Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič na Deň matiek?

13. máj 2024

Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.

ariannazara
13. máj 2024

Mrzelo.

medda_beda
13. máj 2024

Moja mama nikdy nič nechcela.Ja som jej napriek tomu vždy chcela urobiť radosť.Bola len skromná.
Aspoň objať ťa mohla.

dzulli1980
13. máj 2024

U vás doma je zrejme oveľa väčší problém ako odignorovaný deň matiek ... muž si Ťa zrejme tiež neváži, zrejme sa k Tebe nespráva s úctou ... deti zvyknú kopírovať správanie rodičov ... a kupovať dcére darčeky nie je Tvoja povinnosť - to by som pri najbližšej príležitosti mladej dáme predviedla v praxi.

beata_k
13. máj 2024

Od zdutej pubertacky nie.

milanemila
13. máj 2024

Tak ako ja s detmi chystam nieco na den otcov a vysvetlujem, ze tatinkovia maju svoj den a my mu podakujeme za to ako pekne sa o nas stara, tak tak isto moj muz pripomenie dcere, ze je den matiek. Rovnako aj v skolke vzdy nieco vyrabaju. Ma iba 4 roky, ale verim ze ked je dieta k tomu vedene od malicka, ze tak ako je den deti je aj den matiek a otcov, tak to potom ako vacsie uz riesi samo od seba.
Takze mna by nemrzelo, ze nedostanem nejaku hmotnu vec ale ten postoj manzelov aj dcerin 🤷🏼‍♀️
Myslim, ze problem u vas doma je vacsi a to taky, ze si ta ani muz nevazi poriadne, inak by takyto postoj nemal. Ci na den zien, narodky, meniny alebo iba tak ti kupi aspin jeden kvietok ako podakovanie?
A ano dotklo by sa ma, kebyze mi dcera jedneho dna povie to co tvoja. Nehadala by som sa s nou, ale ano ako pises asi by som jej na den deti povedala, ze to je komercny sviatok a ty nepobezis do obchodu kupit nieco, lebo to robia vsetci.

autor
13. máj 2024

@dzulli1980 muž ešte na mňa pred nou zvýšil hlas, že či mi nie je trápne si vynucovat čokoládu alebo objatie. Vraj tým, že som jej to viackrát pripomenula sa ona zatala a naschvál mi nekúpila. Môžem si vraj za to sama. Ja každý rok kúpim drobnosť mojej mame, poďakujem jej za všetko.

isis234
13. máj 2024

Na MDD by som jej nedala nič. Povedala by som jej.. tak ako ona.... je to komerčný sviatok.
Jedine na narodeniny tortu -nič viac. Muž si ťa mal zastať a vysvetliť dvére, že ... mama je len jedna.... a má si ju vážiť a ctiť.
Keď nič nechcela kúpiť, mohla ti aspoň raňajky pripraviť, alebo poobede kávu spraviť.

monnci2226
13. máj 2024

ty odignoruj den deti alebo ak dcere nieco davas na mdz tak aj mdz - odovodni ze su to komerčné sviatky a nebudes ako ovca - mozno jej docvakne ako si sa citila.

junovedievca
13. máj 2024

@isis234 no mrzelo by ma isto.ale nevynucovala by som si to...skor by som sa ta opytala ako to bolo po ine roky,ze preco az teraz? A ze ci myz ide prikladom a aj ty.ze ak tak tak zavolakte ored nou svojim mamam

drakvak
13. máj 2024

Mňa by to tiež mrzelo, moje deti (deviatačka a siedmak) mi kúpili kyticu tulipánov a čokoládky After eight, syn dokonca v škole urobil papierový pozdrav k Dňu matiek. Predtým ich nenápadne zvykol upozorniť manžel, teraz to bola ich vlastná aktivita.

autor
13. máj 2024

@junovedievca doteraz mi vždy dávala aj syn, tento rok asi puberta. Nerozumiem prečo sa tak ku mne zachovala. Pritom máme pekný vzťah. O mesiac má narodeniny a ja už premýšľam nad darčekmi pre ňu. Preto ma to nemilo prekvapilo.

autor
13. máj 2024

@drakvak moja je tiež deviatacka

eternity24
13. máj 2024

Určite mrzelo, ale nehádaj sa s ňou. Ty jej nič nedaj ma deň deti, to je tiež “komerčný sviatok”. A ako sama píšeš, tu nejde o dary, ale mohla ti napr pripravit raňajky a do pohára dať kvietok z luky, alebo nejako ináč venovať pozornosť, objať, poďakovať za starostlivosť. Určite by som jej v tom prípade nedala ja nič na iné komerčne sviatky, ktoré sa týkajú jej.

autor
13. máj 2024

@isis234 o mesiac má narodeniny, už nemám chuť jej organizovat oslavu a vymýšľať darčeky.

