Môžem za to len ja?

luli32
10. dec 2021

Ahojte,
už mesiac sa trápim nad tým či za rozpad vzťahu môžem vážne len ja.
Tak náš vzťah sa začínal pekne postupne od kamarátstva. Keď sme sa spoznali bolo všetko super. Vo všetkom sme si rozumeli, rovnaké názory, rovnaké plány do budúcnosti, podobne záujmy, stále keď sme mali čas zašli sme na prechádzku alebo ma kávu, vedeli sme sa rozprávať naozaj o všetkom, bolo to ako z rozprávky. Po 5 mesiacov, teraz už bývalý ​partner, navrhol ci to teda spolu neskúsime. Prvých pár dní bolo všetko fajn, snažili sme sa byť spolu čo najčastejšie. No on sa pred cudzími tváril, že sme len kamaráti. Na verejnosti žiadne držanie za ruky ani pusa no nič. Nakoľko som dosť kontaktný človek tak mi to chýbalo, tak sme sa o tom porozprávali. Komunikácia nám nerobila problém. No po týždni sa to všetko z dňa na deň zmenilo. Prestal mi odpisovať aj keď bol prihlásený, nechcel sa so mnou ani stretnúť stále mal nejaký dôvod prečo to momentálne nejde. Po pár dňoch mi to však začalo vadiť, tak som sa ho priamo opýtala čo sa deje. Tvrdil mi že to s nami nemá nič spoločné, že ma záležitosti, ktoré musí vyriešiť. No dni ubiehali a mňa nato situácia začala ničiť. Ja som sa do neho zaľúbila a chcela som byť s ním, stať pri ňom ak ma nejaké problémy no on sa stále so mnou odmietal stretnúť. Bolo to pre mňa veľmi ťažké a takýto začiatok vzťahu som si nepredstavovala. Začala som mu častejšie písať a častejšie riešiť to prečo sa tak správa. No po týždni mi napísal, že to takto ďalej nejde nakoľko máme rozdielne povahy. Vraj len potreboval čas aby si to všetko premyslel a vyriešil v kľude a ja som mu tento priestor nedala a stále na neho tlačila. No vôbec som tejto správe nechápala, nakoľko bolo medzi nami všetko super, rozumeli sme si. Ja si o sebe myslím že som chápavý človek, ale on mi veľmi ani nedal priestor nato aby som niečo chápala. Z dňa na deň zmenil svoje správanie bez jasného vysvetlenia. že si potrebuje vyriešiť veci a všetko si premyslieť ? po týždni vzťahu ? No tak po 3 týždňoch sa táto rozprávka skončila len cez správu. Snažila som sa s ním stretnúť, aby sme sa o tom porozprávali, vyriešili. Veď jedna prekážka vo vzťahu nestojí o tom aby sme to všetko zahodili. No on stále odmietal. Mala som pocit, že je v tom niekto iný, no prisahal mi, že nikto iný v tom určite nie je. Po mesiaci môjho trápenia som sa odhodlala ísť k nemu po svoje veci. Jedine čo mi vtedy povedal bolo, že zato, že to takto skončilo môžem ja pretože som ho nedokázala pochopiť. Priznala som si chybu, že som tlačila na pílu no on mi nato len povedal, že to je už dávno za ním vraj nato už ani nemyslí. No pri odchode mi povedal, že stále rieši nejaké veci a že sa mi možno ešte ozve. No čo si o tom všetkom mám myslieť ? Obaja máme nad 25 no mám pocit, že toto je správanie 15 ročného chlapca a nie dospelého chlapa. Alebo je vážne všetko len moja vina a nemala som na neho tak veľmi tlačiť?

amelie2017
10. dec 2021

Mozno si mu nesadla v posteli- ak bol sex.
A mozno naozaj len potreboval svoj priestor. Lebo ak ti niekto otvorene povie, ze potrebuje cas a ty zacnes pisat viac, tak ho to moze naozaj ubijat a odradzat. Ja som s muzom 8 rokov, 5 rokov manzelia, ale obcas mame kazdy chvilu, kedy potrebujeme svoj priestor, cas pre seba. Fungujeme skvele akon rodina, ale napr. ked deri zaspia, kazdy sa potrebuje venovat tomu svojmu. Ty si mu ten priestor nedala uz na zaciatku.

