Ahojte baby, brat si zobral švagrinú ktorá je psychicky chorá nepracuje je na ID dôchodku on ju zabezpečil kúpil byt na hypotéku a ona je doma, brat pracuje od rána do večera aby ich uživil a ona nechce byť sama doma tak je s ňou jej mama v byte a sa aj stará o ich dcéru ktorá má rok a pol a mladá si behá kade tade ...naša mama je z nej nešťastná a ja tiež ☹️
A ako ich konkretne využíva?
A ako sa vás to týka? Ja by som sa do toho nestarala pokiaľ to tvojmu bratovi nevadí a keď vadí tak nech to vyrieši sám, vy aj tak nič s tým urobiť nemôžete.
Pozri, brat spravil dieťa psychicky chorej zene, to je záväzok na mnoho rokov
Ona je chorá, tam čakať zmenu je viac než naivne
Zdá sa ti, že je nešťastný, alebo je to len váš pohľad? Každý máme nejakú cestu a keď on si túto svoju vybral, neurobíte nič. Pokiaľ nepýta pomoc.
@gribka1 vidím na ňom že je nešťastný chodí bez nálady stále len pracuje a aj to mu vadí že jej matka tam je stále, žijú 4 na kope
No a čo s tým ty chceš urobiť? Nemáš žiadne právomoci niečo riesiť. Brat je snáď svojprávny a dospelý, aby si riešil svoje problémy sám. A psychicky počas života ochorieť môže ktokoľvek, aj ty. Keď už to tu zdôrazňuješ. Brat má dieťa, tak sa stará. Má aj hypotéku, lebo niekde bývať musí. Robia to tak všetci ľudia, ktorí majú deti a chcú vlastné bývanie. Chodia do práce a platia hypotéku. Asi vedel s kým si robí dieťa a koho si berie.
Tak ak je nešťastný, hľadajte s ním riešenie. Ono vôbec nie je problém to vyriešiť, len musí on chcieť.
To si musi brat vyriesit. Vy mu mozete byt oporou,porozpravat sa s nim,pomoct mu,ale zenu si doma musi upratat on sam. Chapem,ze ta to mrzi. Tiez by som bola nestastna,keby mal moj brat takuto zenu.
"...on ju zabezpečil kúpil byt na hypotéku..."
Haló?? Nezabezpečil náhodou aj seba a svoje dieťa?
"...ona nechce byť sama doma tak je s ňou jej mama... mladá si behá kade tade..."
Tak je doma s matkou alebo behá kade tade?
"...je psychicky chorá nepracuje je na ID dôchodku..."
Vieš o tom,že ID znamená,že dostáva peniaze? Takže nejaký príjem dáva do domácnosti? Ak nedáva,tak to si musí on vykonzultovať s ňou....a vieš o tom,že niekedy takého človeka je ťažko zamestnať,prípadne vôbec?
Ja ju v žiadnom prípade neobraňujem,len sa zamysli,čo tu píšeš....
Tvoj brat si posral život sám dobrovoľne....
O psychicky chorého človeka na ID dôchodku sa niekedy treba starať, nie že sa postará sám, nemôže čakať od ženy to čo od zdravej. Zrejme to ani nezvlada a preto je tam aj tá mama. Čo vlastne čakal?
Tvoj brat ma obciansky, je svojpravny a je to muz. Jedina indikacia neexistuje, ktora by naznacovala, ze je v situacii, v ktorej nechce byt a hlavne, z ktorej sa nevie sam dobrovolne a hlavne lahko dostat, pripadne ju vyriesit, nakolko ma zrejme aj jazyk a aj slovo. Ak ma problem, je riesitelny, vsetko hra v jeho prospech. Ak ho neriesi, nepovazuje to za problem a ani ty by si nemala.
Pockaj co ? Vsak mlada je na rodicovskej a ktomu aj na ID . Brat kupil byt im, ako rodine. Halo ? Ty kde zijes, klasicka rodina . Co sa Ti nepaci ??? Fakt musi byt brat nestastny ked si s nou rodinu zalozil 😃.
Prosim, staraj sa o seba. Toto je najhorsie co moze byt, starajuca sa rodina
Brat robí stále nejaké nadčasy, aby zarobil viac a finančne to zvládal či chodí štandardne na 8 hod? Teda je problém v peniazoch a potreboval by, aby sa na chode domácnosti podieľala i jeho svokra..Alebo nevedia vychadzat s peniazmi, maju prehnane výdavky?
Myslis, že by tvoj brat potreboval mat doma väčší pokoj, byt len so ženou a dietatom bez svokry či niekedy úplne sam. Že by bol i rad, keby svokra odisla a žena to zvládala bez nej..
Ved ich dieta ma len 1,5 roka. A kam ma ist psychicky chora zena? Nema poporodnu depresiu? Ak by mala velke psychicke problemy skor, pochybujem, ze naplanuju dieta.
