Taká otázka na večer, môže sa človek zmeniť k lepšiemu?
S manželom sme prežili spolu ťažké obdobie, jeho výkyvy nálad nadávky urážky, nezáujem o domácnosť aj o deti. Mal všetko na háku, myslel si že stačí keď zarobí si peniaze a o ostatné sa nestará.
No potom stalo sa niečo a manžel ako keby vstúpil do svedomia a zmenil sa. Prestal nadávať a začal mi pomáhať v domácnosti aj s deťmi.
Bola som psychicky pripravená na odchod že sa rozvediem s ním. No zmenil sa, síce nie sám od seba musel k tomu byť tá udalosť čo ho zmenilo. No predsa sa zmenil.
Pravda je že niekedy sa obávam či už ostane nastalo takýto "kľudný", alebo sa môže zmeniť zas k horšiemu. Máte s tým skúsenosti?
Teraz pomrmle si popod nos postazuje sa no tým to končí. Toto ešte môžem akceptovať.
Teraz sa to neda povedat, moze aj nemusi sa to stat.
Áno môže sa človek zmeniť k lepšiemu, ak ho "tá udalosť zasiahla" a chce na sebe aktívne pracovať .
by ma zaujímalo ako dlho je "dobrý" ...
Áno, môže, ak ho život poriadne prefacká a skope a on si uvedomí, o čo môže prísť, ak na sebe nezapracuje. Mám takého a je to už x rokov najlepší muž na svete.
@deti95060810 Zatiaľ pol roka
Cloveka vraj dokaze zmenit jedine negativna skusenost. Vraj ani pozitivna skusenost nema taky dosah ako negativna.
Tak drzim prst.
ahoj, moj starigan mi sice nikdy nenadaval ( to by si nedovolil) ale ponarodeni deti sme fungovali podobne ako vy a vela sa hadali. No a po dlhej debate kde som predostrela ako si predstavujem moj odchod, od toho dna sa zmenil a trva to osem rokov. Drzim palce aby sa takto "popravil" aj ten tvoj. Len pozor, pracujte na vztahu.Urcite sa porozpravajte a pivedz mu ze si vsiimas zmenu, ze je uzasny, ze sa ti to velmi paci bla bla a ze ak jemu nieco vadi na tebe nech vravi 😉
Ano, urcite sa moze clovek zmenit k lepsiemu. A casto za to mozu prave tazsie udalosti a zivotne krizy. Ja sama som sa zmenila v dosledku kriz a niektore z tych zmien su jednoznacne k lepsiemu.
Samozrejme, ze sa môžu ľudia zmeniť. Ak su si vedomý toho, ze robili niečo zle a majú silnú motivácia zmeniť vlastne správanie a reakcie na životné udalosti proste zabehnuté vzorce správania tak to je sice zložité no určite možné..
ak neni schyzofrenik, tak snad sa to uz nezopakuje...