asia83
10. dec 2021

@luli32 On vám toho nepovedal viac. Vy ste pri ňom boli hluchá, slepá, príliš veľa nadšenia a entuziazmu. Veľmi ste sa na neho namotali, až viditeľne, on mal pocit, že ho tlačíte k múru, akoby sa dusil. Vy ste boli taká “hŕŕŕ” na neho. Zľakol sa. Nechajte ho tak. Časom si vás nájde niekto, kto s vami bude chcieť byť, bude vás mať rád. Tento nechce, nemá vás rád, tak sa mu už neozývajte.

ivana11155
10. dec 2021

@luli32 veľmi by ti bodla kniha ženy sú z Venuše a muži z Marsu - pre teba ako 25 ročnú "zabku" stará kniha ale tam by si pochopila že chlap sa potrebuje aj "odtiahnuť" a mať svoj priestor. Moc si ma neho tlačila a on cuvol.

luli32
autor
10. dec 2021

No keď sme sa stretli chybu som si priznala aj pred ním. Ja som sa bála ze o neho prídem, tak som jednala impulzívne. No určite by som už rovnakú chybu nespravila, keďže vtedy som nespoznavala ani samu seba ako som sa správala. Myslím si že ak si niekto chybu prizná a chce pracovať na zlepšení tak si druhú šancu zaslúži ci nie?

jana_eyre_2
10. dec 2021

@luli32 no evidentne si pre neho nebola to, čo bol on pre teba, inak by ti šancu dal.aj keby si neviem ako tlačila.. nevadí, to sa stava, otras sa a choď ďalej.. vôbec nerieš kto za čo môže, normálne ho vypustí z hlavy.. nestoji za to aby si sa trápila, pouč sa dobuducna a zase príde niekto kto sa k tebe hodí a bude aj on chcieť teba tak ako ty jeho.. vždy to tak je, len treba počkať 😉

hipuska
10. dec 2021

No neviem. Moj muž tiež všetko rieši sám. Bez toho, aby to so mnou dajak konzultoval. Myslím tým, dajaky problém. Vo firme/finančný atď. Ak sa týka niečo doma-deti tak to preberieme spolu.
A už presne viem, kedy dačo rieši. Nebaví sa dajak so mnou, nepise, nevola. Zabudne dať ráno pusu...už viem, že ho mám nechať na pokoji, že to nesúvisí so mnou. Väčšinu, keď problém vyrieši tak mi o ňom povie. On má takú teóriu: že načo sa budeme trápiť dvaja, keď mu aj tak nedokážem pomôcť. Takže, možno si nanho naozaj tlacila a ak budeš tlačiť ďalej , možno aj skončíte spolu. Ale, pokiaľ to nebude len jeho rozhodnutie, nebude to mať dlhé trvanie. Takže, nechaj ho na pokoji. Môžeš sa mu sem-tam ozvať, nezáväzne, ako sa má a uvidis aká bude reakcia. Len žiadne otázky a vyčítky

lily14
10. dec 2021

Bola si u neho pre veci to znamená,že ste spolu aj bývalí už? Počkaj možno popremýšľať atď daj mu čas keď nie posun sa ďalej ale nepíš mu!!!! A on ti vôbec už nenapíše ani kamarátsky?

luli32
autor
10. dec 2021

@lily14 nie nebyvali sme spolu ale nejaké veci som tam mala. Nepiseme si vôbec. Po tom ako sme sa stretli mi len napísal správu ze ak bude mať chuť tak o nás možno bude premýšľať a potom som rozhodne. No ja som mu už neodpísala, takže v kontakte vôbec nie sme.

janewithane
10. dec 2021

Kks ved on ta este furt namotava.. Ze - ak bude mať chuť tak o nás možno bude premýšľať a potom som rozhodne.

