nevidim dovod neist do prace okrem toho, ze si hnila
To uz si aj ocr planujes cez skusobnu?
@tanyag @zuzanockamt my o vlku... 🤣 Hned tu mame jeden ziarivy priklad, tento ale bude zneuzivat len muzove peniaze 🤪
muž má pravdu a ty si zjavný nemakačenko
A preco by si nemohla ist do prace??? Nie si prva ani posledna co by mala v skusebnej dobe ocr, ak nahodou syn ochorie.
Normalny zamestnavatel pochopi.
Hnila som nikdy nebola, makala som pred dietatom viac nez ktorýkoľvek muz. 6 dni v tyzdni v zahranici s chlapmi na burze aút. Ide však o to že muz mi do xichtu povedal že na Ocr neostane ani keby traktory padali. Ja viem zarobit cca 1500-1600 netto, muz ma raz tolko plus 13–14 plat a povedal že nez by mal risknúť svoj Job nech mna vyhodia a môžem to skúsiť inde. Mám veľmi špecifické pracovne skúsenosti mám sa kde zamestnať ale nie skúšať to donekonečna aby som si pokazila reputáciu. Teraz som skončila VS čiže robiť chcem. Pointa je že on slepo tvrdí že ma nevyhodia v skúšobnej počas ocr a nepočíta s plánom B (čo robi schválne keďže je človek ktorý si plánuje ešte aj návštevu toalety!).. další problem je škôlka ta je do 16:00 a zatiaľ mi nikto nechcel vyhovieť pracovnou dobou. Muz prichádza domov o 19:00! Mám svokru ale to by musela malého každý den vyzdvihnúť. Syn ma 3 až na konci augusta
@mb2021 mám 4 ponuky kde by som mohla nastúpiť od 1. Augusta 😀
Autorka, mozes si vyberat kde nastupis ale spekulujes ako Hana s organom. Aj muz by sa sice mohol k veci postavit inac, a nevykrikovat, ze na OCR nepojde ale v konecnom dosledku mne sa zda, ze ty az tak velmi do tej roboty ist nechces a tie zahuly o OCR od tvojho muza ti nesmierne vyhovuju. Mala by si sa sustredit na to aby pochopil, ze dieta je vase spolocne, takze bude s nm aj na OCR, aj bude pre neh chodit do skolky a dokonca bude musiet aíst aj na ihrisko a nachystat mu olovrant, pretoze uz bude mat doma zamestnanu matku (teda ak vobec bude mat zamestnanu matku)
Ved ked mas tolko ponuk napriek tomu, ze vedia ze mas male dieta co ide do skolky, chod do prace a nevid problemy este predtym. Tak potom
Ak by Ta vyhodili kvoli OCRkam, tak budes doma. Co si osobne nemyslim...
A muza chapem, ma dobry prijem a zjavne z neho zijete cela rodina uz v urcitom standarde, takze isto by som na jeho mieste neriskovala a nemenila za nejaku este neistu pracu, v ktorej ani niesi a kym v nej aj budes a udomacnis sa, nejaky cas prejde...
Pytas sa kde je pravda, no tak podla mna na strane muza. Co sa tu vobec polemizuje.. Dieta do skolky a Ty do prace...aj keby nesiel chlap na OCRku. Ak by moj chlap zarabal 2xtolko a viac nez ja, a mne by tie OCRky boli umoznene, uprimne, nebudem hystericka ani urazena ze on nechce chodit na OCRky a musim iba ja.
Ak to samozrejme je vas jediny problem.. Lebo o dieta sa budete plnohodnotne starat obaja, AK uz budes chodit aj do prace.
Rozumiem aj tvojmu pohľadu aj mužovmu.
Za mna je vsak zbytočné čakať doma s myšlienkou 'co keď budem musieť ostať OCR'.. To mozes ostať doma cely život, lebo ved co keď ta zrazí auto?
Ja síce som za rovnoprávnosť, v tomto prípade však, kedy je muž značne živitelom rodiny a jeho plat je vyšší a dôležitejší ako tvoj, netrvala by som silou mocou, ze musí ostávať na OCR. Zas treba veci vnímať racionálne a nie si silou mocou vydupavat svoju rovnopravnost.
Cize ja by som sa bud zamestnala na čiastočný (ak to povaha prace umoznuje) alebo jednala s potenciálnym zamestnávateľom otvorene aka je situácia, ze dieťa ti od septembra nastupuje do škôlky a ze ak v prípade choroby, ci by si mohla pracovať z domu, pripadne by si potrebovala čerpať OCR. Myslim, ze normálny zamestnávateľ, najmä keď tvrdis, ze je po tebe na trhu taky dopyt, s tym problém mat nebude.
Dieťa ide do škôlky,je logické,že matka sa zamestná.
Nerozumiem úplne. Ty nechceš ísť do práce? Prečo? Hneď čakáš, že budeš stále na ocr? A preto chces byť doma a "nič" nerobiť?