Moja mama si myslí že som tehotná. A to iba kvôli tomu lebo ja niesom moc milovník sladkého. A v telefonáte som jej povedala že si asi urobím pár palaciniek . A ona do mňa išla bomby že ja sladké predsa nemám rada že musím byť tehotná 🤦. A ja s mojom psychikou som si samozrejme začala domýšľať veci a vystretovala som sa do nepríčetna . 🙃 Veľmi dobre viem že tehotná niesom . To by som sa asi spravala inak než si dať raz za mesiac palacinky s nutelou. Strašne ma to už hnevá tieto jej reči . Lebo mám pocit že mi to hovorí naschval aby ma znervóznila . Našťastie ma v tomto podporuje môj priateľ. Čo si o tom myslíte .
Zacni pracovat na sebe, ak ta toto vytaca, tak problem je u teba, nie u mamy.
Prosím ťa! Moja mama je zase skalopevne presvedčená, že som ako cca 20 ročná bola tehotná a potratila som, lebo som raz mala veľmi silné kŕče pri menštruácii. Ja viem na 100%, že som tehotná nebola, ale mama to vie zjavne lepšie. 🤦🏻♀️
ze riesis hovadiny, ty vies, ze tehotna nie si a nech si ona mysli co chce, ked neveri vlastnek dcere
@viestta 😀presne som si spomenula na teba a tvoju hlasku...nemam problem,tak si ho vyrobim.😅..aspon sa mi ,tak mari,ze ty ju vies pouzit...autorka...podla vsetkeho si dospela osoba zijuca s partnerom ,tak moze byt,ze mama sa,len nevie dockat vnucata 😉nic ine za tym nemusi byt
Ďakujem za všetky názory. Je to tak vo všetkom. Či už je chlap v robote ? Je v robote preto aby nemusel byť so mnou . A keď není tak je doma lebo ja som mu zakázala do tej roboty . 🙄🤦 Samozrejme nezabudne každý deň sa spýtať či v tej robote je. A že či som mu navarila. Aby nebol chlap hladný 🫤. Proste to robí vo všetkom . A je jedno či s ňou bývam alebo nie . Snažím sa to neriešiť. Ale je ako otravná mucha čo vám stále chodí okolo hlavy .
@luciana656 tak poznas ju uz roky, nie je to nic nove. Nove by bolo ak by si zacala trenovat nepripustat si jej reci, pretoze ju zmenit nemozes, zmanit mozes jedine seba a svoj pristup.
Prosím ťa nemaj deti, kým neurobíš niečo so svojou psychikou. Nemôžu ťa takéto veci vytáčať do nepríčetnosti. Zmeň prístup, obmedz kontakt a začni s tým niečo robiť kým nebudeš mať skutočne dieťa. Pretože potom to bude chudák dieťa s takto labilnou mamou.
Z mojej vlastnej skusenosti,na rozne rady a teorie z okolia,najlepsie funguje ignorovanie( jednym uchom dnu,druhym von)...nereagovanie...a riad si zivot podla seba...lebo ako je spomenute vyssie,ked budes mat deti,bude to horsie aj v tomto smere
No ide skôr o to že deti ani mať nechcem . Moju psychicku si do poriadku dávam . Iba ide o to že keď už sa aj snažím s ňou zrušiť kontakt. Zase sa mi vyhrážať že si niečo urobí. Že sa mi podreže pred očami . Ale mimo tohto je môj život úplne normálny žiadne problémy ani nič .
@luciana656 Skús mamu odpálkovať už dopredu, kým ťa stihne naštvať. Napríklad: "Je už Jožko v robote?" "Áno, mami. Mal mať síce dnes voľno, ale naštvala som ho a ani nemáme doma čo jesť, tak radšej išiel. Chcela si ešte niečo? Lebo práve si robím palacinky, mám v poslednej dobe také divné chute. Takže musím letieť, nech ich nespálim." 😉
@h2 to bolo úžasné 🤣💞 ďakujem
@luciana656 preboha vazne? Dnes uz sa fakt urobi problem aj z 💩.
palacinky sa predsa daju jest aj slane 🙂
nedivim sa, ze nie si ok, ked si vyrastala s takou matkou.. neboj sa, kludne ju posli do pecka, ona sa nepodreze urcite.. a keby hej, aspon budes mat konecne od nej pokoj 😀 😈 😇
@luciana656 Tak na rôzne dojmy, pojmy, a domýšlanie mám takú univerzálnu odpoveď : Mama vieš čo? Vesmír je nekonečný, takže si môžeš myslieť hocičo...
