Môj ex mi povedal že nedovolí, aby som dcéru vychovala s iným mužom

sandyl07
28. apr 2020

Môj bývalý partner, s ktorým mám dieťa mi povedal že mi nedovolí dcéru vychovávať s iným mužom. Určite máte s takýmto názorom nejaké skúsenosti, vedeli by ste mi poradiť? On stále hovorí aj po rozchode že mi urobí ďalšie dieťa, že ešte medzi nami nie je koniec. Čo z mojej strany určite je.. Nenávidím ho neskutočne. Ja nemám nikoho ani v blízkej dobe nechcem, ale čo ak naozaj príde niekto iný?

nika82
28. apr 2020

Porad sa s právnikom a myslím že toto ti prikazovať nemoze

sandyl07
autor
28. apr 2020

@nika82 Keď mi to dnes povedal, úplne ma to odrovnalo. 😔 V jeho prípade viem že len ťažko si nájde novú známosť, lebo je aký je. Ale naozaj keď mi povedal toto, skoro akoby mi dal facku.. Asi to ozaj budem riešiť cez súd a dám si malú zveriť do osobnej starostlivosti.. Začínam mať z neho strach 😔

h2
28. apr 2020

@sandyl07 A ako by to chcel konkrétne urobiť, že to nedovolí? A ako Ti chce spraviť dieťa, keď ste sa rozišli? Pánko sa len vyhráža, ale má to nejaké nedomyslené.

catherine1989
28. apr 2020

Odporúčam ti nahrávať si to. Všetky jeho maily, sms, messengerove správy, všetko si archivuj. Možno budeš musieť žiadať o zákaz styku, veď to nie je je sranda, ak sa ti vyhráža, že ti urobí ďalšie dieťa, či chces, ci nie... A zakazovať ti nemá čo, si dospelá, svojpravna

myela
28. apr 2020

@sandyl07 nemam s tym skusenost, hovorit moze samozrejme co chce, ale realne ti nemoze zakazat ci zabranit, aby si mala dalsi vztah, alebo sa aj znovu vydala. Dieta je ako jeho, tak aj tvoje, cize na travenie casu s nim a vychovu mate obaja narok, nue len in alebo ty. Keby si si niekoho nasla nemoze ti predsa zakazat aby ste spolu travili cas aj s dietatom v trojici s tym partnerom. Keby mu prepinalo ze sa nesprava normalne, alebo by bol agresivny, oplati sa asi poradit s pravnikom, zas tolko to nestoji.

sandyl07
autor
28. apr 2020

@h2 on si myslí, že po tom ako nás s malou vyhodil na ulicu pred mesiacom (teraz bývame u môjho ocka), že vybaví byt a že sa k nemu vrátim 😔 čo teda určite nehrozí. Chcem mať pokoj od neho, ale býva vo vedľajšej dedine, čo je tiež blbé pre mňa 😔

sandyl07
autor
28. apr 2020

@catherine1989 povedal mi že čo veď stačí keď ťa napustím 😔😔 úplne mi je na vracanie s toho.. Nehovoriac o tom psychickom a fyzickom tyrani čo som pri ňom zažívala 😔

catherine1989
28. apr 2020

@sandyl07 no tak v takomto prípade by som sa určite obrátila na právnika a dala ho na súd. Držím ti palce, snáď to pre teba aj tvoje dieťa dobre dopadne

gabrielapatrik
28. apr 2020

Ale prosim Ťa, koľko si povie toľko má. Tebe nebude nikto o živote rozhodovať. Psrtnera nemáš, neriešiš, keď to bude aktuálne možno ho to prejde dovtedy, alebo to poriešiš s právnikom ak bude rožky vystrkovať. Druhé dieťa, že Ti spraví? Asi nevie čo už povedať 🤭🤮🤔😠

sandyl07
autor
28. apr 2020

@gabrielapatrik Asi to naozaj budem musieť riešiť cez právnika 😔 asi čím skôr tým lepšie. Ale mám z neho strach 😔

mondolina
28. apr 2020

@sandyl07
Prečo sa trápiš tým čo bude? A ako bude? Zajtra ho možno prejde auto a máš po probléme.
Prečo skáčeš podľa jeho scenára, drží ťa v napätí a stačí mu len otvoriť ústa.
Prečo s ním vôbec komunikuješ? O veciach do ktorých mu je prd.
Polovicu stresov si robíš sama.

h2
28. apr 2020

@sandyl07 Chápem, že máš strach, ale to sú len také reči, len to na Teba skúša. Ako keď sem píšu baby, že muž sa im vyhráža, že im po rozvode vezme deti. A oni sa boja, že to naozaj urobí a neuvedomujú si, že nemá ako a reálne sa to nikdy nestane. Ani Ty sa neboj, chce Ťa len zastrašiť. Možno to ešte nejaký čas potrvá a potom dá snáď pokoj. Ak by bol agresívny a robil problémy, bez milosti volaj políciu.

sandyl07
autor
28. apr 2020

@mondolina no nemôžem mu odporierat dcéru.. 😔 Trpím to iba kvôli nej a verte nie je nič neprijemnejsie ako byť v jeho prítomnosti. No keď sa mi vyhráža aj že mi ju vezme keď mu nedovolím vidieť ju, aj vy by ste skákali ako on píska.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandyl07
autor
28. apr 2020

@ahoj0 V to dúfam 😔😔😔 a ešte jedna otázočka? Nechcela som to tu riešiť, ale mám jedno eso v rukáve, lebo viem o jeho drogovej činnosti, no bojím sa ho udať. Čo by ste robili v mojom prípade? Ja sa mu narozdiel od neho nevyhrazam i keď viem čo robí.. Prosím, slušné odpovede 🙏

mondolina
28. apr 2020

@sandyl07
Vyhrážať sa môže koľko chce, už dávno si mala mať dcéru zverenú do svojej starostlivosti, a súdom určené výživné, plus stretávanie. To je predsa základ.

