Môže mať človek predpispozíciu nevedieť mať partnerský vzťah?

8. aug 2024

Môže mať človek predpispoziciu nevedieť mať partnerský vzťah?alebo len nevie nájsť toho správneho partnera? Napr.Niekto je šťastne zadaný od 15- tich a niekto nenašiel vhodného partnera za celý život.

kosicanka2018
8. aug 2024

To je rozne podla mna. Ja som mala vztah 14 rokov od svojich cca 19tich. A ten sa rozpadol a az potom som si nasla uz teraz manzela. Nemyslim, ze je to o predispozicii. Len treba najst toho spravneho 🤷🏼‍♀️

lindous
8. aug 2024

Tak určite sa niekomu vzťahy nadväzujú ľahšie, niekomu horšie, ale je to tak trochu aj o šťastí a správnom načasovaní 😅

minilla
8. aug 2024

Predispozicia, nie ako nieco vrodene, ale vychadzajuca z nezdravych vztahov s vlastnou matkou a otcom. Clovek si vtedy vybera nevhodnych partnerov, pripadne ma problem zit v partnerskom vztahu.

marsmykkok
8. aug 2024

každý človek je iný, iná osobnosť. To máš ako v kolektíve, sú osoby, čo sadnú každému a sú top v kolektíve a každý sa s nimi baví a sú osoby, čo si spriaznenú dušu nájdu ťažšie, lebo majú inú povahu, postoje, záujmy. Teda sú ľudia čo sedia skoro každému a im sedí skoro každý a takí si ľahšie nájdu partnera/partnerka a ľudia čo majú špecifickejšie myslenie, záujmy, povahu, postoje a nezapadajú tak úplne a takí môžu mať problém nájsť si polovičku, s ktorou by to fungovalo.

pininka1
8. aug 2024

Veľmi veľa robia vzťahy v rodine a to v com to dieťa vyrastalo, poznám rodiny, kde je oveľa vyššia rozvodovost pretože nedokážu nikoho iného akceptovať, sú vychovávani ze ich nikto nieje hoden a to sa potom ťažko ostáva v partnerskom vztahu

fion22
8. aug 2024

Ono to s niekým môže fungovať po všetkých možných stránkach, ale..dôležitá je chémia medzi dvomi ...to sa ťažko hľadá, to sa ani nehľadá, ono si ťa to buď nájde/nenájde samo a taký človak ťa tak rýchlo neomrzí🤗 keď počiatočná zamilovanosť pominie, treba na vzťahu makať, robiť kompromisy, odpúšťať, brať a dávať...

vkatush
8. aug 2024

Ja som to nedávno riešila s kamoškou, ktorá má taký komplikovaný background v celej rodine, že by to bolo na telenovelu.
Nikdy jej nevychádzali nejak vzťahy, lebo nevedela, ako má zdravý vzťah vyzerať a fungovať. Teraz je už 2.5 roka zadaná a áno, sem tam majú problémy a ona si uvedomuje, že je to aj z jej strany, lebo nevie, ako správne reagovať, čo očakávať a podobne. Ale pracujú na tom a je to časom lepšie.

Takže k otázke, nie vrodená predispozícia, skôr sociálno/výchovná a človek na tom vie pracovať, no niekedy možno potrebuje už aj odbornú pomoc (psychológ, terapeut).

beata_k
8. aug 2024

Skor si myslim, ze ide o naucene vzorce spravania od rodicov.
Takze ano, moze mat predispoziciu v tomto zmysle.

monika2012
9. aug 2024

Áno, môže, hlavne ak má nejakú poruchu osobnosti. Zistiť však, že tá osoba má nejakú poruchu osobnosti a problém nie je vo mne, trvá niekedy aj celé roky či desaťročia...

lenka.25
9. aug 2024

Mám taku kamarátku , ktorá prišla na to , že nechce a vlastne ani nemôže mať stáleho partnera . Nechce sa nikomu prispôsobovať , všetko musí byt tak ako chce ona a preto nechce mat ani dieťa . Jednoducho žije a chce si žiť svoj život tak , ako to vyhovuje jej , bez akýchkoľvek vedľajších elementov .

vilma7
12. aug 2024

Ja poznám ludi, co chcú byť jednoducho sami.

libusak
15. aug 2024

Moji rodicia maju krasny vztah, ja mam uzasneho priatela, ktory zarobi krasne korunky a je velmi sikovny manualne. Mimoriadne ochotny a laskavy clovek.
Mam vela kamaratov oboch pohlavi.

Moja sestra ma 43 rokov a je sama. Ma jednu kamaratku.

Takze ano, niekto zial to nema v sebe navazovat vztahy