Môže ísť do krízového centra aj žena bez dieťaťa?

10. sep 2021

Ahojte zaujima ma ci beru do krizoveho centra aj zeny bez dietata? S mužom je to jedna katastrofa a nemám kam ist. Syna do takeho prostriedia nechcem brat. Ale samozrejme sa s nim chcem stretavat ma 2 roky. Otec je na neho velmi dobry. A preto viem ze bude v dobrých rukach. Len medzi nami je to zle. Psychicky ma týra. A ja to uz neznesiem.
Viete mi tu aj niekto povedat ako to tam chodi? Ja som este na materskej so synom. A chcem tam ostat kym sa nepostavim na nohy ale mam velke obavy s toho aky ludia su v takom cente. Ďakujem

terkaaa248
10. sep 2021

Urcite ano.. sice podla mna je lepsi azylovy dom.. ale nerataj s tym ze tam budes dlhsiu dobu, oni to skor obsadzuju pre mamicky s detmi.. drzim palce❤️

terkaaa248
10. sep 2021

A co sa tyka synceka.. pokial sa zavries v svojej izbe, nebude problem s tym ze by to nanho malo nejaky vplyv.. aj ked na 100% sa tomu nevyhnes, vzdy tam budu “matky” ktorym je jedno ze ich dieta chodi po centre hladne a neprebalene

terkaaa248
10. sep 2021

A urcite mysli na to, ze vacsina centier ma svojich psychlogov pre dospelych a deti.. budu skumat teba aj syna a ak tam bude psychologicka neempatickeho razu, moze podat podnet pre socialku.. na tvojom mieste by som sa tomu vyhla oblukom, poprosila rodicov/kamaratku o docasny azyl.. ale ak mas naozaj pocit ze nie je ina moznost tak urcite je to lepsie ako ostat na ulici

deti95060810
10. sep 2021

ja by som od syna neodišla... bála by som sa, že manžel potom použije tento argument proti mne...

terkaaa248
10. sep 2021

Plus, co sa tyla ludi.. vacsinou su tam matky ktore si presli svojim.. tyrane ci uz psychicky alebo fyzicky, mozu tam byt matky asocialky, matky psychoticky ale aj uplne normalne zeny s detmi, ktorym proste osud neprial..

terkaaa248
10. sep 2021

@deti95060810 suhlasim, u tak maleho syna by to nebolo rozumne, len kvoli udaniu na socialku + by mohla prist o matersku

autor
10. sep 2021

@deti95060810 S veľmi zlomenym srdcom by som od syna isla prec. Ale nechcem aby počúval neustale hrube nadávky na moju osobu. A vyrastal v tom ako ma neustale muz ponizuje a uraza

terkaaa248
10. sep 2021

A je aj nasilny? Fyzicky ta napada?

gleep1
10. sep 2021

A myslíš si že 2 ročnému dieťaťu stačí stretávanie sa s matkou? Tak to si teda na veľkom omyle, dieťa do 3 rokov nie je schopne prežiť odlúčenie od matky bez celoživotnej psychickej ujmy. Ale hlavne že tebe bude “dobre” fakt 😡
Tam zober aj syna alebo nájdi iné možnosti kam môžeš ísť aj si synom a žiadne take že syna necháš otcovi. A ten čo nepracuje? Keď nie tak dúfam že rodičovský príspevok necháš tomu otcovi keďže ten ti chodí na to aby si sa starala o chlapca čo nemienis robiť

autor
10. sep 2021

@terkaaa248 Toho sa bojim co tam stretnem za ludi.. A o tych psychológoch som netusila. Nejako som si o tomto necitala. Iba ma to napadlo ako jedina možnosť kam ísť

autor
10. sep 2021

@terkaaa248 Nie násilne nie.

terkaaa248
10. sep 2021

No ja som tam ako dieta stravila s mamou cca 2-3 roky.. nie je to led lizat, ale ze by som z toho mala vylozene traumu alebo zle spomienky sa povedat neda.. plus, tvoj syncek ma 2 roky, vela by si z toho nepamatal.. staci, ked ho budes drzat u seba, lubit ho, a davat mu to co potrebuje.. plus samozrejme nezabudat na vychovu, rychlo ny pochytilo navyky od deti ktore az tak lubene ako tvoj syncek niesu

terkaaa248
10. sep 2021

@gleep1 nerob jej este horsie, vidis ze je zufala

pribinak
10. sep 2021

Všade stretneš dobrých aj zlých ľudí, v krizaku sú matky ktoré sa idu pokrájať pre svoje deti, ale aj matky, ktoré to svoje dieťa prebalia raz za deň a myslia si že je to v poriadku
Starala by som sa o seba a svoje dieťa, ostatných by som neriešila

Myslím, že odísť od dieťaťa nie je dobrý nápad. Môže sa stat že to použije proti tebe a ľahko získa dieťa do svojej starostlivosti

Nemáš nejakú rodinu, kam by si mohla ísť aj somsynkm, aknteda nechceš ísť s ním do krizaku?

