Musím otcovi detí hlásiť každý pohyb s nimi?

7. máj 2023

Dobrý deň.

V skratke. Máme v manželstve problémy.
Musím otcovi detí hlásiť každý pohyb s nimi? Škôlkarsky výlet a podobne. Napríklad s týmto nesúhlasí.
Ani s výletom to zoo (len ja a deti).. chce aby sme sedeli doma. Stále.

Zaujíma ma len, ako je to po právnej stránke. Môže ma pre toto - neohlasený výlet na deň (ako výlet z MŠ) alebo na pár dní (3 dni v inom meste - z východu do Bratislavy), napadnúť na súde? Zvažujeme rozvod.

Za odpovede ďakujem 🙏🏻

simca06022011
7. máj 2023

ma zverene dieta do opatery? nema. Mas ho ty? nemas... pokym nema niekto z vas toto, tak podla mna nemoze. Ale teda, pockame si na odbornika. Je tu inak aj pravna skupina, aj poradna. Mozes napisat priamo tam.
neviem si to celkom predstavit, dieta pojde na vylet z MS a otec nabehne na policiu a da trestne oznamenie? Neviem ci sa takymto niecim bude niekto zaoberat.

cocolino234
7. máj 2023

@autorka kým nemáte určený styk s dieťaťom, tak je to na vašej dohode, ak sa neviete dohodnúť, tak treba podať žiadosť na súd o upravenie styku s maloletým a následne sa môžete oprieť o súdne rozhodnutie vo veci, kto čo môže a kto nemôže. Zatiaľ máte rovnaké práva aj povinnosti, takže podľa mňa ty svoje deti môžeš brať na výlet rovnako ako on ich brať nemusí. Ale nie som odborník, hádam niekto lepšie poradí. 🙂

luccija
7. máj 2023

Žijete ešte spolu?na školské výlety sa dáva informovaný súhlas rodičov, rodiča ?
Chcieť, aby ste sedeli doma môže akurát v svojej chorej hlave.Ty nemáš zakázaný styk s deťmi, bránis mu ich vidieť?čo viem iba pri zahraničnej ceste treba oznámiť otcovi kde budú deti, ale poradia skúsenejšie.

autor
7. máj 2023

Ďakujem vám. Žijeme spolu. Sme manželia. Ale,.. ale. Ten rozvod je na spadnutie. Už viackrát na mňa vytiahol, že kvôli tomuto mi vezmú deti - že ich beriem na výlety aj keď to on nedovolil.
Chcela som vedieť, či sa mám báť

luccija
7. máj 2023

Nie, iba Ta vydiera a robí zle.Ja nahnevaný, že si schopná aj bez neho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. máj 2023

@elizabet173 ďakujem 🥺 cítim sa ako neschopný debil pri všetkom.. to je už iný príbeh.

Za rady vám ďakujem. Tak teda hurá do zoo! 🥺❤️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
7. máj 2023

Na sud ta moze dat za cokolvek - a nech da, aj sudcovia sa chcu obcas zasmiat na takychto debilkoch. Samozrejme ziadne pojednavanie a problemy tebe z toho nehrozia, za to o nom si rychlo vytvoria obraz a bude to hrat v tvoj prospech. A o rozvod chod podat hned v utorok, nie je na co cakat.

panelacikova
7. máj 2023

autorka, je to tyran. normálne môžeš ísť s deťmi na výlet. za toto ti pri rozvode deti určite nevezmú. odporúčam to však už pomaly naozaj riešiť súdnou cestou. myslím, že tieto jeho psycho praktiky budú na prospech tebe. takže smelo do toho, neboj sa. hovado.

maranco
7. máj 2023

Uloži si/nahraj tú komunikáciu, zákazy ZOO možno sa ti to neskôr zíde

lenusa20
7. máj 2023

Nemusí s tým súhlasiť. Skôr by som ho o tom len informovala. Ideálne trebarz formou sms ako dôkaz. Keby mu preplo a volal by na políciu, že si uniesla deti. Teda SMS ako oznamenie, jasne stručne bez vykecávania a omáčok. Miesto kam idete a kedy. Rozvod bude asi jediné riešenie, bohu žiaľ... Už ste zašli zjavne ďaleko, minimálne on so svojím správaním. Takéto veci sa vedia iba zhoršovať. Česť výnimkám. Ináč ide z jeho strany len o zastrašovie, netreba sa nechať zahnať do kúta.

mogaa
7. máj 2023

nuž ukladaj si sms kde nesúhlasí s výletmi.....určite by som sa ho v nich spýtala či bude s dieťaťom on, ak zo škôlky deti idú na výlet .....a rozobrala by som aj dôvody prečo ho nechce pustiť a kto sa oň má vtedy postarať........

som_realistka
7. máj 2023

Len mu vždy oznam, kam idete a bodka. Ale podaj návrh na zverenie do tvojej starostlivosť. Každopádne, ries s právnikom.