Môže mať človek predpispoziciu nevedieť mať partnerský vzťah?alebo len nevie nájsť toho správneho partnera? Napr.Niekto je šťastne zadaný od 15- tich a niekto nenašiel vhodného partnera za celý život.
Tak určite sa niekomu vzťahy nadväzujú ľahšie, niekomu horšie, ale je to tak trochu aj o šťastí a správnom načasovaní 😅
Predispozicia, nie ako nieco vrodene, ale vychadzajuca z nezdravych vztahov s vlastnou matkou a otcom. Clovek si vtedy vybera nevhodnych partnerov, pripadne ma problem zit v partnerskom vztahu.
každý človek je iný, iná osobnosť. To máš ako v kolektíve, sú osoby, čo sadnú každému a sú top v kolektíve a každý sa s nimi baví a sú osoby, čo si spriaznenú dušu nájdu ťažšie, lebo majú inú povahu, postoje, záujmy. Teda sú ľudia čo sedia skoro každému a im sedí skoro každý a takí si ľahšie nájdu partnera/partnerka a ľudia čo majú špecifickejšie myslenie, záujmy, povahu, postoje a nezapadajú tak úplne a takí môžu mať problém nájsť si polovičku, s ktorou by to fungovalo.
Veľmi veľa robia vzťahy v rodine a to v com to dieťa vyrastalo, poznám rodiny, kde je oveľa vyššia rozvodovost pretože nedokážu nikoho iného akceptovať, sú vychovávani ze ich nikto nieje hoden a to sa potom ťažko ostáva v partnerskom vztahu
Ono to s niekým môže fungovať po všetkých možných stránkach, ale..dôležitá je chémia medzi dvomi ...to sa ťažko hľadá, to sa ani nehľadá, ono si ťa to buď nájde/nenájde samo a taký človak ťa tak rýchlo neomrzí🤗 keď počiatočná zamilovanosť pominie, treba na vzťahu makať, robiť kompromisy, odpúšťať, brať a dávať...
Ja som to nedávno riešila s kamoškou, ktorá má taký komplikovaný background v celej rodine, že by to bolo na telenovelu.
Nikdy jej nevychádzali nejak vzťahy, lebo nevedela, ako má zdravý vzťah vyzerať a fungovať. Teraz je už 2.5 roka zadaná a áno, sem tam majú problémy a ona si uvedomuje, že je to aj z jej strany, lebo nevie, ako správne reagovať, čo očakávať a podobne. Ale pracujú na tom a je to časom lepšie.
Takže k otázke, nie vrodená predispozícia, skôr sociálno/výchovná a človek na tom vie pracovať, no niekedy možno potrebuje už aj odbornú pomoc (psychológ, terapeut).
Skor si myslim, ze ide o naucene vzorce spravania od rodicov.
Takze ano, moze mat predispoziciu v tomto zmysle.
Áno, môže, hlavne ak má nejakú poruchu osobnosti. Zistiť však, že tá osoba má nejakú poruchu osobnosti a problém nie je vo mne, trvá niekedy aj celé roky či desaťročia...
Mám taku kamarátku , ktorá prišla na to , že nechce a vlastne ani nemôže mať stáleho partnera . Nechce sa nikomu prispôsobovať , všetko musí byt tak ako chce ona a preto nechce mat ani dieťa . Jednoducho žije a chce si žiť svoj život tak , ako to vyhovuje jej , bez akýchkoľvek vedľajších elementov .
Ja poznám ludi, co chcú byť jednoducho sami.
Moji rodicia maju krasny vztah, ja mam uzasneho priatela, ktory zarobi krasne korunky a je velmi sikovny manualne. Mimoriadne ochotny a laskavy clovek.
Mam vela kamaratov oboch pohlavi.
Moja sestra ma 43 rokov a je sama. Ma jednu kamaratku.
Takze ano, niekto zial to nema v sebe navazovat vztahy
To je rozne podla mna. Ja som mala vztah 14 rokov od svojich cca 19tich. A ten sa rozpadol a az potom som si nasla uz teraz manzela. Nemyslim, ze je to o predispozicii. Len treba najst toho spravneho 🤷🏼♀️