Môžu byť použité SMS správy ako dôkaz na súde ?

kamtocumis
12. jan 2020

Chcem získať dieťa do osobnej starostlivosti, nie sme zosobášení, priateľ si myslí, že ho podvádzam a vyhráža sa použitím sms správ proti mne. Chcem sa opýtať či je možné aby na súde získal cez právnika výpis mojich sms. Príde mi to ako hlúposť ak ani len neriešime rozvod a je to len jeho podozrenie. Pre mňa by bolo výhodné dostať sa k jeho sms -kám ale skutočne nechcem riešiť na súde takéto detaily. Za odpoveď ďakujem.

moonlight1210
12. jan 2020

Zverenie dietata do starostlivosti nezavisi na tom, ci protistrana uz ma alebo nema noveho partnera. To by hralo rolu iba keby boli dokazy, ze ten novy partner je nejak pre dieta nevhodny/nebezpecny (alkohol, drogy, kriminalna minulost, pedofilia,...).
Takze aj keby si uz niekoho realne tajne mala, je to jedno.

Navyse bez relevantneho dovodu sa k vypisu sms nedostane. Mohol by fejknut splnomocnenie a notarske overenie podpisu. Ale to nedostane podrobny vypis s textom. Len taky akoby dali aj tebe.

mamulik10
12. jan 2020

Snad sa nenechas psychicky deptat a zastrasovat debilom? Co myslis o co mu ide tym vyhrazanim? Hm... zastrasit. Nenechaj sa. drzim palce

stela01
12. jan 2020

@kamtocumis určite nie , to kto skym spáva je nepodstatne ak neohrozuje vaše dieťa .

Pane bože zas sa idu riešiť problémy rodičov cez dieťa ?
Že kto skym spáva ?!

mogaa
12. jan 2020

@kamtocumis je uplne jedno či jeden z partnerov druhého podvádza - to nemá vplyv na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti, pokiaľ partner nestrieda ženy ako ponožky a neohrozuje tým dieťa (napr.ho nechá bez dozoru)tak je to uplne jedno...pri zverení do osobnej starostlivosti sa prihliada hlavne na vzťah rodiča k dieťaťu a aké bude mať u rodiča vytvorené podmienky....ak sa preukáže že o dieťa sa starala hlavne výlučne matka tak ho nezveria otcovi...

erikavesela
12. jan 2020

Co sa sms tyka...nema sancu sa k ich obsahu dostat...moze sa teoreticky dostat k vypisu ak to sud prikaze...co sa obdahu tyka, len ak je dopredu zname, ze sa ma obsah archivovat, spatne sa to neda...

marseillefan
12. jan 2020

Ak máš SMS vymazané, tak sa k nim už nedostane nikto. Jedine teda, že si ich nevymazala druhá strana, s ktorou si komunikovala. SMS sa nikde neukladajú mimo vašich telefónov. Ukladajú sa len metadáta, teda informácia kto, komu a kedy nejakú sms poslal. Ale jej obsah už nie.

tilko
12. jan 2020

Pri zverení dieťaťa do starostlivosti súd zaujíma vyjadrenie kolíznej opatrovníčky v akých podmienkach dieťa žije, škôlka, škola, aký vzťah má dieťa k matke, k otcovi, zamestnanie rodičov, príjem, výdavky...sudca si vypočuje matku, otca a ich predstavu ako budú s dieťaťom žiť v prípade zverenia dieťaťa do ich starostlivosti, čo vedia dieťaťu zabespečiť...to či niekto má alebo nemá bokovku či nový vzťah je až niekde na poslednom mieste (teda ak nejde o človeka alkoholika, narkomana....proste niekoho, kto by nemal dobrý výchovný vplyv na dieťa, prípadne by mu mohol ublížiť)