A ty by si si to ako predstavovala? Dieta do jasli, psychiatricky pacient do prace?
Nestaraj sa do zivota brata a jeho rodiny, aby si nebola nahofou pricinou rozpadu ich manzelstva. Lebo potom urobis jednou ranou nestastnych viacerych ludi.
@tiika robí každý deň 12 hodín a príde domov ani nemá navarené,mladá je preč a svokra tam len sedí a stará sa o malú ..takto rodina nemá fungovať
@oli18 no trápi ma to lebo každý chce pre svojho súrodenca len to najlepšie
Tvoj brat je svojpravny, ak ma psychicky choru zenu, tak ma asi moralnu povinnost sa o nu postarat, nie?
Lenže on vedel že si berie psychicky chorú ženu a asi vážnejšie keď je na ID. Život so psychicky chorým človekom je neskutočne náročný a mnohí to ani nedajú. Často žijú takí ľudia sami alebo s rodičmi bez rodiny. A nie to ešte záťaž v podobe dieťaťa. Také veci treba veľmi zvážiť. A s veľkou pravdepodobnosťou sa to nezmení. Lebo tu je choroba a nie chcenie. Bude ťahať dokiaľ bude vládať a potom sa rozvedie. Akú má diagnózu? A kde chodí?
My chapeme tvoje pocity, ale aj psychicky choru zenu sa da milovat. Jej mama jej pomaha, inak by iste s niektorymi pracami cakala na brata. Nehuc do neho, lebo ty nemas jeho optiku
On to moze vnimat inak, ale ak mu budes stale omielat, budes mu to len stazovat, lebo zacne nad tym rozmyslat. Ak sa svagrina lieci a lieta sama, tak to nie je take zle. Dnes zdrave zeny bezne nerobia , nieto invalidna. Neries, upokoj ho radsej, vlej nadej.
@1andrea111 diagnózu má úzkosti a chodí za kamoškami nevydrží doma že je jej zle doma ale liečiť sa odmieta ešte nikdy nebola hospitalizovana
Tak keď má ID tak sa lieči, lebo bez liečby by jej invalidný nedali. A na úzkosti väčšinou invalidný nedávajú, takže tam bude zrejme aj niečo viac. Hospitalizácia by jej vôbec nemusela pomôcť. Pomohlo by keby si si pozerala o psychických chorobách aby si ju vedela trochu pochopiť, podporiť a potom by sa možno niečo posunulo.
No tak mu navar ty aby neumrel od hladu😃
Pokiaľ ma ID musela byt hospitalizovaná. A pochybujem že sú tam len úzkosti, ale silne predpokladám, že brat ani ona ti všetko na nos nevešajú
Dieta ma len 1,5roka tvoj brat je nestastny, ze chudak musi pracovat a zivit manzelku a dieta? A keby ich nemal tak by nepracoval? A ona je leniva lebo je doma ked ma 1,5rocne dieta? Kedy mala ist do prace? Par hodin po porode, alebo by vam bolo stacilo po roku? A na matersku mal ist otec dietata aby si trosku oddychol? Ved nech ide a skusi si to 😀. Ale ano to, ze je na ID z psychickych dovodov isto nieje lahke pre nikoho, ale zase trosku mi pripada, ze jej krivdite, ale tak mozno sa mylim.
@elli333 tiež som sa trošku zamyslela... autorka šteká na švagrinú, lebo má 1,5 ročné dieťa a nepracuje, lebo je asi psychicky chorá.... ALE... však predsa aj zdravé ženy sú s deťmi mnohokrát do tretieho roku života doma... tak potom čo autorku vlastne serie? zrejme znovu vymyslená téma... mimochodom, už keď admini vymýšľajú tému, mali by pri tom používať hlavne praktický rozum...
Ja tu problém vidím iba v tebe a tvojej mame. Ty to naozaj nevidíš? Ze mladá žena nechce byť sama doma tak si zavolá k sebe mamu to je podľa teba problém? A brat vedel že nepracuje takže išiel do toho s tým, že sa o nich bude starať. Obávam sa že ak sa do toho budete starať, zničíte im manželstvo.
Tie 12tky robí každý deň, čiže je živnostník? Tam je namieste sa zamyslieť, či radšej peniaze alebo zdravie… Takze by potreboval inak prerozdeliť starostlivosť o domacnost, keďže on ma menej času a sú tam ďalšie dve dospelé ženy, ktoré bývajú s ním. Ako často sa to stáva, že nie je navarené? A švagriná s jej mamou čo jedia, ani oni si aspoň pre seba nevaria?
@tiika robí nadčasy každý deň ..napísala som to ale v zlosti možno len vytvaram problém tam kde nieje len mi ho je ľúto že musi toľko pracovať ale asi sa nemám tolko do nich starať ..
Chápem ze vás to mrzí, ale je to vec tvojho brata a svagrinej.