@luciana656 Tvoja mama je manipulátorka asi sa veľmi nudí keď sa Ti stará do všetkého,mala by ísť k psychologovi,zrejme ťa nechce pustiť a žiť si svoj život ☹.Ani sa nečudujem,že nechceš mať deti.Ty pracuješ? Ak áno tak sa vyhovor,že nemáš čas,si v práci.Ale jejnie vždy zdvihni,vyhráža sa ale neurobila by to Ver mi,len ťa chce donútiť ju poslúchať.
@alison11 dobrý deň nie ja nepracujem 🙂 môj priateľ chce aby som si oddýchla keď som sa čerstvo k nemu nasťahovala a konečne sa dostala od mami preč . Toro vždy robí iba keď vie že som sama preto sa pýta či je môj chlap preč . Pred všetkými hrá divadlo . Ale môj priateľ a moji najbližší vedia aká je .
@luciana656 Tak nabudúce jej tak trochu zaklam,že máš spoločný program z priateľom nemáš čas.A nabudúce si vymyslíš,že ste boli na výlete niekde a tak.
Nemusíš jej dvíhať telefonáty každý deň. Alebo dvihni a hovor neurčito nebude mať voči tebe náboje.
@melanta úplne chápem autorku, ja tiež deti nechcem, a vytáča ma, keď sa ma niekto snaží presvedčiť o opaku alebo do môjho života nejakou konverzáciou priniesť tehotenstvo. Pre niekoho je až hystericky hrozivá predstava, že by deti mať nemohol, a také ženy sa tu v komentároch podporujú. Ale keď to má niekto opačne, posielajú ho na liečenie😀
No začni pekne pracovať a nebudeš mať čas riešiť takéto chujoviny.
@luciana656
Tvoja mama sa zmýšľaním zasekla v 15. storočí. Ale kvôli čomu s nou každý deň ty voláš? Aby ťa mal kto dirigovať? Nech si mama nájde inú zábavku a ty sa nauč niekedy nezdvihnúť telefón.
Ja keď čítam tie rady… nepripúšťaj si jej reči… och 🤯
Ako sa dá nepripúšťať si rady vlastnej matky, ktorá ma vychovala a dokonale ma pozná, moju psychiku, čo mi vadí, aké mám slabosti, atď.? To nie je kolegyna, suseda od vedľa, nejaka známa, alebo kamoška, ale najbližšia bytosť v živote od útleho detstva. Jasné, že slova od rodiča vždy najviac zasiahnu ako od kohokoľvek iného.
Tu pomôže jedine odstup.
@katkami123 ide o to že keď jej nezdvihnem tak vacisnou sú ceny tipu že na ňu seriem . Alebo mám v priebehu minút aj 10+hovorov. Najlepšie je vypnúť mobil . Vtedy sa môžem vyhovoriť že som ho mala vybitý. Alebo že som spala . Není to snniu najľahšie
@luciana656
Tak jej iba normálne povieš pravdu- nebaví ťa počúvať jej reči. Nemôže ti každý deň volať, otravuje ťa to, ty si musíš určiť hranice. Keď si nájdeš aj 30- zmeškaných hovorov, no a čo. Nemala som chuť na rozhovor, nechápe, rýpe naďalej, tak zrušíš hovor.
@katkami123 lenze ak je spravanie rodica otravne, ked nenapisem rovno manipulativne a hranici s citovym vydieranim tak co mas tobit? Odstrihnut sa alebo sa nad tie reci povzniest a nepripustat si ich?
@viestta
Tak ako vidíš v tomto prípade to bude extrém. Ak roky vyrastala v manipulácii matky, ktorá si aj teraz chorobne vyžaduje pozornosť, nepríde mi v poriadku, aby sa jej kvôli nezdvihnutému telefónu vyhrážala samovraždou, aký zázračný prútik existuje, že zmení myslenie dcéry zo dňa na deň, vylieči jej všetky tie dlhoročné bolacky na duši od matky a zrazu si už vôbec nič nepripustí? Lebo to by ten zázračný prútik potom kľudne mohol nahradit všetkých tých psychologov, terapeutov, psychiatrov a niekoľkoročné sedenia.
Tato rada povzbes sa nad to je ako keď človeku bez nôh s fantómovými bolesťami povieš, že to len musí rozchodiť.
@katkami123 kde píšem o zázračným prútik? Bud sa to človek naučí sa alebo sa obráti na odborníka.
@luciana656 ved zisti , ze nie si. Ci kde budeš akože to brucho skrývať?