Môžu sa kamaráti nahnevať, ak nebudeme mať svadbu?

4. jan 2025

Ahojte, zaujimaju ma vase pohlady na takuto situaciu. Ja a priatel tento rok koncime VS, pary v nasom okoli sa uz idu brat postupne asi skoro vsetci, uz nam aj chodia pozvanky na svadby od nich… Podla vsetkeho to budu vsetko take vacsie svadby, nakolko pozyvaju aj nas ako kamaratov + aj partner/ka.. My s priatelom nechceme mat velku svadbu, idealne len obrad, obed s rodicmi.. Jednoducho to berieme takto, netuzime po tej vsetkej parade. Myslite si, ze ak by sme sli na svadby tych nasich kamaratov, no my by sme ich nepozvali, mali by dovod sa urazat? Alebo je to z nejakeho dovodu blbe od nas? Ako by ste to brali vy, keby pozvete kamosov na vasu svadbu a oni vas nie, ale z toho dovodu, ze by mali len obrad a obed s rodicmi?

pininka1
4. jan 2025

Je to vaša svadba, normálne by som povedala ze chceme len malú svadbu. S kamošmi môžete ísť predsa niekde len tak si zazurovat, chata a pod.

kavasmliekom
4. jan 2025

Nikdy som nikoho nikde nepozvala len preto, že som čakala revanš. Ale preto, že som ich chcela mať na oslave. Ja som bola na toľkých svadbách, skoro každej spolužiačka zo strednej a pozvala som len jednu z nich, bola mi za svedka, ináč by ani ona nebola. Mala som malú svadbu, len v kruhu najbližšej rodiny

denisa_deniska
4. jan 2025

Ak by sa urazili, nie sú to dobrí kamaráti. 🙂 v kľude majte malú svadbu podľa vašich predstáv

kacena4
4. jan 2025

urazit sa mozu, vsetko je o povahe ludi, ale ak su to dobri kamarati s ktorymi si to viete vysvetlit, ze budeme mat len malu svadbu, mali by to pochopit, ak nie nie su to dobri kamarati. je to vasa vdaba takze vy rozhodujete o tom aka bude a kto na nej bude...

sevrin
4. jan 2025

Každý má právo si zvoliť svadbu akú chce, len si buďte istí že to naozaj tak chcete. Žiadny kamarát nemá právo do toho kecať.

marianarem
4. jan 2025

My sme kamaratom oznamili az po svadbe, ze sme sa zobrali. Vsetci sa tesili a blahozelali.

biba_18
4. jan 2025

ako píše @pininka1 - kamošov zoberte na žurku po svadbe…

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

Ale my nepozname vasich kamaratov a ich povahy
Kazdopadne pozvanka na svadbu nie je reciprocna

januska12323
4. jan 2025

Nemajú sa prečo hnevať, snáď nebudete pozývať každého len preto, že vy ste boli na ich svadbe. Hlavne keď ide o kamarátov.
Moja predstava ideálnej svadby je posedenie na záhrade kde oznámime, že sme sa zobrali a chceme to s nimi osláviť. Žiadne pozvánky a blbosti dopredu, ani dary nechcem.

minka201
4. jan 2025

Mne sa také stalo - na našej svadbe boli ale oni nás nepozvali, lebo hostinu nerobili. Ani mi nenapadlo hnevať sa či urážať. Rozumný človek pochopí, že nie každý chce veľkú svadbu. A že je divné robiť veľkú hostinu len preto, aby sa pozvanie vrátilo. Blbé by to bolo, keby ste pozvali všetky kamarátky okrem nejakej jednej, ktorej ste na svadbe boli.

purple_wolf
5. jan 2025

vy nie ste povinni pozvat nikoho na svadbu aj ked vas na tu svoju pozvali ... hlavne ked z toho nechcete robit mecheche... ak sa urazia alebo budu mat blbé keci tak by som sa zamyslela ci su to vobec kamarati alebo sa len lubia pretrcat

luciaruz
5. jan 2025

Tak my sme spravili presne toto iste. A nikto sa neurazil, az sa cudujem😄

ruxandra
5. jan 2025

My to tak tiež budeme mať, a kamaráti sú s tým v pohode, ved keď sme boli na ich svadbe, dostali od nás dar, oni nám nič dávať nemusia, takže nejaké že "im musíme vrátiť pozvanie", nie je nutné 😀

janetinka27
5. jan 2025

Ahoj, no uz aj z reakcii tu vo forach na koniku si zistis, ze kazdy to berie inak. Niekto ocakava revans a niekto nie. Vcera ci kedy tu bola diskusia o krste, mamicka nechcela pozvat rodinu partnera na krst, bo jeho surodenci krstili uz kopec deti a on ani na jeden krst pozvany nebol. Tak tiez tu padli aj take nazory, ze aby ich nepozyvala, lebo ani oni ho vtedy nepozvali a zas boli nazory aj opacne.
Ber to tak,ze sa urcite niekto urazi alebo nad tym aspon bude zavzdusnovat.
Alebo spomente pred kamosmi este predtym ako sa zacnu brat, ze vy planujete len malu svadbu s rodinou atd.
A uz potom uvidite, kto vas pozve.