Môže si dieťa obľúbiť človeka, ktorý ho ignoruje?

28. nov 2024

Ahojte, taká otázka nad ktorou sa zamýšľam posledné dni. Môže si dieťa obľúbiť človeka aj keď nemajú nejaké spoločné aktivity atď?
Ide o to že svokra býva asi 20 minút od nás, moji rodičia asi hodinu a pol. Viac sa vidíme teda so svokrou, ona nemá ale vzťah k vnučke, svokra k nám príde sedí na káve ale dieťa ignoruje, raz za čas sa jej prihovorí ale to je všetko. (Čo jej nevyčítam ani nič, viem že vnúčatá nikdy nechcela) Moji rodičia sú úplný opak, venujú sa jej hrajú sa s ňou atď. V poslednej dobe mám však pocit akoby mala svokru dcéra radšej ak aj napriek tomu že sa s ňou nehrá ani nič, keď svokra príde dcéra k nej beží, objíma ju ale bez odozvy aj tak mi príde že ju dcéra má radšej ako druhú babku a dedka. Je to len tým že je u nás svokra častejšie? Nejako mi to nevadí len sa zamýšľam nad tým prečo dieťa sympatizuje stále k osobe ktorá ho ignoruje. Dcéra má 1,5r akože obijme aj mojich rodičov aj všetko ale vidím že k svokre sa stále snaží dostať aj keď viem že to je zbytočne

damian85
28. nov 2024

Niekedy deti cítia to , čo dospelák nie........Jedna vec je čo svokra prezentuje , druhá vec je čo dieťa vníma. Vnímanie tak malých detí a vnímanie dospelákov je diametrálne odlišné.

k47
28. nov 2024

Ja som to myslím tak mala ako dieťa, aj keď ten rozdiel medzi babkami nebol nejaký priepastný. K tej menej zainteresovanej babke som mala väčší obdiv, lebo mala viac aktivít, lepšie vyzerala a jej čas bol vzácnejší. Je taký bežný ľudský paradox, že keď nás niekto ignoruje, o to viac môžeme túžiť po jeho pozornosti. A možno mi to menej presladené zaobchádzanie prišlo úprimnejšie.

autor
28. nov 2024

@damian85 to je síce možné ale teda ignoráciu neviem ako inak by mohla vnímať
@k47 praveže presladena je svokra keď sa náhodou k dcére raz za týždeň prihovorí. Nieje to o tom že má nejaké aktivity alebo čo. Ona nemá proste záujem, je schopná tu sedieť 3 hodiny a na dcéru sa ani nepozrieť, tvári sa že dieťa neexistuje, nemá rada deti

damian85
28. nov 2024

Prečo ku vám svokra chodí na 3 hodiny ak vlastne nikoho nemá rada , na nikoho nepozerá ? Možno to nie je tak ako to ty vnímaš , jednoducho možno dieťa vníma svokru diametrálne odlišne......

autor
28. nov 2024

@damian85 ja nepíšem že nikoho nemá rada a na nikoho sa nepozerá. Píšem že nemá rada deti a dcéru ignoruje, chodí na návštevu alebo keď niečo potrebuje pracovne pomôcť (som účtovníčka).
Vnímam to tak ako to je, sama sa vyjadrila že vnúčatá nechce a babka nikdy nebude.

damian85
28. nov 2024

Ale babka je......nechce ale je. A možno dieťa skutočne ju vníma inak ako ty. Môj otec je toho času 65 ročný pán , ktorý pôsobí dosť tvrdo. My ( deti , mama ) vieme ako to je , dcéra ho odmalička vníma ako najlepšieho dedka na svete......dôvod ? Hlboko , hlboko zakorenený v ňom.......

autor
28. nov 2024

@damian85 určite ale má dôvody na to aby ho tak vnímala, určite s ňou niečo robí, rozpráva sa hrá atď

januska12323
28. nov 2024

Dieťa je ešte príliš malé aby chápalo, že ho niekto nemá rád. Ona len vidí prítomnosť osoby a vysvetlí si to ako záujem. Tvojich rodičov tak často nevidí tak k nim má iný vzťah.

damian85
28. nov 2024

No dobre , tak je tak ako hovoríš......akú odpoveď chceš aby som ti napísal , takú napíšem. 😝

autor
28. nov 2024

@damian85 ja nechcem žiadnu odpoveď... chápem že deti vnímajú veci inak ale nemôžeš zas tvrdiť že ja vidím situáciu inak ako je...

zuzitko74
28. nov 2024

Dcérka je ešte malá. Teraz vníma len fyzickú prítomnosť, neskôr bude chcieť od babky trochu viac a ak to nedostane, vzťah sa nevyvinie.

zelenina1
28. nov 2024

Ved to iste robime aj my - dospelaci. Mame radi ludi, ktori nam nase city neopatuju 🙂

marhulka13
28. nov 2024

Alebo dcéra bude podobná povaha ako babka a viac jej to vyhovuje.

bystrozraky
28. nov 2024

To co popisujes, je podla mna kompenzacny mechanizmus dietata. Dieta ma automaticky vztah k blizkym rodinnym prislusnikom. A ak maju pocit, ze im ich laska nie je opatovana, tak pridaju. Co navonok vyzera, ze ich maju radsej - ale to nie je pravda. Je to len to, ze ona sa podvedomo snazi babku zmenit a otvorit. Takze to pozoruj a ja si myslim, ze za rok - dva babku zlomi...Tvoja dcera vztahovy guru. Deti su v rieseni vztahov ovela lepsie ako dospeli a tvoja dcera je ocividne este aj talentovana v tomto smere. Peknee. Prajem nadherny den, plny usmevov ;)

negymama
28. nov 2024

to bude len docasu, aj moja svokra nase deti ignorovala, tiez svokor. Deti ich mali radi a vnimali pozitivne tak do skolskeho veku.
Potom sa to otocilo, chodili sme k nim len s coraz vacsim prehovaranim, v podstate keby po navsteve svokry nebola naslaedna navsteva u muzovej sesternice a s jej synom sa mali velmi radi, tak by deti ani nechceli ist.
Len na odmenu v podobe hrania sa s bratrancov pretrpeli navstevu u svokry, este sa okate kazdu chvilu pytali, ze kedy uz ideme k XY.

janickacrazy
28. nov 2024

Niektoré deti toto robia s otcom, s mamou sú celý deň, tak nie je pre nich taká vzácna. Otec príde až večer z práce, tak sa naňho vrhnú a zdá sa, že ho majú radšej. Ale nie je to tak, len ho vidia menej často, tak je pre nich zaujímavejší.

euka210
28. nov 2024

Mala ma 1,5r, chce ist k nej a tesi sa. Este nechape tu odmeranost. Neboj sa, casom pochopi a ked si k nej svokra nevytvori vztah, tak ho mat nebude.

bloger
Včera o 09:41

Deti vnímajú to čo dospelí väčšinou nedokáže. Možno tá tvoja dcérka vníma to, že aj tá svokra potrebuje lásku. Lebo iba ona dokáže človeka zmeniť. Deti vidia to čo je podstatné.