Musím súhlasiť s tým, aby si bral partner dieťa na víkendy?

elisa999
30. okt 2021

Ahojte. Manžel sa rozhodol podať žiadosť o rozvod, bývame v spoločnej domácnosti a naše spoločné dieťa berie preč z domu na 2,3 dní. Ja mu nechcem zakazovať ale keďže bývame spolu tak moze s ním tráviť čas doma. Pre mňa je už dosť ťažké, že sa chce rozvádzať a teraz este berie dieťa mimo domu a keď ho teda chcem zobrať ja tak mi povie potom sa už ale nevracaj. Musím súhlasiť s tým aby ho bral preč na víkendy? Ďakujem

lindusss2016
30. okt 2021

@elisa999 ake stare je dieta?

elisa999
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
30. okt 2021

@elisa999 tak je to jeho/jej otec. Má rovnaké práva ako ty.

haley7897
30. okt 2021

@elisa999 mas nejakú obavu o dieťa ak by ho zobral na par dni preč? Bezpečnosť, možnosť ze by ho nechcel vrátiť, iné relevantné dôvody?

deti95060810
30. okt 2021

prečo by si sa nemala vracať... keď môže on - môžeš aj ty...😉
byt resp. dom je spoločný alebo len manž. je vlastník...

sissy27
30. okt 2021

@elisa999 obaja ste rodičia s rovnakými právami aj povinnosťami. A tak ako môže on zobrať dieťa na 3 dni preč, tak môžeš aj ty a on s tým nič nezmôže a nemôže ťa ani vyhodiť z domu, pokiaľ ste manželia a máš tam trvalý pobyt (nemusíš byť spoluvlastníčkou nehnuteľnosti).
Ale mám obavu, že máš do činenia s manipulátorom a despotom… prajem veľa síl a dobrého právnika.
Mimochodom, aj vieš kam berie dieťa a s kým je?

elisa999
autor
30. okt 2021

@sissy27 ďakujem. Áno je manipulátor. Neviem len tipujem kam ho asi berie, no vie, že mi tým ublíži keďže som doteraz s malým bola dennodenne a v noci ešte nikdy nebol bezomňa.

elisa999
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elisa999
autor
30. okt 2021

@deti95060810
On je majiteľ

elisa999
autor
30. okt 2021

@haley7897 nie len potom je chorý a dva týždne ho liečim

maximilie
30. okt 2021

@elisa999 och chudák dieta!!! Každý dospelák by si zaslúžil takú po hlave, čo takto ubližuje vlastnému dieťaťu. Mrzí ma vaša situacia. ,Materská láska je najsilnejší cit na svete, zdola a zničí všetko, čo jej stojí v ceste". (Spomenula som si na ten čítať, lebo som ho nedávno použila pri práci 🥰😅) tým chcem povedať, že aj keby neviem co sa dialo, nedovolila by som toto chlapovi a mohol by aj políciu na mňa zavolať. Keď je raz na mňa dieta zvyknuté, neexistuje...a ešte s tým ze ,,myslím si, kde asi chodia". . . Nech si ho vezme, ale do 8 nech je DOMA vo svojej postieľke.
Bránila by som si to svoje dieťa a otec neotec ja som MATKA a nebude mi ho nejaký idiot brat len preto, že si chce niečo dokazovať. Nepochopím, čo je toto za primitíva. To ho vôbec netrápi, že sa dieta bude musieť vysporiadať s jeho odchodom, ešte aj také šoky mu robí? Ako to zvláda synček? Ako to zvládaš ty? Máš sa o koho oprieť?

deti95060810
30. okt 2021

ja by som to riskla a tak isto by som zobrala dieťa na 3 dni preč.. ukáž mu že sa ho nebojíš...aj tak asi budeš v krátkej dobe riešiť vlastné bývanie...

sissy27
30. okt 2021

@maximilie žiaľ, nemáš tomu ako zabrániť. Má rovnaké práva ako matka a dieťaťu fyzicky neubližuje, môžeš sa tak max postaviť pred dvere a spraviť scénu - a na súde budeš za labilnú hysterku, čo ti nepomôže pri žiadosti o zverenia dieťaťa do tvojej opatery. Polícia neurobí nič, lebo dieťa je so svojim zákonným zástupcom. Ale samozrejme dieťaťu toto nijako neprospieva…

@elisa999 je výlučným vlastníkom nehnuteľnosti a ty tam máš aspoň trvalý pobyt, či nie?

elisa999
autor
30. okt 2021

@maximilie tak neviem o ňom vôbec nič veď ma neinformuje.. malý mi povie, že si mi chýbala maminka aj som plakal. Nebola si tam 😥On dobre vie ako je na mňa naviazany ale vôbec ho to nezaujíma. Našťastie mam mamu, otca aj staršieho syna. V noci keď sme spolu tak sa budí a chce len a len mňa, on ho nevie utíšiť. Celé zle
@maximilie

elisa999
autor
30. okt 2021

@deti95060810 budúci týždeň tak plánujem

elisa999
autor
30. okt 2021

@sissy27 mam trvalý pobyt

deti95060810
30. okt 2021

@elisa999 držím palce...

sissy27
30. okt 2021

@elisa999 ako manželke ti nemôže zrušiť trvalý pobyt a teda to jeho “už sa nevracaj” si môže strčiť niekam… ale samozrejme treba riešiť čím skôr sťahovanie, či už k rodičom alebo do podnájmu alebo ak máš niečo svoje.

elisa999
autor
30. okt 2021

@deti95060810 ďakujem

maximilie
30. okt 2021

@elisa999 normálne mam na toho tvojho bezcitneho chlapa nervy. . . Fakt neviem ako by som ja reagovala, ale keďže mame rovnaké práva, asi by som dieta zbalila a odišla niekam, a tiež by nevedel kam. A čo tvoj otec? Nevedel by mu tak po chlapsky vysvetliť, aby sa spamätal?

0silvia0
30. okt 2021

@elisa999 a syn s nim chce ist? To ho nasilu odnesie? Kde ti chlapec hovori ze boli?

andreatytler
31. okt 2021

@elisa999 No neviem... ak syn chce ist s tebou prec na 3 dni, tak chodte, ale brat ho prec len preto aby si muzovi nieco dokazala, je blbost a iba zatahujes dieta do svojich rozvodovych problemov. Ak sa syn vzdy vrati chory, tak by som to riesila. Chod vzdy k doktorovi, aby so mala dokaz. Ktovie ci ho dobre oblieka a ci dieta nemrzne. Opytaj sa syna ze co jedol a co mal oblecene a co robil... a zapisuj to... urcite sa ti to zide pri sude, aj ked neviem ci vypoved 3 rocneho je pripustna pred sudom. Podla mna mas pravo vediet kam idu, aj ked to len odhadujem... nepoznam slovenske zakony.
Tiez by ma trapilo ze syn za mnou place, ale zial toto bude uz asi jeho zivot ked sa rozvadzate.

anonym_ka
30. nov 2021

@elisa999 evidentne chce navodit v tebe strach. Zober dieta a chod s nim ba aj do zachytneho centra. Nenechaj so sebou takto manipulovat. Si predsa matka! V tvojom zivote bude este velmi veľa prekazok, ktore musis zdolat, ale ak sa zlomis pri prvej, nezvladnes tu dalsiu 🙏

Vela sil ti zelam, zvladnes to, hlavu hore a chod!