Nedavaj mu uz taku moc.. Uz neni nad cim rozmyslat. Mne to pride aj z jeho strany velmi nezrele..

kamlicek
10. dec 2021

Dava ti neustale nadej, ktora myslim, ze uz u neho ani neni. Bude dobre asi pohnut sa dalej a prestat to pitvat, kto za to moze a nemoze. Myslim, ze ti bude lepsie ked sa oslobodis a najdes niekoho kto bude za to stat!

jana_eyre_2
10. dec 2021

@luli32 trapko, že keď bude mať chuť.. veď nie si nejaká handerna bábika ktorá bude na neho čakať kým sa mu uraci.. dobre že si mu neodpísala, nerieš ho vôbec..

panelacikova
10. dec 2021

@luli32 aj by som niečo napísala, ale zase vidím registráciu 12/2021. čo už....

luli32
autor
10. dec 2021

@panelacikova áno zaregistrovala som sa dnes. Fóra tu čítam stále, ako si ženy rádia, povedia svoj názor. Nakoľko ma moja situácia trápila a chcela som počuť názor iných tak som sa zaregistrovala. Neviem co som spravila zle 🤷‍♀️

panelacikova
10. dec 2021

@luli32 nič. dobre. berme, že si reálna. v tom prípade, áno, liezla si mu na nervy. tlačila si naňho a jemu to očividne vadilo. v tvojom veku by som tomu nerozumela. bola som rovnaká. prešli roky, človek zažil rôzne situácie, prišli choroby, diagnózy, a iné veci, ktoré ma formovali... dnes už viem, že čím viac priestoru dám, tým viac ten človek túži byť so mnou. netlačím na nič. dokonca mi vyhovuje to, že máme oddelené bývanie, lebo vzťah má stále úžasnú iskru a muž chce byť čím viac so mnou. ale v tvojom veku som bola podobná. takže moja rada? už sa mu neozývaj. ak sa ti ozve on, buď milá a slušná, ale nebuď dychtivá, absolútne nič nenavrhuj ty, ak navrhne on, povedz, že budeš rada, nič viac. nedaj najavo, že ťa to poteší, buď len úctivá a slušná. s dobrou náladou k tomu. a skús takto zotrvať aj pri ďalších stretnutiach. uvidíš, ako sa to zvrtne, ak vydržíš byť "tajomná". no a ak sa ti neozve vôbec, tak to už nerieš. človek, ktorý sa neozve mesiac-dva, ten nie je vhodný pre teba do spoločného života. lebo sa ti ozve len vtedy, keď sa už bude fakt nudiť a nebude nik iný "poruke"...

mia78111
10. dec 2021

@luli32 mne to skôr pripadá že musel mať buď dajaky pred tebou a bol z nej v depkach a teba si našiel možno aby jej urobil zle, alebo aby akože zabudol. Tvoja intuícia že dakoho mal ti podľa mňa našepkáva správne.

luccija
10. dec 2021

@luli32 nemal Ta rád, ak by mal nemohlo mu vadiť to čo píšeš ..vlastne on cúvol hneď na začiatku vzťahu a spoločného bývania.Mozno si ty tlačila a uzurpovala si jeho čas to je už jedno ...nehladaj vinníka nehodili ste sa k sebe

luli32
autor
10. dec 2021

Baby ďakujem Vám za váš pohľad na môj "problém". Tlačiť na neho alebo vypisovať mu už určite nebudem. Ak bude chcieť tak sa ozve ak nie tak to so mnou nemyslel vážne, pretože stále si myslím ze tie dôvody neboli až takže vážne aby sa to takto muselo ukončiť. Mňa len trápi to, že som kvôli mojej až prehnanej snahe prišla o dobrého chlapa s ktorým som sa cítila veľmi dobre. Je ťažké prijať fakt, že ak by som to nepreháňala mohli sme byť spolu a boli by sme šťastní. Ešte som sa nestretla s niekym s kým som si takto dobre rozumela. A preto ma to hrozne mrzí ale asi je zbytočné trápiť sa nad niečím co už nedokážem zmeniť. Ostáva mi už len jedno poučiť sa z vlastných chýb a kráčať ďalej.

mia78111
10. dec 2021

@luli32 tak dobrý asi nebude keď ťa takto odkúril a zahrnul výhovorkami a ešte ťa presviedčal že ty si tá zla. Vonia mi to manipulatorstvom, dakuj Bohu že si sa ho zbavila

sari24
10. dec 2021

@luli32 úprimne si myslím že to že dačo riešil bola len výhovorka a proste s tebou len nechcel byť a miesto toho aby ti ako chlap povedal že to tak necíti tak hodil opicu na teba že vlastne ty si za ta zlá, ktorá to celé udupala. Aby on nevyzeral ako blbec tak to krasne obrátil proti tebe. To je pekná manipulácia teda.
Podľa mňa ani nečakaj na jeho správu a keby sa ozval tak mu zakyvaj. Ty nie si odkázaná na niekoho kto sa bude s tebou baviť podľa jeho aktuálnej nálady.

