Ahojte chcela som sa spýtať že či je možné aby depresia mohla zasahovať aj vzťah. Mám dva roky vzťah, ktorý fungoval a vyskytla sa mi depresia a zasahuje mi do vzťahu. Máte s tým skúsenosť ?
Samozrejme, bolo by zvlastne keby sa vztahu nijak nedotkla.
@veva1998 depresia je svina, ale ak ty bojujes, a ak ta priatel miluje, da sa to zvladnut. S depkou bojuje velmi vela ludi - zial
@zmrzlinka2021 len je rozdiel depka a depresia. Depku mava vela ludi. Potom ti,ktori maju skutocnu depresiu na to doplacaju,lebo kazdy ti povie,ved to prejde,ja mam tiez depku.
@marca12 ja som pravdaze mala depresiu, presla som si tym, takze chapam tomu rozdielu
@zmrzlinka2021 áno bojujem. Lebo však doteraz nebolo žiadneho problému. No prišla depresia a začala mi robiť so psychikou zle. Začala mi hovoriť o mojom vzťahu take lži, ktoré by mi nikdy nenapadli 🤔 Ďakujem za odpoveď
@veva1998 Depresia jedneho z partnerov moze samozrejme negativne ovplyvnit vztah. Jednak klesne taka nejaka celkova nalada vo vztahu a tiez ten, co ma depresiu, ma sklon vidiet vsetko cierne. A tie cierne myslienky sa tykaju aj vztahu. No prezit spolu tazke casy moze byt pre vztah aj velmi posilnujice. Treba byt k sebe uprimni, hovorit si o svojich pocitoch, pocuvat toho druheho a hlavne brat tie cierne myslienky s rezervou. Nepotlacat, prijat ich, nech teda v tej hlave su, ale nekonat podla nich. Proste brat ich ako prejav choroby. A ist sa co najskor liecit, ci uz u psychologa alebo u psychiatra. Liecbou sa tie myslienky postupne zase zmenia k lepsiemu.
@marianarem ďakujem za odpoveď 🙂
@veva1998 urcite zasahuje,depresivny clovek ma co robit sam so sebou,nie este sa starat o vztah.