junovedievca
13. máj 2024

Tak dnes je ten den aby ste si ti vykomunikovali.ist za nou a povedat ze vas to boli, prave kvoli tomu ze mate pekny vztah.neycitat len popisat pocity a nechat nech popremysla

autor
13. máj 2024

@eternity24 to že som sa s ňou večer kvôli tomu pohadala ma mrzí, priznávam. Aj som na ňu hlas zvýšila. Z včerajšieho dňa matiek je mi do placu.

basska_b
13. máj 2024

A tvoj muz ti nieco dal? Ja som minuly rok plakala, ked 5rocna dcera povedala: "Je den matiek, musime dat darcek babicke" (mojej mame). Tento rok mi dcerka doniesla nejake srdiecka zo skolky a muz mi zas nic nedal ani neprial, len svojej mame. Ale uz mi je to jedno. Len my matky sa medzi sebou vzajomne poklepavame po pleci

miroslava21
13. máj 2024

No uprimne, moj manzel by prave naopak dietatu razne dohovoril, ze dakujem a pusu si zasluzi aj o polnoci. Chapem, ze puberta ale uz ma dost rokov, aby pochopila ze ta komercia je prave o tej cokolade, ale nie o puse a objati. Nic viac netreba.

autor
13. máj 2024

@basska_b muž mi samozrejme tiež nič nedal

pribinak
13. máj 2024

Komerčný sviatok? Jaj tak toto by som jej pripomenula a žiadny darček na jej sviatok napr narodiky, nebudeš predsa podporovať konzum, ani na MDD, žiadna coko, aspoň neprieberie

Už sa s ňou nehadaj. Viac ako hádka urobí tvoj postoj, že jej tiež nič nedáš, aby vedela, že za svoje reči a činy musí niesť zodpovednosť a každá akcia vyvolá reakciu

Mam skoro 14 ročného, trieska s ním puberta, ale sviatky neignoruje. Vie byt gentleman ❤️

K tvojmu mužovi no comment.

eternity24
13. máj 2024

Neplač prosím ta. Zajdi si dnes na kávu a kup si pekne kvietky, urob si radosť. Dcéra je pubertiacka, neospravedlňuje ju to. Ale hádam časom pochopí ako sa zachovala a ty si dnes urob pekný deň a neplač. Také je materstvo, niekedy prináša aj ťažké chvíle. A nesnaž sa dať dvere aj modré z neba, keď ma ona k tebe takyto prístup. Aj med je komerčný sviatok, tiež by som nebola ovca v tento deň, tak ako ona.

autor
13. máj 2024

@miroslava21 Véd toto mi bolo ľúto, že som čakala, že muž jej to vysvetlí ale on sa postavil na jej stranu a ešte pred nou na mňa nakrical, že si nemám nič vynucovat

petulda333
13. máj 2024

@basska_b preco by ti muz nieco mal dat? Ved nie si jeho matka 🤦

mirko84
13. máj 2024

Tak muz mal dat svojej mame ak uz teda niekomu, nie manzelke

really8
13. máj 2024

Zamrzelo by ma to ale nikdy by som si neprisla nic pytat ani upozornovat na to ze je den matiek.

autor
13. máj 2024

@eternity24 aspoň syn mi dal srdiečko, ďakujem za milé slová. Muž mi ešte povedal, že sa mám dcére ospravedlniť, že som na ňu večer kričala. Potom som si pripadala ako matka, ktorá si naozaj nič nezaslúži

feiticeira
13. máj 2024

Na jednej strane je to smutne, mne moja mala spravila v skolke taku kvetinku s basnickou, objala a dala pusu, ale teda ty mas starsiu dceru a ta je uz v puberte, takze toto by ju nezabilo. Mne sa to velmi pacilo a aj som si poplakala a a tiez by ma mrzelo, keby si nespomenuli- ja som mojej mamine poslala spravicku aspon. V jednom ma ale pravdu- stal sa z toho uz nie taky pekny sviatok ale komercny instagramom a vsetkymi sietami pretrcajuci sviatok. ja ked som videla vcera instagram, co sa tam vsetci pretrcaju s fotkami a bla bla bla.. mozno kvoli tomu to straca to, co to niekedy malo..a to iste je aj MDD, aj den zien. Tie nase ,,celebrity,, mi to velmi znechucuju.....

miroslava21
13. máj 2024

@petulda333 a preco by nemal? Ako otec ukazuje detom ze si vazi mamu. A male deti sa ako naucia zablahozelat mame? Same sa to nenaucia, preto ma ist otec prikladom a ucit deti.

autor
13. máj 2024

@petulda333
@mirko84 muž už mamu nemá

petulda333
13. máj 2024

@miroslava21 no ved ide,da SVOJEJ mame. Ja toto neuznavam,ze muz ma davat darcek manzelke v mene deti. V skolke,skole deti tvoria. Starsie mozu urobit nieco same.