svetlanka111
10. dec 2021

Ma inu

janickacrazy
10. dec 2021

@luli32 to dačo, čo riešil bola tak na 99% iná žena, veď kto by sa rozchádzal inak po 3 týždňoch a ešte len sms-kou? Mne to tak príde, že pokiaľ ťa nemal istú, tak ho to bavilo a keď si sa namotala, tak on stratil záujem. Kašli naňho, nie je posledný na svete.

nwnw
11. dec 2021

@luli32 moj nazor, ze riesil si dlhodoby vstah s inou zenou a teba mal jak zadne vratka. Asi po tyzdni ho zobrala na milost,ale nie uplne.

tramtada31
11. dec 2021

@luli32 určite si nebola na vine ty. Buď riešil nejakú inu, alebo ti len nevedel povedat na rovinu, že o teba záujem nemá. Kašli na neho a nájdi si chlapa, ktorý o teba bude stat. Je ich kopec.

tykat
11. dec 2021

@luli32 "Za rozpad vztahu casto moze komunikacia ....privela komunikacie" Sice to povedal Homer Simpson ale je to velka pravda.

stanulienkat
11. dec 2021

@janewithane Kks ved on ta este furt namotava.. Ze - ak bude mať chuť tak o nás možno bude premýšľať a potom som rozhodne.

Vidis, ako rozne sa da interpretovat tato tvoja veta. Podla teba ju stale namotava . U mna to znamena, ze o mna nema zaujem a mam dat pokoj. Proste chlapec nebol zalubeny tak, ako autorka. A asi mu na tebe nevyhovovalo viac veci, lebo kvoli jednej prkotine sa ludia nerozchadzaju. Ideal by bolo pocut aj nazor druhej strany, lebo nic nie je ciernobiele.

janewithane
11. dec 2021

@stanulienkat hh nieco na tom bude. Ja som to vnimala tak, ze ked je kocka zalubena tak aj take ze mozno vnima ako nádej. Ze chlapec nevie povedat nie a bodka.

jakkubova
11. dec 2021

@luli32 Ale prosím ťa, čistá manipulácia z jeho strany. On ti mal hneď normálne na rovinu povedať, že má pochybnosti o vašom vzťahu, tak potrebuje čas si to premyslieť a ozve sa ti. Namiesto toho sa on odmlčal bez vysvetlenia a nechal ťa tápať, že čo sa vlastne stalo. V takejto situácii by si málokto, kto je zamilovaný vedel držať odstup a nezatlačiť na toho druhého, aby vedel, na čom je. Ale tu je jasné, že on s tebou byť nechcel a toto mu padlo vhod ako výhovorka.
Jeho číslo si zablokuj a už to nerieš. Vzťah s ním by nebol ziadne terno, lebo takéto odmlčania by robil každú chvíľu a dával by ti to za vinu. Aj keď si z toho určite ešte smutná, v podstate nie je za čím plakať. Buď rada, že sa vyfarbil ešte skôr, než si s ním premárnila viac času.

nominativ
11. dec 2021

Ja neviem… vyčítať si, že môžeš za rozpad vzťahu lebo si s ním príliš komunikovala a preto si prišla o top chlapa.

Vážne? Asi to nebolo úplne tak ono, keď sa pri ňom musíš hrať nejaké tieto hry. Ja som sa teda nikdy pri chlapovi nechcela sústrediť na to, aby som sa správala podľa nejakých pravidiel xy. Áno, robili sme to v puberte, že čo mu odpisem, všelijaké plány a kľučky a neviem čo ešte. Ale neskôr? Veď buď to ide alebo nie. To akoze do konca života by si sa už musela kontrolovať, lebo ty si ta, čo chce fungovať ako dvojka a on je ten, čo ste dvojica len doma a vtedy, keď ma naladu?

negymama
12. dec 2021

"pred cudzimi sa tvaril ze sme len kamarati" ....tak toto by ti malo uplne stacit ako dovod na ukoncenie vztahu. Nie vy dvaja ste si rozumeli, to len ty si mala ten pocit porozumenia a blizkosti. Obostranne to nebolo.

krisbar
12. dec 2021

Boze, bud rada ze sa to skoncilo s takym nedispelym chujkom a prestan sa v tom macat. Blok, zrusit, dovi