autor
10. sep 2021

@gleep1 Mas svätú pravdu. Mam teraz horúcu hlavu a riešim veci velmi hrrr. Z jednej strany moj muž vie,ze nemam kam ísť a som nútená byt pri nom. Je to jeho tromf. Ale chcela som dokazat ze su miesta kam sa da ist. A nie byt s nim a trpieť ho

gleep1
10. sep 2021

@terkaaa248 no ani jej synček nie je veľmi ľúbený lebo toto by milujúcu matku nikdy nenapadlo aby odhodila syna a utekala. Nikdy. Matka berie decko so sebou- ak ho lubi

terkaaa248
10. sep 2021

@pribinak suhlasim… autorka, kazdopadne za ziadnych okolnosti synceka neopustaj

terkaaa248
10. sep 2021

@gleep1 samozrejme, to suhlasim, ale v takychto pripadoch clovek uz nad vselicim rozmysla, aj ked to nie je spravne.. len ju nedeptajme este viac❤️Zasluzi si nasu pomoc formou rady a nie moralizovanie ☺️ , samozrejme to nemyslim voci tebe v zlom

pribinak
10. sep 2021

@gleep1 zas nepreháňaj, nevieš v akej je situácii naozaj či neprežíva úzkosť a strach
Niekedy to že žena odíde a zachráni si život a zdravie je v tom momente to najdôležitejšie, v krizaku by jej určite ponúkli možnosť prísť aj s dieťaťom a psychológ by jej aj vysvetlil ako budú s ňou pracovať

Odísť dieťa je zle, ale nesúďme tie ženy, nevieme čo všetko museli riešiť aby urobili takýto krok

autor
10. sep 2021

@gleep1 Velmi ho milujem. Ale do kedy mam toto trpier? Ja neviem synovi poskytnut to co manzel. Jedine co viem ho zobrať do krizoveho centra. to uz je len vyhra pre dieťa vyrastat v takom niecom. S bohvie akymi ludmi a detmi okolo seba( nevychovane)

autor
10. sep 2021

@pribinak Napisala si to výstižne ❤️

gleep1
10. sep 2021

@terkaaa248 ani ja to nemylsim voči nej zle- verim že je momentálne psychicky na tom zle a že v skutočnosti by to nespravila. Preto jej Radim hľadať iné možnosti kam zoberie aj syna.
Ja to poviem jednoducho- asi by som radšej začala trtkat pre peniaze aby som mala na byt kde budem bývať so synom než aby som odišla od syna a nemala na nič. Keď už by naozaj nebola iná možnosť. Ale väčšinou sú tu priatelia a rodina- len treba byt úprimný a nebáť sa poprosiť o pomoc. Vybaviť rozvod a postaviť sa na nohy

terkaaa248
10. sep 2021

Pozri, naposledy ti to napisem.. je to 50/50.. vzdy budu matky ktore svoje deti beru ako financny benefit na cigy vo forme materskej a potom tu bu matk, ktore svoje deti bezhranicne miluju a dali by im modre z neba.. ak sa uz rozhodnes ist do krizaku, tak jedine so synom a vychovavat ho tak, aby z neho bolo slusne dieta.. pokial ho budes viest spravnou cestou a budem mu davat tolko potrebnu lasku, dotkne sa ho pobyt v centre minimalne (a to ti vravim z vlastnej skusenosti ako krizove dieta).. buchnes dverami a zijes si svoj zivot.. vela slusnych matiek bolo v centre a nijako to nepoznacilo ich deti.. drzim palce❤️

luccija
10. sep 2021

Prečo by mali byť nevychovane? Tvoj je tiež?prečo súdis sú tam ženy, ktoré museli odísť od muža tak ako ty.Zeny väčšinou odchádzajú s deťmi za každej situácie ...ako si to predstavuješ, že muž pôjde na RD viem, že si zúfalá, ale môže sa Ti to vypomstiť ako píšu baby.Chod sa poradiť na úrad práce k psychológovi či priamo do centra a popytaj sa na možnosti.Este je malý každý má svoju izbu...rodinu nemáš?

autor
10. sep 2021

@luccija ja viem a nechcem sudit. Ale presne ako tu pisu zeny ,ze matka prebali dieťa raz za den a mysli si ze je to v poriadku. Tak potom asi aj k vychove tak pristupuju. Mala som spoluziaka na zakladnej ktory zil s mamou v krizovom centre a zlákali ho tam na drogy.

terkaaa248
10. sep 2021

@luccija ja sama som bola dietatom v centre a viem svoje. Boli mamicky ktore sa nestykali s nikym a zili si za zavretymi dverami svoje. Druha skupina matiek boli take, ktorym nevadila socializacia s ostatnymi matkami a nechavali svoje deti hrat sa s ostatnymi s tym, ze na ne davali pozor a naozaj ich vychovalali. A potom boli matky, ktore nechali svoje rocne deti chodit peso 3 poschodia po strmych tocitych schodoch v plienke ktora bola menena raz za den a s prazdnym zaludkom… vzdy sa take matky najdu a kedze sa pyta na odchod do krizoveho centra, treba jej vysvetlit realitu a nie ju prifarbovat

pribinak
10. sep 2021

Milá autorka, neviem prečo si myslíš o deťoch v krizaku že sú nevychovane! Sú to take iste deti ako tvoj syn! Mnohe si už v útlom detstve ožili svoje peklo na zemi, potrebuju lásku, pohladenie, pritúlenia a nie odsúdenie pretože časť detstva prežijú v krizaku

autor
10. sep 2021

@terkaaa248 Dakujem za uprimnost ❤️

autor
10. sep 2021

A ako zobrat dieťa od muza? To je blba otazka mozno. Ale muz ma pre dieta zabezpečenie, ma o syna zaujem a neubližuje mu. Nemozem ho len tak zbaliť a zdrhnúť. Nech je muz aky je ale toto by som nedokazala urobit

autor
10. sep 2021

Dakujem Vam za kazde jedno mile a povzbudive slovo. Dakujem aj za drsnejsie komentáre ktore mi viac otvorili oci. Ako som písala , písala som príspevok s horúcou hlavou a priznám ,ze aj nepremyslene. Syn je moje všetko. A chcem preto preňho len to najlepsie.