sandyl07
autor
28. apr 2020

@sandyl07 a hlavne si toto nechávam ako tú poslednú vec, ktorú proti nemu použijem. Na súde

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandyl07
autor
28. apr 2020

@mondolina vyhodil nás pred troma týždňami. Takže nie veľmi dávno

bluka2
28. apr 2020

Prosím ťa, hneď všetko právne poriešiť - starostlivosť o dceru a trestne oznamenia- drogy, fyzicke napadnutia, ak mas zdolumentovane vyhrazky. Najdi si pravnika a jednaj vecne. Prijemne / neprijemne pocity si poriesis neskor. A samozrejme, davaj si na seba pozor, lebo ohrdnuti chlapi vedia byť aj nebezpeční. Kým sa to utrasie, ja osobne by som fungovala na zvýšený bezpečnostny režim

mondolina
28. apr 2020

@sandyl07
K tým drogám, ak sa tomuto" koníčku" venuje už dlhšiu dobu....teda dealuje, a nie je len konzument, tak ho už majú na muške, len vyčkávajú a zbierajú dôkazy. By som s tým počkala.

sandyl07
autor
28. apr 2020

@mondolina dnes mi povedal že zasadil na viaceré miesta.. Ja neviem kde ani nič bližšie, iba viem že predavačka na neho čudne pozerala lebo kupoval viacero druhov hnojív. Vlastne dnes mi to povedal pred tým ako použil vyrážku že s iným byť nám nedovolí..

sandyl07
autor
28. apr 2020

@mondolina a plus môj otec je bývalý policajt na dôchodku, takže aj on mi poradil aby som to riešila už naozaj pri najhoršom.. A odkedy sa narodila malá, ja som trávila čas s nou a on sa "presťahoval" do garáže.. Takže viem že aj predáva. Len na to momentálne nemám dôkaz nakoľko už u neho nebývam.

sandyl07
autor
28. apr 2020

@sandyl07 ja mu vlastne o sebe už nič nehovorím. Komunikácia typu kamaráti, aj to iba na oko z mojej strany. Pre pokoj. To on je taký hlúpy že mi všetko hovorí akoby sme sa ani nerozišli.. 🙄

h2
28. apr 2020

@sandyl07 K tomuto: "No keď sa mi vyhráža aj že mi ju vezme keď mu nedovolím vidieť ju, aj vy by ste skákali ako on píska.", čo si napísala, tak presne o tomto som písala hneď v tom príspevku vyššie. Lebo toto som už tu na koníku čítala veľmi často. Nevezme Ti malú. Čo by s ňou robil? Chlapi sú najradšej, keď sa postará žena a oni nemusia okolo detí robiť nič. (Netvrdím, že všetci chlapi by to nezvládli, ale tento Tvoj, dovolím si tvrdiť, že ak by Ti ju aj zobral, čo neurobí, tak po pár hodinách by Ti ju doniesol späť.)
Ženy, prosím Vás, fakt neverte tým chlapom, že Vám zoberú deti. Je to blbosť. Hovoria to, aby Vás zastrašili, ublížili Vám, ovládali Vás. Legálne Vás o dieťa pripraviť nemôžu a nelegálne by sa tým dostali do ťažkého prúseru. Únos je trestný čin. Druhá vec je samotná starostlivosť o malé dieťa. Dieťa, ktoré plače za mamou a neustále potrebuje pozornosť, lásku, starostlivosť, hraničiacu so sebaobetovaním.

kittykat22
28. apr 2020

@sandyl07 ty sa pytas nas, ci mas - a ako mas riesit drogove problemy svojho partnera. A do toho zahlasis ze tvoj otec je byvaly policajt. To si robis srandu nie?

sandyl07
autor
28. apr 2020

@h2 No malá má 6mesiacov.. A lipne na mne veľmi 😔 ved aj včera keď ho videla, Boh vie ako nadšená nebola. Plakala. A netrvalo dlho a už chcela ísť ku mne. Nehovoriac o tom že i keď je malá na UM, popritom ju stále kojím. Ani bez toho nezaspí keď nemá prsník.. A pomáha jej to aj znášať momentálne obdobie zúbkov.. A keď sme spolu bývali a mala vstala o siedmej a mrncala tak som kvôli tomu dostala po hube ja 😔

sandyl07
autor
28. apr 2020

@kittykat22 Myslím si že nie je nič zlé na tom, ak sa poradím aj s ľuďmi ktorý majú na to iný názor ako osobný.. On ho všeobecne nemá rád. Ale ja som sa chcela poradiť hlavne ohľadom tej otázky ktorá je uvedená v nadpise. Tá druhá otázka ma v momentalnej situácii ani veľmi nezaujímala. Len som chcela vedieť názor

sandyl07
autor
28. apr 2020

@kittykat22 nie nerobím si srandu. Sú ľudia ktorí mi odpovedia aj bez tvojej odpovede. Tak sa upokoj a neskac, lebo ja neutocim ale pýtam sa 🙄🙄🙏

h2
28. apr 2020

@sandyl07 On Ťa fyzicky napadol?! A keď Tvoj tatko je bývalý policajt, nevedel by zorganizovať nejakú partiu chlapov, ktorí by Tvojmu bývalému "prehovorili do duše"? Mne keby nejaký pako otĺkal dcéru, tak mu ... (chcela som napísať, že: tak mu gule rozkopem, ale keďže som dáma, tak to nenapíšem! 😁)